Да пробам да појасним на брзака, мада ћу (као и обично) да одем ОТ.

Ја сам становао 12 година у солитеру тачно преко пута старог Меркатора. Ево како је стан изгледао:
Што нема терасу, што има пролазну собу и што има купатило 1,5 са 1,5 (цео стан је 40 квадрата), то је најмањи проблем. Насред веће собе (која је пролазна) налази се стуб који је невешто сакривен некаквим полицама. Врхунац умне поремећености су кухиња која је неког ненормалног петоугаоног облика и има можда 5 квадрата, тако да о трпезарији нема ни говора, (а тамо је и предвиђено да стоји машина за веш), као и прозори који су дупли, али код половине прозора (укључујући и онај усамљени прозор на ћошковима зграде) само се отвара унутрашње крило, и то на горе! Радијатора нема, већ су уместо њих цеви пречника 10-15 цм. На спрату има 8 станова, што значи да у згради има скоро 120 станова, а постоје 2 мала лифта. Изолација је очајна и чак и станови који нису на последњем спрату прокишњавају (ми смо становали на 11. спрату од 13+поткровље и плафон у соби која је на углу зграде нам је стално прокишњавао). Како су ми причали, првобитни пројекат је предвиђао 4 стана на спрату, али се од тога одустало, па је неки лик у тренутку нервног растројства то тако изделио.
Е сад, људи су исправљали те брљотине са прозорима што су те прозоре на ћошку зазиђивали, а са појавом ПВЦ прозора видим да доста њих мења 4 крила на већој соби са 3 шира (која, претпостављам, да се нормално отварају). Неки су и померали зидове да тај стуб буде део зида а да соба не буде пролазна, што такође подразумева мењање распореда и величине прозора.
Што се тиче осмоспратница, такође су тако глупави прозори, једнособни станови немају прозоре на кухињама, двособни имају предсобље које је тотално бацање простора, јер је величине мање собе, а трособни имају пролазну собу.
Homer Jay: "Ko želi dostojanstvo, neka emigrira, ovo je zemlja za mazohiste... a ja sam jedan od njih."
Goldstein: "Što se nisi registrovao kao Њиле?"
mastercat: "93 strane o metrou bog te mazo, a od metroa ni milimetar"
GOJE: "Naši saobraćajni mozgovi najviše na svetu vole dve stvari: 1. SEMAFOR 2. 60km/h"