Šta je novo?

Šta jedemo?

46640327_2232404990336785_3255106652226977792_o.jpg
 
Жико, шта мислиш како би изгледала ова слика за Драшковићев Еурокрем. Оно што засигурно знам је да се овај део са лешницима не би ни видео колико је ситан.
Увек сам спреман да за домаћи бренд са истим квалитетом дам више пара него за страни бренд, али када ме ови наши фарбају више ме боли него када ме странци фарбају.
 
Hahahaha, ja mislim da ovi samo prebace kesicu sa lešnicima preko otvorene tegle i to je to. Lešnik u tragovima.
Euro ne kupujem dugi niz godina ali ni Nutelu.
 
Pričali smo temi Linda posting.php?mode=edit&f=20&p=609732

https://www.stajedem.rs/carnex-grill-kobasica-280g

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=608997#p608997:1yvv04va je napisao(la):
Kokili » Sub Mar 16, 2019 7:55 am[/url]":1yvv04va]Lidl je u novoj fazi pregovora izbacio i ono malo domaćih proizvoda što je imao. Dramatično smanjivanje brendova sledi.

Danas sam baš pričao sa drugarom vezano za neke brendirane Lidlove proizvode i naše što se nalaze u kod drugih.
Carnex Grill kobasica 38% svinjskog mesa

Pogledajte prilog 3

Zlatibrazilac Grill kobasica 50 % svinjskog mesa (ako sam dobro video)

Pogledajte prilog 2

Lidl by Juhor 84% svinjskog mesa

Pogledajte prilog 1

Švaba za Lindu rekordnih 95% svinjskog mesa



Šta li sve ovi naši pored đubreta uguraju u te kobaje ?
 
Да ли је ова тема још живахна? :roll:

Трошкови за мусаку су данас знатно скупљи али то никако не би требало да буде од утицаја у односу на готово код "Теткине кујне" ако још увек ради мада, данас има теткиних кујни ко плеве.

Када помислим какве намирнице користе, свежину, хигијену куварица... моментално губим апетит. Уопштено, не волим да једем у ресторану па макар био најлуксузнији јер поуздано знам да се НИШТА не баца. При том, јасно је да се ноћу по кухињи и оставама шетају бубашвабе као на корзоу, мишеви коло воде, пацови ноншалантно забијају своје одвратне њушке по свему на шта наиђу... Што не поједе један гост то ће други, трећи, десети. У овој подметачини аранжирање је најважнија ствар.

Свакако да је у неким градовима готова храна на мене оставила добар утисак али само за гледање јер кошта ко светог петра кајгана.
Пљескавице било које сорте тек ме не занимају а пробала сам све, од париског мека до бургера у Пешти први пут.

Храна у Србији, баш како пише Homer Jay, није ништа посебна, немамо се чиме похвалити (осим ајвара кога Драгаш навелико спомиње :D и ев. још неких ствари). Поента је у квалитету намирница. Надам се да се тиме још увек можемо похвалити.

Да ли неко размишља шта се дешава по самопослугама и трговинама хране током ноћи?
 
Кад размислиш историјску ситуацију држања намирницу буде ти боље

На крају крајева ни у најразвијенијим државама нису услови много бољи
 
Не буде ми боље. Некада се јело спремало само за један дан, остатак је ишао свињама, а у градовима су сељани односили остатке (помије).
Током зиме поврће се чувало у трапу и хладним подрумима. Спремала се зимница и коначно, као најважније, храна није била затрована јер није расла у затрованој земљи.

То што је и у најразавијенијим државама слично, ни мало ме не теши. Када је храна у питању не волим да поредим Србију чак ни са најразвијенијим државама осим у разноврсности припреме. Нама замерам на неинвентивности да пласирамо у свет наше специјалитете као добре брендове па макар их било и пет, а има их више.
 
Tako je. Zaboravljamo da smo paradajz jeli samo leti, a zimi je tu bio sok i ostala zimnica.

Sada hoćemo da sve imamo svakog meseca pa zato imamo svega više, ali kvalitet je loš (a izgled savršen)
 
Ksenija":uifkt5qo je napisao(la):
Пљескавице било које сорте тек ме не занимају а пробала сам све, од париског мека до бургера у Пешти први пут.
Ne treba mešati burger i pljeskavicu. Pravi burger (ne mek) se pravi tako što se samelje sveža junetina. To je samo drugačiji način pripreme junetine. Naše pljeskavice su mešavina otpada.

Fastfud u Srbiji je generalno katastrofa i nutritivno i sanitarno. Meso lošeg kvaliteta, brdo masti i vegete. Pekare još gora priča...



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Brza hrana je jedan od najboljih biznisa. Prvo, što je mnogo ukusna, a drugo zato što se za ,,sporu hranu" ima sve manje i manje vremena. Pritom, brza hrana uopšte nije jeftina.

Ako imate jedno ili dvoje dece i odete porodično u MCDonald's, potrošićete 1200-1500 dinara kao ništa, minimum. A pojeli ste neki burger, pomfrit, koka kolu i nešto slatko. A jedva ćete osetiti da ste jeli. A za 1500 dinara, uz dobro ekonomisanje, može da se kupi: 2 hleba, pavlaka 180g, 1l jogurta, 400g nečeg suhomesnatog, 1 kg slanine, 0,5 kg pasulja, 2l soka. A to je doručak i ručak za tu istu porodicu. Ne ne znam kakav doručak i ručak, ali solidan. Za mene čak šta više odličan, pošto pasulj obožavam. Ali ručak treba skuvati, potruditi se da bude ukusan,...A vremena za to je sve manje.

Lično ja izbegavam brzu hranu, sem baš kad moram ili mi naiđe da mi se baš jede nešto od toga, ali to nije često. To što je ona skupa, nije mi glavni razlog , ali neću da kažem da nije i jedan od razloga. Ako mi se nekad pije šejk iz MC-a, kupiću i popiću, neću da se ustručavam. Ili ako mi je se jede burek, kupim. Ali nije mi to praksa. Više volim da jedem kuci i trudim se da bar jedan obrok bude kuvana hrana.
 
Da samo istaknemo ko su ti trovači

Matijević, Big Bull Foods, Zlatiborac i Carnex

Šteta što nisu napisali koje dve firme su imale dobar kvalitet.

Samo da se razjasni - meso je ispravno, ali nije dovoljno kvalitetno (za mene sasvim dovoljno da i dalje ne kupujem pomenute)
 
Da lis e radi o svećem mesu ili o preradjevinama?
 
Sve se može saznati kada se ode na sajt https://www.fsvps.ru/fsvps/importExport ... anguage=en

Kliknete na hranu koja vas zanima i pogledajte ko ima dozvoljen uvoz u majku Rusiju.

Evo firmi koje imaju dozvoljen uvoz za meso i prerađevine Topola, Neoplanta, Juhor

četiri zabranjene su u svim kategorijama su BigBull, Karneks, Zlatiborac i Matijević

Neke zabrane još od ranije ima Mitros, a aAgropapuk je izgleda imao neku zabranu pre pa je sada na listi onih koji se malo bolje kontrolišu.

Sve u svemu veoma zanimljiv sajt.
 
Zato kod nas sve može da se prodaje...uvoze sve i svašta a na Zlatiboru dve krave nema da vidiš...
 
Naravno. Iz tog razloga nikad nisam ni kupovao Zlatiborac, a Matijević mi je isto bio na internoj crnoj listi.

Мере су уведене након што су руски ветеринарски инспектори у редовној и најављеној контроли обишли српске компаније из овог сектора, које имају дозволу за извоз меса и прерађевина на то тржиште.

Контрола, уз присуство српских ветеринарских инспектора, обављена је од 15. до 19. априла, што се наводи и у кратком извештају објављеном на сајту „Росељхознадзора”.

Истиче се да одлука руске ветеринарске службе ступа на снагу 4. јуна. Медији преносе да је 19 службеника ове институције извршило надзор у шест српских компанија за производњу меса. Списак замерки руске инспекције је дуг и тичу се углавном начина клања животиња, исхране обраде и чувања меса, услова производње и складиштења.

A optuženi se brane da to nije ništa toliko strašno

У заједничком саопштењу, које су јуче нашој редакцији послале компаније „Карнекс”, „Златиборац”, „Биг бул”, и „Матијевић”, наводи се да се одлука руске Федералне службе за ветеринарски и санитарни надзор односи на неусаглашености са процедурама руских нормативно- техничких услова, које могу да се разреше у кратком року. Напомињу да ће све испоруке меса и производа, које буду кренуле ка руском тржишту до 4. јуна, моћи да се спроведу према уобичајеној процедури. Истичу да у овом тренутку већ раде на испуњавању свих захтева, који су пред њих постављени, сарађујући међусобно, али и са свим релевантним институцијама у Србији. – Верујемо да ћемо врло брзо испунити све захтеве усклађености с индустријским стандардима и релевантним прописима руске Федералне ветеринарске службе – истиче се у допису и додаје да оваква ситуација није изузетак у индустрији месних прерађевина, али ни у другим гранама индустрије, јер у процесу и контроли увоза повремено долази до уобичајене процедуре надзора, иза које следи и захтев за додатним усклађивањем са технолошко- техничким захтевима земље увознице, а по усклађивању, у складу са процедуром, очекује се и да се компаније поново нађу на листи извозника у Руску Федерацију.

– Желимо да истакнемо да до сада нисмо имали сличних проблема и да смо годинама активни извозници на тржиште Руске Федерације, те да је на нама у овом тренутку да дамо све од себе да испунимо све захтеве, како би суспензија била обустављена – кажу у ове четири компаније.

http://www.politika.rs/scc/clanak/43086 ... -kompanije
 
A naši zahtevi ?
Oni će lepo za domaće tržište da dignu vrednosti otrova u nebesa i sve regularni. Svuda normalni ljudi dižu standarde a gamad rešila da nas istrebi.
 
Hranim se preko donesi aplikacije od kad živim u Bg, bukvalno sam im bogatstvo ostavila, a šteta, jer volim da kuvam i umem baš :/
 
Rekao bih da je nedostatak vremena glavni problem.
 
Грил Орашац на Певцу/Лабудовом како год исто је, има јако добре пљеске и генерално роштиљ пошто Орашац има своју фарму и месо је увек свеже и много боље него код осталих тровача. За 180 дин можете узети гурманску која је много добра. Препоручујем.

Послато са ST26i уз помоћ Тапатока
 
Da sam vlast - prvo bih u sve škole uveo kuhinje, da deca svakog dana jedu nešto kuvano, da jedu voće, povrće..Dobra ishrana je temelj svega, a kad vidim klince po ulici sa kesicama čipsa, flašicama gaziranog smeća, ili u redu pred roštiljima/pekarama..pitam se imaju li njihovi roditelji nešto u glavi..

Inače, Nutribullet smuti je odlična užina..Skoro svakodnevno ujutru smućkam bananu, jabuku, mlevenu plazmu, jogurt, a može da se dodaje sezonsko voće po želji, pa ko šta voli. To ponesem sa sobom i baš dobro dodje kao užina, a zdravo je..Tako da vredi izdvojiti novac u te svrhe.
 
Jedan obrok MORA da bude kuvano jelo. Ko radi drugu smenu ili ceo dan, najbolje je uveče ne jesti, ko može. Ali ako mora, onda da taj večernji obrok bude nešto lagano i u manjoj količini, eto da se utoli glad do ujutru. Jer to večernje prežderavanje najviše goji. Sve i da niste ništa jeli ceo dan, ako uveče kada dodjete kuci, sednete i najedete se kao st***, što bi naš narod rekao, to je mnogo gore, nego da ste isto tako doručkovali i ručali, a da niste večerali. I to nije loše samo za samo za liniju,nego i za mnogo što šta.
 
Postoje istraživanja koja kažu da nije bitno kako raspodelite obroke, već je bitan samo ukupan unos kalorija.
Svako nađe sistem koji mu odgovara, i svi to mogu, ali lakše je nepaziti i unositi mnogo više kalorija nego što ti treba.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Vrh