Šta je novo?

Bulevar patrijarha Pavla

direktor":18abo6pj je napisao(la):
Pa sta se bunite isto broj dana rade parcence karadjordjeve....
Isti broj dana ako ne i jace rade pasarelu..

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
 
To mora studiozno i precizno da se radi duze od mosta na adi
 
A hoce dve linije metroa (!!!) za samo 2.5 puta duze vreme od ovoga, ludilo mozga
 
Nema majstora u Srbiji ili neće da rade za bednu crkavicu koji su ovi profiteri smislili.
Pa bolje mu je da kreći stanove nego da se zeza sa kanalima.
 
bilo bi logicno da sad kad budu radili bulevar i rusili stari mostic pere velimirovica preko topciderke urade novi planirani 2+2 profil od raskrsnice do mosta, da se ne je*******avaju posle 2 puta, a tako je i logicnije, po traka za levo i desno skretanje
 
Pa napravljen je most u Pere Velimirovica formata 2+2, samo se trenutno koriste samo sredisnje trake.
Mene samo zanima kako ce da prosire bulevar kod raskrsnice sa Vareskom , da li ce da ruse nadvoznjak ili autokompresor sa druge strane?
 
Ако мислите на оно што мислим, ово ће да одраде. Е сад не залазим у те земље толико често да бих знао тачно нашта мислите под фавеле и аутоперионица, али ваљда ће вам ово бит јасно
 
Da li to oni planiraju da izgrade okretnicu u zoni Vareške?
 
Planiraju da naprave novi nadvožnjak koji će iz Vareške preći preko Topčiderke, novog bulevara i pruge. Problem na tom mestu je što pruga nije pomerena više u brdo. Stanica Rakovica zapravo nikad nije završena, jer po projektu mora da se steše brdo, i prođe više koloseka.
 
Pa je l' moguce da ce konacno da sruse onaj ozloglaseni, privremeni nadvoznjak preko pruge??? :D Sa jedne strane super, sa druge strane, ozbiljna ce se onda guzva praviti iz pravca Topcidera na skretanju levo jer ce sav saobracaj (i ka Kanarevom Brdu / Miljakovcu i ka ovom novom nadvoznjaku, tj staroj Rakovici i VIdikovcu) ici levo. Za nas koji se sad snalazimo na mosticu ovo je realno usporavanje, ali realno gledano jeste korak napred i bolje resenje za sve od ovoga sad.
 
Не знам само када ће све то да одраде пошто колико видим и Варешка се шири, има ту посла
 
Bolje i da ne razmišljamo o tome kada će, pošto neće skoro! Ako im treba 540 dana za deonicu od 1,7km između Pere Velimirovića i parka u Topčideru, onda za ostatak treba barem još 5 godina...
Pitam se na šta će da liči saobraćaj kada počnu radovi u julu?
 
Mozda da se nadamo da ce prvo da rade taj novi deo, da ce spajanje sa postojecim bulevarom raditi na kraju. U svakom slucaju, alternativni jednosmerni pravac kroz Kosutnjak ce biti havarija, kao i pravac novi most - sumarski fakultet - vodo toranj.
 
Као плус, читава ствар са железничком станицом је промењена те се брдо неће сећи у том делу, барем по садашњим плановима, него остаје као што је сад
 
Ma to brdo nikad nece ni seci jer ceo taj projekat sa stanicom i dodatnim kolesecima je iz nekog drugog vremena po pitanju iskoriscenja zeleznice. Kakva je sad situacija, sve ide u drugom pravcu samo.
 
Možda bi tema mogla da promeni ime, jer je Bulebar Patrijarha Pavla od Toščidera do Pere Velimirovića, poslednih nekoliko postova su već van naslova teme, a i sama rekonstrukcija Bulevara nema smisla bez uređenja celog poteza (Most na Adi - Rakovica).
 
Zar najhitnija deonica,nije trebala biti ,od mosta ka podvožnjaku.Tu je nejveće usko grlo,od kada su most otvorili.Nije mi jasno zašto idu naopakom logikom?

Sent from my HUAWEI MT7-TL10 using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=630883#p630883:2mr1uu8f je napisao(la):
vladanet » 4 minutes ago[/url]":2mr1uu8f]Zar najhitnija deonica,nije trebala biti ,od mosta ka podvožnjaku.Tu je nejveće usko grlo,od kada su most otvorili.Nije mi jasno zašto idu naopakom logikom?

Sent from my HUAWEI MT7-TL10 using Tapatalk

Upravo tako. Sve naopako. Umesto da se prvi reši najveći problem, oni kreću od lakšeg dela. Da su probili bulevar kroz park, ne bismo imali više gužve kod Miloševog konaka i barem bismo rasteretili pravac ka Banjici.

U životu je uvek bolje prvo raditi teže stvari, a lakše ostavljati za kasnije.

Koliko znam, nema nikakvih pravnih zaškoljica da se odmah napadne park.
 
Moglo je, da se normalno razmisljalo. Moglo je da se radi izmestanje Topciderke da se radi paralelno sa sadasnjom fazom 2.
 
hiavata":1tk6cv3n je napisao(la):
Moglo je, da se normalno razmisljalo. Moglo je da se radi izmestanje Topciderke da se radi paralelno sa sadasnjom fazom 2.
Nije, zato što posao mora da se da jednoj te istoj firmi. Kada završe tekuće izmeštanje, počeće u Top.parku...da nema ovih nameštanja do sada bi bili gotovi radovi do Pere Velimorovića. A ne da sada čekamo 540 dana za kraj prve faze.

Послато са Lenovo A916 уз помоћ Тапатока
 
https://www.blic.rs/vesti/beograd/posao ... di/jpm8061

POSAO OD 10.000.000 EVRA Širi se Bulevar patrijarha Pavla, od Rakovice do Mosta na Adi


o2Ck9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTlRBN01EQV8vNmMxZjU2YTlkYjJiMTUxZmI5YWRjMTE2Y2U4MzgzN2QuanBlZ5GTAs0C5ACBAAU


Pre desetak dana, dodelom ugovora, napravljen je važan korak ka početku radova na proširenju Bulevara patrijarha Pavla. Na tenderu koji je raspisan ovog marta pristigle su četiri ponude, od čega su samo dve ispunjavale kriterijume za dodelu ugovora. Pobednik je na kraju bila najniža ponuda, a u ovom slučaju to je konzorcijum firmi koji čine “Energoprojekt niskogradnja”, “Bauwesen”, “ATM BG”, “Gip Konstruktor”, “Mašinokop” i “Elnos BL”. Zadatak ovog konzorcijuma biće da rekonstruiše prvu deonicu Bulevara patrijarha Pavla, od raskrsnice sa Ulicom Pere Velimirovica ka Košunjaku, u dužini od 1,7 kilometara. Ponuđena cena bez PDV-a za ovu deonicu iznosi 1,15 milijardi dinara, a rok za završetak biće čak 540 dana! Ukoliko ne bude žalbi drugih učesnika na tenderu, izvođac bi mogao biti uveden u posao već tokom jula ove godine.

Radovi na proširenju nekadašnjeg Rakovičkog puta i njegova transformacija u gradski bulevar započela je još početkom 2018, pre svega stvaranjem preduslova za glavni projekat. Tu se misli na izmeštanje Topčiderke i izgradnju novog mosta u Ulici Pere Velimirovića, čime je oslobođen prostor za novu regulaciju budućeg Bulevara patrijarha Pavla. Radovi na ova dva projekta se polako privode kraju. Još ovog proleća zavrseni su svi radovi na novom mostu, a betoniraju se i poslednji segmenti novog korita Topčiderke. Očekuje se da će reka poteći novim koritom do kraja ovog meseca.

jzok9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWXpnN01EQV8vNjgyZGRmM2E1MWM4MzFlZmEwYzM5MzFlMGY5ODA3YTcuanBlZ5GTAs0CQgCBAAU



Rekonstrukcija i proširenje Bulevara patrijarha Pavla započeće sa etapom od Ulice Pere Velimirovica ka Košutnjaku, čime će biti rekonstruisano samo 1,7 kilometara saobraćajnice. Sledeća etapa treblo bi da se nadoveže na ovu i nastavi dalje sve do raskrsnice kod Hipodroma, međutim ova deonica je još uvek u procesu izrade tehničke dokumentacije. Ona podrazumeva izgradnju denivelisanog ukraštanja sa putem za Košutnjak i potpuno novu trasu bulevara duž pruge. Za ovu etapu još uvek nije poznato kada bi mogla da krene, ali ni sa njom posao neće biti završen. Da bi se kompletirala cela transverzala potrebno je rekonstruisati i treću etapu, odnosno Bulevar patrijarha Dimitrija, od Ulice Pere Velimirovica do skretanja za Resnik.
 
Данашње слике; старо корито Топчидерке у првом плану, у задњем плану нови мост и ново корито:







Према новом мосту:













Десно где је дрвеће је старо корито Топчидерке:





 
Ворћ врши контролу радова :)

Него нешто ми плитко делује то ново корито, јел ће бити додати и елементи неки још са стране?
 
Vrh