Šta je novo?

Pešačke zone

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=629190#p629190:3min9v4i je napisao(la):
astrodule » Uto Jun 11, 2019 12:00 pm[/url]":3min9v4i]I šta će se prijavom dobiti? Nadležni su sigurno to videli, i čini mi se da prijavama običnih građana samo smatraju da ne treba ništa sami da urade.

Nadležne očigledno ne zanima da reše problem grafita u centru grada.

Cini im se da je to borba sa vetrenjacama, ali ako svi budu obeshrabreni kao ti, tek onda ce ih boleti dupe. Ovako, makar i da znas da je dzabe, vrsis pritisak na njih, makar kakav takav, pa ce se, ako ne sad, onda makar pred gradske izbore sledece godine setiti da se pokrenu!
 
Ma znam ja to, ali sa vremena na vreme se zapitam ima li smisla da mi za džabe radimo njihov posao.
Mogu da razumem da ne vide neke stvari na periferiji, ali u samom, najužem centru mi moramo da prijavljujemo đybre, rupe, rasklimane ploče, grafite...
Možda treba da 2 meseca ne prijavljujemo ništa, pa da vidimo da li će da počnu sa rade svoj posao.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Nadam se da su kokice tu samo parkirane, ali to su stvari koje mene izluđuju.

Pre neki dan sam video da na Terazijama kolica sa kokicama i dalje stoje na najužem mogućem mestu.

Evo stare slike, a da bude još gore, trafike više nema (bar mi se čini)

 
Što više gledam slike pešačke zone , to mi sve teže da provalim gde su te dve famozne stolice koje treba skloniti da bi pešačka zona bila funkcionalna. :)
 
Kakva je ono metalna konstrukcija sto nice u skadarliji strasno...
Grafit majmuni memam rijeci morace izgleda jedan protest protiv isaranog grada
Inace tu ima bar 10 kamera koje su snimile majmune sa sprejevima
 
Ovde jedino zatvor može smiriti te majmune sa sprejevima. Otprilike znam i koji je to sloj "ljudi". To su obično klinci koji vape za zapadnjačkim vrednostima, "slobodi" (američko poimanje slobode), buntu i ostalim neoliberalnim budalaštinama. Naspram njih, imamo "patriote" koji "ulepšavaju" grad svojim žvrljotinama i navijačkim glupostima. Dakle, veoma raznoliko društvo koje treba mlatiti dok ne plate par hiljada evra za svoje "delo". Ispostaviš im račun i ako ne platiš, robija.
Imate primer onih fegeta iz Češke koji su se rugali i hvalili kako žvrljaju Beograd. Šta je problem da isti pri ulasku u Srbiju budu privedeni pravdi? Radi li ovde neko svoj posao?
 
Umesto sto su silne pare date na granit, mogli su lepo da vecinu ulica novoformirane zone urade kockom sa zonom uspoorenig saobracaja (ili bez saobracaja), a da su vise energije i paznje posvetili vracanju detalja koji su nekada krasili grad. Imalo bi vise smisla i autenticnosti...

Staklene nadstresnice SANU
PS. Obratite paznju na kupolu hotela Palas

Spasicev pasaz (izmedju Oblicevog v. i Knez Mihajlove)
Pogledajte prilog 1
 
Симина улица између Скадарске и Француске синоћ; раскрсница с ул. Емилијана Јосимовића:



















.............................

Скадарлија:

 
Smartplan

2.3.20
Planovi predviđaju širenje pešačkih zona u centru Beograda ka Savi, Kalemegdanu i direktno povezivanje sa Beogradom na vodi kada bude završen. Širenje treba da se sprovede u 4 faze kao što je prikazano na slici koja sledi. Nakon što se plan u potpunosti implamentira, centralno gradsko jezgro će biti zatvoreno za saobraćaj i oivičeno ulicama Zeleni venac, Brankova, Braće Jugovića, Tadeuša Košćuška i Pariska.

 
Zanima me da li stvarno planiraju neki čudan krak/produžetak Karadjordjeve uz reku (zaolruzeno plavom bojom na slici) ili je neko samo napamet pravio ovaj “smartplan” koji se verovatno ironicno tako zove posto je sve sem smart.

46892ca9bfa2618712f5bfac4f56f626.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Симина улица по дану:



У овом делу као да су плоче само провизорно постављене - или је песак испрала киша?:

























Раскрсница с Француском улицом:

 
Rekao bih da ce ovo poplocavanje da rade ponovo a mozda i vise puta... Tu mora da je zivi pesak kao podloga? Ima toga po Beogradu :kafa:
 
Tačno je da nije završeno, ali ako su pljskovi ipak baš tako masovno i SVUDA sprali podlogu, onda znači da to neće biti tako retka situacija i kasnije, kad popločavanje bude završeno. Uvek se nešto popravlja, privremeno vade ploče zbog instalacija i ne vraćaju kako treba, a pogotovo ne odmah, pa ako voda može da nađe put kroz takve rupe, a sada vidimo da relativno slobodno teče i ispod ploča, i tada će da spira pesak dalje niz padinu. Pa će uvek biti na mestima rasklimano. Možda je ovo preveliki nagib za pesak kao podlogu?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=634647#p634647:r8indmdh je napisao(la):
Captain » Суб Јун 29, 2019 1:34 am[/url]":r8indmdh]Zanima me da li stvarno planiraju neki čudan krak/produžetak Karadjordjeve uz reku (zaolruzeno plavom bojom na slici) ili je neko samo napamet pravio ovaj “smartplan” koji se verovatno ironicno tako zove posto je sve sem smart.

46892ca9bfa2618712f5bfac4f56f626.jpg



Sent from my iPhone using Tapatal



Изгледа да ће пругу заменити улица поред обале. То се види и на макетама и рендерима. Разлог је у сувише уској Карађорђевој у једном делу.

Уместо једног таквог решења, далеко боље и лепше би било да су све улице и уличице на простору између два моста, укључујући и део Карађорђеве у том простору - једна од будућих пешачких четврти. Близина реке, старе и лепе куће, угоститељски и уметнички садржаји и најзад здравија животна средина препоручују тај предео за место без моторног саобраћаја.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=634738#p634738:1zzy3bui je napisao(la):
Zuma » Sub Jun 29, 2019 1:20 pm[/url]":1zzy3bui]Tačno je da nije završeno, ali ako su pljskovi ipak baš tako masovno i SVUDA sprali podlogu, onda znači da to neće biti tako retka situacija i kasnije, kad popločavanje bude završeno. Uvek se nešto popravlja, privremeno vade ploče zbog instalacija i ne vraćaju kako treba, a pogotovo ne odmah, pa ako voda može da nađe put kroz takve rupe, a sada vidimo da relativno slobodno teče i ispod ploča, i tada će da spira pesak dalje niz padinu. Pa će uvek biti na mestima rasklimano. Možda je ovo preveliki nagib za pesak kao podlogu?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=634740#p634740:1zzy3bui je napisao(la):
astrodule » Sub Jun 29, 2019 1:25 pm[/url]":1zzy3bui]Mislim da je potpuno jasno da nemamo dovoljno kvalitetnih, iskusnih majstora.
Ne samo što kuburimo sa kvalitetnim majstorima , nego i sa kvalitetnim arhitektama i projektantima koji mogu da dođu do izražaja.
Ovde je trebalo da se sredi podloga , pa da se onda asfaltira i preko toga kocka (ploče). Tada spiranje ne bi bilo problem. Primera radi , u Ace Joksimovića su isto imali problem sa ispiranjem podloge , jer taman urade podlogu i umesto da je odmah asfaltiraju prvim slojem , oni se razvlače k'o gladna godina i na kraju teraj sve ispočetka i tako nekoliko puta. Sada su odmah asfaltirali Ratka Mitrovića prvim slojem da im se ne bi spirala podloga.
 
Nego nesto me zanima, Sole jel ti se svidja kako ce izgledati Simina sada? Ili ti je lepse onako kako je bilo ranije zivo me zanima ali budi iskren? Nemoj sad kocke da pominjes i spiranje nego dal ti se svidja vizuelno kako je uradjeno tj kako ce biti posto je u toku... kocke ce namestiti pusti sad spiranje mozda je samo privremeno polozeno zbog kretanja mi to ne znamo.
 
Nego , nešto me zanima Vračarac , ali budi iskren , šta ti smetaju golubovi na Topličinom vencu? :wink:
 
Asfaltirano je ispod kao osnova to je postala praksa
Ali velika voda naisla prije zavrsetka u konkrenom slucaju ...
 
Naišla velika voda i tako u krug , nekoliko puta. :)
Ako je već asfaltirano , šta će nam tolki pesak ispod ploča?
 
Trebalo je da krenu s dna ulice na gore, mislim da im onda kiša ne bi pokvarila ovoliki deo posla... Ali kad smo vec kod toga, nisam video kako je rešena kišna kanalizacija ovde, ako nije ili ako nije dobro onda će uleganje ploča ovde biti hroničan problem
 
Izmedju podlogei asfalta mora da postoji amortizer u vidu pjeska postoje slicnici i kad se zavrsi nebi trebalo da ima problema ....
 
Vrh