Šta je novo?

BITCOIN kriptovaluta (?!)

Pa ja sam ti već dao prognozu, roknućete opet na $3000. A onda otom potom i na nulu. Na krompir. :D
Ovo vam je samo još jedan, verovatno poslednji izliv ludila i samozavaravanja, koji će se na kraju katastrofalno završiti.

Uostalom ne znam o kojih 8000 pričamo kad je opet sve ljosnulo na 7200.
 
Bilo bi previše jednostavno i ne bi kod mase naroda izazvalo ono što treba da izazove da se navuku na kriptovalute, tako da će biti tu još najmanje jedan veliki bull run gde će cene kriptoa otići na oko 20ak puta veće nego što je dosadašnji ATH.

Prvo ih moraš navući na kripto, onda napraviti kolaps i izaći sa rešenjem koje je oduvek spremno. Sada kada bi urušili kripto, ne bi se ništa specijalno desilo kod velike većine ljudi, a treba da se desi da bi mogao da uvedeš svoje elektronske valute.

Slično ti je i sa društvnim mrežama. Navučeš ih prvo na MySpace npr, pa im posle uvališ Fejsbuk i Instagram i sada ljudi sami daju na uvid svoju privatnost, kad su ušli u wc, gde su na odmoru, kad idu na spavanje itd itd.

Za kripto opet kažem sledi jedan ogroman bull run pre nego što se uruši, a te najveće cene bi trebale biti na prelazu 2021/22, tek nakon toga u nekom trenutku može kolabirati. Dok se u igru ne uvuče neki prosečan korisnik interneta, i to na visokim cenama, i onda izgubi tu lovu, neće kripto propasti, jer potrebno je proizvesti taj efekat da bi posle mogao da uvedeš svoje kontrolisane elektronske valute. :)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=623073#p623073:yoid3u33 je napisao(la):
Bender Rodriguez » 17 May 2019 03:10 pm[/url]":yoid3u33]Pa ja sam ti već dao prognozu, roknućete opet na $3000. A onda otom potom i na nulu. Na krompir. :D
Ovo vam je samo još jedan, verovatno poslednji izliv ludila i samozavaravanja, koji će se na kraju katastrofalno završiti.

Uostalom ne znam o kojih 8000 pričamo kad je opet sve ljosnulo na 7200.
Nadam se da se ne bavis biznisom. :oops:

Sve u svemu Facebook je objavio da izbacuje svoju kripto-valutu libracoin! Ogromna vest.
https://www.arabianbusiness.com/video/4 ... ng-to-work
 
Inače, ono što sam gore napisao se izgleda pomerilo na 6 meseci ranije tako da novi max ATH se može očekivati za 2 godine od sada, znači sredina 2021. Koliko će tad biti jedan BTC videćemo, analize i prognoze idu od 70k do 350k. :)

Smart money je već ušao i poslednji voz eventualno da udje ovih dana verovatno. Takodje, smart money naravno ne prodaje kuću za investiranje, već ulaže 5-10%, eventualno 20% likvidnog portfolija ako baš mnogo veruje u nešto. :)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=632748#p632748:xszexezf je napisao(la):
vradovic » Ned Jun 23, 2019 1:57 am[/url]":xszexezf]ooo tu si :)

Pratis li ovu kripto ludnicu? :D
Kako da ne pratim, gledam kako ste se opet uzvrpoljili. Biće zanimljivo kad vam opet ljosne pa kad krene novi talas kuknjave i panike. 8)
 
Kuknjava i panika će biti kod onih koji udju prekasno i prodaju takodje prekasno. Onaj ko udje na vreme i proda na vreme, će opet verovatno kupiti kada ovi budu prodavali. :)
 
Biće ista kao kad sam 1992. u maju oročio 2000 dinara u Dafiment banci a u junu izašao sa 3200. :lol:

Nego deder, rekni ti meni, koliko si BTC dosad kupio? :)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=632956#p632956:2o9jsk3a je napisao(la):
Bender Rodriguez » 23 Jun 2019 09:06 pm[/url]":2o9jsk3a]Biće ista kao kad sam 1992. u maju oročio 2000 dinara u Dafiment banci a u junu izašao sa 3200. :lol:

Nego deder, rekni ti meni, koliko si BTC dosad kupio? :)

aaa odatle potice tvoja fobija. Vidis BTC i Dafina nemaju nikakve veze.
Ne bih da se hvalim po forumu ali dovoljno da otkupim celu zgradu u BnV u sledecem bull-u. :D

Nego reci ti meni jel kopas kripto-valute?
 
Imaju veze, i jedno i drugo je piramidalna poncijeva šema...
Samo novac koji uđe u kripto valute može i da izađe iz njega, jer se pravi novac ne može kopati već se mora zaraditi . Znaci u proseku su svi na nuli samo što to još ne znaju.
Zapravo nisu na nuli, jer ko je ranije ušao plaćao je manju cenu, dok su svi novi u debelom minusu jer plaćaju mnogo veću cenu od proseka.
 
Na rudarenje kriptovaluta lane utrošeno 18,8 gigavata električne energije

Rudarenje kriptovaluta tokom 2018. potrošilo je do 18,8 gigavata električne energije, što je uporedivo sa potrošnjom energije cele Poljske.
Istovremeno je prouzrokovalo je godišnju emisiju od približno 800 tona ugljen-dioksida.


To je pokazalo istraživanje kompanije Kasperski o ekonomskom i ekološkom uticaju internetskih rudara, aplikacija koje rade u korisničkim pretraživačima i rudare kriptovalute.Istraživači su zaključili da, iako se individualni gubici mogu smatrati beznačajnim, globalni uticaj internet rudarenja je iznenađujuće strašan.

Prema računicama kompanije Kasperski, količina energije potrošena putem veb rudarenja može biti i do 1.670 megavat-sati, osim ukoliko veb stranica ne blokira kod odgovoran za pokretanje rudarenja.

"Ako to pretvorimo u emisiju ugljen-dioksida po globalnom proseku Međunarodne agencije za energetiku (IEA), to je jednako sa oko 800 tona ugljen-dioksida emitovanih u atmosferu u 2018", poručuju iz kompanije Kasperski.

U toj kompaniji, međutim, primećuju značajno smanjenje aktivnosti veb rudarenja u ovoj godini, jer postoji mnogo pravnih i tehničkih inicijativa usmerenih ka smanjenju uticaja internetskog rudarenja.

https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php? ... id=1592687
 
Sjajno ajde sad da uporedimo koliko banke utrose elektricne energije za to isto.

Stim da bankama treba:
Physical Security
Information Security
Disaster Recovery
backup of the backup...and then backup again!

Ne treba zaboraviti da minerima ne treba security. Ako neko ukrade minera moze samo da se slika sa njim ali do podataka nece doci. Insurance nadoknadi stetu i cao. Ne treba ti fizicko obezbedjenje, ne treba ti information security (ne moe da se hakuje) i ne treba ti backup. Usteda je visestruka u odnosu na banke. Da ne pominjemo sto za hladjenje Data Centara sa ASIC minerima ne trebaju ni HVAC klime. U principu odnos u korist ASIC-a je znacajna.
Iskreno banke treba sto pre zatvoriti jer trose nenormalne kolicine energije a i resursa bez ikakve potrebe!
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=632956#p632956:1y9s0vhs je napisao(la):
Bender Rodriguez » 23 Jun 2019 09:06 pm[/url]":1y9s0vhs]Biće ista kao kad sam 1992. u maju oročio 2000 dinara u Dafiment banci a u junu izašao sa 3200. :lol:

Na $3.200 si preporucio da se prodaje sada je $7.500
Koja greska!

Izasao novi miner 88T !! WOW. 3.3 kW
https://twitter.com/Whatsminer_MBT/stat ... 16640?s=20
Trenutno proizvodi $400 mesecno
https://alloscomp.com/bitcoin/calculator

2407 kilovat casova potrosi mesecno!
 
Lik u euforiji što su posle dve godine majmunisanja jedva ostali na 7.500... :lol:
 
Vrh