Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

Tako je, pise i na flajeru..konkretno moja podzona je 3.9 i sa povlascenom kartom se moze parkiratinsamo u ovoj podzoni...naravno da ne mogu sa njom parkirati na drcl...ali to na znakovima nigde ne pise jedino da cuvas ovaj flajer...


inace ovaj grejs feriod ne vazi 10 dana...kanticom su ovelezena parking mesta 03.06 a na flajeru pise da je pocela naplata 01.06.

mogla su komotno obavestenja da se kace na automobile i p. sanducice barem 15 dana ranije a ne da smo svi iznenadjeni preko noci

zna li neko koja je procedura za ppk za automobil registrovan na pravno lice...?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=627454#p627454:1ryif92p je napisao(la):
Bulbulderac17 » 04 Jun 2019 06:05 pm[/url]":1ryif92p]Tako je, pise i na flajeru..konkretno moja podzona je 3.9 i sa povlascenom kartom se moze parkiratinsamo u ovoj podzoni...naravno da ne mogu sa njom parkirati na drcl...ali to na znakovima nigde ne pise jedino da cuvas ovaj flajer...


inace ovaj grejs feriod ne vazi 10 dana...kanticom su ovelezena parking mesta 03.06 a na flajeru pise da je pocela naplata 01.06.

mogla su komotno obavestenja da se kace na automobile i p. sanducice barem 15 dana ranije a ne da smo svi iznenadjeni preko noci

zna li neko koja je procedura za ppk za automobil registrovan na pravno lice...?


Sent from my iPhone using Tapatalk


Ako ti odobre a pravno lice nije u toj podzoni cena je 4106 mesečno. Zovi ih svašta treba od papira.
 
Meni pre 10tak godina u centru nisu dali. Trazilo se da kola budu registrovana na onoga ko tu zivi, ali nisu nudili resenje za onog ko tu zivi, a vozi firmina kola kuci.
Ne znam zasto me ovo maltretiranje gradske vlasti sa pretrpavanjem zgradama I negradnjom novih parking mesta podseca na onaj crtac "posteno mu sudite pa da ga streljamo"...
 
Ovde je parkiranje u pola cene

30989f0232b8b656fc4bc33fd0aad392.jpg
 
Primetio sam više ovakvih fiktivnih parking mesta, pritom ima baš dosta lokacija gde su mogli da urede površinu (zapuštenu) i naprave parking mesto (jer su se i do sada koristile za parking) ali nisu želeli da ulože ništa više od farbe.
 
U zoni se lakše diše, u ovih par ulica koje su ostavljene bez nacrtanih mesta - pakao
 
Potpisan ugovor o izgradnji četiri podzemne garaže u Beogradu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor kompanije „China Shandong International Economic & Technical Cooperation Co. Ltd” Đenčao Džang potpisali su danas u Starom dvoru ugovor o koncesiji za projektovanje, finansiranje, izgradnju, upravljanje, održavanje i prenos četiri podzemne garaže na teritoriji Beograda.

Vesić je istakao da Beogradu nedostaju parking mesta, te da po nekim procenama u samom centru nedostaje nekoliko hiljada, a u širem centru oko desetak hiljada parking mesta, kao i da se taj problem rešava izgradnjom novih javnih garaža.

– Zato smo raspisali tender za izgradnju četiri javne garaže – na Studentskom trgu, Trgu republike, na uglu Kosovske i Vlajkovićeve ulice i u Fruškogorskoj ulici kod Kosančićevog venca. U tim garažama biće mesta za oko tri hiljade korisnika. One se nalaze po obodima buduće pešačke zone. Cilj je da se građani parkiraju i da onda koriste pešačku zonu – rekao je Vesić, koji je najavio da će u pešačkoj zoni već u nedelju biti uveden električni autobus „vrabac servis”, a početkom jula biće raspisan i tender za javno-privatno partnerstvo za javne bicikle.

Prema njegovim rečima, pored ovih garaža koje će raditi kompanija „Šandong”, Grad Beograd će takođe raditi garaže. Tako je u planu garaža u Skerlićevoj ulici kod Hrama Svetog Save, zatim ispod Beogradskog dramskog pozorišta, garaža kod Kalenić pijace, kao i kod Bajlonijeve pijace.

– Ovo je prvi put da imamo ovakvu vrstu javno-privatnog partnerstva kada su u pitanju javne garaže i meni je drago što je kroz jedan transparentan proces, koji je trajao skoro godinu dana, ova kinseka kompanija dala zadovoljavajuću ponudu i što su prepoznali Beograd kao mesto u koje mogu da investiraju – rekao je Vesić, podsećajući da je u toku preuzimanje „Ikarbusa” od kineske kompanije, koja će, osim što će proizvoditi električne autobuse, imati i fabriku baterija.

Vesić je kazao da se neće krenuti sa izgradnjom svih garaža istovremeno jer je za neke neophodno da se prvo urade projekti, ali da će se te garaže graditi po završetku projekta.

– Po mom mišljenju, najznačajnija garaža je Trg republike. Ta garaža će se nalaziti ispod novog objekta kulture, a sadašnjeg Staklenca. Garaža u Fruškogorskoj ulici će biti za stanare i posetioce Kosančićevog venca. Kada ona bude završena, Kosančićev venac biće potpuno zatvoren za saobraćaj. U međuvremenu tamo se postavljaju potapajući stubići i taj deo će koristiti samo stanari Kosančićevog venca, jer ne želimo da zatvorimo saobraćaj za stanare sve dok ne obezbedimo mesto za parkiranje u garaži. Garaža u Kosovskoj ulici će se nalaziti ispod parka pored Narodne skupštine, na uglu Kosovske i Vlajkovićeve ulice. Ona će sigurno biti veoma prometna. – istakao je Vesić.

Vesić je dodao da se nada da ćemo sa našim kineskim prijateljima po završetku ovog projekta nastaviti da radimo i da će oni prepoznati interes da investiraju u Beograd.

– Posebno je značajno to što će više od 50 odsto radova izvesti domaće kompanije, što je bio naš uslov, a drugi uslov je bio da operater bude naša kompanija „Parking servis”. Na ugovoru za četiri podzemne garaže mogu da nam pozavide mnogo veći i bogatiji gradovi u Evropi. Ovo nam dokazuje da se Beograd razvija i da postaje sve značajnija investiciona destinacija gde sve velike svetske komapnije vide svoju šansu – kazao je Vesić.

Direktor kompanije „China Shandong International Economic & Technical Cooperation Co. Ltd” Đenčao Džang je rekao da će u projekat izgradnje četiri garaže biti uloženo oko 50 miliona evra.

– Veoma dobro i uspešno sarađujemo sa Gradom Beogradom. Tim Beograda nam je pružio veliku podršku i pomoć. Verujem da će se kopmanija „Šangdong” dugoročno razvijati u Srbiji – naveo je on i dodao da je 50 miliona evra uloženo u izgradnju Kineskog kulturnog centra na Novom Beogradu.

izvor: beograd.rs
 
Cekaj jel se odustalo od koncesije sta kinezi kreditiraju izgradnju ...
 
Biće da nisi odmakao dalje od naslova vesti :)
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor kompanije „China Shandong International Economic & Technical Cooperation Co. Ltd” Đenčao Džang potpisali su danas u Starom dvoru ugovor o koncesiji za projektovanje, finansiranje, izgradnju, upravljanje, održavanje i prenos četiri podzemne garaže na teritoriji Beograda.
 
Nepise na koliko godina i ucjenili ih da parking servis upravlja bas me zanima nasta li ce to ispasti...
 
“Po mom mišljenju, najznačajnija garaža je Trg republike. Ta garaža će se nalaziti ispod novog objekta kulture, a sadašnjeg Staklenca.“

Da li je ovo uvod u izgradnju opere na Trgu ili mi je nesto drugo promaklo?
 
Nova usluga Parking servisa

parking-kartica.jpg


Javno-komunalno preduzeće „Parking servis“ Beograd uvelo je novu uslugu plaćanja parkiranja putem Pripejd parking kartice. Ova vrednosna parking kartica omogućava jednostavno i brzo plaćanje parkiranja, na čak 21 parkiralištu/garaži kojima upravlja ovo preduzeće.

Pripejd parking kartica se koristi tako što je vozač prisloni na automat na ulazu ili izlazu iz garaže, a rampa se podiže. Potrebno je da korisnik ima kredit na kartici, koji se umanjuje za cenu parkiranja pri izlasku iz garaže ili parkirališta.

– Sagledavajući potrebe korisnika, „Parking servis“ je razvio novu uslugu, koja omogućava korisniku da uštedi vreme i ostvari popust na cenu parkiranja, jer sa karticom samo ulazi i izlazi iz garaže ili parkirališta, bez odlaska na blagajnu i čekanja u redu. „Parking servis“ konstantno radi na podizanju kvaliteta svojih usluga, a cilj preduzeća je da korisnicima olakša upotrebu parking objekata kojima upravlja i izađe u susret različitim kategorijama korisnika – rekao je direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković.

Pripejd parking kartice se prodaju na blagajnama garaža i parkirališta, kao i u poslovnicama Korisničkog servisa „Parking servisa“, po ceni od 650 dinara. Kartice se kupuju bez kredita i potrebno ih je dopuniti pre prvog ulaska u garažu ili parkiralište. Pripejd kartice se mogu dopuniti u javnim garažama i na parkiralištima – na blagajnama i stanicama za plaćanje.

Pripejd parking karticu je moguće dopuniti i elektronskim putem, ukoliko se kartica personalizuje putem registracije korisnika na portalu „Parking servisa“.

Personalizacijom kartice korisnik ostvaruje popust u iznosu od pet odsto prilikom svake elektronske dopune kartice u iznosima od 1.000 do 4.000 dinara, odnosno popust u iznosu od 10 odsto prilikom svake elektronske dopune kartice u iznosima od 5.000 do 9.000 dinara.

Podsećamo da je „Parking servis“ nedavno korisnicima ponudio i vremensku parking karticu za garaže i parkirališta – „Parking PasS“ karticu, koja važi određeni vremenski period i može se kupiti za 24 sata, tri ili sedam dana.

izvor: studio B
 
Pripejd parking kartice se prodaju na blagajnama garaža i parkirališta, kao i u poslovnicama Korisničkog servisa „Parking servisa“, po ceni od 650 dinara.
hmmm ovo su jos vece pijavice ob busplusa. kod njih je sama kartica za dopunu 250 din a ovaj olos otima 650 din. !!!
 
Pre neki dan sam primetio da je promenjen režim saobraćaja, uključujući i uvođenje zone, u delu iza zgrade na uglu Cvijićeve i Starine Novaka (zvanično Ulica braće Grim).
 
Treba pitati i jedno i drugo jp a mogli bi i neki novinari inace uklonjeno je dosta fast parkinga ...
 
A šta bi sa onim da imamo metro, pa da ljudi i Ugrinovaca, Dobanovaca se parkiraju negde na Nbg-u i onda dolaze u centar metroom?
 
#bahatoparkiram

Kad već ne planiraju da postave stubiće, možda bi trebalo uvesti parking zonu - barem će ovi iz Parking servisa da pišu kazne
 
Vrh