Šta je novo?

Компјутери и технологија

A kakav tačno problem ima pošto ne planiram da ga koristim za neko brojanje.
 
Bacio sam pogled, problem je u MIUI i nema veze sa hardverom, jedna serija je najverovatnije imala taj bug i posle je rešen apdejtovanjem softvera što mi je potvrdio prodavac u Ušću.
 
xiaomi relativno brzo rešava probleme osim ako je stari telefon, onda namerno ostave problem. imao sam redmi note 4 sa mediatek procesorom i bio sam jako zadovoljan 2 godine sa njim, na kraju sam ga prodao. sada imam pocophone i taj telefon je zver, sabija kako radi!
 
Za Pocophone nemam para, da imam uzeo bih Mi 9T. Što se tiče Mi 8 Lite smeta mi što je malo stariji i što je prednja kamera bolja od zadnje, kao i baterija od samo 3350 mAh a pored toga je laž da nema ulaz za memorijsku karticu, a i da nema to je velika šteta. Kod Redmi Note 7 kojeg ću na kraju uzeti ima kameru od 12MP veštački dignutu na 48 ali to meni neće smetati jer ga neću koristiti generalno za fotkanje nego za sve pošto Xperiji mora da dođe kraj i promeni vlasnika. Pored toga najviše mi smeta veličina ekrana kod svih telefona. Umesto da se svi nekako ograniče na 5,5 inča oni prave telefone sa 6,3 koliki je Note 7 do Mi Mix 2 koji ima ekran od skoro 7 znači televizor. U pitanju je najnoviji model Redmija tako da ne bi trebalo da ima problem ali moraću da ga uzmem na rate kod nekog od ovih naših, najverovatnije Gigatron, pa sam hteo da pitam jel mogu da platim više rata odjednom kada zaradim kintu? Jeste da ću proći skuplje ali imam neki cilj i ne mogu da sačekam prvu platu kad se zaposlim moraju i te pare da idu na nešto.

Znam da je tekst konfuzan al šta da se radi.
 
Upravo sam saznao da postoje 3 verzije Redmi Note 7, kineska, indijska i globalna. Koja se kod nas prodaje i kako se razlikuje? Indijska ima kameru od 12 MP a meni treba globalna i da li se može uzeti kod ovih kako ih ja zovem švercera za 170e ili moram da puknem 28000 u Mi prodavnici ili Gigatronu?
 
Ja ne znam šta da tražim tu sve isto piše. Ma daću 28k ali ću znati šta sam i od koga kupio.
 
Zanimljivo rešenje za kameru, pitanje koliko trajno ?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=NWW0JRY3ktY[/youtube]
 
Uzeo sam Redmi Note 7 i mogu reći da je odličan, nenormalno brz i ne baguje ništa. Kameru još uvek nisam isprobao, skinuo sam GCam ali ne znam gde mi čuva slike. Što se tiče ekrana sve mi je nekako sitno jer sam navikao na Sonija koji ima ekran od 4 i nešto inča. Baterija se nenormalno brzo puni to mi je čudno jer je od 50 do 100 napunio za 30 minuta sa punjačem od 2A. Sada sam ga ostavio na punjaču iako je 100% da vidim jel treba da formira bateriju ili šta već. MIUI mi je malo zaje*******an i zahvaljujući njemu ne mogu da aktiviram mobilni internet ali i to ću nekako rešiti. Nervira me što nekad neće da rotira ekran ali dobro to je najmanji problem. Zvuk je odličan ne mogu da se žalim i što je najvažnije nema bag sa proximity senzorom. Nisam ga još koristio za gejming ali to ću videti uskoro. Prezadovoljan sam za sada :)
 
Ja sam uzeo u inostranstvu Redmi Note 7 Pro, isti kao tvoj, ali sa jačim CPU SD675. I meni nahije rotacija ekrana. Mobilni Internet - da li koristiš dual SIM mod? U tom slučaju u podešavanjima moraš da odrediš karticu za prenos podataka na dva mesta u podešavanjima kartica - ne znam zašto je to tako.
 
Ne koristim jer imam samo SIM i memorijsku, a kada podesim pristupnu tačku neće.
EDIT: SIM karticu vidi kao da je na drugom slotu zbog memorijske.
 
Kartica treba da bude aktivirana i u meniju "Podesavanja" i u meniju "Podrazmevana podesavanja", dakle na dva mesta...i ja sam mucio muku sa tim kad sam prvi put aktivirao net, mozda je tu problem
 
Kako vam rade notifikacije pre svega viber i gmail.
 
Viber nisam instalirao, Gmail ne koristim na telefonu, što se tiče Instagrama ne iskače mi nego se čuje zvuk poruke pa tek onda kad spustim vidim obaveštenje.
EDIT: Ne mogu da pristupim podrazumevanim podešavanjima pa samim tim ne mogu da aktiviram net. Verovatno ću otiči do Kade da mi aktiviraju.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=646175#p646175:1cwuc9e3 je napisao(la):
Igor » Sre Avg 07, 2019 10:57 am[/url]":1cwuc9e3]Kako vam rade notifikacije pre svega viber i gmail.
Vezano za neki telefon specijalno ?
Honor, Samsung ,Xiaomi i Sony za sada savršeno (svi dual sim). Honor, Samsung i Xiaomi imaju po dva viber, whatsup, gmail, live, skype naloga
 
Mislio sam na Redmi Note 7
 
Rešen problem sa internetom, izvadio sam drugu karticu.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
 
"Huawei zvanično najavio Harmony OS kao svoju potencijalnu zamenu za Android"

Nova platforma, za koju se ranije sugerisalo da nosi naziv Hongmeng OS, predstavlja "prvi distribuirani OS, zasnovan na mikrokernelu, za sve scenarije", prema navodima Richarda Yua - CEO-a kompanije Huawei. Harmony OS se može koristiti na širokom spektru uređaja, uključujući pametne zvučnike, računare, pametne satove, bežične slušalice i naravno telefone i tablete. . .

https://www.benchmark.rs/vesti/huawei_z ... roid-81047
 
To možda se primi u Kini. Na zapadnom tržištu će proći kao Bada i BlackBerry OS. BlackBerry je čak imao i port za Android aplikacije i neku prošlost iza sebe, ali nije bilo dovoljno.
 
Povežem telefon sa kompom i sje*******e mi se drajver za grafičku :D Sada mi izbacuje BSOD i flikeruje ekran. Šta sam kog đavola uradio :D

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
 
Ćale je zamenio bateriju na Tesli, međutim nenormalno sporo se puni sa punjačem od 1A. Ostavio ga je celu noć i nije se napunio ni do pola od jednih 20% koliko je imao. Da mu dam adapter od 2A ili nešto drugo da radim?
 
Pozdrav svima! Pogledajte video u kojem govorim o novim iPhone modelima.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=S6uQQcFQSPE[/youtube]
 
Продаш бубрег, купиш Ајфон. Ђубре од телефона.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
 
Jel može neko detaljnije da mi pojasni šta je cashback i čemu zaista služi nije mi baš jasno... (nemam vremena za guglanje)

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
 
Ja ne mogu da verujem da u MTS-u, telenoru i VIPu ne možeš da kupiš iphone 11.
 
Vrh