Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

I uraditi blokovska dostavna mjesta kao ono ispred APR uz maks zadrzavanje od 15 /20min po vozilu...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=636786#p636786:35zmnvkx je napisao(la):
SRBO » Sub Jul 06, 2019 4:14 pm[/url]":35zmnvkx]Уз недовољан паркинг често је и ово са доставним возилима, али то је још теже решити. Ни у једном плану не пише да зграде са локалом морају имати неко место за доставне камионе и возила (а и да пише не би се поштовало, као за паркинг)

Треба једноставно подићи стандард за такве ствари, а неспособност третирати исто као малициозност, у супротном оде Београд у фавеле па после иду милијарде да се креће испочетка

Može to da se reši. U Belvilu je interna saobraćajnica u lepezi ranije korišćena za svakodnevno divljanje dostavnih vozila. Menadžment naselja je postavio rampu, definisao da dostava može da se obavlja, ako se ne varam, do 9h kada je i sama rampa otvorena i to je to. Nema više vozila unutar naselja.

Problem je što te dostave robe često moraju da naguraju dostavno vozilo do samog ulaza u lokal, iako često ima mogućnosti da se vozilo bezbedno parkira na kolovozu ili na parking mestu. Sa druge strane to se ne kažnjava ("samo na 5 min" :bg4: ) i zato je tako.
 
danas 15 h. bilmez sa belim SUV bg registracija na pesackom prelazu ugao Dragoslava Jovanovica i Trg N Pasica dvadeset metara od podzemne garaze 89 slobodnih mesta... sto metara od obe skupstine.. policije milicije zandarmerije okolo koliko hoces i svi da se ne zamere vlasniku bentlija.
 
Zvati druga Đuru na Beobuild

https://www.blic.rs/vesti/beograd/divlj ... nu/tsf29te

Bahati vozači pretvorili su biciklističku stazu i trotoar u Omladinskih brigada od broja 4 do broja 18 u svojevrsni "divlji parking". Čitalac "Blica" Đura Ilić kaže da već više od mesec dana redovno fotografiše nepropisno parkirane automobile, ističući da je neverovatno da ih vozači ostavljaju praktično preko puta policije, suda i opštine Novi Beograd. Ilić je tražio od nadležnih službi da reaguju, a kako sve vozači krše propise o parkiranju pogledajte u našoj galeriji.
 
Đura je prilično hrabar kad koristi puno ime i prezime u prijavama i još ga obelodanjuje u medijima. Ovde informacije cure na sve strane i sve je trulo do koske. Nadam se da je čovek oprezan i da zna šta tj. kako da radi.
 
Ja sam svojevremeno dobio malu bitku protiv inspekcije NBG koja se oglasila nenadležnom za parkiranje na trotoaru i bici stazu na tom potezu, pa me je @hobotnica uputila da uložim prigovor na pisarnici i doneto je rešenje da jesu nadležni.

Koristio sam puno ime i prezime i mislim da nisam imao posledica.

Ipak, nikada ne bih prijavljivao konkretno vozilo ili nelegalnu perionicu na tom mestu pod punim imenom i prezimenom.
 
Pa dobro, varira od slučaja do slučaja i u zavisnosti od toga koliko se zameraš, da tako kažem. Ali sve u svemu, sve je trulo i bušno, tako da ljudi, samo budite oprezni kad god možete. Znam ja da je svima nama stalo do grada i zajednice ali ovde se i za takve male stvari lako dobije odmazda. Jbg, kad živimo u kaubojštini od zemlje.
 
Ово данас на тротоару у улици Краља Петра Првог поред кафане "Знак питања" је стварно бахато!



Рајићева улица, и ово треба да је у пешачкој зони ...



Вукова улица - Топличин венац:

 
Nezna se sta je gore i nikom nista komunalci uzivaju ...
 
Kod:
Београдски комунални сервис

0800-110-011
011/30-90-007
(позив са мобилног телефона)

Mnogo korisnije nego postavljanje slika na forum :).
 
Postavljena drvena ograda na savskom keju kod brankovog, izgleda splavarima odzvonilo.
 
Горње слике су живо сведочанство о томе колико нема никакве воље да се овакви проблеми реше, а решење је врло лако. Пошаље се саобраћајна и/или комунална полиција (чија је већ надлежност) да свакога, али свакога дана у неко насумично и увек друго време прође само једном и попише лепо казне. Сви би после добро размислили да ли тог дана имају толико среће да њих "омаше".
 
Ja prijavljujem Parking servisu i Beokomu, a oni komunalnoj svaki put, Parking servis dođje, komunalna u 5% slučajeva dođje, znači skoro nikad..
 
Danas oko 17 h bahati sugradjanin sa crnim bg876po parkirao na trotoaru i pesackom ugao Kosovske i Nusiceve ?
10-15 metara dalje saobracajni policajac ga slucajno ne vidi.. :mrgreen:
 
U balkanskoj pajser pomherio zardinjeru da moze bahato da parkira niko ne vidi naravno ....
 
Slozicemo se da nadlezni ne rade svoj posao i da ovakve probleme ignorisu i kad pored istih prodju, ali nista manja odgovornost nije ni na strani obicnog gradjanina koji vidi, a ne prijavi gde treba.

Ja bi uveo pravilo da se ovakve stvari ne postavljaju na forum ako ih niste prijavili :).
 
Prijaviš Komunalnoj i oni kažu da će poslati nekoga.

Kad bi napravili statistiku siguran sam da ne zateknu nikoga ako ikada i dodju u 99% sluçajeva

Komunalna je kancer koji služi za partijsko zapošljavanje.
 
Uf mene uzasava nekultura i bahatost vozaca u Beogradu... Jedina stvar u kojoj sam podrzao gradsku vlast je bila ona planirana zabrana za sva vozila da saobracaju preko rekonstruisanog trga republike i Vasinom ali se izgleda od te zamislio odustalo... Ja bih sva motorna vozila izbacio iz centra grada sa ili bez izgradjenog metroa. Zivim u centru grada, pesak sam i uzasno me nervira buka i zagadjenost i nervoza koju stvaraju ta vozila na ulicama. Uveo bih potapajuce stubice po obodima centra grada... Samo bih dozvolio bicikle, trotinete, javni prevoz, trole, tramvaje i elektrobuseve i emergency vehicles...

Ne treba otici daleko na zapad, dovoljan je Zagreb pa da vidis kako ti lepo stanu na samu nameru da zakoracis na pesacki... Ovde treba da se izborim sa autom koji ide 60km da li ce on prvi ili ja da predjem... Znaci polupao bih mu vozilo u trenutku i njega samog... Hrabar je za volanom kad juri 60km i ne staje, da ga vidim bez auta koliko bi hrabar bio da mi ne omoguci da predjem ulicu tamo gde treba...

I sta radi policija, osim sto da izvinete *ebu prostitutke nocu na savskom keju, gledao svojim ocima, a onda nam Stefanovic prica o cestitosti, kako su tu da sluze gradjanima... Umesto da na svakom pesackom stoje, pa lepo, nisi usporio i porpustio pesaka? Kazna, kazna, kazna....

Odvratan nam je grad, a najvise porazava cinjenica sto samo pricamo o problemima, a nista se ne menja...
 
6WjB8gY.jpg

MoJQVsD.jpg


jerbo imam bedž
 
Vrh