Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

Dobri ljudi su uspeli da pomognu kako bi mala Nikolina mogla da nastavi lečenje.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wyMQqB_XDCM[/youtube]


Otac male Nikoline, Goran je vozač autobusa u M&M.
 
A to je inače mnogo bitno - da je tata Goran vozač autobusa...

Žile, Žile...
 
Što te volim kad tako uskačeš.
Bitno jer su se humanitarnoj akciji pridružile i kolege iz GSP-a kao i iz drugih prevozničkih firmi.

Budi normalan.

Akcija se nastavlja.

 
Žika":33idmzli je napisao(la):
Što te volim kad tako uskačeš.

Budi normalan.

Eto vidiš, drago mi je da se radi o uzvraćenoj ljubavi... :mrgreen:

Ja kad nekoga volim, izgubim se skroz, onda nisam normalan... :D
 
Moraćeš nekog drugog, ja se držim žena. Isključivo.
 
Žika":3c2lfiqr je napisao(la):
Moraćeš nekog drugog, ja se držim žena. Isključivo.

Žena (?).

Ti to u množini, znači tuđih žena... :mrgreen:

Žile, Žile, ccccc... :lool:
 
Nemoj da me odaješ.

Da se držimo teme ?
 
Ti se drži za šta 'oćeš, ko ti brani... :mrgreen: :lool:

Samo nemoj javno. :mrgreen:

Neću te odam, ne beri brigu... :D :lool:
 
Jedan pravi brend da uđe i bez neke velike pompe.
https://novaekonomija.rs/vesti/vesti-iz ... ne-svojine

Valvoline kupio i fabriku FAM-a i prava intelektualne svojine

Američka kompanija Valvoline, preko svoje beogradske firme ćerke Ellis Enterprises, kupila je kruševačku fabriku maziva FAM i prateća prava intelektualne svojine za 9,5 miliona evra, objavio je sajt SEElegal. Očekuje se da će ova transakcija biti zatvorena u drugom tromesečju 2019. godine.

Valvoline je vodeći svetski proizvođač maziva koji posluje u više od 140 zemalja. Proizvodni asortiman FAM-a obuhvata 579 proizvoda.

Ovo je druga prodaja FAM-a. Fabrika maziva FAM je u postupku tenderske privatizacije prodata 2007. godine konzorcijumu pravnih lica Preduzeće za puteve Beograd a.d. i Petrobart d.o.o., Beograd. Posle završenog postupka privatizacije, FAM je poslovao u okviru Sistema Nibens Group.

Međutim, ta privatizacija je raskinuta 2011. godine, a posle sedam godina je potpisan unapred pripremljeni plan reorganizacije.
 
Једна лепа прича:

Znate li ko je Stefan Stevanović?

Mladi Nišlija Stefan Stevanović (25) kome su, kada je imao dve godine zbog tumora uklonjena oba oka, nedavno je ostvario svoj veliki cilj.


On se zaposlio sa diplomom Pravnog fakulteta, koji je završio u roku, s prosekom ocena 9,76.

Osim što je postigao odličan rezultat na studijama prava, Stevanović je i aktivni sportista i osvajač brojnih medalja na državnim i evropskim takmičenjima.

Stevanović je kazao agenciji Beta da je, s obzirom na to da se kod nas do posla teško dolazi, zaista divno što je primljen na konkurs koji je raspisala Kancelarija za mlade grada Niša.

"Zaposlen sam kao pripravnik na poslovima unapređenja položaja mladih. Veoma sam zadovoljan poslom, nije težak i mislim da se dobro snalazim. Kolege su me odlično prihvatile", rekao je Stevanović.

On je kazao da njegova potraga za poslom nije predugo trajala, svega par meseci od diplomiranja.

"Počeo sam da pratim konkurse za posao čim sam diplomirao iako sam upisao i Master akademske studije. Završiću master uskoro pošto mi je ostao još samo završni ispit. Na jesen ću upisati doktorske studije", izjavio je Stevanović.

Zbog obaveza na fakultetu i poslu, dodao je Stevanović, sada nema vremena da svakodnevno trenira golbal, ali čini to najmanje četiri puta nedeljno.

"Predstoji nam u nedelju i u ponedeljak međunarodni turnir u golbalu u Nišu. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini jer nam dolazi osam klubova iz naše zemlje, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Grčke i Rumnije", istakao je on.

Iako je potpuno slep od druge godine, Stevanović je potpuno samostalan i bez ičije pomoći se snalazi u kući i na ulici. Sam odlazi na posao, treninge, do banke, prijatelja, u kupovinu.

Bez pratnje roditelja završio je i gimnaziju "Svetozar Marković" u Nišu, putujući svakodnevno iz rodnog Šarlinca kraj Doljevca do škole.

"Za slepe osobe je najbitnije da se osamostale. Protiv toga sam da roditelji vode decu u školu i na fakultet. Ta deca onda stalno zavise od roditelja, a roditelji nisu večni. Kada je slepa osoba samostalna, onda postane milion koraka bliže idealu da bude jednaka sa ostalim ljudima i da bude prihvaćena u društvu. Kada zavisite od nekoga to je poražavajuće i nikakvog uklapanja u društvo nema", rekao je Stevanović.

On je kazao da je veoma bitno da se osobama sa invaliditetom pomogne tako što će se ukloniti barijere sa trotoara u gradu, ali, dodao je, mnogima je i dalje važnije da jedino raspravljaju o tome da li je ispravnije da se kaže "osoba sa hendikepom, osoba sa invaliditetom ili osoba sa posebnim potrebama".

ИЗВОР Б92 : https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1559142
 
Najzad.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... memorijala

USVAJANJE ZAKONA O STAROM SAJMIŠTU
Niko bez krova zbog memorijala


bgd-sajmiste-fific_620x0.jpg


KADA bude usvojen zakon o Starom sajmištu, Skupština grada će otkupiti svu privatnu imovinu i stambeno obezbediti porodice koje žive u ovom delu prestonice, kaže za "Novosti" Goran Vesić, zamenik gradonačelnika. Javna rasprava o ovom dokumentu planirana je za septembar, a očekuje da će se pred poslanicima Skupštine Srbije naći do kraja godine. Na mestu nekadašnjeg nacističkog logora biće izgrađen memorijalni centar posvećen žrtvama Holokausta.

Prema Vesićevim rečima, urađen je popis svih firmi i pojedinaca koji žive ili rade na Sajmištu. Bez obzira na osnov po kome se nalaze u budućem memorijalnom centru, gradske vlasti obećavaju da niko od stanara neće ostati bez "krova nad glavom". Kako Skupština grada ima svoje stanove, građanima će biti ponuđene alterativne lokacije za smeštaj.

U sklopu Memorijalnog kompleksa na Starom sajmištu biće dva muzeja - "Jevrejski logor Zemun" i "Prolazni logor Zemun", predviđeno je najnovijim Prednacrtom zakona o Memorijalu "Staro sajmište", koji je Vladina interresorna radna grupa predočila predstavnicima žrtava. Ova verzija se razlikuje od prvobitne, koju je pre pet godina izradila Komisija Grada Beograda.
 
Изузетан успех наших младих математичара средњошколаца, на међународној олимпијати из математике. Три злата, једно сребро и две бронзе. Свака част :kk:

Три злата за српске математичаре у Бату, међу десет најбољих на свету
На 60. Међународној олимпијади из математике за ученике средњих школа која се одржава у британском граду Бат тим Србије сачињен од шест ученика Математичке гимназије у Београду постигао је изванредан успех освојивши три златне медаље.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... svetu.html

 
9. mesto i to je naš najbolji plasman ikada. Bilo bi lepo videti gde su završili prethodni osvajači medalja

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Japanska kompanija za proizvodnju auto-guma "Tojo tajer" narednih meseci počeće izgradnju fabrike u Inđiji, koja će se graditi na parceli od 60 hektara, a vrednost prve faze te investicije je 390 miliona evra.

Ns kompanijskom sajtu predsednik Takaši Šimizu (Takashi Shimizu) naveo je da će januara 2022. godine početi proizvodnja u fabrici koja će preuzeti ključnu ulogu u isporuci guma za evropsko i rusko tržište.
Plan je da fabrika do leta 2023. godine dostigne proizvodnju od pet miliona guma godišnje.

Istaknuto je da Srbija ispunjava sve zahteve kompanije Tojo tajer jer ima atraktivno poslovno okruženje, visoko kvalifikovanu radnu snagu, sa relativno niskim platama, kao i automobilsku industriju u koju su investirale inostrane kompanije, a ujedno su odnosi Srbije i Japana u razvoju.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=643923#p643923:1pzqmgwg je napisao(la):
dragan » Wed Jul 31, 2019 5:46 am[/url]":1pzqmgwg]Japanska kompanija za proizvodnju auto-guma ...

Istaknuto je da Srbija ispunjava sve zahteve kompanije Tojo tajer jer ima atraktivno poslovno okruženje, visoko kvalifikovanu radnu snagu, sa relativno niskim platama,
tuga sta nam je prednost!!

plus to je prljava industrija...
gradjani Indjije neka vam je Bog u pomoci..
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=643953#p643953:ur359kmg je napisao(la):
tzoran1 » 31 Jul 2019 10:08 am[/url]":ur359kmg] plus to je prljava industrija... gradjani Indjije neka vam je Bog u pomoci..
Gradiće se daleko od grada u industrijskoj zoni, a sigurno neće biti "prljava industrija" - kao nekad.

Kinezi će sličnu fabriku graditi u Zrenjaninu i ne bi trebalo odmah osporavati njihove projekte.
 
I ja mislim da to što je "prljava industrija" neće mnogo uticati na zagađenje u okolini. Mislim da mi čak imamo i strožije zakone nego EU, ali sve je do kontrole, a mislim da Japanci nisu ludi da prave gluposti.

Više me nervira što Predsednik laže narod da je to najveći i najbolji proizvođač guma u univerzumu (ili što mediji tako prenose), a lako se proveri lista i količina prodatih guma u svetu.
 
Dolazak te dve kompanije koje proizvode pneumatike od gume, može da ima
ključnu ulogu u prodaji kinezima u "ZiJin" iz Bora rudnika Lece kod Medveđe. :)

Taj rudnik je privatizovao Farmakom, pa kada on propao, neuspevamo da ga
prodamo već ga iznajmljujemo nekoj firmi iz Dubaija, samo da bi rudnik radio.

Pošto taj rudnik osim dosta zlata i srebra, pravi i koncentrat olova i cinka, a
cink se upotrebljava u proizvodnji gume, možda zato "ZiJin" kupi rudnik Lece.
 
Nisu fabrike guma toliko štetne po okolinu. Imamo ih već u Kruševcu, Pirotu, Rumi, a do skoro je bila i u Beogradu (Rekord Rakovica)
 
Za 3-4 godine, kada počnu da izvoze te nove fabrike, biće sigurno u prva tri izvoznika

zajedno sa kineskom Železarom u Smederevu i ZiJin-om u Boru sa zlatom i bakrom.
 
Vrh