Šta je novo?

Hotel Mona [ 18.000m2 ]

Izvini Goje, moje namere su najčasnije: s neba, ne s'neba :)
 
Gledam ove perspektive dunavskog priobalja i samo čekam kada će pojas uz prugu i dalje da krene da se gradi. koliko tu ima potencijala (i onda neko kao sa neba baci ovaj hotel gde mu mesto nije.

ps: moje su još časnije namere "sa neba", a ne "s neba"
 
@Minnheima,

Izuzetno cenim tvoje postove, te s toga ( :) ) ne mogu shvatiti tvoje namere drugačije do najčasnijih. Trudim se da pišem što ispravnije, katkad namerno ubacim izvesni skarabudž, tako i ovde. Smatram da je objekat pao s'neba kao i što su najbolje palačinke ž'džemom (ščimćeš? - ždžemom!)

PS: I u pravu je bila komšinica koja me je kritikovala da se objekat ne kritikuje u dovoljnoj meri, te shodno tome, pojačavam kritiku. Ne može se odškolovati nova generacija tajkuna bez podivljale nabreklosti investitorskih kvadratnih metara.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=653035#p653035:3j8qdbl8 je napisao(la):
GOJE » 26 Авг 2019 08:38 am[/url]":3j8qdbl8]Tačno sam znao da ćeš da se javiš sa ovim trik pitanjem :) To što je neuspešno uštrikano novo tkivo u staro NIKAKO ne znači da može s'neba da padne ovakav tumor i da to bude opravdano bilo čime. Sadašnje stanje čitave celine nije najsrećnije, ali nije ni nepopravljivo - odnosno umetanjem ovih stranih tela postaje nepopravljivo.

Ако су хтели ново ткиво, старо су требали да у потпуности уклоне. Испало је баш без везе. А Мона изгледа тако сива као силоси Житомлина....
 
Hvala ti, Goje, laskavče stari, naklonost je obostrana. :)

Što se Mon'otela tiče, i ja sam bio sklon da mu progledam kroz prste više no što zaslužuje (iz žablje perspektive deluje približno iste visine kao susedne višespratnice), ali ovaj pogled odozgo je stvarno neobično loš. Da barem nije tako tegobno siv (što ga među okolnom belinom samo dodatno ističe), bio bi za stepenicu ili dve podnošljiviji.

P.S. Uzgred, nije s toga, već stoga. :lool:
 
I dalje nema većih promena spolja, i pored najavljenog otvaranja za par meseci:

Pogledajte prilog 1
Rekao bih i da je danas počela demontaža krana, ali nisam sasvim siguran.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=663116#p663116:3cyb38ua je napisao(la):
GOJE » Pon Sep 23, 2019 11:59 am[/url]":3cyb38ua]Bio sam u pravu. Demontiraše kranče, a kao poslednje odlazi "kabinče na kranče":
:D :lol: :D
 
Evo konačno malo noviteta - plato se raščišćava i kreće grubo uređenje. Dodata je neka nadstrešnica na ulaz u novu zgradu, a spoj hotela sa direkcijom (zgrada pozadi u Dračkoj ulici) dobija nosače za stolariju:
Pogledajte prilog 1
Osim toga evo i jedne "sneak peak" noćne sličice iz stare zgrade:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=667743#p667743:tthb3cua je napisao(la):
GOJE » 08 Oct 2019 08:22 am[/url]":tthb3cua]
Osim toga evo i jedne "sneak peak" noćne sličice iz stare zgrade:
file.php
Hvala Goje na sneak peaku, da li je ovo unutrašnjost stare fabrike čokolade gde otvaraju prodavnicu?
 
Pa da, to je pogled kroz prozor iz Cara Uroša. Kakva je prodavnica u pitanju?
 
Ako sam dobro razumeo medijske natpise, planiraju da revitalizuju brend Šonda i tu naprave kafe poslastičarnicu sa prodavnicom čokolade pod tim brendom.
 
Коректна родитељска подела компаније Мона.

EKSKLUZIVNO NASLEDNICI MONE DELE IMPERIJU Dva brata nastavljaju novim putevima, a ovo su detalji deobe
Tačno tri decenije nakon osnivanja kompanije "Mona", Nada i Đorđe Momirović odlučili su da stave tačku na upravljanje kompanijom i da celokupan biznis prepuste sinovima Tomislavu (36) i Urošu (34). I ne samo da ga prepuste već i podele, a sve sa stavom da je "kompanijama nemoguće upravljati bratski".
https://www.blic.rs/biznis/vesti/eksklu ... vo/v4rye3p
 
lol, bas mi deluje pouzdano hotel koji umesto realnih slika ima render postavljen na booking..
 
Evo slike od pre neki dan:


A evo i trač rubrike:

Najverovatnije, zbog urgencije vlasnika Mone, se radi i rekonstrukcija vojnog samačkog hotela prekoputa, kao i najavljena rekonstrukcija fasade vrtića Lipa. Porazno je to što se aktivno vrtićkoj ustanovi iz političkih razloga uskraćuju sredstva godinama i to za najkritičnije stvari (npr. u nekim sobama ima samo topla, a u nekima samo hladna voda, krov prokišnjava, sabotiraju se donacije roditelja, ne obezbeđuju se osnovna sredstva za higijenu), a kada se nekom bajoneu učini da bi mu gosti bili zadovoljni da gledaju blistavu novu fasadu prekoputa, onda država dreši kesu.
 
Ako bih u jednoj recenici mogao da opisem arhitektonski poduhvat to bi bilo sledece: odvratno.
Kakva rugoba od gradjevine
 
Pratim tog ,,naslednika'' Mone na tviteru,ne znam zasto,mislim da se skoro zalio kako za stan u centru placa ,,kriminalno mali porez'' da li treba napominjati da ne izlazi iz,zna se cega,vladajucoj strukturi konkretno vodji,gle cuda
 
ovo ce biti gadno dok ne zavrse klinicki centar. posle cemo da kazemo e sto klinicki nije makar kao mona. plus, ovo je ipak zgradica u rupi pa i ne strci toliko dok ce oni naslagani kontejneri od sad pa do kraja sveta dominirati panoramom grada
 
Tomislav Momirovic, retko antipatican lik, kao i njegov brat. Tipican predstavnik "najvise" klase koji bi po svaku cenu eksploatisao ljude u cilju jos veceg bogacenja, bez trunke empatije prema siromasnijima. Profit kao jedini ideal ovog doba. Olos. Dabogda mu propao hotel
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=683794#p683794:16y47fia je napisao(la):
crveni karton » 28 Nov 2019 04:25 pm[/url]":16y47fia]Olos. Dabogda mu propao hotel

:laugh: :laugh: :laugh:

To kletva je keva ! :grand: :sesir:

Salim se malo naravno, i slazem se za ove "japije"...sokirao sam se sta lik (Tomislav) pise po tviteru...zalosno i bedno...
 
Дечкић је вероватно најнепопуларнији лик на твитеру, с пуним правом.
Али, овај ружни хотел им неће пропасти; добар им је концепт са много конгресних сала, скоро па Сава центар без велике дворане.
 
Vrh