Šta je novo?

Stadion Crvene zvezde (Rajko Mitić)

Рекох нећу коментарисати..

То што је тенк наводно учествовао у војним акцијама није никакав проблем. Не може бити проблем наше истицање тенка који је учествовао у акцијама око Вуковара, ако није проблем то што Хрватска слави етничко чишћење стотина хиљада Срба, и убиство више од хиљаду српских цивила.

Нажалост, у овом свету неправде, лажи и дуплих аршина, та логика не пије воде, и кад се све сабере и одузме, овај маркетиншки трик у режији напредњака, који овде глуме неке Србенде, а другде приводе крају велеиздајнички процес коначне капитулације, никако није у нашем интересу.

Да је тек постављен негде друго, лично бих то поздравио, без обзира на политичку позадину, коју је практично немогуће избећи.

Али, поставити га пред стадион.. не допада ми се.

П. С. Нисам трврдио да је симболична вредност тенка равна Арсеналовом топу, али то не значи да не постоји.
 
Delije ispred Zvezdinog stadiona postavile belu tehniku iz Vukovara

bela-tehnika-zvezda.jpg


https://www.njuz.net/delije-ispred-zvez ... -vukovara/
 
Tenk je provokacija zbog napada na zvezdine navijace iz Hr.
Ali ako hocete pravu istinu, tenk je klasicno zamajavanje javnosti. Vodje navijaca rade za predsednika.
 
Тенк је политичко-маркетиншки трик коме је циљ да дигне патриотски рејтиг осведочених велеиздајника и ратно-транзиционих профитера.
 
Vesić: Ne očekujem reakciju UEFA povodom makete tenka

„Ne vidim zašto bi maketa tenka bilo koga vređala i ne znam zašto bi Evropska fudbalska unija reagovala na tako nešto“, izjavio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Goran Vesić, menadžer Grada Beograda i nekadašnji funkcioner Fudbalskog kluba Crvena Zvezda.

On, poput Nebojše Stefanovića, tvrdi da je ispred Zvezdinog stadiona od juče, maketa tenka.

„Uostalom, u Evropi imate fudbalske klubove kao što je Arsenal, koji u svom grbu ima top, i CSKA na čijem stadionu u Moskvi stoji tenk, jer je to nekada bio armijski klub, i niko se zbog toga ne vređa. Apsolutno ne vidim nikakav problem u tome, niti mislim da Zvezda može da bude sankcionisana od strane UEFA, mada je to pitanje za klub“, rekao je Vesić, menadžer Grada Beograda i nekadašnji funkcioner Fudbalskog kluba Crvena Zvezda.

Vesić je naveo da Grad Beograd nema nadležnost nad prostorom na kom je tenk postavljen, da to nije javni prostor, već da pripada Fudbalskom klubu Crvena Zvezda.

------

Emisija od juce, spominje se da je pravi tenk, i da ce stalno stajati tu (deo o tenku od 5:50) :mrgreen:

https://youtu.be/9bx7QO5mX14?t=351
 
Tенк је прави, само разоружан, али ето доктори то сматрају за макету, слично је рекао и Бата Гашић док је био министар војни кад је у Крушевцу изложио Миг-21бис сређен боље него сви авиони који се воде на бројном стању у ловачкој ескадрили на Батајници. И опет ћемо испасти будале, као са возом до КМ због џиберског адвертајзинга ала Миша Вацић.
 
Ja bih ga pitao ko mu je tako sastavio i ofarbao maketu?
Imam par primedbi...
 
Jadni i jedni i drugi. Relja nemoj da si sitničav ipak je to samo "maketa" :)
 
Niamo dovoljno bili u zapadnim medijima, pa evo da izadjemo konacno sa temom - tenka ispred stadiona
https://www.heute.at/s/roter-stern-stellt-panzer-vor-stadion-in-belgrad-auf-48473486

U tekstu su preneli navide kurira, izmedju istalog, da je tenk spomenik kulture :roll:

Bdw, ako je tenk odgovor na prebijanje u Kninu, onda je ovo vojska dala svoj tenk jer nije moguce sa odpada naci sredito ga ovako za dva tri dana. Druga opcija je da su ovo odavno planirali i da se sredjivao neki rashodovani tenk bilo vojni bilo sa otpada, pa se slucajno poklopili dogadjaji. U svakom slucaju jadno
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=653919#p653919:2lfeb14t je napisao(la):
Svetlopis » 27 Aug 2019 06:40 pm[/url]":2lfeb14t]BBB uzvratili:
1053627.jpeg
Bilo je pitanje sata kada će ovo da urade.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=653921#p653921:1ivd2xgr je napisao(la):
Igor » 27 Aug 2019 06:41 pm[/url]":1ivd2xgr]Jadni i jedni i drugi. Relja nemoj da si sitničav ipak je to samo "maketa" :)
To je u srži ovog hobija, Igore :)
 
Тужно је што код нас и у бишим нам републикама спорт и навијање имају толику политичку и националну црту.
 
Mali off... U trenutku kada se zavrsila tekma, dok gori na tribinama, dobio sam lepu vest. Ziveli :vops:
 
Пуцају ниско. Мада сами хрвати имају доста бесмислених тенкова-споменика, погођени М-84 на Трпањској цести и тенк Т-55 који гази црвени Фића у Осијеку што алудира на пропаганду играрију која је тада изведена кад је намерно потурен Фића испред тенка као безуспешна барикада што су касније у скраћеном издању сви преносили широм света без дела снимка где Фића долази пред колону и и возач га паркира. Тако да бивша браћа из западне бивше републике немају право да се буне нити провоцирају овако ниско и бедно.
 
Sad prođem kroz zadnjih par strana i shvatim da sam bio malo... oštriji u stavu prema Delijama zbog ovoga nego što bih očekivao. Mislim i dalje ostajem pri istom stavu i rečima, samo što nisam iziritiran. Možda je do doba dana kad sam pisao, skontao sam da definitivno nisam pravljen za visoke temperature, inače postanem ko oni u reklamama za Snickers. :mrgreen: A možda mi je i fitilj sve kraći s godinama. :mrgreen:


Elem... pričam malopre nešto sa prijateljem pa razmenjujemo i ove neke fore na tu temu. Šta ga znam, što kaže on ''a dobro, bolje i da se tako nadmudruju i prozivaju/sprdaju jedni drugima na račun nego da opet prave nerede i zakazane tuče.

I zaista, ako na momenat stavimo na stranu ceo kontekst zbog čega se dešava i održava taj konflikt i netrpeljivost, može se reći da ovo spada u ona tipična balkanska nadmudrivanja i tragikomična isterivanja inata. :mrgreen: :roll: Kad se radi o svađanju, inaćenju i takvom nadmudrivanju, stvarno niko ne može da se takmiči s nama balkancima. :lol: Umemo to da radimo na specifične načine, uvek uz dozu sprdnje i komike.
 
Ovo što smo sinić gledali nije nikakva "mašina koja melje" ili "gazi".
Za one kojima je bitna atmosfera, loženje, euforija i krajnji ishod nije važno to što smo se provukli i u prethodnom kolu (penali) i sada (bolja gol razlika u gostima). Zaista, osim da možemo da se "provučemo" nismo pokazali kvalitet za LŠ. A znamo ko i šta nas tamo čeka.
Naravno, presrećan sam što i ove godine igramo LŠ.
Ali, adekvatnije je da se postavi mašina za provlačenje (kablova) :)

A ovo za armiju, vojsku... detinjasto. I šta ako sutra Vulin ponovo najavi uvođenje obaveznog služenja? :)

Za traktor - jadno, naravno. Samo, i neki kod nas bi mogli da nauče značenje reči: reakcije, posledice, reciprocitet. Ovako, ovo sa tenkom i traktorom je sada izašlo iz okvira navijačkih prepucavanja . A zbog ovoga će najviše problema imati ono malo Srba što živi u Hrvatskoj, to neće osetiti ovi "borci" sa Severa.

Prošli smo, treba ga skloniti.

PS - tenk je dovučen pred utakmicu sa timom iz zemlje koja nije ratovala 500 godina...
 
Ulazak bilo kog našeg kluba u grupne faze je uspeh i u sportskom i u finansijskom smislu. Jedini problem je što sami klubovi taj finansijski deo skoro da ni ne osete... Partizan je unazad petnaest godina najmanje 10 puta igrao grupne faze. Gde su te pare? I dalje je u višemilionskim dugovima. Zvezda treću godinu uzastopno ulazi u grupe, drugu u LŠ, ali je i dalje u dugu koji se meri desetinama miliona? Kako? Pa lepo, većina tih para završi u strankama (nekad u DS i SPS, sada u SNS), a onda te stranke kad treba potpomognu da se skrpi bolji tim ili da neka banka oprosti dugove, da se ponovo uđe u grupe, da se pokrade još para i tako u krug. A klubovi ostaju u istim ili većim dugovima. A navijače zamajavaju tenkovima...
 
Паре бачене за фарбање и довлачење тенка са отпада боље да су утрошена за лечење неког детета.
 
po meni izuztno jadno od strane Delija da dovlace tenk????? A od Hrvata nisam sumnjao da ce pokazati pravo lice u ovakvim situacijama!

Po meni HR i ostale republike na max ignore, i raditi na sebi kako bi se izdigli iz ovog mulja gde jesmo!
 
Vrh