Šta je novo?

Скверови и платои Београда / Skverovi i platoi Beograda

Слажем се, и та стајалишта такође окупљају свакодневно велики број људи. И свако заслужује посебан приступ. И неки од детаља заједничких за сва јесу угажена трава тј. блатњави травњаци ако их има, смеће свуда, и мањак тоалета. Ја сам за оплемењивање простора и украсним зеленилом, фонтанама и рличитим азуметничким инсталацијама (скулптуре, споменици, мурали, мозаици, како је шта и где изводиво). И дефинитивно што више што већих клупа и ђубријера.
 
Bi li mogao da fotkas park i malu fabriku ukusa da pojasnis sta ce se rusiti i gdje ce tacno da zidaju zgradu ...
Kad je plan promjenjen ia stetu i umanjenje parka ...
 
To je Dišo onaj projekat što si kačio na raznim projektima...
 
IMG-20190409-121600.jpg


Mislis ovo
 
Nekada je ovo sve bio park, onda je uradjena prenamena i polovana parka je prenamenjena u gradsko gradjevinsko zemljiste i kao takva prodata privatnom investitoru a druga polovina, ova koja se vidi iza baste kafica je ostala kao javna povrsina i taj deo ce se srediti i spojiti sa onim patrljkom na cosku. Godina kad je to uradjena ne znam tacno mislim da je 2013 posle toga ga je agencija za borbu protiv korupcije najurila sa mesta predsednika zbog lopovluka sa majkom i sad uziva slobodan kao ptica na grani, tako to ide u Srbiji.
Elem da se vratim na temu evo slike koju sam nasao na netu mrzi me da idem sad da slikam...

PS Hoce neko da se kladi u 100 maraka da ce investitor da bude "udruzenje gradjana" kao u Skerlicevoj ;)
 
Aaaa znaci spaja se ostatak parka sa onim vec sredjenim svercicem...ok sad je jasno. To za smanjenu zelenu povrsinu nemam sta reci...sem...tog sto je tako odlucio na goli otok u neki kamenolom.
 
Kako ta prenamjena prosla da se nije na vrijeme digla frka ...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=619661#p619661:25hui4nr je napisao(la):
direktor » Uto Apr 30, 2019 10:19 pm[/url]":25hui4nr]Kako ta prenamjena prosla da se nije na vrijeme digla frka ...
Pobunili su se okolni stanari pa su onda ovi iz ds-a montirali neke sprave za decu i umirili ih.
To sa prenamenama zemljista iz parka (bukvalno) u gradjevinsko zemljiste na Vracaru ti je najlaksi put do prvog miliona. Mislim da je i ova vladajuca garnitura sns-a htela to isto da uradi sa zelenom povrsinom u Tomasa Jeza ali se narod pobunio na vreme pa nisu uspeli.
 
U tomasa jeza je pokusavano vise puta i za vrijeme ds isto koja je to bag** strasno ...
Ko zns sta je sve smuljano 90tih
I ranih 2000 kao bjese uvaljena ona aroma market u milesevskoj bjese
 
У току је комплетна реконструкција платоа Илије Гарашанина на улазу у "Грочанску чаршију". Овај јавни простор познатији као "паркић код Цркве" је годинама парцијално уређиван али овај пут добија коначан изглед. Уређење подразумева реконструкцију пешачких стаза и постављање бехатон плоча уместо уништеног штампаног бетона, изградњу нове чесме са пијаћом водом, постављање нове расвете, изградњу чекалишта за фијакер и озелењавање новим садним материјалом према пројекту и надзором пејзажног архитекте. Једна од новина јесте и измештање споменика Народним херојима са платоа испред зграде Скупштине општине на ову локацију.

61985830_2127088257389509_2359675107099541504_o.jpg

61631387_2127088320722836_8589985105110368256_o.jpg

61760222_2127087760722892_3577004907644846080_o.jpg


62314194_2127087947389540_8935223050333323264_o.jpg
 
Trenutno raspisujemo konkurs za uređenje Trga „Politike”. Naša ideja je da nekoliko novinara te kuće prema izboru „Politike”, a ne grada, dobije biste, dok bi imena istaknutih novinara, takođe po izboru ove kuće, bila uklesana u kocku. – zaključio je Vesić.

izvor: beograd.rs
 
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... o-nadlezan

- Sekretarijat za inspekcijske poslove izvršio je veći broj inspekcijskih kontrola na navedenoj lokaciji u kojima je utvrđivana odgovornost za održavanje jedinstvene urbanističke celine. U tom bloku nalaze se podzemna železnička stanica "Vukov spomenik", tržni centar sa garažom koji su ispod nivoa kolovoza i trotoara, te popločana površina za pešačku komunikaciju, elementi sa biljnim zasadom, konstrukcije stajališta javnog prevoza, fontana, natkriveni ulazi u podzemni tržni centar i nadzemna konstrukcija nedovršenog teretnog lifta - rekli su nam iz Gradske uprave. - Nakon niza preduzetih radnji, utvrđeno je da navedeni elementi na ovoj lokaciji, usled nerešenih imovinskopravnih odnosa nisu predati nadležnim službama na redovno održavanje.

Pročitajte još: Obnova Groblja oslobodilaca Beograda

Sekretarijat za inspekcijske poslove nalaže da se interveniše u slučaju neodložnih i hitnih kvarova. Ostalo, izgleda, može da sačeka.

ROKOVI

TOKOM prošle godine, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je javnu nabavku za tehničku dokumentaciju za uređenje platoa kod Vuka.

Rok je produžen nekoliko puta, ali rešenja do danas nema.

Šta je problem? Nesposobni pravnici i ostali službenici koji ništa ne rade :bash:
 
Trg Nikole Pasica koji je u mnogo boljem stanju rekonstruisu a plato kod spomenika Njegosu se bukvalno raspada...
Mozda nisam pratio na casu, da li je on u planu i za kad?

c02ca5bcd07a7da21a227affd3e6d1a8.jpg


Послато са SM-J510FN помоћу Тапатока
 
Ваљда ће он ићи у пакету са Васином и Студентским тргом.
 
Plato Milana Mladenovica (dom omladine) posle pola godine naravno prepusten samom sebi.
Od 6 reflektora koji osvetljavaju biljke odozdo 2 ne rade, a ostali su zaprljani od zemlje. Fontana nema vode i ne radi. Uglavnom je koriste kao kantu za otpatke. A jedna kanta je postavljena na pola metra od kolovoza u Decanskoj van svih pesackih tokova.
Takodje i led svetla u podnozju fontane i jos jedne mega saksije nisu u funkciji.
Klasicni beogradski sindrom kucobolje za odrzavanjem.
Nema fin.efekta i zarade u odrzavanju pa ce za godinu, dve, da rekonstruisu plato. To je daleko isplatljivije.
 
A kad pomislim da mi je nekad (davno) to mesto bilo jedno od omiljenih u gradu, upravo zbog izgleda i sređenosti...

Izgledalo je svetski. Sad izgleda... paa, Balkanski.
 
Редовно (не)одржавање учини своје. Али прече је средити пристојан трг Николе Пашића него платое са свим пролазима где прође неупоредиво више људи.
 
Da su ti platoi kojim slučajem u centru , i njih bi po nekoliko meseci (za svakog ponaosob) rekonstruisali.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=654601#p654601:2jexabqa je napisao(la):
astrodule » 29 Avg 2019 15:06[/url]":2jexabqa]Kod Vuka stanje redovno. Nadležan - niko :bash:
file.php

file.php
Kod Vuka... niko... hmm ... :cry:
Opet se u nadlezne uvukla marva koja zna , samo za sebe....
a zna se kako se marva pokrece
ozgo s bicem :D
 
Rekoše mi iz Beokoma da je to već prijavljeno. Tako da možemo očekivati da će neko da izađe na teren i potvrdi navode iz prijave i da pokrene upravni postupak ili šta već.
 
Sto puta je prijavljivano i isto toliko puta je neko izlazio na teren i svaki put je isti rezultat. Ne mogu ništa da urade jer je nekakav potpuni haos sa nadležnošću.
 
Bolje prijavite Beogradskoj hronici, čim se tamo pojavi odmah reaguju, stalno ista šema građani prijavljivali mesecima/godinama preko standardnih kanala komunikacije sa institucijama/službama, puste na Hronici, ovi iz grada trče da reše, kao nisu znali ranije, nadležnosti i ostalo baljezganje. Mediji su zamenili sve institucije.
 
Стандардни српски систем одржавања. Од изградње не радиш и не поправљаш ништа, сачекаш да се довољно фуцне, онда "реконструишеш" и испаднеш фаца...
 
Vrh