Šta je novo?

Crna Gora

Ово стварно изгледа одлично. Биће лепо туда се провозати. Још да наставе ка Србији...

Sent from my Armor_3 using Tapatalk
 
Poceli su radovu na odvodanjavanju u tunelima... Ako neko nije znao kako se to radi, kao npr ja, da nije samo odvod za vodu vec za zapaljive cestice i sve ostalo sto moze izazvati haos u tunelima, vise informacija ovdje :) Stvarno odlican video
https://youtu.be/Hfw_PLn1kCg
 
Не знам да ли је ово завршено?
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2PRz11mWXm4[/youtube]
 
Vjetrenik je završen sem radova na odvodnjavanju, i elektro-mašinskog opremanja tunela.. Takođe treba da se asfaltira... Jednu cijev je radio Bemax a jednu CRBC pri čemu je CRBC radio na spajanju ove dvije cijevi...Što se tiče Ratkovog laza izvedeno je 20 ploča rasponske konstrukcije, a Đurićev laz 19 ploča.. Most Lutovo je tek na pola i izvedeno je samo 5 ploča rasponske konstrukcije... Most Suvovara je skroz završen a na mostu Krkor je izlivena jedna strana rasponske konstrukcije cijela....
 
@nikola samo jedna mala ispravka oko Vjeternika.
Sa zapada ka istoku su obadve cevi probijali Kinez, a sa Istoka ka zapadu je Bemax, pa tako dok se nisu sreli... :kk:
 
Крцане да ли знаш хоће ли бити наставка АП до границе са Србијом? Брзо ће проћи ова година дана до краја радова приоритетне деонице! Да ли ЦГ има финансијске могућности за то и хоће ли им дозволити? Очигледно си добро упућен у тематику! :sesir:
 
Mislim da bi bilo OK da urade jos deonicu Andrijevica - Berane. A Berane-Boljare da se radi sinhronizovano sa gradnjom preko Pestera u Srbiji. Jer jedno bez drugog nema svrhe.
Moze li neko da pojasni kakav je magistralni put Bijelo Polje - Berane? On bi bio veza Jadranske magistrale i autoputa od Berana do Podgorice.
 
Da, mislim da Srbija i Crna Gora treba zajedno da rade na toj poslednjoj deonici koja ce spojiti citav auto-put. Barem od Duge poljane do Boljara sa nase i od Crnce do Boljara sa CG strane. Te deonice treba simultano da se rade.
 
JoeBG, put je ok imaš ga i na google street-u, ali on neće biti veza sa AP pošto se radi put Berane Kolašin ko dolazi od Rožaja a ko ide ,,standardno'' ići će do Mateševa...jadransku magistralu si vrv pomešao... :)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=658485#p658485:1wwr8hvk je napisao(la):
Johnest_Hon » Pon Sep 09, 2019 11:49 am[/url]":1wwr8hvk]JoeBG, put je ok imaš ga i na google street-u, ali on neće biti veza sa AP pošto se radi put Berane Kolašin ko dolazi od Rožaja a ko ide ,,standardno'' ići će do Mateševa...jadransku magistralu si vrv pomešao... :)

Ma da. mislio sam na magistralu koja vodi iz Srbije na Juzni jadran. Konkretno u Crnoj Gori GP Dobrakovo-Bijelo Polje-Mojkovac-Kolasin-Podgorica.
Ja pricam o vezi kad se autoput izgradi do Berana. Na to sam mislio.
Zato pitam kakav je lokalni put Bijelo Polje- Berane . Vidim na mapi da je rastojanje svega 25km.
 
Ček polako da se ovaj deo završi :D
Ok je put, uz Lim, nema nešto krivina...
 
35 km je rastojanje od Bijelog Polja do Berana. Trenutno prosiruju put B. Polje - Ribarevine duzine 5 km, a planiraju da rade i put Ribarevine - Berane u duzini od 30 km. Kada se zavrsi autoput do Beograda Bijelo Polje ce imati prikljucak vise Zatona tako da ce i B. Polje imati dobru vezu s autoputem.
https://youtu.be/BpDMLUrv8B8
 
Гледам сада како је најлакше једног дана када буде готов АП до Пљеваља. Међутим куда год да се крене прилично је далеко!
 
И сад идем туда: Вишеград, Горажде, Чајниче, Метаљка, Пљевља а вратим се на Јабуку, Пријепоље, Нову Варош, Златибор, Кремна. Ово је кад идем са Таре. Из Бг-а је већ мало другачије....када ураде АП до Пожеге или Мачката...то је лепо преко Јабуке!
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=658582#p658582:21isa86k je napisao(la):
мајстор » Pon Sep 09, 2019 3:57 pm[/url]":21isa86k]Гледам сада како је најлакше једног дана када буде готов АП до Пљеваља. Међутим куда год да се крене прилично је далеко!
Majstore, pa Pljevlja su odmah nakon granice sa Srbijom ,a iz Pz do granice 2h ,do Jabuke mozda maksimalno 2ipo. Tajna je da putujes zorom - nema guzve :lol:
Salim se naravno. Tebi ,sa Tare ,negde ce uvek biti blize na Bosnu ili tamo ti delovi zar ne?

Ali dok oni to odrade proći će jos puno puno vremena. Jos dugo vremena cemo koristiti Jabuku ili slicne prelaze
 
Mislim da su Pljevlja izvisila poprilično za AP što i nije loše dovoljno je obnoviti i proširiti puteve...možda u nekom drugom veku...u ovom ćemo se mučiti i ovo započeto da završimo komplet do Boljara...obostrano...jednostavno tako je...
Ali to je ona priča kao sa Zlatiborom kad se kuka zašto da AP ide od Požege južno...Zlatibor bla bla...čekajte ljudi...imate sezonu skoro cele godine...napravili ste vašar...Budvu 2 a nesposobni ste da sredite godinama put od Užica do Zlatibora sad vam problem što se neće stizati do Zlatibora za sat i po nego 2 umesto sadašnjih 3,4...
Tako i Žabljak, ne rade ništa, mali su ali zato nesložni i zato će sad fino Kolašin da profitira. I treba...
 
Сигурно да је тако. Није лак прилаз ни са једне стране. Јабука, Метаљка, Ђурђевића Тара. Ако кренеш на море преко Јабуке, Пљеваља, Жабљака на крају се заглавиш у оним кривинама после Шавника, надам се да ће то једном средити, јер је то један од најлепших путева које знам. Тиме би и Пљевља била мање одсечена. Жабљак почиње да личи на Златибор, што је тужно.

Sent from my Armor_3 using Tapatalk
 
Ja ne znam kako bi sredili one krivine ,jedino da prokopaju tunel? Hahahahaha A nije to isplativo po meni,nema tu toliko saobracaja. Priroda je prelepa.
A iskreno Žabljaku je nedostajalo malo izgradnje ,bilo je katastrofa. Naravno veca posecenost dovodi do preterane gradnje ,ali sve je bilo previse divlje po meni. Pre 8-9g nisi imao puno izbora gde da kafu popijes
 
Мени изгледа да треба вијадукт преко Шавника

Sent from my Armor_3 using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=658490#p658490:1gi32s39 je napisao(la):
JoeBG » Pon Sep 09, 2019 12:00 pm[/url]":1gi32s39]
Zato pitam kakav je lokalni put [b:1gi32s39 je napisao(la):
Bijelo Polje- Berane [/b]. Vidim na mapi da je rastojanje svega 25km.

Put je veoma korektan i trenutno bez opterećenja.
 
Vrh