Šta je novo?

Karađorđeva ulica

Zelena povrsina je od stepenica sa brankovog ka ovamo a ka Crnogorskoj je beton nije zelena povrsina. Tu bi mogao mali trgic sa klupama da ga lepo osvetle neko podno osvetljenje.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=658058#p658058:kcxkekw5 je napisao(la):
Дошљак » Ned Sep 08, 2019 12:03 am[/url]":kcxkekw5]Искрено, мислио сам на цео простор, од овог степеништа уз зграду до Црногорске улице. Ниге нисам видео планове.
Ja bih rekao da je isteran mak na konac. :)
Šta god da bude na "spornom" delu , ništa spektakularno se neće promeniti.
 
Дошљак":29892j5u je napisao(la):
Зна ли се шта планирају испод моста?


"Tikvica




Re: Karađorđeva ulica

 

PostNed Jul 28, 2019 12:46 pm

Uveliko asfaltiraju ovo ispod mosta,trebalo bi za nedelju dana da prebace saobraćaj sa te strane da bi završili šine i stranu ulice uz zgrade.Ovaj zidić koji ide oko stuba mosta će biti obložen kamenom i biti fazoniran (kamufliran).One kocke preko kolovoza kod stepenica @And7rey su definitivno pešački.I još jedna novost (bar za mene) je da će se ispod mosta osim stajališta za tramvaj napraviti i mala bina na popločanom trgu."

Zuma svaka čast na onom kolažu slika ludila koje je nastalo u saobraćaju posle rekonstrukcije.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Ja mislim da taj prostor ispod mosta nije uopšte atraktivan za neko zadržavanje.

Aj, videćemo kada završe Karađorđevu, ali mislim da bi tu od korisnih stvari jedino legao jedan montažni parking na sprat (mada imamo Beton halu vrlo blizu, ali znamo da dame u štiklicama i njihovi momci sa pederušama ispod miške, toplomerkama, ne umeju da hodaju, a Brankow, Maldost, Ludost i ostali su tu baš blizu, ako i dalje postoje)
 
Никако паркинг ту. Амбијент испод моста квари сама оронулост конструкције моста, иначе је фино место за седење, пре су ту биле клупице, а ноћу нажалост дивљи паркинг.
 
Funkcionišu li ove kamere na Zuminim slikama, kao prekršajne?
Ili samo ukrasa radi?
 
Ne razumem zašto moramo da pogađamo "šta će biti"? Kao da dobijamo neki poklon iznenađenje, ali kupljen od naših para. I još treba da budemo zahvalni što ništa ne znamo pa stalno imamo "privilegiju" da budemo iznenađeni. Ne znamo ni šta nam rade u sopstvenom stanu, ni ko odlučuje o njegovom izgledu, niti kako se pri tome troše naše sopstvene pare. Niko se nikada nije složio da se naše pravo na upravljanje gradom i našom imovinom delegira na gradsku vladu pod TAKVIM uslovima. Zašto se ista ovakva situacija toliko često ponavlja?

Još jednom,

1. PO KOM PROJEKTU SE RADI?

2. Kada je taj projekat uvojen i ko su autori?

3. Postoje li sve dozvole za rad?

4. Kada je bio javni uvid i gde je obaveštenje o tome, zajedno sa dokumentacijom?

5 Zašto nema ničega na https://gis.beoland.com/visios/gisBeoland ?

6. Gde je tabla o radovima?

Inače je sve ovo kršenje zakona i krivično delo.
 
@Zuma sve pohvale za tvoj rad na Beobuild forumu, taman kada ne zelim vise da udjem na njega zbog botova, pojavi se tvoj post koji sve detaljno objasni i daje nadu u bolje sutra.
 
Ulica je cist promasaj.Primer, kako ne treba raditi.
Meni je kao laiku, jos onomad, pri pogledu sa mosta, delovala kao du je trasiralo dete u obdanistu.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 
Ботови су провидни и проваљени, па испадну смешни. Много већи проблем је што је овај форум постао озбиљно контаминиран тешко-фрустрирајућом аутофобијом, толиком да сам ја озбиљно забринут за душевно здравље појединаца.
Ево на овој теми су појединци баш фрустрирани због несанкционисања многобројних саоб прекршаја иако су сви они директна последица катастрофалних саоб решења какве, што рече овај изнад, не би смислило ни дете у забавишту.
Наравно, највише их сврбе кола у трам баштици кроз коју, иначе, за сат времена прође читавих 8 трамваја, док се за то време возачи гужвају у километарским колонама јер са обе стране имамо тешко сужење протока, једно код капетаније, а друго на раскрсници карађорђева-црногорска. И све то у гланц новој улици где је било довољно простора за све.

Најсмешније од свега је што сви ти фобичари потајно у себи дубоко жуде да имају аутомобил, све је то чика зигмунд још давно објаснио. :laugh:
 
Horizontalna signalizacija nije bas najjasnije postavljena.
Iako smo svi pomislili da ovaj automobil ne vozi po pravilima.
file.php

Situacija nije bas najjasnija. Kod ukrstanja sa prugom one jedne trake sto ide od mosta, nema obelezeno da je zabranjeno ici ovom trakom, vec je naprotiv obelezeno punom i isprekidanom linijom bele boje da je moguce u tom smeru nastaviti i sinama.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=658060#p658060:2cgnbzx2 je napisao(la):
Vračarac » 07 Sep 2019 11:08 pm[/url]":2cgnbzx2]Zelena povrsina je od stepenica sa brankovog ka ovamo a ka Crnogorskoj je beton nije zelena povrsina. Tu bi mogao mali trgic sa klupama da ga lepo osvetle neko podno osvetljenje.

Bilo koje zelenilo ispod bilo kojih mostovskih konstrukcija skoro pa da ne moze da raste. U vecini slucajeva se to resava sa poplocavanjem ili sa rizlom/dekorativnim sljunkom, prosto nema dovoljno sunca i vode.

Ona akcija Miksera od pre par godina je bila za svaku pohvalu, ali nisu trebali travnjak da postavljaju i ispod samog mosta, nije dugo potrajao, uostalom kao i citav prostor - to mora da se odrzava, ukljucujuci i odrzavanje stubova Brankovog mosta.

A evo i malog podsecanja na davno predlozeni vodopad i ceo prostor do linije senke Brankovog mosta :)

Pre
Pogledajte prilog 1

Posle
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=658509#p658509:1pdjfaz7 je napisao(la):
varos kapija » 09 Sep 2019 12:04 pm[/url]":1pdjfaz7]Horizontalna signalizacija nije bas najjasnije postavljena.
Iako smo svi pomislili da ovaj automobil ne vozi po pravilima.

Situacija nije bas najjasnija. Kod ukrstanja sa prugom one jedne trake sto ide od mosta, nema obelezeno da je zabranjeno ici ovom trakom, vec je naprotiv obelezeno punom i isprekidanom linijom bele boje da je moguce u tom smeru nastaviti i sinama.
Nemam sliku za taj smer, ali u suprotnom je jasno da obična vozila od određene tačke smeju da koriste samo jednu traku. Jedno nije jasno da li žuta oznaka "bus" obuhvata samo tramvaje, tramvaje i sve (ili neke) autobuse, ili sve njih i još taksi?



Što se tiče zelenila ispod mosta, postoje vrste kojima treba malo svetla. Jedini problem je neodržavanje i nazalivanje. Jedno vreme je tamo bilo lepo zelienilo, čak i ispod same metalne konstrukcije. Onda su ga uništili tokom radova na mostu.
 
^Zasto nema ova horzontalna signalizacija? Mislim na strelice.



Nadam se da ima znak ispred, ja nisam tuda prolazio od otvaranja.
 
Još jedna stvar koju sam spomenuo ali bez crteža. Broj pešaka koji će ići po Velikim stepenicama, odnosno između Luke, obale i pešačke zone Knez Mihajlove će biti ogroman, pošto je već sada veliki. Ulaz u podzemni lift koji se planira (ili se bar planirao, jer ko zna po čemu sada rade) bi trebao biti lociran ovde.

Pogledajte prilog 1
Međutim kopati u podzemlju i obezbeđivati stare zgrade će biti ne samo skupo nego će zbog malog kapaciteta sve zajedno biti i neupotrebljivo u praksi. Zbog toga treba napraviti pokretne stepenice desno od ove ograde. Mesta ima dovoljno. Zgrada sa drvenom oplatom na vrhu izgleda kao da smeta, ali koliko sam iz plana razumeo, ona se ionako ruši. Hajde da ne napravimo još jednu veliku grešku. Ograničiti maltene čitav budući pešački saobraćaj između Luke, Promenade i ogromne pešačke zone Knez Mihajlove na JEDAN lift i na veoma naporne stepenice od čak 18 do 25 metara visinske razlike je budalaština. To prosto niko nije promislio do kraja.

 
Gazi Bengazi":2m74sxcr je napisao(la):
^Zasto nema ova horzontalna signalizacija? Mislim na strelice.



Nadam se da ima znak ispred, ja nisam tuda prolazio od otvaranja.
Ja više volim ovaj znak jer je mnogo pošteniji, tj. ne favorizuje ni jednu traku.
221ae26d63861435096ab7202263b0ca.gif


Poslato sa telefona
 
I kad sam se već zamajavao sa planovima, da priložim i ovaj kao referencu.

Pošto se već temeljno rekonstruisala čitava ulica, trebalo je odmah provući odgovarajući deo toplovoda prečnika 219/315 mm i gasovoda prečnika 406 mm jer su oba tako fizički velika i zbog velikog kapaciteta i zaštitnih kaseta osetljiva poduhvata, da će dobar ove ulice morati da se ruši. I to sada skoro sigurno da se ruši dva puta. Ako je to već urađeno, izvinjavam se, ali tako velike cevi nisam primetio. Ovo su trase kuda ih treba provući (ili je bar trebalo po sada važećem planu, pre očiglednih izmena u ne znamo kojim sve aspektima).

 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=658642#p658642:1wry9j5f je napisao(la):
astrodule » Pon Sep 09, 2019 7:59 pm[/url]":1wry9j5f]
Gazi Bengazi":1wry9j5f je napisao(la):
^Zasto nema ova horzontalna signalizacija? Mislim na strelice.



Nadam se da ima znak ispred, ja nisam tuda prolazio od otvaranja.
Ja više volim ovaj znak jer je mnogo pošteniji, tj. ne favorizuje ni jednu traku.
221ae26d63861435096ab7202263b0ca.gif


Poslato sa telefona

Slazem se sa tobom.

Nego sam mislio da se vozaci na vreme obaveste i polako ukljucuju. A ne odjednom da se nadjes pred ostrvom. Pogotovo mi koji dolazimo iz drugog grada I ne znamo sve ulice napamet. Mada i ovako ne bi trebalo da bude problem. Odavno sam polagao vozacki, ali koliko se secam, ovaj sto ide pravo u desnoj traci, duzan je da pusti jedno vozilo da se ukljuci. Ako bi svi pustali po jedno, guzve ne bi bilo.
 
То парче Карађорђеве од црвеног сигнала до Париске је трабало да има 3 траке е не 4 и не би било проблема. Две траке ка Париској, лева за скретање у Војводе Бојовића, десна за скретање у Париску. У смеру ка Бранковом мосту једна трака. Више и не треба зато што семафор пушта или укључење из Париске или из Војводе Бојовића. Условну стрелицу из Војводе Бојовића укинути.
 
Isto što se desi i svakome ko stavlja sliku preko image hosting sajta koji u jednom trenutku ili pukne ili počne da ti naplaćuje za prikazivanje na drugim sajtovima.
 
Eh, da. Još jedna hosting legenda odlazi. Besplatni tinypic.com se konačno zatvara danas u ponoć, još nekih 30 minuta. Trajno čuvanje slika, bez maltretiranja ljudi, dozvoljeno linkovanje odakle hoćeš, bez prijave, anonimno, ne traže nikakve podatke. Takve više ne prave :cry:

Od 2009. do 2013. sam mislio da je avatar nepotrebni ukras. U aprilu 2013. mi je pala na pamet ideja o jednom neverovatno starom simbolu koji i danas obuhvata čitav niz vrlo različitih i modernih ideja za koje ja mislim da su bitne, pa sam ga napravio i za probu direktno linkovao. Posle se ispostavilo da je Beobuld softver tada imao neki problem, pa se valjda avatar slika sa linkom nije mogla promeniti u potpuno istu ali hostovanu na Beobuldu. Nisam shvatio u čemu je bio problem, a i mrzelo me je da istražujem, pa je tako ostalo do danas. Srećom, nekako sam ga našao, pa je sada valjda u redu.
 
Vrh