Šta je novo?

"Kula Beograd" - Beograd na vodi [Hotel i stambeni objekat | 65 000 m²]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=660842#p660842:3filrubu je napisao(la):
Leonardo » Pon Sep 16, 2019 7:11 pm[/url]":3filrubu]
Od prilike bi trebalo tako da izgleda.
Ali kad bi Skyline bio naopacke.
file.php

Meni se i dalje više sviđa ova varijanta, gde je širi deo kule koji je paralelan reci gore, a ne dole, kao što je konačnim renderima (ako me razumete)
 
Al su je ,,napali" sa svih strana, nekoliko desetina radnika.

Sada je vidljiva i sa novog bulevara.

Cenim da je oko 6 metara iznad zemlje.

Izgleda da će u oktobru zaista biti vidljiva, kao što je predsednik tokom poslednjeg obilaska najavio. I to će ujedno biti i jedini put u novijoj srpskoj istoriji da nije slagao za rok.

KLIK NA SLIKU DA SE UVEĆA :D
 
DVE EKSKLUZIVE:

Donosim detalje dizajna enterijera, kao i video animaciju osvetljenja u najvećem salonu kule. Projekat enterijera radio HOK, dok je projekat svetla u klipu delo češke kompanije specijalizovane za pokretne lustere Lasvit.

ULAZ:

- Glavni hol inspirisan rekama, metalno džinovsko stepenište kao umetničko delo od gvožđa.

- ,,Kultura ispijanja kafe u Beogradu datira još iz perioda otomanske okupacije. Dizajn salona i poslastičarnica poštuju tu tradiciju, mameći posetioce aromom sveže skuvane kafe u elegantnom, modernom okruženju. Gosti će uživati u poslastičarnici u uglu salona ili u intimnijoj atmosferi susednog salona biblioteke".

- U žiži će biti St. regis bar, i kamin skulpturalnog izgleda. Zidovi će biti obloženi ručno rađenim tapiserijama koje pričaju priču o ponovo rođenom Beogradu, u apstraktnom i modernom stilu, dok će u jednom delu dati omaž originalnom muralu Old king Cole u Njujorškom St. Regisu.

- The Highland restoran slavi srpsku tradicionalnu i internacionalnu kuhinju, imaće 80 stolica, a iz kuhinje u prizemlju doručak, ručak i večera služiće se i na terasi koja izlazi na reku. Ovde će rustični elementi biti ukombinovani sa elementima koji prikazuju tipične srpske predele.

- Najveći salon je zamišljen kao produžetak platoa, služiće za svadbe, korporativna okupljanja i slično, dok će na drugom spratu biti fitnes studio i spa centar sa pogledom na reku.

SOBE:

- Krivudanje reka poslužilo je za elemente u sobama. Savremeni dizajn HOK-a referira srpsko tkanje u svetlim tonovima.

- Predsednički apartman preko 2000 kvadrata je u potpunosti inspirisan srpskom slikarkom Milenom Pavlović Barili.

VIDEO ANIMACIJA: https://vimeo.com/341209025
 
Rade nultu plocu.

Ako sam dobro procenio kada izadju, dinamika ce biti dva do tri sprata mesecno.

KLIK NA SLIKU DA SE UVECA.
 
Da, imaju odlične reference, a površina koju će zastakliti na našoj kuli je preko 23 hiljade kvadrata.
 
pogledao sam malo bolje i video da se o ovoj kuli prica od 2009 godine razumem da je teren blizu vode i da su imali poteskoce ali 10 godina za ovakvu zgradu je i vise nego mnogo kinezi su izgradili 57 spratova visoku kulu za 19 dana za 8 meseci su izgradili od pocetka nacrta do dobijanja radne dozvole zgradu od 550 metra https://www.youtube.com/watch?v=N6f_sayw0mM
 
Ja sam čuo da u Kini jedu pse

Poslano sa mog SM-A530F koristeći Tapatalk
 
Kad naši inženjeri i arhitekte nauče Revit i ovde će se brzo graditi. Možda nove generacije.
 
Kod nas i privatni projekti idu sporije, mada vidimo kako je relativno brzo za nase pojmove narastao Skajlajn i Usce. Ovo ipak gradi drzava, trebalo je vremena da se nakupe svi najmanji zajednicki sadrzaoci da pocne gradnja.
 
По систему градње, брзини и ефикасности, нас кинези готиве феноменолошки, они никад то не би могли да изведу што нас човек може да искомпликује и закочи. То је чист феномен у грађевинарству.
 
Ovo ce biti prvi sprat iznad nule tj prizemlje kule. Tako da ce ovaj deo sigirno ici duplo vise u visinu a samim tim za ovaj sprat vise vremena da se isplete armatura. Inace se vidi sa slike da se polako aktiviraju radovi oko same kule. To ce dosta vremena oduzeti.
 
Kula je dobila još jedan, četvrti kran po redu.

uskoro prva ploča iznad zemlje.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=668982#p668982:2dta49je je napisao(la):
Ris » 11 Oct 2019 04:37 pm[/url]":2dta49je]Kad naši inženjeri i arhitekte nauče Revit i ovde će se brzo graditi. Možda nove generacije.

Norvezani ne znaju jos ni autoked, crtaju rucno. Ajd sto ne znaju ni autoked nego ne znaju nista i ne trude se da saznaju. I nisu samo norvezani takvi nego gomila razmazenih evropljana, koji unajmljuju kineze da im rade, pa i srbe, koji znaju. Al zato nece srbi da se potpisu na projektu, nego norvezani, makar i jadan bio kao oslo na vodi npr:

https://www.google.com/maps/@59.9026762 ... 312!8i6656

https://www.google.com/maps/@59.9044083 ... 704!8i4352
 
Ona mora ispasti najbolja to će biti novi simbol Beograda mada mislim da će posle ovih fasada Parkview i Viste koje su skandalozno urađene ostale zgrade ipak biti po renderu.Diglo se dosta prašine oko toga ...
 
Ništa ne mora što se njih tiče kad se radi o estetici, jedino mora da se dobro zaradi.
 
Vrh