Šta je novo?

Trg Slavija

За рупу је најбоље решење Соломонско. Пола зеленило (до Београдске) пола изградња. Ако би изградили на целом плацу, изгубила би се зелена површина, а ако би се оставила зелена површина, имамо неугледан поглед на задње фасаде низа зграда у Краља Милутина. Ево како бих ја то урадио. Наравно, дуж улице на зеленој површини засадити још дрвећа и да се измести игралиште које је сада на простору где бих ја градио зграду. А што више гледам онај несрећни плато, све више мислим да су требали испод њега да направе јавну гаражу, а на њему паркић са ограђеним простором за кучће.
 
Ne bih ja tu ništa dirao, sad imamo dominantnu zelenu površinu, što bi se izgubilo, bilo šta da krenu da grade.

Ako bi baš nekome palo na pamet da se gradi nešta, onda sam za Mitićevu palatu, jer ne verujem u kompromisna rešenja.
 
Ја ипак верујем да може то лепо да се уклопи, и зграда и зеленило :) Митићеву палату сумњам да би ико градио, ако погледамо све објекте изграђене у последњих 30 година.
 
Podzemna garaža kod Mitićeve rupe je nepotrebna , obzirom da je garaža u Hiltonu javna.
 
Нисам знао за Хилтон. Који је капацитет ту? Ја сам мислио да подземна требала испод платоа трга Славија до НБС.
 
Svaka podzemna garaža je potrebna jer se time sklanjaju parking mesta sa kolovoza i trotoara.

Skupa jeste, ali isplatila bi se vremenom.
 
Radnici od ponedeljka na Slaviji (zamislite da ste dobili po dinar svaki put kad ste pročitali ovakav naslov u zadnjih par godina :mrgreen: )

RADNICI se od ponedeljka ponovo vraćaju na Slaviju! Ovoga puta, majstori će raditi ispod platoa, koji je trebalo da bude završen još prošle godine. Tu će se graditi službene prostorije za potrebe Turističke organizacije Beograda (TOB).

Gradnja info-pulta, poslovne prostorije, javnog toaleta i kioska bila je u planu još tokom rekonstrukcije ovog trga. Iako je trg bio završen još u novembru 2017, a onda dorađivan do juna prošle godine, deo ispod kosine na uglu Nemanjine i Ulice kralja Milutina ostao je prazan. Dovitiljivi vozači ovde su ostavljali svoja vozila, a majstori tokom dorade platoa alat.
- Rok da se napravi info-centar TOB-a, i ostali planirani sadržaji je 75 dana od uvođenja izvođača radova u posao, odnosno od ponedeljka. Za gradnju je zadužen "Modular", a ovi radovi će koštati 25 miliona dinara - navodi sekretar za investicije Luka Petrović.

Ovim će biti zaokružen projekat obnove trga Slavija, a turisti će dobiti mesto gde lako i brzo mogu da se informišu o gradskim sadržajima.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... na-Slaviji
 
Evo ekskluzivnih slika sa lica mesta,kreću pripreme konačno.
b23208946e8ba3e6ed085943132e7c7f.jpg
e8895078fd755f891bcd09169471a9e9.jpg
cfe328c3f4965fcc0c202e5f98310966.jpg
586339a2f516ff042f216c9ba7b5e4ac.jpg
6ccf042f4882c1223e55521dcc0bd7a5.jpg


Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Da se nije povela polemika ovde, a potom preneli mediji, ne bi nikada ni započeli radove.
 
Нема реално ту шта много ни да се ради.
 
Znam. Bio sam sarkastičan. Inače , danas su nešto bušili u rupi.
 
Nije problem u Miticevoj rupi i parku nego jer za sad gledamo sto neko rece u dupe objektima iz Kralja Milutina.. jos ova prljavo roze zgrada na cosku koja je visinski za tri sprata visa od ostalih starih u nizu.

Kucerke na pocetku Kralja Milana najbolje je srusiti. Nisu to lepe stare jednospratnice pa da se cuvaju vec raspali kucerci koji ni nemaju fasadu vec samo krov i dole lokale, dakle nikakva arhitektonska vrednost. Postoje dve lepe kuce koje treba obnoviti i na mestu jednospratnih srusenih izgraditi u istom nizu nesto pristojno ili jednostavno sve porusiti. I opet Slavija ostaje problematicna zbog raspadnutog Hotela, jos vece rupe prekoputa gde je parking i svegs sto se vidi iza McDonaldsa, nadogradjene zgradurine u raspadu. Mislim da manje vise ovom "trgu" nema spasa
 
Čuo sam nešto da se možda otvara novi boutique kafić/restoran u prizemlju hotela slavija gde se do nedavno havana nalazila.
 
To ће бити велики помак, али онда треба очекивати и башту.
 
I ne samo to , nego bicikliste , pešake , trotinetiste , gradski prevoz i automobile , svi na kolovozu. :)
 
Da li su radnici poceli vec ovde da rade nesto? Trebalo je od proslog ponedeljka da pocnu radovi. Ima li nekih slika?
 
Radi se rupa ispod onog besmislenog platoa i popravljaju stepenice kod NBS.
 
Zeleo bih da naglasim da ni jedna fakin skretnica na za tramvaje na Slaviji ne radi, i to ne sad, nego tipa 5 dana od rekonstrukcije do danas. Ja sam u Zagrebu proveo dosta vremena i pre rata, a i posle i danas vozac da izadje da zameni skretnicu je atrakcija za videti. Ja ne mogu da verujem da u 2020o jgodini na rekonstruisanoj deonici posle 5 dana skretnica ne radi,a i na deonicama na kojima radi po gradu tramvaji moraju da se cimaju kao da je grom u trafo udario kada menjaju sine, je li to bre normalno? I to tako stoji do sad, i svaki put mora da izlazi vozac da menja. Pa jel oni to samo uzmu istu tehnologiju iz 20tih 30tih godina i ne menjaju? Brate i tad je radilo duze.

Eno na Bulevaru kod Vuka i dan danas radi, zna da stekne, al stvarno ne znam kako bre to ne moze? Dovode neke Cehe satro, nesto, misim katastrofa jedna ziva. Sitnice od koji popickim.

Plus cekao trolu pre neko jutro, ona fontana nivelisana, trg nakoso, sve u kompletnom neskladu. Gde god pogledas nezgodno kad stanes ispod onog BEOGRAD sranja. A jedino sto je trebalo su pesacki prolazi . Na ovoj rekonstrukciji je ukradeno do bola, nije tu nista uradjeno specijalno.
 
Na kosom platou postavljene zvezde poznatih glumaca , po uzoru na Bulevar slavnih na Holivudu. Upravo javljaju o tome u emisiji "Među nama" , na Nova S.
 
Znaci da ocekujemo ogroman natpis "BEOGRAD" na Kalemegdanskoj tvrdjavi tamo oko Pobednika takodje po uzoru na Holivud ?
 
Vrh