Šta je novo?

Biciklistička i trotinet infrastruktura (staze, trake, signalizacija) i saveti za bezbednu vožnju

Upozorio me drugar da je pre par nedelja dodat semafor za uslovno desno kada se iz ulice Ušće skreće desno ka Zemunu. Tu prolazi prometna bici staza i drugar kaže da vozači automobila uglavnom ne konstatuju bicikliste (kojih ima mnogo na tom potezu), pa je pažnja više nego neophodna.

Generalno, mislim da pola vozača ne pravi razliku semafora za uslovno skretanje i semafora za "normalno" skretanje (sa strelicama).
 
Šta mislite da napravimo popis po godinama koliko je biciklističkih staza napravljeno u Beogradu. Ako ne grešim mislim da smo ove godine na 0 metara.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=661838#p661838:273mll2y je napisao(la):
vucko » Čet Sep 19, 2019 5:04 pm[/url]":273mll2y]Šta mislite da napravimo popis po godinama koliko je biciklističkih staza napravljeno u Beogradu. Ako ne grešim mislim da smo ove godine na 0 metara.
Ruzveltova 2km, Bulevar Oslobodjenja 3km, Bulevar Kneza Aleksandra Karadjordjevica 3km...
 
Nije bitno na kraju krajeva dal je iscrtano dole dosljak bar su makli one raspale cvecare pa covek moze da prodje sad dal je podloga granitna ili ne to je manje bitno. Meni za bajs nije bitno toliko dal je iscrtano, npr visnjicka nema stazu a kao da ima...
 
Није функционално. Боље да нисну ни правили фиктивну стазу. И онако нема на коју да се довеже. Ружно изгледа оно цртање по граниту.
 
Kako nema?? Iz Ruzveltove i Mije Kovacevic na Partizanski put koji je sirok gornji deo preko 4m do Karaburme se ne oseti, nisi upravu. Iz Partizanskog mozes u Marijane Gregoran koja je jednosmerna a siroka. Rezime od Vuka do Karaburme biciklom savrseno.
Mozes i do Visnjicke koja je presiroka...
Uostalom drugar je aktivni biciklista i on sam kaze da je Ruzveltova spojila Karabutmu sa gradom, do Bogoslovije se i dolazilo nekako a od Bogoslovije do Vuka nikako...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=661889#p661889:dvffaq2m je napisao(la):
Vračarac » 19 Sep 2019 05:38 pm[/url]":dvffaq2m]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=661838#p661838:dvffaq2m je napisao(la):
vucko » Čet Sep 19, 2019 5:04 pm[/url]":dvffaq2m]Šta mislite da napravimo popis po godinama koliko je biciklističkih staza napravljeno u Beogradu. Ako ne grešim mislim da smo ove godine na 0 metara.
Ruzveltova 2km, Bulevar Oslobodjenja 3km, Bulevar Kneza Aleksandra Karadjordjevica 3km...
To nije bilo ove godine ako ne grešim. Staza u Ruzveltovoj od Zire do Vuka je užasna, prekida se, imaju kontejneri i automobili na njoj kao i gomila idiota koji hoće da se biju kada im zvonom ukazujem da su na biciklističkoj stazi.

Ko ide bajsom Partizanskim putem skidam mu kapu i kao čovek i kao biciklista, ja sam jednom išao tuda i jedna sam živu glavu izvukao jer je ulica 1+1.
 
Ни ја се не бих играо у Партизанског пута, није баш најшире а пичи ту доста аутобуса и камиона.
 
Silom prilika sam jednom morao da idem peške , i to još u sumrak , i mogu reći da mi nije ni malo bilo prijatno. Prosto se divim ljudima koji tamo stanuju.
 
I evo nove staze u Vasinoj. Još jedna staza od nigde ka nigde :bash:

b8c3d223b2d9a847eb7a00d4e9f199ba.jpg

184c85304ea6deb2a7ead645a6639ee2.jpg

a2e5f76347599f3792bc6b8fa1ee801a.jpg

0bbf9398c009e6b9ff20a358bf491f5d.jpg

d5e8bd751b253268eff51f09d5ce3095.jpg


Slike su sa druge teme od @Tikvica -e
 
Mutantska staza kroz Vasinu i Studentski trg ima smisla i potrebe taman koliko i autobuska linija kroz Karnegijevu.
 
Ajde i ovde da postavim "bicy way" u Londonu. Njihove biciklisticke staze su iscrtane velikim delom po kolovozu. Imaju veliki broj staza koje su oznacene sa CS 1 pa na dalje do CS 20 cini mi se...
Obzirom da je u toku tender za 200 biciklisticka stajalista moze se ocekivati sve veci broj ovakvih staza po ulici.
I odma jedan predlog, spojiti Ruzveltovu sa Visnjickom gde bi u sredini bila bici staza i kroz Mirijevski bulevar povezati Karaburmu i Mirijevo a drugi krak da ide od Bogoslovije Severnim bulevarom gore na taj deo Zvezdare.
London.

Pogledajte prilog 1
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 4
 
Koд нас су са друге стране коловози половином своје површине паркинзи.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=662539#p662539:g9runc0z je napisao(la):
Дошљак » Sub Sep 21, 2019 2:41 pm[/url]":g9runc0z]Koд нас су са друге стране коловози половином своје површине паркинзи.
U Visnjickoj moze po sredini gde je zelena povrsina, Severac sa desne strane nema parking mesta koliko se secam kad se ide ka gore, Mirijevski moze da se prosiri pesacki deo dovoljno je sirok. Ovde kroz Vasinu nema parkinga kao ni u Pariskoj i moze se povezati sa stazom oko Karadjordjeve. Sve se moze sa malo volje...
Kralja Milana ima sirok trotoar tu treba videti dal postoji mogucnost za stazu po trotoaru, sa jedne strane uzeti 3m od trotoara.
 
Kralja Milana ima sirok trotoar
Ono kad decenijama haosom i korupcijom toliko siluješ neki narod u zdrav mozak da on na kraju zaista počne da smatra trotoar od 3 metra (pre)širokim... :roll:
 
Уместо што силују тесне улице у центру града и њихову функционалност, боље да направе више бициклистичких стаза по сеоским срединама, дуж магистралних путева, ка железничким станицама (па лепо нпр. oд Бусија до Батајнице бициклом, па до НБГ возом, и онда по НБГ до посла исто бициклом).
 
Osim toga što očigledno nikad nisi bio u Ulici kralja Milana, jesi li svestan da si prikazao sliku (nazovi) staze koja više ni ne postoji?
 
Поп Лукина има поприлично сужен тротоар на почетку због рампи за улаз у гараже зграде трезора и степеништа код истих, мада се доста користи од стране бициклиста. По мом мишљењу боље би било усмерити бициклисте одмах са моста дијагонално на парк несврстаних и Фрушкогорском у Поп Лукину. Ту би могли да испробају асиметричне стазе.

Ово на Славији је срамота, као и позиција пешачких прелаза.
 
E moj Vračarac... Čak ni copy-paste ne umeš da uradiš kako treba.

Staze na Slaviji više nema. Mislim to nikad nije ni bila staza, ali sada više nema ni oznaka. Znam pošto sam do skora redovno tuda prolazio bajsem.
Evo teksta iz Politike od pre godinu dana baš na tu temu

http://www.politika.rs/sr/clanak/397430 ... na-Slaviji

U međuvremenu je pešački prelaz pomeren na još gluplje mesto, 50 metara iznad. Tako da staza - tačnije ono što je od nje ostalo - samo prestaje ispred ćoška parkinga. Nema nikakvih staza na Slaviji. A ko je ikad izašao van granica svog kraja, znaće da ih nikad neće biti ni u Kralja Milana. Jer nemaju gde da se sprovedu. A nema ni razloga za to.
 
Vrh