Šta je novo?

Stari savski most - Most Miladina Zarica

Gde sa Starim savskim mostom?

  • Povezati Blok 70 sa Adom Ciganlijom

    Glasovi: 177 36,8%
  • Povezati Veliko ratno ostrvo sa Zemunom

    Glasovi: 62 12,9%
  • Neka druga gradska lokacija

    Glasovi: 30 6,2%
  • Pokloniti most drugoj opštini u Srbiji u skladu sa potrebama

    Glasovi: 163 33,9%
  • Most treba da ide u staro gvožđe

    Glasovi: 29 6,0%
  • Ne znam

    Glasovi: 20 4,2%

  • Ukupno glasača
    481
Главна и одговорна...


[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6QFt4u_IiKY[/youtube]
 
Nek se ona nama frlja sa jeziki i gramatiku , do sutra , ako hoće , a frljanje sa mostovima i ostalim stvarima koje mogu da se premeštaju , kao i biserima gde bi šta moglo da nikne (još uvek neizgrađeno) , neka zaobiđe u širokom luku.
 
Fala Дошљак
+ 1 :)
A to je ta Andrea koja oce most na livadu da posadi :shock:
Pa sto joj neko ne kaze da mostovi ne cvetaju po livadama kad se posade :lol:
 
Pricao sam ja ovde da je premestanje mosta najludja stvar koju su izustili. Ne bi ga slozili za tri zivota. Most na livadi, super ! Samo da ne gledamo ostruznicu 2.
 
"Beograđani će sledeće nedelje na sajtu grada glasati da li će Stari savski most biti postavljen
kao skulptura u parku, između Muzeja savemene umetnosti i Brankovog mosta ili će služiti kao
pešačko-biciklistički most, rekao je grad. urbanista Stojčić i dodao da ništa još nije odlučeno
i da građani imaju poslednju reč a ne zamenik gradonačelnika G. Vesić koji je nedavno izjavio
da će most biti skulptura u parku
."
https://mondo.rs/Info/Beograd/a1237442/ ... 2bexchange

Znači, nije bilo glasanja, a ovaj će izgleda uskoro dobiti otkaz.
 
Eh, da dočekam i taj dan pa da slavim...

tenor.gif


Mada lukavo je to stvorenje, naći će ono sebi neku novu foteljicu. Al ako bude sreće, bar više neće d...ti ceo grad.
 
E sad, da li je baš tako rekao, ili je novinar to slobodno preneo? Ako jeste baš tako rekao - sledi ribanje kod Vesića ili početak jednog zanimljivog sukoba.
 
Evo šta je pričao taj "kontraverzni" G.urbanista samo pre dva meseca :

„Imajući u vidu da most mora potpuno da se rastavi u delove, rekonstruiše i podigne
na veću visinu zbog plovnog puta Save, neophodno je izgraditi dve pasarele, nalik
pasareli koja se nalazi kod Beton hale”, rekao je Stojčić.
Naveo je da to iziskuje značajne troškove, tako da je drugi predlog da se most postavi
u park Ušće kao „prostorna instalacija”, a da ispod mosta budu galerije ili neki drugi
kulturni prostori i ugostiteljski sadržaji. . ."
http://www.politika.rs/sr/clanak/435442 ... ja-na-Uscu
 
Staviš funkcionalan most na suvo usred gradskog parka...
Dok pola Srbije i dalje čeka da sa splavčića i skela pređe na asfaltnu vezu preko reke...
I onda bi još ispod tog mosta na suvom da praviš galerije i kafiće...

giphy.gif
 
Drugim rečima, žele 110 metara kafana uz levu obalu Save, na ušću, a usput su našli i način da se bivši zeleni park Ušće polako pretvori u tržno - zabavi centar. Otprilike ono na šta danas liči desna strana pešačke staze uz jezero na Adi Ciganliji. Tj bivše kupalište u zelenilu, a danas seoski vašar, mesto za zarađivanje i konzumeristički centar. Zar nisam odmah rekao šta je verovatni konačni cilj "uređenja" i tobožnjeg "razvoja" parka Ušće? Svih onih priča kako "nije dovoljno iskorišćeno"? Jan Gel je svojim projektom odradio ulogu klina u "klinovoj čorbi", isto kao i Zaha Hadid na drugoj obali ušća, pa sad oba njihova projekta mogu da se tiho povuku, i da na njihovo mesto dođe ono što je STVARNO tu planirano u vrhovima vlasti.

Beko-Complex-Zaha-Hadid-1.jpg
 
Kad malo razmislim, ovo je ustvari dosadašnji vrhunac dugogodišnjeg uličnog teatra apsurda u Beogradu. Nađen je metod da se promeni namena zemljišta, da se unovči najskuplje zemljište u gradu, sam bivši park ušća Save u Dunav, i da se zatim podeli za kafane onima koji su "najzaslužniji". A istovremeno, "da se Turci ne sete" iznad privatnih kafana se visoko uzdiže Nemački metalni luk kao "kruna", farsični maskirni element pravih namera, neka vrsta tajnog znaka za upućene, a ustvari poruga beskrajnoj gluposti građana kojima i tako nešto može da zamaže oči. Jer je prezir nužno osnovno osećanje i ono što svi populisti prosto moraju da osećaju prema narodu koji pada na tako prozirne priče. Naravno, ako sve prođe po planu.
 
Уствари, врхунац дугогодишњег театра апсурда у Београду је укидање железнице у центру града због реда од неколико стамбених зграда.

На другом месту је најављена градња лудачког метроа са линијама од по две и по милијарде евра.

Овај подухват са мостом из филма "Кво вадис, Живораде?" заузима, у снажној конкуренцији калдрмарских радова на Тргу, високу, трећу позицију.
 
Hm, da ... hijerahiju apsurda je zaista teško odrediti ... Ali ta slika mi ne izlazi iz glave kao neki, bar vizuelni akcenat: 110 metara privatnih kafana u bivšem parku Ušće sa visokom lučnom krunom iznad svih njih ... koja ustvari služi kao providni izgovor za kafane iako ima "artističke ambicije", isto kao i velike seoske "firme" iznad ćevapdžinica ... To nje samo kič, to je nešto mnogo smešnije i apsurdnije.
 
A, da li će da bude neka Komisija za prebrojavanje tih glasova?

Ili rezulatiti mogu da se objave već danas, što da gubimo vreme.
 
Rezultati su već objavljeni , kada god da krene glasanje i koliko god da traje.
 
O toj njegovoj izjavi ovde pišemo već 2 dana na 2 strane :
viewtopic.php?p=667728#p667728

Inače, gradjani mogu da glasaju za neke manje bitne stvari
kao što je boja autobusa, ali kakav će da bude most - to ne.
Jednostavno nisu kompetentni, to moraju da rade stručnjaci.
Most izmedju Ade i bloka 70 se radi jednom u par decenija.
 
I onda ti kompetentni građani izglasaju naprednu kolor šemu , jer im se smučila DS šema. :)
 
Nije ni čudo što se raspada, jer koliki je bio saobraćaj kamiona, tramvaja, autobusa, . .
Prošao mu je rok trajanja, zamor materijala, rdja koja je vidljiva i ona ispod farbe, . itd.

Sada imaju i opciju da ga premeštaju na Adu, umesto da se za manje pare izgradi novi.
A, pošto tamo nema mesta za pristupne rampe, morala bi da bude spiralna pasarela ?!
 
Kao što sam pre nekoliko meseci pisao za čuvenu "Gondolu" i ovde je cilj da gradski čelnici i ostali pomagači "obezbede" unuke. Sav novac od prodatih karata, završio bi u džepu Vesića i ekipe. Tako i ovde, treba podmiriti sve te debele vratove i ćelave glave. Neće oni džabe da nose džakove, da džipovima bez tablica maltretiraju građane zarad glasa ili da rade druge "prljave" poslove.
Nažalost, mislim da je već odlučeno da će to biti u parku Ušće. Sve je farsa, kao daju sada glasanje... Imaju 700.000 članova, nije njima problem da aktiviraju botove iz centrale i namaknu koliko treba. Samo nemojte sa tim kako usluge u tim kafićima niko neće koristiti iz protesta. Previše je ovde sumnjivih tipova i sumnjivih dama sa džipovima. Grad se u potpunosti promenio, sada neki skorojevići gaze nas obične smrtnike.
Glasaću da se most izmesti u blok 70, ali sam siguran da će biti u parku Ušće. Ako tako bude, jedino nam ostaje protest.
 
BURA OKO STAROG SAVSKOG MOSTA Bastać: Nije bilo glasanja. Stojčić: Najviše predloga građana da se preseli u park Ušće

Velika prašina podigla se u javnosti, ne toliko oko najave preseljenja Starog savskog mosta u park Ušće, o čemu je "Blic" pisao pre nekoliko meseci, već o tome da li su građani glasali za taj predlog ili ne.

Prvo je predsednik beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Marko Bastać optužio čelnike grada da su "izmislili da su građani izglasali da se Stari savski most izmesti u park Ušće".
- Problem je što glasanja nije bilo - tvrdi Bastać.

Nedugo zatim oglasio se gradski urbanista i član Glavnog odbora SNS Marko Stojčić i rekao "da je laž jedina politika Dragana Đilasa i Marka Bastaća i da zato svaki dan lažu i mrze one koji rade, jer su oni neradnici."

- Izgradnja novog mosta je neophodna imajući u vidu malu prohodnost postojećeg i plana za izgradnju tunela u nastavku mosta kako bi se centar grada rasteretio saobraćajem - rekao je Stojčić i podsetio "da je pre nekoliko godina sprovedena anketa za predloge o budućnosti starog mosta, prema kojoj je bilo više predloga građana, među kojima najviše da se most premesti u park Ušće".

- U međuvremenu je veći broj Beograđana kroz različite inicijative više puta ponovio taj predlog. Organizovaćemo još jednu dodatnu anketu ovih dana na sajtu grada kako bismo proverili da li građani i dalje žele stari tramvajski most na Ušću - rekao je Stojčić, navedeno je u saopštenju beogradskog odbora SNS.

Iz neutralnog ugla, slobodno bismo mogli da kažemo da je istina "negde na sredini". Velika većina građana sigurno nema ništa protiv izgradnje novog i modernog mosta naspram sadašnjeg koji se nalazi u očajnom stanju.

Što se glasanja tiče, Marko Bastać nije u pravu da glasanja nije bilo. Jeste i to tokom leta 2017. godine kada je prvi put obelodanjeno da će Stari savski most biti srušen ili premešten na drugu lokaciju.

Ipak, prema podacima koji su "Blicu" dostavljani iz Gradske uprave, tada nije spomenuta ideja o izmeštanju mosta u park Ušće, već su ubedljivo najviše glasova imali predlozi građana da ovaj most poveže novobeogradske blokove i Adu Ciganliju, odnosno Zemun i Lido.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/bura- ... ga/t5pd0fc
 
Tako je. Ova poslednja rečenica je suštinska, a to je da se premeštanje u park pojavilo tek kada su shvatili da to nije tako lako i prosto (kao u Quo Vadis Živorade) i onda je (verovatno Vesić ličo) neko došao na ideju u premeštanju u park, plus uhlebljenje i širenje biznisa raznih "ugostitelja" kojima je vođenje restorana vrhunac moždanog kapaciteta.
 
Vrh