Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=668595#p668595:1y09kom3 je napisao(la):
Pule » 10 Oct 2019 11:36 am[/url]":1y09kom3]Za sve ovo sto je gore navedeno a da jedan korisnik taksi usluge zeli da dobije to POSTOJI.
I da vidis vozac sa kolikom ocenom ti dolazi.
I da platis bezgotovinski.
I da dobijes putem mejla rutu sa cenom u slucaju da imas potrebu oko necega da se zalis.

Ime takve aplikacije je YANDEX.
Ima !!

Ko je željan da bude korisnik taksi usluge neka zove Yandex, Janka ili Marka kako god. Ja želim ridesharing u svojoj zemlji, ne samo da radi CarGo nego i Uber, Lyft i ko god drugi. Mora da postoji konkurencija i sloboda izbora.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=668355#p668355:28i4tfni je napisao(la):
srdjan » Sre Okt 09, 2019 8:44 pm[/url]":28i4tfni]
Felix":28i4tfni je napisao(la):
Nije ni Beograd/Srbija u Evropskoj uniji.

Hajde za početak da bude kao u Ukrajini koja nije u EU ili Varšavi ili Bukureštu koji su u EU i gde Uber funkcioniše besprekorno i jeftino.
Slažem se, neka bude kao u Bukureštu. U Rumuniji takodje vozači moraju da budu licencirani od 1 Novembra od strane ARR, shodno uredbi koju je država donela u Junu. To isto čeka i Poljsku. A voleo bih da se ovo reguliše i kod nas jer to znači uredjeno tržište, a to znači još aplikacija i bolja ponuda tj jeftiniji prevoz za sve.

Logično da treba da se licenciraju i vozači Car:go, ali zakon je takav da je to nemoguće. Zato i jeste problem. Zar stvarno misliš da Car:go koji je odjednom kupio tolika vozila ne bi obezbedio svim zainteresovanim vozačima da što lakše ispune uslove za licence?
 
Zorana Mihajlović odgovorila premijerki: Nisam ja u sukobu s njom koliko ona sa mnom

Ministarka saobraćaja izričita da „Kar gou” krši zakon, dok Ana Brnabić smatra da je ta kompanija samo pronašla „rupu u zakonu”.....
Izvor danasnja Politika
http://www.politika.rs/scc/clanak/43951 ... na-sa-mnom

Cij to blagoslov stoji za gotovo sedmodnevno blokiranje Bgda od strane taxi prevoznika ? :roll:
 
Unutarstranacka borba dve mocne interesne grupe. Sukob je dosao do te tacke da ce neko uskoro morati da bude porazen, ako bude srece zbog ovoga ce pasti vlada, osim ako se ne unesa On...

Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=668595#p668595:2d0ekh7g je napisao(la):
Pule » Čet Okt 10, 2019 1:36 pm[/url]":2d0ekh7g]Za sve ovo sto je gore navedeno a da jedan korisnik taksi usluge zeli da dobije to POSTOJI.
I da vidis vozac sa kolikom ocenom ti dolazi.
I da platis bezgotovinski.
I da dobijes putem mejla rutu sa cenom u slucaju da imas potrebu oko necega da se zalis.

Ime takve aplikacije je YANDEX.
Ima !!

Jedini problem je tu sto na yandex-u mi izadje da me voznja kosta 400dinara a na taximetru 500dinara i onda taxista uzme tablet i promeni mi cenu na yandexu da kosta 500dinara. Tu je problem sto 50% taxista ima nabudzene taximetre da otkucavaju vise a to niko ne proverava.
 
Verujem ja tebi da si ti takvog iskustva (na post gornji) ali ne zaboravi jednu jako vaznu i bitnu stvar. Da svaki put na mejl dobijes trasiranu rutu kojom su te vozili.
U toj putnoj ruti su ti sadrzani mnogi podaci od znacaja a koje ti mozda i nisi video.

Imas stavku svakog zaustavljanja i vreme cekanja na tom mestu.
Imas u svakoj tacci puta brzinu kojom se vozilo kretalo.
Gde je voznja startovana a gde zavrsena.
I jos mnogo toga zanimljivog itd.....

Tako da prevare toga tipa nema !! Ima samo pokusaja.
Ali se oni jako lako resavaju u tri klika. Posebno je lako ako si voznju platio putem kartice. Vise naplaceni novac ti bude bez pogovora automatski na racun vracen. Naravno, ako tvoja sumnja pokaze da si u pravu.

Srecno
 
Pa sve to ima CarGo, i svakako svi treba da imaju plus ocenjivanje vozaca je obavezno.

U mom slucaju kad smo stigli na destinaciju cena na Yandex-u je iznosila 400dinara, a na taximetru 500dinara i taxista je samo rekao hmm ovo necsto nije u redu uzeo tablet i povecao cenu, automatski se i na mom app-u povecala cena, platio sam u kesu.

Nebih se bas slozio da prevare tog tipa nemaju, oni jedino voze po taximetru.

E sad jedan od zahteva taxista je bio da se aplikacije ne koriste, ono sto oni pricaju da koriste super, koriste aplikacije za pozivanje vozaca, ne znam ni dal ima history al i da ima sve je to bzvz ako ti ne znas cenu koliko ce ti naplatiti. Ja im prosto ne verujem. Znam da imaju stelovanje za taximetar.

Pre 4,5 meseci sam kod palate albanije pitao dvoicu taxista (imali su tx tablice) koja je cena do aerodroma, oboica su mi rekli po taximetru vozimo cena je oko 2,3 hiljade, onda sam pozvao neki taxi koji je stigao posle 4,5 minuta i vozio me do aerodroma za nesto oko hiljadu i kusur dinara. I sad mi reci da ta dvoica nisu imali stelovan taximetar?
 
Joooj, kako bi se lako sredio problem sa štelovanim taksimetrima da se hoće. Kao što smo imali primer onog inspektora što je navukao prodavačicu da mu da pljeku (za bolesno dete) bez računa, tako mogu i da sednu i da se malo vozikaju inspektori i to baš do aerodroma i to baš sa Terazija, pa da pošalju vozilo na vanredan tehnički ako cena pređe teoretski iznos.

Naravno, ne kaže se za džabe "taksi mafija"
 
Gresis. Debelo gresis.
Nema "taksi mafije" ako komunalna sprovodi a treba da radi ono sto joj je obaveza i zakonom receno.

Sad ti meni reci?
Zakon dozvoljava komunalnoj sluzbi da u svojstvu civila sedne u svaki taksi i proverava njihov rad.
Zasto to oni ne rade?

Mozda ce ovo i druge podstaci na razmisljanje. MOZES a NECES !!
 
Ima li kraj ovom blokiranju grada ?
Nisam puno pratio ni vesti a i teme na forumu mi proletele :)
 
KONFLIKT ZBOG "RUPE" Zorana Mihajlović i Ana Brnabić ponovo u KLINČU

https://www.blic.rs/vesti/politika/konf ... cu/ztr7ber

Taksisti na koje je ovih dana skrenuta kompletna medijaska paznja su prostim recima samo radnici jedne fabrike, koju drugi vode. Glavni okrsaj se vodi iza kulisa i zatvorenih vrata. A vodi ga politika.

Tj. takozvani rat dveju "kraljica" !!

Taksisti su na ulici. Gradjani nezadovoljni.
"Muski" cute. Dok cekaju da se dve 'zene" dogovore svaka oko svog dela kolaca.

(iz podnetih papira gradu se saznaje da se protes nastavlja i tokom cele naredne nedelje.....)
 
CarGo postao najveće udruženje građana sa 750 hiljada članova

Beograd -- Udruženje građana CarGo saopštilo je danas da su oboreni svi rekordi i da je CarGo od danas najveće udruženje građana u zemlji sa 750 hiljada članova.

Dnevni rast broja članova udruženja CarGo prelazi pet hiljada novih članova. Samo u prethodnih mesec dana u udruženje se učlanilo više od 150 hiljada ljudi.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1603242


Ne zaboravimo da čestitamo i Taksi mafiji, jer bez nje, njene gluposti, i njene bahatosti, ovo se nikad ne bi desilo! :sesir: :vops: :laugh:
 
Kao sto rekoh maske polako padaju..
Krediti, nova kola, otpis dugovanja, taksi kao u Madridu.. Mnogo vise se valjda iza brega od obicne cargo konkurencije.
 
Formiranje novog taksi udruženja Novi taksi - moj taksi, radi sa aplikacijom (VIDEO)

Softverska kompanija CarGo Technologies potpisala je danas memoradum o razumevanju sa novim taksi udruženjem Novi taksi-moj taksi kojim se obavezala da mu napravi najsavremeniju taksi aplikaciju, saopštivši da će njegovim članovima pomoći u rešavanju ranijih dugova prema državi, kroz reprogram, kao i nabavci novih kola.

"Odlučili smo da pomognemo taksi branšu koja je sada u haosu. Napravićemo novu aplikaciju na Novi taksi-moj taksi. Tržištu je potrebna usluga na višem nivou nego što je sada", rekao je direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić, navodeći da je njen interes digitalizacija ambijenta.

Prema njegovim rečima, uvođenje savremenog poslovnog i finansijkog sistema novom taksi udruženju omogućiće mesečnu zaradu od po 150.000 dinara.

On je, govoreći o aplikaciji, rekao da je previđen grejs period od pola godine, a da će se potom održavanje softera naplaćivati po tržišnim cenama.

Takođe je naveo, da kompanije neće prodavati kola, već će svojom dobrom pregovaračkom pozicijom, prosleđivati povoljne uslove za njihovu nabavku svojim partnerima.

Govoreći o reprogramu ranijih dugova taksista, on je rekao da će kao članovi novog udruženja taksisti imati mogućnost da odmah nastave da rade.

Dugogodišnji taksista Miodrag Đokić je rekao da je juče, u ponedeljak, prijavio udruženje Agenciji za privredne registre kao i gradskom sekretarijatu, koji bi trebalo da odgovori u roku od mesec dana, i pozvao sve taksiste koji žele da se oslobode svojih "takozvanih gazda u postojećem taksi kartelu" da mu pristupe.

On je rekao da Novi taksi-moj taksi nije napravio CarGo Technologies već samo pomogao taksistima da naprave svoje udruženje i pokazao tablu za kola.

"Ova tabla je tabla novog udruženja, nije CarGo, ovo je Novi taksi-moj taksi. CarGo Technologies će tehnološki učiniti, kao i finanasijski, da preživimo i pomoći mnogima. Ova tabla je alternativa za sve koji moraju da trpe takozvane gazde, više to neće morati", rekao je Đokić.

Prema njegovim rečima, postojeći štrajk takstista je "politički" i "zloupotreba", kao i da u ime takstista odluke donose "određene stukture", koje su postale "njihovi vlasnici".

"Za razliku od mnogih kolega, ja sam se otrgao iz kandži taksi kartela, a na ucene velikih gazda nisam hteo da pristanem. Taksi kartel se svim silama trudi da ograniči konkurenciju na tržištu. Glavni neprijatelj im je CarGo, ali je neverovatno da se neko bori protiv tehnologije", rekao je Đokić.

On je pozvao predsednika države Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić da ga prime kako bi "Vlada čula i druge taksiste i drugu stranu taksi medalje".Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.

(Beta, 10.15.2019)
 
Kao što sam i napisao pre neki dan isti čovek je naredio i početak i kraj protesta...
A pošto smo nacija koja sve prašta i zaboravlja, da se lepo vratimo u taxi vozila i uzivamo u nekulturi i bezobrazluku. Povećajte start na 250 zasluzili smo. Jos da se od naših para uzmu krediti da gospoda obnove vozni park, kako drugacije
Ziveli :vops: :bg4:
 
Deus ex machina....Elem, beskičmenjaci i dalje stoje na Slaviji kao uzidani. Moguće da se deo njih ne slaže sa dogovorom i da će nastaviti blokadu.
 
skolini su se.....

iz njih prosto izbija elokvencija. (Foto:M. Mitrović, Ringier Axel Springer Srbija)
_Djk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvT0dNN01EQV8vODFiOTMyYjUwNTEzNWQ3OGRlOGUyODkxZjAwODczYzAucG5nkZMCzQJCAIEABQ
 
"Ispozdravljao" sam ih rukama i prstima sad kad su se vraćali sa Slavije duž Bulevara Oslobođenja. :D

Malo njih reaguje, tek poneki svirne ili dobaci nešto iz automobila. Policija kulira, jer se ne krši nikakav zakon ''pozdravljanjem'' a i njima je takođe preko glave ovog vašara. Par prolaznika se nasmejalo, neki se čak i pridružili u pozdravljanju. :)
 
Тако и треба Београду, граду у ком се бране мафијашка друштва и организације.
 
Taksisti prekidaju protest

Nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, taksisti su odlučili da prekinu protest. Predsednik Saveza auto-taksi udruženja Srbije Aleksandar Bjelić izvinio se građanima zbog svih problema, ali je rekao da su oni izazvani neradom gradskih i republičkih organa. Ukoliko se desi da dogovori ne budu poštovani, taksisti će u mnogo većem broju tražiti prava, poručio je Bjelić.

Predstavnici taksi udruženja koji su danima protestovali u Beogradu sastali su se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nakon sastanka, Aleksandar Bjelić je rekao da je konstatovano gde su problemi unutar rada državnih organa i da je dogovoreno da se iz dana u dan prati da li će država striktno primenjivati propise o nelegalnom prevozu putnika.

"Ukoliko se desi da to što smo se dogovorili ne bude poštovano, taksisti će u mnogo većem broju tražiti prava", rekao je Bjelić.

Istakao je da su predsednik Srbije i predstavnici taksi udruženja pokazali veliko razumevanje za građane.

Kaže da je protest bio iznuđen potez i da taksisti više neće upirati prstom u bilo koga ko nije radio svoj posao. Dodao je da je danas novi početak i da će se pratiti sprovođenje zakona.

Bjelić je dodao da su čuli da je, dok su sedeli sa predsednikom, već oduzeto jedno vozilo i pre dogovora. Apelovao je na sve koji obavljaju prevoz putnika, a to ne čine u skladu sa zakonom, da je bolje da ne prave nikakve probleme.

Pojasnio je da će protest prestati kada se predstavnici taksista budu obratili kolegama i objasnili im o čemu se razgovaralo.

Napomenuo je da je važno i da se menja slika o taksistima, da će početi kupovina novih vozila kao i davanje određenih pogodnosti koje će se odnositi na prevoz trudnica.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da razgovor sa taksistima nije bio lak, ali da je najbitnije postignuto.

Pre ovog dogovora, desio se onaj između kompanije "CarGo Tehnologis" i novog udruženja taksista.

Ranije su iz "CarGo"-a saopštili da im se javilo stotinak taksista koji bi prešli u novo udruženje.

izvor: RTS
 
Vrh