Šta je novo?

Crna Gora

Javise mi da je veceras u 22:00 zakazano izlevanje na poslednjem spoju na Moracici!
Obecas i koju fotku, pa prosledjujem kad dobijem :vops:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=668616#p668616:e6ticlc5 je napisao(la):
KrCan » Čet Okt 10, 2019 2:23 pm[/url]":e6ticlc5]
bboris7":e6ticlc5 je napisao(la):
Ovde će putarina da bude 20 eur

3.30€
То је и реална цена, не сумњам да имаш добре изворе! :sesir:
 
Par sati kasnije :gobb: Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1 debeo povod i za vatromet, a bogami i da se zalije! EXCLUSIVE na Beobiildu pre bilo kog medija :gobb: :pob: :vops:
Veliku zahvalnost dugujem Dusku Rondovicu za ovu reportazu koju mi je poslao!
A sad da se zalije!
 
Krcane, evo cu da drmnem jedan Hajneken za Moracicu i za sve nas koji smo daleko od kuce u ovom trenutku! :vops: :D
 
Bravo za Moračicu! Kupao sam se u toj hladnoj vodi pre par godina, unapred se radujem da je prejašem na ovaj način, čini mi se blizu oblaka :D
 
Tacno ili netacno?

"Kineski radnik na auto-putu zaradi 5.000 eura, a crnogorski ni 600 ?
Prosječna mjesečna zarada kineskog radnika na auto-putu iznosi 4.990 eura, dok je kod crnogorskog državljanina ona 592 eura, proizilazi iz izvještaja kompanije CRBC, glavnog izvođača na dionici auto-puta Podgorica – Kolašin, u koji su “Vijesti” imale uvid."
http://balkantv.rs/gradnja-auto-puta-bar-boljare/
 
Ali zato predsjednik Crne Gore ima platu nekoliko meleona EUR-a, a kineski ni hiljaditi dio toga. To je ta razlika. :kum:
 
Realno, platili smo Kineze da nam odrade auto-put.. To što će da rade sa novcem je njihova stvar.. Mogli su da kažu sve ćemo mi odraditi bez domaćih podizvođača. Bemax je uzeo 110 miliona eura za auto-put. To što oni rade sa tim novcem i kolike su plate to je njihova stvar. Ali, Kinezi su ipak daleko od svoje kuće a dobro znamo da nas Crnogorce ne bije dobar glas kad je u pitanju rad. Sjetite se samo kakva nam je usluga dolje na moru, pa će vam biti jasno zašto su toliko male plate na auto-putu.. :D :D :D
 
Kineski radnici jesu efikasni, cute I rade, al ja ne verujem da su crnogorski radnici na autoputu lenji. Cesto gledamo snimke, I na njima vecina masina radi kad se snima (mada oni ne vide uglavnom dron pa da se pretvaraju da bas tad rade), a u vecini tih masina su verovatno lokalni rukovaoci, tako da nema dokaza da su lenji :) Plus naravno pratece betonjare, asfaltne baze, kamenolomi... rade punom parom. To sto neko nije lud da radi glupe ili slabo placene poslove, ne znaci da je lenj :) Daj mu da filozofira, moze se pokazati kao vrlo vredan :)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=669087#p669087:17wkio0s je napisao(la):
Mac » 12 Окт 2019, 00:07[/url]":17wkio0s]Šta će ovi DPS-ovci na mostu?

можда су хтели радници да их жртвују за срећу приликом градње?
 
Johnny hahahahahhahaha koji si ti kralj! Hahahahahahaha
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=670528#p670528:1jlrm4nq je napisao(la):
nikola92pg » 16 Oct 2019 08:08 pm[/url]":1jlrm4nq]Ali, Kinezi su ipak daleko od svoje kuće a dobro znamo da nas Crnogorce ne bije dobar glas kad je u pitanju rad. Sjetite se samo kakva nam je usluga dolje na moru, pa će vam biti jasno zašto su toliko male plate na auto-putu.. :D :D :D
Nikola, usluga dolje na moru vam je u principu odlična, i upućeni se redom slažu da, ako neka zemlja poslednjih godina razvija turizam kako treba, onda je to Crna Gora.

Ovde u Beogradu ima baš mnogo izuzetno vrednih Crnogoraca, uključujući mog bivšeg direktora-Cetinjanina koji sad ima 80 godina, a i dalje vodi (uspešno) privatan biznis, sa energijom 20-godišnjaka (inače, retko odvratan tip).

A da li su Kinezi vredni - čovek se zapita kad vidi kako u kineskom hotelu četvoro radi posao jednog. To je zemlja jedinica, dosta razmaženih, posebno po gradovima.

Nisu stvari baš uvek onakve kakvima se čine, a sigurno je da ne treba svoj narod stavljati u negativne stereotipove po svaku cenu.
 
Naši ljudi su prepametni za polovinu planete, na žalost od ovih gladnih nema šanse da procvetamo.
 
Ta ideja sa žičarom od Lovćena do mora je stara koliko i DPS.
 
Види се да су Мило и АВ из исте кухиње настали!
 
Vrh