Šta je novo?

Trg Slavija

KULTNI GLUMCI JUGOSLOVENSKE KINEMATOGRAFIJE DOBILI ZVEZDE NA SLAVIJI: Vlasta Velisavljević nas je proveo kroz VREMEPLOV i zauvek sačuvao uspomene na kolege i umetnost!

Povodom DANA EVROPSKE BAŠTINE na Trgu Slavija održana je manifestacija u čast glumačkih legendi Jugoslovenske kinematografije.

Veličanstveni vremeplov u vidu "putujućeg autobusa Laste", zida filmskih replika, trga ljubavi Milene Dravić i Dragana Nikolića i otkrivanja filmski zvezdi, ovekovečili su višedecenijski rad čuvenih umetnika Vlaste Velisavljevića, Bore Todorovića, Mire Banjac, Ružice Sokić, Olivere Marković i mnogih drugih.

Popularna glumica Vanja Milačić kao uvertiru skupa, otpevala je kultne numere iz domaćih filmova i serija, poput "Poslednjeg tanga" i "A ti se nećeš vratiti", koje su publiku veoma obradovale.

Počasni gost i "živa legenda", glumac Vlasta Velisavljević bio je dirnut divnim gestom i zvezdom koju je dobio baš u kraju u kome je odrastao. Kada ju je ugledao sa setom u glasu se prisetio uspomena i divnih vremena, a ovu čast je uporedio sa Holivudskom ulicom slavnih, iako nas mnogo parametara deli od nje.

"Ovde sam blizu svog pozorišta, u Jugoslovenskom Dramskom sam godinama radio i stvarao, a sada sam pred penzijom"- rekao je u šaljivom tonu Vlasta.

Mladim kolegama koji su život podredili glumačkom poslu, imao je što šta da poruči:

"Teško je biti u njihovoj koži, mnogo ih je. Kada krenete u tu avanturu koja se zove pozorište i gluma, to je mačka u džaku, a treba dosta izdržati. Ova generacija je izdržljiva, sa njima radim na novim projektima i oni će pregurati sve. Talentovani su i uporni, bar one koje poznajem."

Nakon "zvezdane staze", Vlasta je prošetao do zida filmskih replika i upisao onu koja je obeležila njegovu karijeru. Ona glasi "Zezam se i prepoznao sam te na prvu."

Ono što je najviše raznežilo publiku bio je deo trga koji se prikazao nesvakidašnju ljubavnu bajku Milene i Dragana, a Velisavljević je "ključićem" zauvek sačuvao uspomene na njih.

Pred kraj jedinstvenog specijala, najstariji aktivni glumac obratio se publici koja ga je podržala gromoglasnim aplauzom.

"Za početak nisam neki govornik, nisam se nikada bavio politikom, oni su vešti u tome, samo znam onako kako to glumci rade da govore istinu, budu prirodni i ne budu registrovani kao boemi, korisnici alkoholnih pića, već da budu trezvenjaci. Ja sam trezvenjak, to će mnoge da razočara. Sviđa mi se sve što se gradi u ovom mom gradu, Beogradu. Rođen sam u Beogradskoj ulicu, a kršten sam u crkvi Svetog Vaznesenja Gospodnjeg iza ugla. Za mene je ovo veličanstveno. Hvala vam."







izvor: Glossy
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=669908#p669908:2m1l20ck je napisao(la):
tzoran1 » Pon Okt 14, 2019 8:38 pm[/url]":2m1l20ck]Znaci da ocekujemo ogroman natpis "BEOGRAD" na Kalemegdanskoj tvrdjavi tamo oko Pobednika takodje po uzoru na Holivud ?
Ako ćemo baš 100% kao u Holivudu , onda treba da piše "Kalemegdan". :)
 
Могли би код ФДУ да направе врт са дрвећем филмских и позоришних радника, ионако се много више даје на њих и њихова дела него на унапређење вртова и природних целина . Колико само једна тв емисија о Београду одваја простора за њих, а колико приказује природне лепоте и вредности Београда или света или се бави питањима њиховог уређења и побољшања ?
 
Sanacija fontane na Slaviji nakon saobraćajne nezgode

Javno komunalno preduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija” saopštilo je da će oštećenje na fontani na Slaviji biti sanirano u narednih nekoliko dana, podsećajući da je do oštećenja došlo nakon saobraćajne nezgode.

Na fontani će se sanirati četiri polomljene granitne ploče, kao i oštećeni zalivni sistem i rešetke na odvodnom kanalu.

Iz ovog komunalnog preduzeća preciziraju da je u noći između ponedeljka i utorka došlo do saobraćajne nezgode, kada je jedna osoba automobilom udarila u fontanu.

Fontana je isključena i neće raditi u narednih nekoliko dana tokom sanacije, navodi se u saopštenju.















izvor: beograd.rs
 
100% га је послао Драган Ђилас...

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=670165#p670165:33q4wdow je napisao(la):
kruuki » Uto Okt 15, 2019 6:34 pm[/url]":33q4wdow]100% га је послао Драган Ђилас...
Što bi slao nekog da ruši fontanu , koja je ustvari realizacija njegove ideje.
 
Да неће после овога да поставе заштитну ограду као на аутопуту око фонтане?
 
Ovo je inače treći put čini mi se da se neko zakucao u fontanu dok pre rekonstrukcije nije bilo baš ovakvih iskliznuća. U OK zemlji bi se odmah proverila kompletna bezbednost za saobraćaj posle ovoliko sličnih incidenata.
 
Čovek je bio mortus pijan, da nema fontane skucao bi se u spomenik. Hajde da se vratimo na sramotu od izvedenih radova na pešačkom trgu i nepostojanju podzemnih pešačkih prolaza za pešake.
 
Ako će da se stavlja neka barijera, neka to budu oni granitni stubići kakvi su ugrađivani na Topličinom vencu. Oni debeli, sa grbom grada na vrhu.
 
Evo jednog malog rotiranja :)

Fontanu na Savski, a Nemanju na Slaviju. Vise razloga, na Savskom trgu bi najzad moglo da se pridje fontani, a na Slaviji bi imali impozantan reper ( doduse predimenzioniran). 24m (23.5m) visoka skulptura je zaista prikazana na montazi u pravoj visini (pazljivo skelovana u 3D, kao i fontana).

Plasim se na sta ce to da lici na Savskom trgu, stoga evo malog apela, ako je moguce da se jos jednom razmotri postavljanje Nemanje na toj lokaciji.

Stefan Nemanja na Slaviji:
Pogledajte prilog 8

Pogledajte prilog 7

Pogledajte prilog 6

Pogledajte prilog 5

Pogledajte prilog 4

Fontana na Savskom trgu
Pogledajte prilog 3

Pogledajte prilog 2

Pogledajte prilog 1

:gobb:

I jedan ahromatski :)

 
Fotografisano u prolazu. Ni traga ni glasa od onih zvezdi. Barem ih ja nisam primetio.









 
Ne , nije st***. To ti je zid sa replikama iz filmova. Pogledaj onaj članak iz novina što sam postavio u jednomn od prethodnih postova. Vlasta se prvi "upisao".
 
Vrh