Šta je novo?

Zelenilo ulica i bulevara Beograda - Drvoredi, travnjaci, baštice

A evo još jedne breze koja je orezana "topping" metodom (verovatno prošle godine) :(
d7ba21b78e9a5c14541a108a794b36a0.jpg
 
Нити су све зграде у потпуно истој линији, нити су исте висине. Управо зато је много лепше овако. Одлична фотка - Београд у свом лепом издању.
 
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... -oko-BAS-a

U okviru ozelenjavanja biće posađeno novih 35 stabala, neka postojeća stabla će biti izmeštena na novu poziciju, tako da će po završetku radova u sve tri ulice biti ukupno oko 150 stabala različitog drveća, 1.250 kvadratnih metara travnjaka i oko 7.000 komada zimzelenog šiblja i sezonskog cveća", precizirao je Vesić.

Da li je ovo najava prvog premeštanja odraslog stabla u Beogradu?

Naravno da ne očekujem da se to desi jer će stručnjaci proceniti da se to ne isplati da će biti posađeno više drveća nego što je bilo, ali opet, zanimljivo je čuti ovako nešto.

Da li je neko stablo premešteno u Srbijo do sada?
 
Možda grešim ali mislim da je bilo premeštanja stabala u Beogradu...čudilo bi me da nije...
 
Сада је сасвим јасно зашто скоро пола века Гагаринова улица није у целини добила дрвореде. Али ни сад није сасвим јасно где ће нова стабла бити засађена?
 
Да не бих остао недоречен, пролазећи кроз улицу Мирка Томића, свратих до Амбасадор парка по информацију ко је уредио простор испред, рекоше фирма "NBGP Properties" .
 
Јесење сређивање зеленила дуж ауто-пута у нивоу блока 34 и постављање новог цветног аранжмана на имену "Београд" - 14.10.2019.

 
Возачи нису маратонци, па да ходају, зато је боље да се цвеће сади поред улица и гаража него у вртовима и насељима.
 
Радови на цветном уређењу имена "Београд", и на грбу града се мења цветни аранжман - 15.10.2019., блок 34.

 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=670285#p670285:itxofmok je napisao(la):
Гага » Today, 02:33[/url]":itxofmok]Радови на цветном уређењу имена "Београд", и на грбу града се мења цветни аранжман - 15.10.2019., блок 34.


file.php

Sad mi je jasno otkud bačena creva za kap-po-kap u šiblju pored staze iza.
 
Не разумем помаму за тим тујама. 95% њих се обавезно осуши после једне сезоне где год да се саде, али и да преживе ... оне људи расту до 4 метра висине и преко метар у ширину ... тотално непрактично.
 
To kad se usadi u narod...tuja može negde da se provuče ali da bude bedem to nikako...
 
Pre desetak dana su radnici Zelenila orezali drveće u mom kraju (na moju radost) i blokovu bukvalno prodisali jer je orezano sve do 3-4m visine. Znam da mnogi vole da vide što više zelenila, ali po meni je sve suvišno što zaklanja pogled u visini očiju. Tako da se sada pogled puca u svakom pravcu, a i više svetla ima.

No, granje i dalje stoji uredno složeno, što samo govori ili o neorganizaciji, ili o manjku ljudi u tom preduzeću (obe stvari su za ogromnu osudu). Uz sve to, trava se ne čupa između ivičnjaka i trotoara.

Pogledajte prilog 1

I kao šlag na torti, odem na sajt Zelenila da pokušam da nađem plan aktivnosti (mislim da je pre pisalo za svaki dan šta im je u planu, kao što ima Beograd put, a možda i grešim), ali tamo nađem da su baš u mom kraju imali takmičenje u orezivanju granja i to baš tada kada sam primetio da orezuju.

Bilo bi lepo da sada organizuju takmičenje u odnošenju tog granja.

Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 4

https://www.zelenilo.rs/novosti/takmice ... skog-cveca

Naravno, Zelenilo uredno odgovara šablonskim odgovorom da su primili prijavu i da će u skaldu sa svojom dinamikom u narednom periodu izvršiti radove na prijavljenim lokacijama
 
То је минимум који је неопходан и још апсолутна заштита сваког стабла старијег од три деценије и увид јавности после најаве у јавним гласилима о уклањању уколико је неизбежно ! И забрана јавног позивања на сечу стабала.
 
U ovom tekstu je link ka SG Beograda sa spiskom novih lokacija, 250 (!!!) za proklete bilborde pa baci pogled. Ima ih gde pise i da ce biti na razdelnom ostrvu, na zelenim povrsinama... Trazi po opisu lokacije jer sam na nekoliko mesta nasla gresku u navodjenju opstine.
Njihova alavost je dostigla bezocne razmere. Istina, nije mi najjasnije da li su ovo sve nove lokacije jer ima nekoliko navedenih u mom kraju na kojima vec postoje bilbordi. Ali, toliku mrznju prema zelenom i toliku ljubav prema parama - to nismo jos videli. :x

https://www.blic.rs/vesti/beograd/obelo ... ih/s9k0sdk
 
Vrh