Šta je novo?

Rekonstrukcija ulica Kraljice Marije, 27. Marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana

Zao mi je da gledam kako se ovako skup i kvalitetan materijal postavlja na ovako lose nabijenu podlogu koju osim sljunka cini i mnogo kesa, flasa i storpora..
 
Izdržaće dok pink i studio b sa ekipom prodju ulicom.
 
Ruzveltova 2 u najavi

Ja sam u ponedeljak prošao od Ruzveltove do Despota Stefana i od 4 grupice radnika , dve su sedele i pile i jele, jedna je gledala nešto na telefonu i smejala se, a treća je kao zagledala neke cevi. Njima je izgleda fora da urade betonske baštice za tramvaje da izgleda kao da se nešto radi a ostalo lagano.
 
Te bastice su već zrele ,za jednu dobru sanaciju.Da li se već sada može reći, da je ovo najtraljavija rekonstrukcija, po svim parametrima?
Ne vidim, ko im može oteti primat.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=669409#p669409:3enwhl5w je napisao(la):
AcaDorcol » 13 Oct 2019 10:36 am[/url]":3enwhl5w]I da se malo podsetimo rokova koje su ugovorili gradski celnici! Narocito me odusevljava slogan gradskih celnika sa druge slike: ``Do kraja leta``, hahahah! NIje losa ni ona slicica oznacena kao ``Pre radova``, jer izgleda dosta bolje nego tamo gde su radovi sada, hahahaha!
Ukoliko ima nekog novinara na forumu, neka prilozi ovaj plakat uz pitanje nadleznima u gradu, koliki su penali za kasnjenje u radovima predvidjeni ugovorom i da li su vec fakturisani izvodjacima!
file.php

file.php
Samo da napomenem da je na drugom renderu automobil u supotnom smeru jer vozi levom stranom puta. :bash:
 
Prolazio sinoć Takovskom i videh da je Džordža Vašingtona u potpunom mraku.
 
Bez brige, sačekaće džeparoši i huligani završetak radova pa će onda da nastave aktivnosti. Nisu neučtivi pa da vrebaju ljude dok traju radovi.
 
Secam se davnih godina kad je bilo drvlje i kamenje po poplocanju behatonom kralja milana, prva rekonstrukcija posle "demokrackih promena". Sad imamo granit al lose podloge, tale se na tonbeskoj podlozi i cementu. Kod nas uvek jedno oko konj corav. Sto je najogore gluperde se tale na SVAKOM poslu, i svakoj nabavci, pa i pored toga sto zavijaju grad u granit, a oni prethodni opet sa vesicem na celu imali dil sa MN Loznicom, ne mogu da skrpe dil ciji ce rezultat biti makar elementarni kvalitet, ako zanemarimo citav splet okolnosti i nekvalitetne radne snage i nesposobni projektanata koji ne znaju da rade - nisu oni krivi nego ceo sistem koji ih (ni)je dao priliku da uce.
 
Šta ima da uče?! Pratiš originalni projekat i ne praviš eksperimente tipa "bolje, brže, jeftinije".
Pa ne ugrađuju, lupam, karbonske elemente. Koristi se materijal koji se već decenijama koristi u Beogradu.

Poslato sa telefona
 
Imaju obicaj da ukljuce 15 pod izvodjaca ne znam jel to slucaj i ovde, ali u praksi to je haos ne zna se ko pije a ko placa i ko je za sta zaduzen.
 
U emisiji se govori i o radovima u ovoj ulici i katastrofalnoj organizaciji gradilista. Na 8:50 pokazuju koliko ima radnika i kojim intentiztetom se radi. Ovo sto se moze videti je redovno stanje svakog dana i eto objasnjenja zasto sve ovoliko kasni i zasto je pomereno za sledecu godinu.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=UA-iBZjCcqQ[/youtube]
 
crveni karton":lv7m4tzx je napisao(la):
U emisiji se govori i o radovima u ovoj ulici i katastrofalnoj organizaciji gradilista. Na 8:50 pokazuju koliko ima radnika i kojim intentiztetom se radi. Ovo sto se moze videti je redovno stanje svakog dana i eto objasnjenja zasto sve ovoliko kasni i zasto je pomereno za sledecu godinu.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=UA-iBZjCcqQ[/youtube]
E, al objasnio čovek na temi o Rekonstrukciji Trga Republika, da je normalno da ima malo radnika jer se radi na deset gradilišta, jer ovi pre ništa nisu radili zilion godina...

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Za 6 dana ističe (prvobitno najavljeni) rok za završetak radova na kompletnoj deonici od Ruzveltove do Francuske ulice. Realno, ovo neće biti do aprila gotovo i to samo do Drinčićeve ulice.
 
19. novembar je rok da se zavrse radovi na samoj ulici i da se kompletno pusti saobracaj, da krenu i tramvaji, a stanje je takvo da je i nova godina nerealan rok, trotoare da ne pominjem

Taj Djilas kog ne vade iz usta, kolika god da je bitanga, je za 6 meseci rekonstruisao 3km bulevara sa kompletnom promenom svih instalacija, a ovi za isto vreme nisu u stanju da urade 1,5km ulice bez trotoara
 
To se ponavlja na svim projektima. Krpljenje rupe na trotoaru Brankovog mosta trajalo je duze i izavalo vece guzve, nego kompletna rekonstrukcija Gazele.
 
Pa nije baš bilo krpljenje rupe, ako se ne varam, skroz je sklonjen trotoar i ostala je čelična konstrukcija i onda su radili potpuno nov trotoar sa novom ogradom.
 
Da ali nisu odradili celom dužinom već oko 50% trotoara i to samo na jednoj strani, druga strana se raspada ali čekaju da neko propadne da reaguju.
 
Na potezu 27. Marta danima ima po par radnika koji samo vuku neka kolica i nista ne rade, sto se parkinga tice ovo je horor, pauci nam nise vozila, svaki dan dobijamo kazne od komunalaca jer nema parkinga. Ko ih je terao da otvore poluzavrsenu ulicu bez trotoara i parkinga, napravili su vise stete nego koristi, u najmanju ruku je nebezbedno..
 
Под хитно променити принцип избора извођача на тендерима. Због параметра "најнижа цена" као најважнијег свака следећа реконструкција ће бити све аљкавија и све ће дуже трајати.
 
Ali zar to nije najniža cena koja ispunjava sve uslove?

Nije valjda da gledaju samo najnižu cenu, a rokovi nisu bitni.

Onda imamo Stojičića koji dan posle poplave kaže da je to mala stvar i da će produžiti radove samo dan dva, pa posle produže rok za par nedelja, pa meseci, pa onda naknadno shvate da će u oktobru i novembru biti gužve pa premeste rekonstrukciju poslednjeg dela za narednu godinu. Pa u celom tom lancu nas samo lažu i niko ne dobija penale (osim građana).

Bukvalno svakim pomeranjem rokova pokazuju svoju nesposobnost.

Ali, kao što je već više puta rečeno, oni su u stadijumu kada bukvalno mogu da kažu šta god žele i neće biti kažnjeni (na izborima) zbog toga
 
Vrh