Šta je novo?

PSP Farman West 65 - [ Multifunkcionalni kompleks - 152.437 kvm ]

Kolika je udaljenost wellporta od westa?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 
30m je neki minimum za privatnost

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 
Slazem se, ceo blok ce imati izuzetno gust raspored zgrada sto je po meni veliki minus...Privatnost samo na visokim spratovima West Kule i nekih potencijalnih solitera u Wlp
 
Кад ли ће да подижу кран, јер језгро по висини још мало удара у њега? То је претпостављам рутинска ствар, која се заврши за дан?
 
Assad84... Izvini, veću glupost skoro čuo nisam... Biće da je laik onaj ko je pao na priču investitora o tome da je Blok 65 "Mediterranean ambience" I da imitira centar grada pa mu zelenilo ne treba... Stvarno cirkus
 
Kakvo lobiranje za investitore i one koji rade ovu vrstu urbanistickog planiranja...Da li u centru grada ima parkova, zelenila, skola, igralista za decu da mogu da se igraju negde? Ako mislite da je ok da se izgradi masa stanova (preko 4500) i da tu ne treba da postoji skola, vrtic, igraliste za decu, park i zelenilo onda se mi jako puno razlikujemo u misljenju i ne treba odmah etiketirati nekoga sa "laik".
 
Evo jedne iz drugačijeg ugla... Sa Terazija (manje više)...

..zanimljivost je i na levoj strani... Vidi se deo betonske konstrukcije koja nosi veliki hangar na aerodromu NT...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=677177#p677177:3qob3pxb je napisao(la):
DV10 » Уто Нов 05, 2019 11:54 am[/url]":3qob3pxb]Kakvo lobiranje za investitore i one koji rade ovu vrstu urbanistickog planiranja...Da li u centru grada ima parkova, zelenila, skola, igralista za decu da mogu da se igraju negde? Ako mislite da je ok da se izgradi masa stanova (preko 4500) i da tu ne treba da postoji skola, vrtic, igraliste za decu, park i zelenilo onda se mi jako puno razlikujemo u misljenju i ne treba odmah etiketirati nekoga sa "laik".

У цивилизованим земљама постоји разграничење на јавне и приватне сервисе/својину па инвеститори који граде стамбене зграде не морају да се брину о парковима, школама, игралиштима и сличним јавним добрима над којима јавни сектор има монопол. На граду је да процени за шта ће која парцела да се користи и да инвестира у јавно добро ако процени да је то неопходно или пожељно.

Не заборавимо да градска управа има пуну моћ да блокира градњу сваке нове зграде, ограничава њен изглед, функцију и спратност и да за сваку парцелу за коју одреди да треба градити зграде има моћ да дефинише однос комерцијалних и стамбених објеката кроз своје планове. Такође не заборавимо да управо то константно ограничавање, казнено опорезивање и дефинисање спратности приватних зграда од стране градске управе присиљава инвеститоре да граде у ширину да би максимизовали профит за парцелу коју су купили по папреној цени и да би без тога могли да граде у висину и самим тим ослободе далеко више простора на својим приватним парцелама за зеленило, паркове, игралишта итд.
 
7.11.2019.
4b892323bc3f7522e176c0300989b11e.jpg
f8fbb74a8bb568462b7d3f8f0b2e5c34.jpg


Послато са SM-A600FN помоћу Тапатока
 
Biće ovo najbolja nova zgrada u Beogradu dugo vremena, šteta samo što su upropastili samo naselje i šteta što je Ušće2 onako loše.
 
Nekako je ova kula potpuno izvan konteksta. Videcemo tek naravno, ali vec sada mi nekako strci groteskno u okolini malih nabijenih zgradica, a bice ih sve vise i vise na malom prostoru, WP, Zepter itd. West bi mi bio super bez kule i bez one tri zgrade u sredini. A i kula bi bila super na nekom drugom mestu uz svoje visoke rodjake.
Btw, prijatelji mi se zale da su bulevari vec sada veoma zakrceni od saobracaja, sta li ce tek biti kad se izgrade sve te najavljene zgrade u okolini. Puno stresa i izgubljenog vremena.
 
Ništa to ne odstupa od kolapsa koji je zadesio čitav grad...A jos je neverovatnije da je to zadesilo i Nbgd gde se bulevari mogu širiti... ALI, mi imamo Djordja Stanojevića koji se završava u Oml. Brigada, imamo samo "u planu" probijanje i spajanje 41og (i 28.blok) sa Bul.Crv. Armije-ispod pruge
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=678874#p678874:15sccgr8 je napisao(la):
astrodule » Ned Nov 10, 2019 4:53 pm[/url]":15sccgr8]To probijanje pruge će dosta rasteretiti OB i prebaciti dobar deo saobraćaja u Bulevar umetnosti koji zvrji prazan sa 3+3

Neće se ništa značajno desiti, jer se sve te saobraćajnice ukrštaju u istoj ravni i na raskrsnicama su semafori koji najviše i opterećuju i usporavaju celokupni saobraćaj.

Ovde je trebalo graditi denivelisani UMP na stubovima sve do B. Kose, a ako su smatrali da to nije prijatno urbanističko rešenje, trebalo je razmišljati o izgradnji podzemnih prolaza i petlji, ako je to moguće i finansijski dopustivo.
 
Zna li neko koncept tržnog centra, koji brendovi ulaze unutra? Čuo sam da ulazi Aroma supermarket
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=678954#p678954:34ud0qgo je napisao(la):
Propeler » 10 Nov 2019 11:20 pm[/url]":34ud0qgo]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=678874#p678874:34ud0qgo je napisao(la):
astrodule » Ned Nov 10, 2019 4:53 pm[/url]":34ud0qgo]To probijanje pruge će dosta rasteretiti OB i prebaciti dobar deo saobraćaja u Bulevar umetnosti koji zvrji prazan sa 3+3

Neće se ništa značajno desiti, jer se sve te saobraćajnice ukrštaju u istoj ravni i na raskrsnicama su semafori koji najviše i opterećuju i usporavaju celokupni saobraćaj.

Ovde je trebalo graditi denivelisani UMP na stubovima sve do B. Kose, a ako su smatrali da to nije prijatno urbanističko rešenje, trebalo je razmišljati o izgradnji podzemnih prolaza i petlji, ako je to moguće i finansijski dopustivo.

UMP na stubovima do B. kose bi koštao jedno 100 miliona evra, 2 podvožnjaka (Bul. umetnosti i O. brigada) koštaju 10 miliona evra. Petlja sa Tošinim bunarom je u planu, za neznano kad.

Za početak, mogli bi da ukinu parkiranje u N. Dobrovića na B. kosi, jer tu nastaje besmislen čep.
 
Vrh