Šta je novo?

Trolejbusi

Da se još malo smejemo i/ili plačemo:

Javni prevoz u Beogradu: U centru samo "trole" i elektrobusevi
G.N. | 07. novembar 2019. 07:30 | Komentara: 0

Otvoren dvodnevni međunarodni seminar pod nazivom "Tendencije razvoja u javnom prevozu"
Vesic-mitic_620x0.jpg


Međunarodni seminar pod nazivom "Tendencije razvoja u javnom prevozu", otvoren je u ponedeljak u hotelu "M" u okviru saradnje i članstva Grada Beograda, Sekretarijata za javni prevoz, u Internacionalnoj asocijaciji za javni prevoz sa sedištem u Briselu. Tema skupa je finansiranje sistema javnog prevoza, tiketing i uvođenje savremenih tehnologija, kao i uvođenje elektroautobusa u sistem javnog prevoza.

Nezaobilazna tema bila je metro, čija će izgradnja početi krajem iduće godine.
- Do sredine sledeće godine usvojićemo plan generalne regulacije šinskih sistema na teritoriji grada, kojim ćemo proširiti tramvajske linije za nekoliko desetina kilometara - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na skupu.

Prema Vesićevim rečima, u najužem centru grada opredelili su se za trolejbuse i električne autobuse, što je u skladu sa politikom širenja pešačkih zona:
- U Beogradu imamo 514 linija, 2,5 miliona vožnji svakog dana i skoro 5.400 stajališta. Ove godine kupili smo 70 autobusa iz Turske i 174 iz Kine, a u planu nam je da ovog meseca raspišemo tender za kupovinu 100 novih zglobnih autobusa. Kupićemo još 40 novih trolejbusa i 10 elektrovozila .

Za prevoz 250 miliona

ZAMENIK gradonačelnika na skupu je podsetio da Grad Beograd godišnje izdvaja oko 250 miliona evra za javni prevoz. Od toga se od kupovine karata naplati oko sedamdesetak miliona, što znači da se sa 180 miliona evra direktno subvencioniše javni prevoz.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... ktrobusevi

Eno ga i Tica pored Stojčića. Nekad najveći zagovornik trolejbusa a danas još jedan u nizu partijskih pajaca koji bi da ih ukine.
 
Kakav debilizam, zar nije logicnije vratiti 19, i produziti 21 i 22 do grada? Ovi rade po onoj "drzi vodu dok majstori odu", pa sad pokusavaju da zakrpe nekako potez, ali nista se znacajno nece poboljsati bez vracanja 19, 21 i 22. Verovatno ne zele da ih vrate sad, jer ce ispasti kako su ''nestrucni'' i kako njihove silne ''analize'' padaju u vodu. :bash: :bash:
 
Pa zar to već nisu pokazali sa povećanjem broja vozila na 77 i 79 , i sada sa ovim najnovijim pojačanjem linije 29?
 
Линију 29 су ионако требали појачати, јер је користи превише људи за онолико тролејбуса. Сад би требало да су мање гужве, бар на тој линији, док су 16 и 31 у колапсу.
 
Доста сам размишљао о гашењу и скраћивању тролејбуских линија. Мислим да ипак нису проблем коцке, већ нешто друго - сужење улаза у Васину на по једну траку по смеру. Сећам се када су пустили трг први пут пре окретања коцки, од окретнице до семафора код позоришта се правила огромна колона аутобуса и тролејбуса. Могуће да је то разлог за укидање и скраћење неких тролејбуских линија.
 
Ma da. Zato je gomilanje na Slaviji idealno.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
 
Em suženje kolovoza , em loše odrađen pešački u Francuskoj kod ulaza u javni WC , em kocke lošeg kvaliteta , em podloga lošeg kvaliteta , em odustajanje od ukidanja gradskog prevoza i ostalog saobraćaja , em loše koordinirani semafori , em loše pozicionirana stajališta...

 
Ljudi, samo da javim da je na trasi 28 neizdrživo, 40tice su prepune i van špica dok 77 i dalje ide previše retko. Primetno je da penzioneri čekaju 77ice. Moj odlazak do centra sada umesto 20-30 minuta traje sat vremena.

Prilog BBC-a na srpskom o peticiji za vraćanje trolejbusa 28, na linku ima i video.
Trola 28: Studentkinja pokrenula peticiju za vraćanje beogradske linije


Teodora Budimir pokrenula je onlajn peticiju za vraćanje trolejbuske linije 28.

„Pre ukidanja, do fakulteta sam stizala za dvadeset minuta, sada putujem sat vremena. Nekada i duže", kaže Teodora.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da Sekretarijat za saobraćaj radi analizu kojom će utvrditi da li ima potrebe da trolejbus 28 ponovo izađe na ulice.

Analizu je trebalo uraditi pre ukidanja, smatra Teodora i najavljuje da će potpise skupljati i na ulici, a onda peticiju predati Kabinetu gradonačelnika i Sekretarijatu za saobraćaj Beograda.
https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija-50333897
 
Upravo bio u 29, htela neka pijana bu**** da naleti na vozača, ali sreća i vozač imao šoker, plus mu pomogli ja i još jedan lik (valjda isto vozač). Dobro se sve završilo...

Sent from my MI 8 using Tapatalk
 
Danas , kod stanice "Rimska" , smer ka centru , u roku od 3 minuta prošlo 5 troli na liniji 29. Toliko o tom njihovom pojačanju , osim ukoliko nije opet bio neko glupiranje u centru.
 
Ja sam pisao pre par meseci šta su radili sa 19 onaj vikend kad nije išla 29: 4 zaredom na početnoj u Konjarniku i posle kažu radili su analizu i nema putnika. Pa mamu im ja baš j...

Sent from my MI 8 using Tapatalk
 
Da li ste za to da napravimo glasanje u vezi vraćanja trolejbusa 28 i da je postavimo na ovu temu? Inače, peticija ima skoro 2000 potpisa.
 
Ja bih tu uključio i liniju 19. Jedino ne znam da li da se ubaci i pojačanje linije 19. Da li to ima ikakve svrhe obzirom na trenutnu situaciju.

1) Za vraćanje 28
2) Za vraćanje 19
3) Za vraćanje 19 i 28
 
#2062 sa 41 ostao zaglavljen veceras zbog protesta..


9a6Icb4.jpg
 
Не знам да ли је било речи о томе, #2057 добио прекидаче за УСБ-ове и пуњаче телефона на средини возила...
 
Dobio port za USB kabal? Ima i u Solarisima. U taj port stavis kabal od punjača i eto.
 
To imaju Guleriuz cobre

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока
 
Imaju Cobre fabrički ali ovo je GSP ugradio naknadno što iznenađuje..
 
Vrh