Šta je novo?

Voždove Kapije [ Stambeno poslovni kompleks | 70 000 m² ]

Pozdrav, da li neko ima informaciju kada se očekuje da prva zgrada 3. faze bude gotova odnosno useljiva?
 
Želim da podelim svoje iskustvo sa kupovinom stana u VK, odnosno odustajanjem od kupovine istog.

Kada je došlo vreme do potpisivanja glavnog KPP ugovora menjali su opis ostave, u odnosu na Predugovor koji sam prethodno potpisao, odnosno način na koji se meni omogućava da koristim tu ostavu (čija je cena btw oko 1.250e). Još prilikom potpisivanja Predugovora sam ih zamolio da promene neke stvari, tipa vremenski rok u kome su dužni da izađu i otklone nedostatke, pošto je u tim stavkama stajalo "u razumno vreme", a onda kada ja njima treba nešto da isplatim ili slično tu obavezno stoji jasan rok od sedam dana. Takođe sam im tražio na uvid "Pravila vlasnika u stambenoj zajednici" koja su bila spomenuta u predugovoru, njihov agent je rekao da će mi to poslati, ali nije sve do trenutka kada su ta pravila došla uz glavni KPP ugovor.

Tek tada sam skapirao zašto mi ranije nisu dostavljena, jer bih u samom startu odustao od kupovine stana. Tim pravilima se profesionalnom upravniku daje APSOLUTNO sva moć na raspolaganje. Čovek može da uzima novca koliko hoće, kada hoće, da donosi sve odluke, njegova je uvek poslednja i tu nema nikakvog razgovora. Pravilima je propisano da profesionalni upravnik može biti smenjen samo apsolutnom većinom, a Zakon jasno kaže da je za njegovu smenu potrebno 2/3 glasova.

Dostavio sam im predlog izmena i dopuna tog ugovora kako bi se stvari malo uravnotežile, te da kupac ne snosi rizik od zloupotrebe od strane prodavca i profesionalnog upravnika. Odbili su SVE predloge, kao i sam zahtev da se ova vesela pravila kojima se omogućava tzv. "profesionalnom upravniku" da radi šta god hoće i kad god hoće ukinu (u međuvremenu sam saznao da kupci u prve dve faze nisu imali sličan prilog kao preduslov za potpisivanje kupoprodajnog ugovora). U mejlu nisu ništa obrazložili, verovatno zato što znaju da nisu u pravu, jer su sve izmene koje sam tražio bile u skladu sa zakonom. Dakle samo to sam i hteo, da potpišem ugovor i pravila koja su u skladu sa zakonom. Samo su napisali da predložene izmene ugovora nisu prihvatljive i da će morati da potpišu sporazumni raskid ugovora i vrate uplaćen novac.

Ovim putem želim da upozorim kupce da će prilikom kupovine stana u VK morati da potpišu papir koji investitoru i profesionalnom upravniku daju pravni osnov da vas maltretiraju po kojoj god osnovi žele i da svojim 'pravilima' donose odluke koje neće biti u skladu sa vašim interesima. Jedna od stavki među tim pravilima na koja pristajete jeste da profesionalni upravnik MOŽE DA MENJA SVA PRAVILA I DONOSI NOVA. Dakle, u krajnjem slučaju, potpuno je nebitno što dajete saglasnost na sve to jer on po svom nahođenju može da menja šta god mu padne na pamet.

Ja sam ipak odlučio da ne ulažem ovoliki novac u kupovinu stana u kompleksu gde se u ovolikoj meri radi na štetu stanara. Svima ostalima srećno i dobro razmotrite vaše ugovore sa advokatom pre nego potpišete iste.
 
Ako zakon kaze da je za smenu upravnika potrebno 2/3 stanara, nikakvi ugovori i pravilnici ne mogu biti iznad toga i definisati drugacija pravila.
 
Nema se šta dodati tvom postu, sve je rečeno kako jeste. Osim možda da su Pravila vlasnika u I fazi usvojena uz pomoć lažiranja procedure i falsifikata za koje će neko morati da snosi posledice kad-tad.
Svaka čast na doslednosti i odustajanju od kupovine.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk
 
Da li ima jos parking mesta u okviru dvorista? Interesuje me spoljno parking mesto, ne garazno. I da li neko zna koja je cena iznajmljivanja? Unapred zahvalan na odgovoru!
 
Pravila vlasnika smo morali da potpišemo kod notara ili ništa od kupovine stana. Sve je to bilo prilog Ugovora. Podvala na koju smo bili prisiljeni i koju tek sada uviđamo. Zahvaljujući dotičnom gospodinu čiji je potpis na Pravilima vlasnika, sada imamo cirkus od Stambene zajednice i pritisak da preuzmemo sve troškove na sebe uključujući ispumpavanje kanalizacije na koju nas je ovaj nesrećni investitor prikačio. Toliko su dobri da su navodno donirali projekat za novu kanalizacionu mrežu ali će naravno realizacija projekta krenuti kada JKP bude imao sredstava. Zato mi stanari imamo sredstva za sve pa i vrtoglavo uvećane oktobarske račune za zajedničku struju...o ciframa da ne govorim, navodno i preko 1.000 dinara za veće stanove (sumnjamo da su nam prikačili gradilište). U međuvremenu ignorišu svaki naš zahtev, svaka inicijativa pada u vodu...teraju samo svoje a to je uzimanje para. Rezultat je ogorčenost većine stanara a čujem i da im je prodaja III faze debakl. Ako ima potencijalno zainteresovanih za III fazu ljubazno ih zamolite u prodaji da vam upriliče prisustvo na nekoj skupštini SZ kako bi se iz prve ruke upoznali sa lepotama života u ovoj oazi. Baš me zanima kakav bi bio odgovor :lol:
 
Zdravo svima,
koliko kosta sad parking mesto a koliko je bilo na pocetku gradnje?
 
@Mareni - parking mesto je sad 15k, a bilo je 10 500 u drugoj fazi. Za prvu ne znam. Ali mora se voditi racuna o kvadraturi parking mesta. Sva kostaju isto, ali nisu sva ista. Na neka mogu da stanu samo automobili velicine Yuga. U kompleksu koji se reklamira kao eksluzivno/elitno/sega/mega naselje.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=678776#p678776:3n56cm1j je napisao(la):
frode » Ned Nov 10, 2019 11:12 am[/url]":3n56cm1j]Nema se šta dodati tvom postu, sve je rečeno kako jeste. Osim možda da su Pravila vlasnika u I fazi usvojena uz pomoć lažiranja procedure i falsifikata za koje će neko morati da snosi posledice kad-tad.
Svaka čast na doslednosti i odustajanju od kupovine.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk


I u drugoj fazi na istu foru. Svi su oni zreli za jednu kolektivnu tuzbu po brojnim osnovama...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=681826#p681826:1yayxoz6 je napisao(la):
miodragmiki » Sre Nov 20, 2019 6:00 pm[/url]":1yayxoz6]Pravila vlasnika smo morali da potpišemo kod notara ili ništa od kupovine stana. Sve je to bilo prilog Ugovora. Podvala na koju smo bili prisiljeni i koju tek sada uviđamo. Zahvaljujući dotičnom gospodinu čiji je potpis na Pravilima vlasnika, sada imamo cirkus od Stambene zajednice i pritisak da preuzmemo sve troškove na sebe uključujući ispumpavanje kanalizacije na koju nas je ovaj nesrećni investitor prikačio. Toliko su dobri da su navodno donirali projekat za novu kanalizacionu mrežu ali će naravno realizacija projekta krenuti kada JKP bude imao sredstava. Zato mi stanari imamo sredstva za sve pa i vrtoglavo uvećane oktobarske račune za zajedničku struju...o ciframa da ne govorim, navodno i preko 1.000 dinara za veće stanove (sumnjamo da su nam prikačili gradilište). U međuvremenu ignorišu svaki naš zahtev, svaka inicijativa pada u vodu...teraju samo svoje a to je uzimanje para. Rezultat je ogorčenost većine stanara a čujem i da im je prodaja III faze debakl. Ako ima potencijalno zainteresovanih za III fazu ljubazno ih zamolite u prodaji da vam upriliče prisustvo na nekoj skupštini SZ kako bi se iz prve ruke upoznali sa lepotama života u ovoj oazi. Baš me zanima kakav bi bio odgovor :lol:

Sve si tačno napisao, hvala ti. Ali kud me podseti na tu kanalizaciju, skroz sam zaboravila na taj momenat. Sreća naša sušna je jesen pa smo mirni :)
Još taj deo garaže gde je najviše curela kanalizacija kao da je "uklet", jednom komšiji pre mesec dana čopor lutalica demolirao auto, sačuvala sam 2 slike koje je komšija slao na internu vajber grupu... A najgore što je, koliko se sećam, ispalo da niko nije odgovoran za štetu, ni izvođač, ni investitor ni firma za održavanje... Priznajem, ne znam kako se to završilo, možda komšija bude želeo da napiše koju ovde o tome.
Vidim i da su pripreme za soliter od 17 spratova u punom jeku, dobili se lokacijski uslovi... To će da bude spektakl kad se završi... Sa ovim pravilima stanara, dranjem za održavanje i ovakvim profesionalnim upravnikom...
Oaza mira kao što kaže propagandni materijal...
 
Nema šta, renomirani investitor je angažovao vrhunsko (takođe renomirano) obezbeđenje što ove slike potvrđuju.
Naravno, zašto bi snosili troškove za štetu kada su oni sa svoje strane uradili sve a stanari su krivi što parkiraju na svoje garažno mesto.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=681833#p681833:331vu2qd je napisao(la):
Mareni » Sre Nov 20, 2019 7:00 pm[/url]":331vu2qd]Zdravo svima,
koliko kosta sad parking mesto a koliko je bilo na pocetku gradnje?
Na početku bilo 8.500. Ali bez brige, kanalizacija se izliva i na ona od 8.500, 11.000 a biće po svoj prilici i na ona od 15.000
 
Zašto se stanari u Vašoj SZ ne organizuju i ne smene upravnika kao što je SZ Stanoja Glavaša 18 uspela da se konačno oslobodi usluga prof. upravnice koja je inače supruga vašeg PU.Šta više, protiv nje su stanari podneli i prijavu Sudu časti pri Privrednoj komori Srbije, i na osnovu prijave Tužilac Suda časti je podneo zahtev za utvrđivanje povrede dobrih poslovnih običaja i poslovnog morala.I ukoliko su vas naterali da potpišete Pravila vlasnika kojima se profesionalni upravnik razrešava 100%-nom većinom, što ga čini u praksi nesmenjivim, ne dajte se prevariti, jer odredbe Pravila kojima su utvrđeni uslovi za razrešenje upravnika, različiti od uslova utvrđenih zakonom, ništave su. Dakle skupite 2/3 glasova stanara i oslobodite se ugnjetavača.
 
Čestitam na smeni upravnice!!! Vaš primer bi trebao da nam bude zvezda vodilja. Vrlo ste ih blago ocenili kao ugnjetavače. Investitor je povezan sa upravnikom, kojeg izglasa dok se stanari još ne usele i dok je on većinski vlasnik. Zatim upravnik u saradnji sa izvođačem i naravno investitorom bira pružaoca usluga održavanja i obezbeđenja. Oni se međusobno pokrivaju i to sve na štetu stanara. Najjasniji primer je u gornjem postu gde je komšiji čopor pasa devastirao automobil u garaži a da pritom nije krivica ni investitora, ni izvođača, ni obezbeđenja a naravno ponajmanje upravnika... Sada upravnik prebacuje sve troškove održavanja na stanare čak i popravke koje spadaju u garantni rok jer se investitor povlači. Sistem im je "drž' vodu dok majstori odu" tj. dok ne istekne garancija. Zato je u interesu i investitoru i izvođaču da kontrolišu upravnika i firmu za održavanje bar 5 godina tj. do isteka garantnog roka. Ko zna kakve anekse su spremili za III fazu VK jer evidentno je da je kupaca sve manje...
 
Tesko je bilo povezati sve stanare, dan danas nisu svi useljeni u 1.fazu vk......
svakako ce nametnuti upravnici biti tuzeni i odgovarace za sve sto su uradili. I sudski cemo trazitti obaranje licence za profesionalno upravljanje i zabranu obavljanja delatnosti.
Investitor ce biti tuzen za obmanu jer je stanove prodavao obecavajuci svojim kupcima da ce troskovi stanara biti 0.25e/m2 za ciscenje i obezbedjivanje DOKLE GOD GRADNJA TRAJE, a posle samo godinu dana su promenili pricu. Takodje za laznu konstitutivnu sednicu...
Ceracemo se...
 
Pozdrav Saborci, zelim da se zahvalim svima na iscrpnim informacijama i na velikoj i opsirno informativnoj pomoci.
Ja sam te srece da sam rezervisao/ kupio stan u III fazi i mogu vam reci da ste sve u pravu.
Ugovor o odrzavanju blanko mi je prilozen kao i pravila stanara i potureno da potpisem uz ugovor.
Da nisam prihvatio ostao bih bez stana.
I odmah da vam kazem da i pre nego sto se uselim zelim da vas pozovem na ujedinjenje da se odmah organizujemo cim se vecina useli da se podnese ta tuzba i da smenimo doticne, jer ja ne planiram da zivim u komplexu kao pod diktaturom i da se neko sprda sa stanarima koji su stanove posteno platili.
Ako ste ujedinjeni ovde na forumu ja vidim jaku volju svih komsija da to predje i u dela.
 
A šta vama iz III piše za održavanje, ili šta vam je rečeno, koliko se plaća po m2?

Sent from my STF-L09 using Tapatalk
 
frode":5uczybol je napisao(la):
A šta vama iz III piše za održavanje, ili šta vam je rečeno, koliko se plaća po m2?

Sent from my STF-L09 using Tapatalk
Pa ostavljeno je blanko nema nigde cene itd, ali je najavljeno 0.50 € po 1m2 u emailu iako kad sam uplatio rezervaciju su obecali dotiranje kao i vama , nakon potpisa predugovora obavesten sam da prestaju sa dotiranjem jer je dvoriste skoro zavrseno sa zavrsetkom III faze.
Mene plasi to da postoji clan u ugovoru da upravnik moze menjati cenu odrzavanja i svih nameta po slobodnom nahodjenju sto znaci mozda budemo i srecni ako bude 0.50 e

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
 
Intresantno. Najavili Vam cenu, a jos nisu dobili ponude za novi ugovor....pri cemu treca faza i ne cini predmet tendera! Kako znaju kog dobavljaca cete vi da izbaberete (jer je to odgovor koji smo mi dobili na pitanje zasto tender ne ukljucuje trecu fazu- jer oni ne znaju za koga cete vi da se odlucite)?
 
Pozdrav svima, citam ovaj forum vec neko vreme. Planirao sam da kupim stan u VK, ali posle svega ovde plasim se. Jel stvarno toliko lose gore? Bio sam kod prodavaca ali oni mi kao i svaki prodavac nahvalili kompleks kao da je sve od zlata, pa mi treba informacija iz prve ruke? Jel istina da su gradjevinsku struju "nakacili" na vec izgradjene faze?
 
Ma sve je sjajno :laugh: Kad se samo setim nasmejanih lica treniranih prodavaca. Sve što kažu tražite napismeno sa overom kod notara, u suprotnom pola njihove priče bacite u vodu.
Deru nas sa strujom, kanalizacija nam na spisku želja...
Ako im pomenete da ste pročitali nešto uznemirujuće na forumu reći će vam da je to par zaludnih pojedinaca ali većina je presretnih. :lool:
Ljubazno ih zamolite da zajednički prisustvujete nekoj od, sada već mnogih i vrlo učestalih sastanaka SZ (ima 4 SZ trenutno). Baš bi se svi obradovali njihovom prisustvu, uželeli smo ih se a zbog zauzetnosti ne stižu ni na mailove da nam odgovore. Ne ujedamo, nema razloga da nas sada izbegavaju :twisted:
A mogli bi i da nam upriliče neki sastanak u njihovim toplim kancelarijama, da se ne smrzavamo po ulazima. Siguran sam da bi oni učinili sve za svoje cenjene kupce kojima izlaze u susret čak do isplate poslednje rate odnosno da budem precizniji, sve do potpisivanja ugovora kod notara. Taman i vi da se upoznate sa životom stanara u ovom malom raju...a sa soliterima biće to veeeeliki raj za sve uključujući i nas zaludne po forumima. Dobro nam došli!
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=682622#p682622:2iq7c1gu je napisao(la):
Nadrealista » Sub Nov 23, 2019 9:50 pm[/url]":2iq7c1gu]
frode":2iq7c1gu je napisao(la):
A šta vama iz III piše za održavanje, ili šta vam je rečeno, koliko se plaća po m2?

Sent from my STF-L09 using Tapatalk
Pa ostavljeno je blanko nema nigde cene itd, ali je najavljeno 0.50 € po 1m2 u emailu iako kad sam uplatio rezervaciju su obecali dotiranje kao i vama , nakon potpisa predugovora obavesten sam da prestaju sa dotiranjem jer je dvoriste skoro zavrseno sa zavrsetkom III faze.
Mene plasi to da postoji clan u ugovoru da upravnik moze menjati cenu odrzavanja i svih nameta po slobodnom nahodjenju sto znaci mozda budemo i srecni ako bude 0.50 e

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Stigle ponude:
Firma koja je do sada održavala kompleks i gde je cena sa subvencijom investiotora bila 0,25 EUR/m2 za stan i 5 EUR po garažnom mestu sada traži 0,7 EUR/m2 za stan i 11 EUR po garažnom mestu + PDV. Eto, obećavali su subvenicju dok traje izgradnja... Kakva navlakuša :bash:
 
Zašto se ne zatraži ponuda JP "Gradsko stambeno" za održavanje? Ili od "firmi" koje pružaju slične usluge po prihvatljivim cenama?
 
miodragmiki":2sky3zbg je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=682622#p682622 je napisao(la):
Nadrealista » Sub Nov 23, 2019 9:50 pm[/url]":2sky3zbg]
frode":2sky3zbg je napisao(la):
A šta vama iz III piše za održavanje, ili šta vam je rečeno, koliko se plaća po m2?

Sent from my STF-L09 using Tapatalk
Pa ostavljeno je blanko nema nigde cene itd, ali je najavljeno 0.50 € po 1m2 u emailu iako kad sam uplatio rezervaciju su obecali dotiranje kao i vama , nakon potpisa predugovora obavesten sam da prestaju sa dotiranjem jer je dvoriste skoro zavrseno sa zavrsetkom III faze.
Mene plasi to da postoji clan u ugovoru da upravnik moze menjati cenu odrzavanja i svih nameta po slobodnom nahodjenju sto znaci mozda budemo i srecni ako bude 0.50 e

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Stigle ponude:
Firma koja je do sada održavala kompleks i gde je cena sa subvencijom investiotora bila 0,25 EUR/m2 za stan i 5 EUR po garažnom mestu sada traži 0,7 EUR/m2 za stan i 11 EUR po garažnom mestu + PDV. Eto, obećavali su subvenicju dok traje izgradnja... Kakva navlakuša :bash:
Jao, jao... 1.550 dinara mesečno za garažno mesto...
I da me onda opet ne zovu da siđem* kad mi neka nova mačka uđe pod haubu i za njom čopor divljih pasa urniše auto... I da šteta bude 1.200 evra... I da opet bude "žao nam je, nismo mi odgovorni, pisali smo izvođaču da zatvori te rupe"...
Ma, važi...

VAŽI...

*obaveste ih komšije da čuju mačku u motoru automobila, menadžment odluči da je kasno (23h) da me zovu da siđem, ujutru će...a ujutru nije rano da me zovu u 7h da siđem da vidim razvaljen auto...

Sent from my STF-L09 using Tapatalk
 
Vrh