Šta je novo?

Autobuska Stanica BAS(trenutna i novoplanirana na NBG)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=682517#p682517:1pqndc3l je napisao(la):
Armatura » 23 Нов 2019 09:15 am[/url]":1pqndc3l]Gago cija je to slava ?
@Арматурa, ево објашњења са https://www.crkvenikalendar.com/slave/2111.php

"Свети Архањђел Михајло - Аранђеловдан

Од давнина су људи празновали анђеле Божије, али се то често изметало у њихово обожавање. Јеретици су их понекад тумачили као богове или сматрали створитељима читавог видљивог света. На четири до пет година пре Првог васељенског сабора одржан је Лаодикијски помесни сабор, који је својим 35. правилом, установио исправно поштовање анђела. У време римског папе Силвестра и александријског патријарха Александра установљен је празник архистратига Михаила и прочих сила небесних у новембру. Зашто баш у Новембру? Новембар је заправо девети месец од месеца марта који се сматра тренутком стварања света. А девети месец после марта узет је због девет анђелских чинова који су најпре створени. Свети Дионисије Ареопагит, ученик апостола Павла, описао је, ових девет чинова у књизи "О небесној Јерархији". У тој строгој анђелској хијерархији, војвода анђелске војске је архистратиг Михаил, јер је својим деловањем спасао многе анђеле отпале од Бога, које је Луцифер повукао собом у пропаст. Међу анђелима влада савршена једнодушност и строга хијерархија у послушности нижих чинова вишим, а свих укупно светој Божјој вољи. Многи хришћани славе светог архистратига Михаила кога сматрају живим светитељем, али се припрема жито за славу."

Овде имаш све Славе по месецима https://www.crkvenikalendar.com/slava.php
 
Gago ja pitam cija je slava a ti mi pises koja je slava.
Samo mi je cudno da nema nikog na gradilistu ako slava nije vezana za firmu vec za pojedinca.
 
Pa zapravo odgovorio ti je “čija” je slava - Arhangela Mihajla :)

To što neko slavi tu slavu, ne znači da je “njegova” :)

Elem, nisu radili taj dan i šta sad, možda im je tako planirano po projektu :)
 
Грађевици су познати као сујеверни тако да на црвена слова не раде.
 
Naši su izgleda i previše sujeverni, zato što svega tridesetak radnih dana skupe u toku godine. :)
 
Не знам да ли су грађевинци сујеверни или не али багери су стајали све до данас.
Јутрос су се двојица геодета мувала по градилишту након чега је градилиште мало живнуло.

Управо је бели тегљач (види се уз десну ивицу) довукао још један багер.
 
Sve mi deluje da su naumili da kako znaju i umeju prebace ovde bar deo autobuskog saobracaja pre nego li krenu u rusenje Savskog mosta. Pa makar i bez zavrsene stanicne zgrade.
 
Zasto autobusi kod stizu na sadasnji-trenutni dolazni peron ne skrenu u Vudro Vislonov bulevar kod Visegradske i odmah izbijaju tamo na peron...izbegavanje 3,4 semafora,prelazak preko sina i guzvu oko cele stanice? Zna li neko nesto o tome?
 
Иду сада сви аутобуси до долазног перона Вилсоновим булеваром.
 
Значајно су проширили ископ према бувљаку. Изгледа да су у јужном ћошку су налетели на неку стену. Јутрос су огромне каменчине утоваривали у камионе. Колега који је касније пешке прошао поред градилишта имао је утисак да није камење у питању већ громаде бетона.
 
Тешко да ће бити стена на НБГ. Бетон већ вероватније.
 
Сећам се када су измештали стајалиште код електране исто су неку громаду бетона разбијали и чупали.
 
Obožavam ovu grotesknu situaciju u kojoj imamo par aktivnih modernih arheologa i bezbroj čitalaca-posmatrača gde svi kao neki taoci pokušavamo da dokučimo šta će tačno investitor-otmičar izvesti i u kom obimu
 
Синоћ су копали и после 18:00. Да ли је дошло до промене пројекта па сада откопавају према новим димензијама или је у старту неко погрешно прочитао димензије, обзиром да је пред крај новембра изгледало да су завршили? И рампа која је тада направљена за силазак механизације у јаму је сада растурена и све се помера ближе улици Јурија Гагарина.
 
Мислим да су сада завршили са копањем. наставили су да насипају и развлаче туцаник на ново ископаном делу.
 
Cika Brano ne prijavljujes da su poceli da rade parking preko puta ove nove autobuske tacnije u Belvilu u takozvanoj rupi.
Inace planirano je zoniranje Belvila ali pre toga mora ulicae da predju u odrzavanje grada.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=685422#p685422:2zgyygrg je napisao(la):
Čika Brana » Sre Dec 04, 2019 2:03 pm[/url]":2zgyygrg]Синоћ су копали и после 18:00. Да ли је дошло до промене пројекта па сада откопавају према новим димензијама или је у старту неко погрешно прочитао димензије, обзиром да је пред крај новембра изгледало да су завршили?

Nije po srpskim obicajima da se sve radi iz prve kako treba.
 
Vrh