Šta je novo?

Šta jedemo?

Moja pokojna tetka (oceva sestra) i moja pokojna majka su dobro pazile sta jedu. Pile su izvorsku vodu, brale sumske plodove, pile cajeve od biljaka koje su same brale, sijale povrce i nisu nista prskale, djubrile ovcijim djubrivom bastu i sve tako prirodno. Umrle su od raka i jedna i druga. Tetka je imala 66, a majka 67 godina. Od mog strica sin vec punih 12 godina zivi bez majke, od kad mu je mama umrla on ne zna kuvati, nije ozenjen. Njegov jelovnik svaki dan cine napolitanke, vocni jogurt i banane. Ponekad mesni narezak i salama. Tako vec 12 godina. Najzdraviji je u opstini. Pritisak, masnoca, secer, sve normalno, ali on ne brine ni za sta niti razmislja o cemu. Da bi bio zdrav nije bitno sta jedes, bitna je psiha. Hrana je stvorena od iste materije od koje smo i mi i sve ostalo. Nema sto materija vec samo jedna, jedina. Normalno je da ima razlike u hrani, ali to nije presudno. Najvaznija je psiha. Od nje sve bolesti pocinju. Sad ti udji u kredit 150 hiljada za stan, kupi kola na kredit i radi u kancelariji na dvadesetom spratu pa se hrani cim god hoces.
 


Šalim se malo.

Skoro sam siguran da će na kraju da se pokaže da je stres barem 50% uzročnik raznih bolesti.

Iz mog (anegdotalnog) iskustva, ljudi koje boli ona stvar za sve na svetu, a naročito za najmilije, najduže žive koliko god odvratno se hranili.

Znači da su empatija i dug život obrnuto srazmerni.
 
Пуна цена 12,99 х 118 = 1.532,82 динара, са попустом 916,86 динара... и шта је ту чудно што је код нас јефтинија.
 
Procitao si pogresnu cenu. Puna cena je 2.19, na popustu 1.89.
 
Mislim da je ova cena direktno ispod te kafe, pa se zbunio.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=690991#p690991:2g76r5q4 je napisao(la):
marrecar » 20 Дец 2019 10:39 pm[/url]":2g76r5q4]Procitao si pogresnu cenu. Puna cena je 2.19, na popustu 1.89.
Извињавам се, да видео сам "погрешну" цену, с обзиром да Лидл поставља наопачке цене, јер је то њихов систем.
 
Dan posla, malo cimanja oko nabavke mesa, mesto gde se može raditi i sušiti i evo skoro godišnje zalihe kobasica. 84 štapa (malo deblje od čajne kad se osuši), 10-ak ovih što se ne suše, 40kg buta, 8kg čvrsto masno tkivo, plus paprika, so, malo šećera, beli luk i sve to izađe oko 360 evra.

Već godinama vrlo malo kupujemo suhomesnato u prodavnici. Ovo je provereno.

 
Da se nadovežem, sa kobasicama u dimu
92295ff3109e729c4e42708a8bcc5854.jpg


Sent from my SM-G920F using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=691260#p691260:3depgg66 je napisao(la):
Гага » Sat Dec 21, 2019 10:17 pm[/url]":3depgg66]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=691008#p691008:3depgg66 je napisao(la):
Žika » 20 Дец 2019 11:54 pm[/url]":3depgg66]I meni se čini. :D
Gde li vide 12,99 ?
Ево овде, црвена стрелица


file.php
Ako se dovoljno uveca vidi se da je to cena za pakovanje od 1000 grama.
 
To je cena za pakovanje od 1kg za proizvod na donjem rafu, Bella Crema. Evo malo bolje


 
Hvala Marrecar.
Ipak to je Linda, za nas malo zbunjujuće.
 
Ni ja se još uvek nisam navikao na Lindin način označavanja cena, iako vrlo čestom idem. Ali možda što sam mlad, pa nemam naviku da trpam sve i svašta u kolica, uvek tražim cenu i proveravam da li odgovara sve što piše, da li je to taj proizvod i označena količina. A ovo je izgleda već ustaljeno u tim velikim lancima, mislim da i Hofer isto označava, čini mi se i Spar.
 
Rewe, Edeka i Aldi imaju klasičan način obeležavanja i kad se izmešaju sve radnje onda po dva puta paziš na cene. Čitaš i gledaš.
 
http://www.politika.rs/scc/clanak/44554 ... cak-i-hleb

Прошле године нагло порастао увоз смрзнутих полуготових векни и пецива које на наше тржиште највише стижу из Румуније и Немачке

Dokaz da ne umemo ništa "komplikovanije" da proizvodimo. Isto kao malina - znamo samo neobrađenu da je prodajemo i izvozimo, a gde su džemovi, sokovi...
 
Naglo je porastao uvoz jer je došao Lidl i njihova "divna " peciva. Nisam probao, ali svi kažu da su super i da se kupuju poprilično.

T-T
 
Da narod ima više para jelo bi se više napolju, pa čak i po "fud kortovima" gde je inače sasvim pristojna hrana. Klinci kod nas znaju samo da jedu u Meku, dok su ostali štandovi poluprazni (barem u Ušću i Delti)
 
И остајемо разапнути између скупе хране по ,,фуд кортовима" која због концепта не може да буде јефтина и приступачна огромној већини људи и морања да једемо кући. Ко се још сећа кад је дијагонално од данашњег ушће мола био бањалучки ћевап, сећам се да је био повољан ценовно а и укусан.
 
Koliko god voleo Banjalučki ćevap koji me mnogo puta nahranio kada sam se peške vraćao kući kada bih propustio noćni 90-ih, takvim sadržajima nije mesto na ovakvim mestima. Cica i Valter su se lepo prilagodili (Valter čak postoji i u Ušću) i nisu ništa mnogo skuplji od slične hrane na neuglednijim mestima.
 
Vrh