Šta je novo?

Zastoji i poremećaji na linijama i planirane izmene

Bio sudar u Omladinskih brigada, ceka se 15-20min za prolaz..
 
2057 s 29 imao čukanje na Plavom Mostu oko 17:10 u smeru ka studentskom Trgu. Vozio ko sumanut pa upao u neočekivanu kolonu (prestrojio se na sredini mosta u levu traku kako bi izbegnao semafor u desnoj, međutim levi blokirao prekratko isključenje koje je ubrzo izazvalo formiranje kolone i u levoj traci, sve to dok je baš desna koja služi i za izlaz desno i za pravac JGP-a bila potpuno prohodna), vozio stani-kreni pa udario u automobil ispred pri maloj brzini. Uopšte nije naglo zakočio i nije se osetilo. Mislili smo da se neko ispred trole čukao, ne trola.

5 minuta pre toga iza trole se pojavila prazna 50-ica 2min posle one krcate iz koje sam izašao da presednem i ta druga je išla kao na trkama. Između Trogirske Padine i izlaza u Borivoja Stevanovića (između dva semafora) obišao je trolu i dao gas toliko da je vzio kao da vozi privatni automobil.

Kad smo izašli iz 2057 odmah je prošišala jedna trola s nekoliko putnika (niko je nije mogao stići do stajališta) nakon čega se sledeća pojavila tek u 17:39. Jedan čovek reče da su mu ispred 2057 otišle dve istovremeno sa stajališta Medaković II. U Svetozara Radojčića (prvo stajalište posle Medakovića III u smeru ka gradu) skoro sva sedišta su već bila zauzeta uz poneko stajanje (da su seli sva bi bila zauzeta). Ta sto se pojavila u 17:39 je ustvari četvrta dok su se tri, od kojih je 2057 bio treća prethodno nagurale s tim da nisu "ispeglale" red vožnje na terminusu koji sad služi kao najobičnija okretnica za svraćanje (poput Doma Penzionera Bežanijska Kosa na liniji 77).

Voze kao kružnu liniju bez terminusa, bez reda vožnje. Samo voze. Šta radi taj Sekretarijat za Javni Prevoz ja stvarno ne znam. Samo uvode minibus linije kroz svaki drugi sokak. Najopterećenije linije nisu sposobni da održe u funkciji.

U Vladimira Tomanovića smo petu trolu napunili mi iz treće, a u koju je bilo gotovo nemoguće ući ni u Šumicama.

Jedna je prošla prazna bez putnika sa potpuno narandžastim displejem. Sva stajališta su bila puna ljudi u oba smera. U 18:04 trola 22L krenula od Crvenog Krsta ka gradu nakon čega su se u povratku za Medaković pojavile tri krcate 29-ke - 2029, 2066 i još jedna, nisam video broj. U smeru ka gradu prošla jedna sa natpisom "kvar". Nisam video gbr., moguće da je bio 2057.

Na Autokomandi i u Franšu oko 20h bio zastoj, no autobusi su se kretali prohodnom zaustavnom trakom. Kod Sajma posle 20h nije bilo gužve na ulici iako su autobusi bili puni.

Primetio sam da su tramvaji u bilo koje doba dana prazni. Strašno.
 
Moleban podrške u Hramu Sv. Save

Ispred Hrama Svetog Save biće služen moleban podrške srpskom narodu u Crnoj Gori, Kosovu i Metohiji i svim srpskim krajevima.

Moleban Presvetoj Bogorodici, kako je objavljeno na sajtu Srpske pravoslavne crkve, služiće vikar episkop remezijanski Stefan sa sveštenstvom Hrama Svetog Save.

Uprava Hrama pozvala je vernike i narod da se okupe na Terazijama u 16. časova odakle će se litijski krenuti prema Hramu.

Moleban će,kako je navedeno, početi u 17. časova.

izvor: studio B
 
Нешто није ок са 83, нема ни једна на бус плус апликацији.
 
Људи, са оваквим изменама трамваја, чак 67 и 68 су препунији него икад, о 94 као главној преседачкој тачки код Ерпорт Ситија да не говорим... О застојима на 73 од Батајнице до саобраћајне школе, па уклапање за смене... Најгоре пролази 610... Што се 83 тиче, јасно ко дан, ту треба барем до 23 да иде на интервал који иде у шпицу... Онај који је пројектовао да последњи 601 може соло да ради, нек баци диплому, јер код Генекса доста људи извиси, а што је најгоре немају поверења у последњи 610 са Кеја у поноћ, а тачан је, барем тај полазак... Информисаност људи је големи проблем, а мрзи их да пешаче до Генекса 200 метара... Ево верујте ми, тај са Кеја је тачан... Људи се на крововима 95 тек сад возе, нарочито због 11, соло 43 и 96... Плус што фале поласци у шпицу... Ко ми не верује, нека дође и види... Козара и Блок 45 најбољи пример...
 
83 данас није било уопште од Црвеног крста ка Земуну на стајалишту Катанићева. После сам отишао до Славије пешке и тамо сачекао 78. Дисплеј на самом стајалишту је показивао само 78. Искрено не смем ни да помислим како је сад по НБГ са превозом када су скоро све оптерећене зглобне линије добиле по које соло возило.
 
83 katastrofa. Pre neki dan 3 autobusa na okretnici Crveni krst. Razumem da su dva ali tri ukazuje na jako los interval. Takodje haos oko zeleznicke je posebna prica


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Zastoj tramvaja kod Batutove oko 16h. Ne znam dal' je nekome pozlilo ili je nešto drugo u pitanju, pošto je bila prisutna i milicija.



 
Otkako su zatvorili Savski trg i preusmerili 78 i 83 kroz Kraljice Natalije, svakodnevno sam svedok gužvi u KN, pogotovo na kraju ulice, na raskrsnici sa KM.

I ranije su me nervirali bahati vozači koji konstantno idu u žutu traku, ali sada posebno. 5 linija tu sada prolazi i dešava se da 7-8 buseva idu jedan za drugim. Postoje još dve bele trake (pravo za Masarikovu i desno za KM), a vožnja običnih automobila u žutoj traci blokira autobuse, jer nakon isteka ionako kratkog zelenog svetla za vozače, još 10ak sekundi važi dozvola skretanja desno za gradski prevoz, a činjenica da postoje automobili u žutoj traci znači da se sprečava busevima da prođu, pa samim tim rasterete prolaz za buseve. I onda imamo gomilanje buseva i činjenica da se za nekoliko minuta pojave 3 56-ice, jer nijedna ne može efektivno da prođe do KM, čime se stvaraju još veće gužve. Ima li leka ovome? Zašto se ne kažnjavaju vozači automobila u žutim trakama?
 
GB 1341 Japanac, ka Medakoviću na liniji 18
Oko 18h javio dispečaru ili centrali da autobus cima i da će da se isključi pa da znaju zbog rasporeda. Jedva se popeo uz Braće Jerković. Sve vreme do okretnice je cimao napred-nazad.
 
Одавно је прошао радни век тим аутобусима. Првенствено њима, док Мерцедеси Конекто још увек солидно раде.
 
I oni su gotovi da se ne lažemo. Odradili su svoje, i Solaris za 10 godina neće biti ništa bolji.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
 
Danas oko 17, potpuni kolaps, nekih 20 minuta, na raskrsnici Resavska/Kralja Milana. CAF blokirao raskrsnicu. Ne znam koji je razlog, morao je da se vraća u rikverc, i ponovo da prelazi raskrsnicu. Kad se vratio u rikverc, normalno je nastavio da vozi. Sve vreme je neki čovek gledao gore u pantograf i kontaktnu mrežu.

Da nema možda neke veze sa mestom gde se mreža seče sa trolama?
 
Ево ме на Мосту на Ади у шпанцу на 7, испред нас Катица на 13 дтоји већ скоро 10 мин, не знамо шта се дешава, буквално смо остали заглављени на мосту на станици Петља Радничка ка граду.

ЕДИТ: У Катици је био неки лик са бајсем унутра и ваљда пљунуо возача тако нешто и сад чекају полицију.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
 
Zbog hitnih radova u ulici Ravan u Leštanu na vodovodu, koji su toliko hitni da će se raditi čak svakog dana do 14. februara, i to čak, zbog velike hitnosti, od 8h do 14h, linija 306 neće saobraćati Kružnim putem nego će ići potpuno istom trasom kao 311. Ako još niste zaboravili, 311 još uvek, više od pola godine, ne saobraća redovnom trasom do terminusa Leštane Ravan, nego do terminusa Leštane, gde se okreće i 306. Tako da, sada je Kružni put potpuno odsečen i ostavljen bez gradskog prevoza, a kako bi umanjili i skratili muke tim građanima, radovi će biti hitno rađeni svakog dana od 8h do 14h. Jer je toliko hitno. A, to sam već napisao...
 
Izgleda da je nepotpuna informacija, u realnosti do 14h ide ovom izmenjenom trasom, a posle ide redovnom. Ali svakako nema smisla, umesto odmah sve da se završi, da se radi po ceo dan, oni j. narod u zdrav mozak.
 
Milicija zatvorila Nemanjinu ulicu, ali saobraćaj u Kneza Miloša normalno funkcioniše.
 
Večeras pade prvi "sneg" i odmah nastao haos na tramvajskim linijama... Situacije su bile u zoni Bulevara/Slavije, tako da su poslednji polasci na svim linijama saobraćali sa ogromnim kašnjenjima.

izvor: gspbeograd.net
 

20200228_104514_.jpg


Ako je bilo brisite, ako je pogresna tema neka mod premesti gde treba :).
 
Ima u više tema, ali nema veze. Treba prenositi u što više tema jer treba obavestiti ljude. Ali i treba podsetiti ljude da su ova go*na isto pričala kako će Savski trg biti rađen bez prekida saobraćaja. A i da je trebalo da bude završen pre skoro dve nedelje.

Prema njegovim rečima radovi će biti gotovi do praznika Sretenje sledeće godine i sa ovim trgom Beograd će dobiti, pored Trga republike, još jedan veliki pešački trg.

– Za vozače je važno da saobraćaj neće biti potpuno zaustavljen jer će se prvo raditi kružni tokovi, da bi se po puštanju saobraćaja zatvarao centralni deo koji će biti pešačka zona. U isto vreme radimo i Bulevar Vudroa Vilsona, koji ima četiri trake i ide paralelno sa Savskom ulicom, završeno je dve trećine ove ulice, a u narednih nekoliko dana biće završena veza koji će poslužiti građanima da se automobilima prebace iz Savske ulice prema ovom bulevaru. Ova veza će pomoći da se potpuno zaobiđe Savski trg i da se od Palate pravde dođe ka reci – objasnio je zamenik gradonačelnika.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/uskor ... an/sbzlvw8
 
Meni je zanimljivo što se ova izmena vodi u novinama vodi kao oglas.
 
Vrh