Šta je novo?

Sportski događaji

Drugi klubovi nisu kažnjavani kao Zvezda? E znaš šta, aj budi realan i nemoj da njačeš.
Koliko puta je Partizan bio kažnjavan za sve što treba i ne treba, Vujoševiću svaki put kazna za skidanje sakoa, puno puta igrali bez publike i ovde i u Evropi, ali ne, vi ste ugroženi.
Koliko si ti nerealna osoba, a non stop se hvališ kako si objektivan.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
 
Prvo, ja ne njacem, nego govorim (odnosno pisem) normalno. Sto od tebe ne ocekujem. Za razliku od tebe, nikad necu da spustam poleminku na licni nivo samo zato sto je neko napisao nesto sto ja mislim da je netacno ili imam drugacije misljenje. A sa druge strane, za argumentovane rasprave sam uvek.

Drugo, ovu kaznu podrzavam, samo da i za druge bude isto tako. Bice opet derbi, a pre ce Partizan biti domacin i da vidim koliko i kako ce biti kaznjen...I kako...

Vujosevic kaznjen? Jel kaznjen i za unosenje u facu sudijama? Tapsanje po ramenu? Jel kaznjen za psovanje majke protivnickim igracima i trenerima? Provociranje na drugi nacin? I ostalo? Pun je Youtube njegovih kulturnih izjava, ponasanja i nasrtaja na druge...

Kada je kaznjen za to, osim mozda nesto onako, fuć i idemo dalje kao da nista nije bilo?

Da se tako u ono vreme ponasao bilo koji drugi trener, vise puta bi bio drakonski kaznjen.

Ali dosao je kraj i tome. Ako sam dobro sabrao, trajalo je 13 godina? Koliko ste jos hteli? 20? 30? 50? 100? Koliko?

Evo odgovori i necu vise rec na tu temu da kazem, ako jeste...

I recicu ti jos nesto...Da je i jednom adekvatno kaznjen za to svoje ponasanje, ne bi vise smeo tako da se ponasa konstatno...A ponasao se, jer mu se moglo..

Za Evropu da je kaznjavan, to i da poverujem. Ali, za vreme Tadicevog rezima, kada je Partizan bio drzavno mezimce, sa visegodisnjom dominacijom, da bude kaznjavan u domacoj ligi??? Hajde malo ozbiljnosti...Svi smo toga bili svedoci.

Ako sam npr. ja igrac ili trener Zvezde i da provociram navijace, ne mogu da ocekujem da me ne vređaju - nije logicno. Sto su vređali Novicu, covek je paljevina i provokator, to i da razumem, ali ne podrzavam. Za Trinkijerija, nema razloga, covek nam nije kriv samo zato sto je trener Partizana. A druge strane je veliki strucnjak u svom poslu i gospodin. To sto se bori i radi na tome da njegov klub bude bolji, a rezultati se brzo vide, samo mogu da pohvalim. Velike igrace i ljude, postujem, pa makar bili i na suprotnoj strani.
 
Kup je poceo....

Srpski drugoligas Radnicki je evroligasu u prvoj cetvrtini ubacio 28 poena. Na kraju te deonice, 25:28. U jednom momentu bese 9:21 za Radnicki. I Zvezdu je uz kanala opet izvukao Panter. Da ne znam sta se prethodno desavalo, pa da pomislim da se stede i da se nesto novo proba. Totalno los start, naterao je Sakotu da promeni celu petorku u kojoj su bili Braun, Beron, Lazić, Kuridža i Odžo. Ali su Gist, Davidovac, Dženkis, Panter i Dobrić uspeli da se povezu i vrate Zvezdu u kolosek. Trenutno je 4. minut 2. perioda i Zvezda vodi 40:31.
 
Poluvreme, 60:42 za Zvezdu. Inace, kladionice su dale kvotu 1 na Zvezdu, a na Radnicki 35. Sve je ovo smesno, dok ne dodju jaci protivnici, pa da vidimo da li je ovo lose sto se desilo delovalo na glave igraca.
 
Na kraju 107: 67 , za Zvezdu. Nisam siguran da kazem da je iz zezanja, ovo je vise iskaljivanje besa na kome se moglo zbog prethodnih losih rezultata. Misljenja sam da je trebalo onima koje nije islo, dati vise minuta. Mislim najvise na Dženkinsa, Odža i Kuridžu. Hajde da kazem da je Braun jos rovit, pa je pristeđen, možda. Inace, opet je najbolji bio Panter sa 23 ponena, sledili su ga Stimac sa 16 i Beron, Gist sa po 11 poena. Ostali jednosifreni. Svi su ubacili bar 1 poen kod Zvezde.
 
Utakmicu između Mege i Slobode nisam stigao da odgledam, ali po rezultatu i vestima, Mega je gubila, Milojevic je dobio tehnicku gresku zbog protesta, pa je tim iz Beograda plus vratio na svoju stranu. Ipak i ovde nije bilo iznenadjenja i dobili smo prvi polufinalni par.

Sutra je drugi dan kupa. FMP igra protiv Dimanika, a Partizan protiv Borca iz Cacka.

Prvi igraju FMP i Dinamik. Tim iz Zeleznika je izgubio prakticne sanse za F4 Aba lige, pa ce u kupu probati sto bolje da se prikaze, a Dorcolci su trenutno cetvrti u domacoj ligi, dok u Aba 2, stoje mnogo losije, 11. mesto, takoreci, bore se za opstanak.

Utakmica između Partizana i Borca je duel lidera ABA i ABA2 regionalnih liga. Cacani su takođe prvi i u domacoj ligi i mnogi ljubitelji i kosarkaski analiticari ih vec vide sledece sezone u ABA ligi. Naravno, svima je jasno da ce Partizan lako nametnuti svoj ritam, ako krene svojom prepoznatljivom igrom, ali sa obzirom da od svih abaligasa ucesnika kupa ima najtezeg protivnika, ipak postoji neka sansa da utakmica bude zanimljivija i da ne bude resena u prvom poluvremenu.
 
Spekulise se o novom pojacanju i po pisanju medija upisan je u registar KSS, ali zvanicne potvrde nema. Po pisanju novina, u pitanju je, 30-godišnji Amerikanac, Kalin Lukas. Za razliku od Kevina Pantera, koji je kombo, ovaj igrac je klasican plej. Viskoj je 185cm i kao takav, bice najnizi igrac u ekipi. I Razvojnoj ligi ima neki staz, a odigrao je svega par utakmica u NBA-u. Od poznatijih evropskih klubova igrao je za Ankaru, Hapoen-Jerusalim, Olimpijakos i Banvit.

Videcemo da li ce biti dobar ili jos jedan promasaj. Nije merilo da ce skup igrac da zavrsava posao. Mislim konkretno na Gista, najplacenijeg Zvezdinog igraca, koji i dalje nikako da zaigra kako se od njega ocekuje. Kosarka jeste timski sport, pa i saigraci imaju uticaj na igru, ali opet...Ne moze se time opravdati.

Koliko sam nasao informacije, mocice i da igra u svim takmicenjima do kraja, osim u tekucem kupu.

Ako je dosao na Sakotino insistiranje,...Kevina Pantera je pogodio za sada, videcemo da li ce i Lukasa. Sa njim, Zvezda ce biti tim sa 8 stranaca i 7 domacih igraca. I to nije problem, nego je problem sto stranci ,,nose" tim, skoro sve, a ne domaci igraci skoro i da nemaju ulogu u tome.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=siggWJQZWkU[/youtube]

I Partizan ima novo pojacanje, Brajana Angolu.
 
FMP,pojacan Covicem i Kuzmicem, reklo bi se lako sa Dinamikom i postao je treci polufinalista.

Sada pocinje najzanimljivija utakmica ove runde, Partizan - Borac-Čačak. Sudar lidera prve i druge Aba lige.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=707483#p707483:1dafl9xp je napisao(la):
tribi » Uto Feb 11, 2020 9:57 pm[/url]":1dafl9xp]To za Vila Mozlija nije preneo ni jedan relevantni sajt, možda grešim, linkuj ako grešim... čak mislim da Partizan i nema potrebe da mu daje državljanstvo, bar ne za Kup, jer niko nije prekobrojan, Gordić i Reding neće igrati pa ostaje tačno 4 stranca: Tomas, Mozli, McAdu i Volding...
Verovatno je vest za Mozlija proturena da bi se ublažila vest za Pantera.

Nije obrisan. Evo ga...na ovo si mislio?

Demantovano je i kroz novine...Razlog je, kazu, to sto nije prekobrojni stranac i moze da nastupa.
https://www.espreso.rs/sport/kosarka/50 ... vano-otpao

Pa...neki tracak za iznenađenje se pojavio veceras, ali nijednom nije dovedeno u pitanje ko ce biti četvrti polufinalista kupa. Ova runda je ipak prosla bez iznenadjenja. Generalno, obe ekipe su igrale dobro. Sut je, kada je trebalo, obe sluzio. Junacki se Borac suprotstavio vec viđenom za sledecu sezonu, evroligasu, ali sve je to bilo nedovoljno da se utakmica preokrene i napravi iznenadjenje. Svaki pad Partizana, pa time out Trinkijerija, donosio je rezultat, odnosno odbijanje naleta Borca i ponovno pravljenje vece i sigurnije razlike...Primer kako tim treba da se vodi.

Ja sam Zvezdas, ali ruku na srce, Partizanu je i u ovoj i u sledecoj rundi ovom prilikom tezi put. Borac je mnogo bolji tim od Radnickog, daleko od za uporediti. A ni između FMP-a i Mege, nije mala razlika.

Na stranu sto je Zvezdi zbog gusceg rasporeda ove sezone teze, pricamo o trenutnom takmicenju i sutuaciji. Partizan nije mogao bas da se stedi veceras, a nece moci puno ni sa FMP-om. Zvezda opet, 40 razlike - suterski trening u realnim uslovima sa Radnickim, onda sada Mega, ekipa za koju ne treba puno napora da bi se dobila, bez da ikoga pocenjujem. Moze da se dobije sigurno, a da se niko ne potrosi mnogo. Naravno, sa FMP-om, Partizan je apsolutni favorit i pobeda se ocekuje.

Zvezda sutra sa Megom mora da igra uz ozbiljnost, nikako ne upisivati pobedu unapred. Stednja i raspored minutaze, moze tek, ako stvari krenu dobro i zavisno od toga kako se budu odvijale tokom utakmice.
 
Nisam mislio na to, ali nema veze, moderatori su procenili da sam vređao, iako nisam, pa su obrisali post. U njemu sam pored ovog za Mozlija demantovao i tvoju rečenicu da Partizan ima novo pojačanje, nekog Angolu. Tu "vest" su kao i za Mozlija preneli isti tabloidi. Valjda je svima jasno da je istinita koliko i ova za Mozlija.
 
Eto, vidis... :D

Naravno, zvanicna je informacija onda kada je klub objavi...


Trenutno je 4. cetvrtina utakmice Crvena Zvezda - Mega Bemax...Na poluvremenu je delovalo da Zvezda sa pola gasa kontrolise utakmicu, ali...3. cetvrtinu je dobila Mega, Zvezda se muci u napadu, pocela je 4. , a i dalje su u zaostatku, ne velikom, ali jesu...Od svih do sada postignutih poena Zvezde, pola su postigli Beron i Panter. Gledamo zavrsnicu, pa da vidimo na sta ce izaći...
 
Zvezda je prvi finalista...Ali kako...

Ja sam veliki Zvezdas, ali moram da budem posten i iskren...ovo je Zvezdin poraz u svemu, osim u rezultatu, koji je za jedan poen prevagnuo na Zvezdinu stranu. Jedna igra bez ideje, na rubu ambisa. Mega je imala pobedu, vec viđena u finalu...

Ako napravimo retrospektivu zadnjih trenutaka meca...Prva trojka Berona na -5 za Zvezdu, pa -2,...ukotrljala se nekako lopta u kos. Naredni napad za Megu, promasaj, pa ofazivni skok i novi napad, na srecu nekako je to odbranila Zvezda, naterala igrace Mege na ishitren sut i promasaj, pa 18 sekundi za napad, vise od dovoljnog. Pa i taj napad, ruku na srce, bio je skoro bezidejan, ali opet Beron ,,bez koske" trojka, na srecu za +1 za Zvezdu. Ostala je 1 sekunda posle time-out-a za Megu, lopta sa strane. Za to malo vremena, izgradio je Peri poziciju za sut i za malo pogodio preko, ako sam dobro video, Gista. I opet sreca za Zvezdu.

Mega je zasluzila pobedu, zbog truda njenih igraca koji je ulozen i ritma koji su nametnuli mnogo jacem protivniku. Sreca je bila na strani Zvezde, koja je, koliko god da ja navijam za taj klub, nije zasluzila svojom vecerasnjom igrom.

Kako oni misle da sutra izađu u finale (protiv verovatno Partizana), ne znam. Sa ovakvom igrom, u najmanju ruku sa -20 ce da izgube.

Mesta radovanju ovde nema,...Ovo je bruka. Da sam trener Zvezde, na konferenciji za stampu, sramota bi me bilo da kazem bilo sta pohvalno za svoju ekipu, a protiv nijedne kritike ne bi imao moral da se bunim i branim svoje igrace.

I ponavljam. Zvezda je u ovoj utakmici jedino rezultatski pobedila, drugo je sve izgubila. Nas narod kaze: ,,Pobedi se ne gleda u zube" , ali da li je ovaj put bas tako...

Veceras, drugi polufinani par, Partizan - FMP, gde je Partizan apsolutni favorit i naravno se skoro sigurno ocekuje repriza proslogodisnjeg finala. Nadacu se sa drugacijim ishodom, ipak, bez ozbira na ovom Zvezdino, blago receno, lose izdanje.

Dve trojke Berona....
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=p2hEviQADoI[/youtube]

Zavrsnica komplet....
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=F_WbnNG4go0[/youtube]

Pa prosudite...I recicu jos nesto, za ekipu koja ima 1-2 raspolozena igraca tokom celog meca, sto je kod Zvezde ove sezone, neretko slucaj, lako je napraviti taktiku za odbranu. Lorenco Braun u ovoj utakmici, osim fizicki prisutan, skoro da nije ni postojao.
 
Poluvreme drugog polufinala kupa...Fmp vodi sa +5. Zanimljiva utakmica. Drzao se FMP do sada i nije dozvolio Partizanu da nametne svoj ritam. Kuzmic i Covic se u FMP, cini mi se, bolje uklapaju, nego u Zvezdu. Ima u ovom timu FMP-a igraca koji bi, koliko sledece sezone bili oni domaci na koje bi Zvezda mogla da se osloni i bice bolji, nego da neki domaci u Zvezdi ostanu.

Sto se tice ove utakmice, svakako je utakmica sa Borcem jednim delom potrosila Partizan i to ima udela sto Partizan za sada ne moze da nametne svoj ritam. A sa druge strane, FMP igra dobro. Ide drugo poluvreme, pa da vidimo ko ce imati bolji odgovor. Za sada je egal, 5 poena na poluvremenu, ima jos dosta da se igra, nije nista.
 
Prođe i treca cetvrtina, ispresecana faulovima i tehnickim greskama, koje su, posteno, sve imale osnova, osim ove iskljucujuce za Vladu Jovanovica, ta je mogla da se progleda, bila je prestoga sa obzirom da se radilo o iskljucujucoj i da ih je bilo vise za FMP pre te. Ali...Pravila su pravila. Sve u svemu, 23:13 za Partizan u 3. cetvrtini. Sto je drzece za ,,Pantere", sa obzirom da je FMP nakautiran tehnickim greskama, a nije u situaciji da se tesko vrati u utakmicu. Pocinje odlucujuca 4. cetvrtina...
 
Gotovo je i ovo polufinale...Partizan je zakazao veciti derbi, jos jedan u nizu...One tehnicke greske su FMP izbacile iz dotadasnjeg ritma i pritisao je odbranu Partizan maksimalno, nagrađen je i srecom u sutu, a to je bio preveliki pritisak da ga FMP izdrzi i odbije.

Sutra u 21:00 je veliko finale, koje je Partizan mnogo vise zasluzio, nego Crvena Zvezda. Favorit se zna ko je, cak i da sve drugo zanemarimo sto je bilo i sto jeste, ako se fukusiramo samo na ovaj kup, zbog bolje igre sa jacim protivnicima. Put Partizanu do finala (tim koji je viđeni ucesnik ABA lige sledece godine i solidan aba ligas) je bio tezi, nego Crvenoj Zvezdi (srpski drugoligas i ABA fenjeras(koga, pisao sam kako je dobila)).

Potrebno je da Zvezda sutra igra, kao da je zadnja utakmica u sezoni. Maksimalno u svemu. Koliko god ovaj trofej ,,ne znaci nista", Zvezdi ce na mentalnom polju da znaci mnogo. Tesko ce biti da se sutra zaigra dobro, posle ovako lose igre danas, ali ulog i motiv su veliki, bar bi trebali da budu.
 
Sada je nekoliko medija prenelo da Partizan ima veci budžet od Zvezde. Jasno je da su tu nedge, to svako ko se i malo razume, vidi. Ne moze da se ima evroligaski tim sa prosecnim ili među manjim budžetima u Aba ligi. I treba da budu tu nedge, ova zemlja i grad ne pripadaju vise Zvezdi, nego Partizanu i ako drzava pomaze, treba oboma, pa ko to bolje iskoristi. Vreme ,,sponzora sampiona" je valjda proslo.

Valjda nece toliko da umesaju politiku u sport, da ako Partizan osvoji ili bude finalista EK, a Zvezda osvoji Aba ligu ( po tome bi trebali da imamo dva predstavnika u Evroligi, a po prvi put Partizan i Zvezdu ), ne ukinu kvalifikaciju za EL kroz Aba ligu.

Da bi Zvezda bila dobra i Partizan mora da bude dobar, ako me razumete.

Zvezda veceras ima skoro odmornog Lorenca Brauna, koji protiv Mege ,,nije postojao". Nadam se i raspolozene Pantera i Berona. Tim vec pitaj Boga koliko utakmica u nazad slabo odigra prvi deo, pa se u drugom vraca. Treci ioet slabo i u cetvrtom, ako se vrati. Protivnicki timovi vec po tome uveliko prave taktiku protiv Zvezde. I ima 1-2 raspolozena igraca, pa se igra cesto svodi na to da se daje lopta njima, pa sta urade. Bilo koji jaci tim tako moze da ubaci Zvezdi 15- 20 poena viska za prvi period, posle samo da odrzava toliko da Zvezda ne moze da se vrati. I protiv tima koji je prepoznatljiv po ovim stvarima, lako se napravi pobednicka taktika. Kako u napadu, tako u odbrani.

Konkretno za veceras,..Partizan je vise napadacka, nego odbrambena ekipa. Ima puno igraca koji su odlicni suteri i sa svih pozicija. Dobri skakaci u napadu. Znaci prvi zadatak Zvezde je dobra odbrana, koju ima, samo treba da je upotrebi. U napadu, pored svoja 2 vrhunska sutera, Pantera i Brauna, mora da koristi i svoje centre, koji mogu da prevagnu, iako imaju ozbiljne cuvare. Pre svega mora da bude tim. Ovaj trofej koji ,,ne donosi nista" za Zvezdu nikada nije vise vredeo, nego sada.

Poraz u finalu kupa ne bi toliko destabilizovao Partizan, kao Zvezdu. Za Zvezdu, to ce biti mnogo vise od jednog izgubljenog trofeja.
 
Belosevic, Nikolic i Jovcic su sudije na vecerasnjem derbiju... ocekivano...

Finale kupa u nasem veoma trofejnom sportu, RTS ne prenosi...sramota. Srecom, pa je intrenet sada (pre)siroko dostupan i tesko da neko ko hoce da gleda, sve i da nema kablovsku, nece naci nacin.

Ali RTS bi morao da u programsku semu ubaci vise sporta. Sa obzirom da svi gradjani placaju pretplatu, ovo nema smisla.
 
31:34 za Partizan na poluvremenu. Sa obzirom na Zvezdinu igru, nema razloga za nezadovoljstvo, nego da budemo zadovoljni mi Zvezdasi, sto razlika nije veca. Pocelo se bezidejno i u napadu i u odbrani. Posle odbrana nesto bolja, ali dzabe kada nema realizacije u napadu. Bilo je par lepih napada, ostalo, situacije bez ideje, osudjene na izgubljene lopte. Zvezdu nekako drze Lorenco Braun, skok u napadu i za sada dobro izvodjenje slobodnih bacanja.

Ovo je ono o cemu sam pricao, Partizan je napravio taktiku da zaustavi Pantera i Berona, u cemu je uspeo. Pored Lorenca, jos neki unosac energije mora da ispliva...

Napad mora bolje...
 
Da li da kazem da je prokockala Zvezda sigurnu pobedu u regularnom delu? Ono sto je svirano (licna greska u napadu Panteru), to je besmislica da nema dalje..Jeste, ako stogo gledamo po pravilu, ali gde se to svira i kada? Bilo je mnogo gorih situacija, pa nije svirano.

Sreca u sutu je okrenula Zvezdi ledja, kada je najvise trebao. Bilo je na trenutke srece, ali to je malo.

Sa druge strane, ne moze u sreci da se trazi razlog poraza. Kao ni u navijacu koji je ometao pistaljkom celu utakmicu, ni u (recicu tako) dzukelskom skandiranju navijaca Partizana. Sve je to nebitno toliko.

Partizan je igrao sa vise snage od Zvezde i imao je vise srece. Svaka cast, nema sta.

Da stvar bude gora, imala je Zvezda svoju sansu, izabrala lose resenje i sta da se radi...

Treba srece u sportu da se pobedi veliki protivnik, ali ne moze da se igra nedovoljno da se pobedi ovakav rival, a da se onda vadi na to da se nije imalo srece...

Zvezda je mnogo imala propustenih sansi u regularnom delu, da napravi neke bitne poene iz dobrih pozicija, a nije. To sada kosta i tek ce da kosta.

Ovde nije problem samo izgubljen trofej. Problem je, mnogo vecih razmera od toga. I posledice ce tek da se vide...ovo je nista.

Izgubljen kup - sta sada? Idemo dalje...Ali kako dalje? Sa ovakvom igrom i organizacijom? Nema dalje...odnosno ima, u ambis.

Naredna utakmica sa Partizanom ce brzo doci, ali ni o tome se ne radi, da se dokaze ko je bolji.

Radi se bukvalno o sunovratu ove ekipe u svakom smislu, iz koga treba biti mnogo pametan da se izvuces.
 
I sta sada raditi i kako raditi? Oterace Sakotu, to je najmanji problem. A sta dalje? Koga dovesti?

Dovodjenje Kalina Lukasa nece resiti situaciju...Stari problemi ce ostati. Da je sve ostalo dobro, a da je izgubljen kup, ni po jada. Problem je igra ispod svih ocekivanja u svim takmicenjima, a sa ovakvom ekipom.

Nesto mora da se menja...

U petak je vec ponovo Evroliga, a protiv koga, a sa kim...nema vremena za tugu, a sta dalje i kako dalje...Ovako ne moze...
 
Cak je pocela da se pominje i smena Sakote. Ko god bi dosao, bio bi 4. trener ekipe ove sezone, sto nisam zapamtio da se igde desilo. Odmaklo je skoro 2-3 sezone...Dok novi trener pohvata konce, sta i kako, sve i da dodje najbolji...Koliko bi to bio pametan potez...

Mozemo se sada vaditi na to da je Pejdz odglumio faul i da je sudija svirao to sto se ne svira i da prekrsaj nad Voldenom bio samo zato sto se okliznuo i pao na nogu (cini mi se Lazicu), sto su sve cudne odluke i potrefilo se mnogo srecnih okolnosti za Partizan...Ali ne bi bilo na mestu. Mnogo je bilo gresaka, a za to Partizan nije kriv. I sa toliko gresaka, mislim da je u jednom trenutku bilo duplo vise izgubljenih lopti, bila je Zvezda u izglednoj situaciji da dobije, defakto evroligasa koji je igrao dobro, a u sutu imao srece...I prokockala je resenu utakmicu...

Iako ima na papiru mozda najbolju ekipu u istoriji, Zvezda je u najvecoj krizi u zadnjih par godina...Sve ide nizlazno.

Citam po novimama, kazu: ,,Pejdz odglumio faul...Sudija naseo" , jbg, to se desava i da igrac odglumi, pa prodje i ostvari se cilj, a na drugoj strani ga posluzi sreca i eto...Ali zasto nije Zvezda igrala sa manje gresaka, pa da nije dosla u situaciju da Pejdz moze da glumi...Treba od sebe poci.

I sada vise nije pitanje zasto nije osvojen kup...Nego, kako dalje?
 
Ova sezona da se nekako izvuce, borba za druge trofeje brzo sledi. Od realnih, ostale su ABA i Srpska liga. Ova sezona da se nekako zavrsi sa ta dva trofeja, odnosno bar ABA ligom, samo to bi bio uspeh u ovoj situaciji, kako god to delovalo kada se kaze.

Sledece sezone da se konacno stane sa tim dovodjenjem stranaca koji se okupljaju oko domacih igraca koji imaju marginalizovanu ulogu u timu. Mislim konkretno na Lazica, a i Dobrica, ako do kraja sezone ne pronađe sebe. Deda, kakav je, takav je, on i za ono malo minuta sto ima i sa obzirom da spada u igrace koji su ,,da odigraju koliko moraju" , nesto i uradi. I njega za sada vredi zadrzati.

Trend i potreba je da se dovode stranci zbog ritma i broja utakmica koji se igra, ali i domaci igraci moraju da budu nosioci ili bar neki od njih. U Zvezdi sada to nije skoro niko.

Partizan (odnosno Andrea Trinkijeri) je od Jaramaza napravio igracinu za godinu i po dana, ako se ne varam. I od igraca koji u Megi nije bio nista posebno, ispadne nadtalenat. A Simanic u Zvezdi, veci talenat i mnogi mladji igraci u FMP-u tavore. Rekao sam i uvek cu da kazem. Lepo je kad nesto znas, ali ako ne znas, uci od onoga ko zna, nebitno ko je on.

Mnogo znaci kada igrac ima samopouzdanje, a tu trener mora da odigra ulogu. U Zvezdi dobri suteri nemaju toliko samopouzdanje...Beron i Panter, dva najbolja, a ni Braun i Dženkins, za nijansu losiji, ali dobri. A u Partizanu Bircevic koji je prosecan suter, cak i to mozda nije tacno, ima vece samopouzdanje od ove cetvorice.

Mozemo se sada vaditi na sudije, bar na tri situacije...Pejdž glumac, Volden pao protivniku na nogu i dobio faul i faul na Lorencu u zadnjem napadu koji nije sviran. Ali ako je Panter napravio faul na Pejdžu u napadu, onda je na Lorencu bio 3x faul. Ali uvek polazim od sebe, kada je nesto lose, da analiziram sta sam ja mogao da uradim da ne dodjem u losu situaciju. Pa cu tako i sa timom za koji navijam. Zvezda je imala bar 5 prilika za nalet i rezultatsko odlepljivanje i nije ih iskoristila. I uzrok poraza broj 1 je to. Pod 2 mnogo vise gresaka od protivnika. Pod 3, lose organizovana odbrana u zavrsnici regularnog dela. Pa onda sudijske odluke i tako dalje...
 
Čini mi se da je Zvezda upala u istu zamku kao i Budućnost kada su kupili mnogo stranaca. Svaku novu ekipu treba uigrati, igrači moraju da poznaju jedni druge, da znaju kretnje, da znaju ko šta može u kom trenutku da uradi i naravno da sve to bude uklopljeno sa dobrim trenerom.

Pošto igram odbojku često, dešava se da sa druge strane imam gomilu jakih pojedinaca, ali moja ekipa koja je na papiru slabija, ali igramo zajedno već godinama, bez problema pobedi, upravo zbog neuigranosti favorita na papiru.

Sistem je surov - ako se ne plasiraš u EL niko neće da igra kod tebe od kvalitetnijij stranaca, ali čim uđeš svi hoće. Nekako mi ipak najviše bude žao što domaći igrači trpe i nemaju prostor da igraju jake utakmice i imaju zapaženiju ulogu. Sve to u teoriji vodi u propast...
 
Naravno, uigranost je mnogo bitna. Zvezda je u vreme Dejana Radonjica pobeđivala mnogo bolje, iz tog razloga. I svaka utakmica i sa najjacim evroligasima je mogla da bude pobeda realno verujuci pre utakmice. A sada se i od na papiru slabijih strepi.

Ako je do sada bilo, za ovo nema opravdanja tipa : ,,Ovo nam je 8 utakmcia u 16 dana". Nije Zvezdi bi tezi put do finala, imala je lakse protivnike i dan vise za odmor. Mnogo je da lose igras dva puta i da imas srece u obe situacije. Nerealno je.

Sada se treba stabilizovati, staviti ovo sa strane i ne misliti mnogo, osim sto treba izvuci pouku, sto nece kada nije do sada, ali hajde...

Treba se odmoriti, dosao je novi igrac, probati izvuci najbolje,..Bice tesko. Ima ova situacija izlaz.

Zvezda ima zadatak da osvoji najkvalitetniju Aba ligu ikad. Nije protivnik samo Partizan, ima ih jos. Sa svima se moze, ali ne ovako. Partizan je sinoc mogao da ima jos vise srece u sutu od ove velike koliku je imao i sta bi onda bilo??? A i to je moglo da se desi. Kako bi ih onda zaustavili?

Tezak cilj i zadatak je sada pred Zvezdom, a u mnogo losoj atmosferi.
 
Vrh