Šta je novo?

Kupovina nekretnine, stana, kuće (pitanja i saveti)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=716336#p716336:2li225ys je napisao(la):
nensav » 11 Mar 2020 09:09[/url]":2li225ys]NIšta na Senjaku nije naduvano, to je ekskluzivna zona, zna se ko tu živi

Не мора да значи, има увек да се нађе свашта. Хвала Богу па имамо разнолике крајеве чак и ове "скупље"!
 
Jeftino na Senjaku znači ispod svakog kriterijuma. Normalne nekretnine su skupe, veoma skupe. Lokacija je takva. Osim severnog dela
 
Zdravo svima - oni koji žive u bloku 70a i oni koji znaju o ovoj temi - sta biste rekli za kvalitet gradnje bloka 70a - dobre i lose strane? Lokacija mi super odgovara, ali cula sam da nije bas sjajna gradnja. Hvala unapred!
 
FedericaN":2x6pniaz je napisao(la):
Zdravo svima - oni koji žive u bloku 70a i oni koji znaju o ovoj temi - sta biste rekli za kvalitet gradnje bloka 70a - dobre i lose strane? Lokacija mi super odgovara, ali cula sam da nije bas sjajna gradnja. Hvala unapred!
Mislim da je kvalitet tu negde ili malo iznad proseka "starih" savskih blokova.
Ono što se meni svidelo je bolji raspored prostorija u kvadraturi od recimo, b70...

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Mislim da treba sačekati malo sa kupovinom. Trenutna kriza će se verovatno preneti i na tržište nekretnina što dugoročno znači pad cena (u kratkom roku cene nisu silazne)
 
Ускоро ће пасти цене да, али можда ће и плате исто тако пасти...

Мени као неком ко прво мора да прода један стан да купи други то и није баш добро, овде ће вероватно пасти јаче него тамо где желим купити
 
Ako se virus brzo savlada neće biti uticaja na nekretnine, Ako potraje nekoliko meseci to je onda druga priča. Nadamo se da će do juna da nestane
 
Cisto sumnjam da ce nestati.. mislim da najgore tek predstoji.

EMDPxuY.jpg
 
Анатоли Карлин предвиђа врхунац мај-јун.

Дакле да продајем сад док је високо а онда се пазари јефтино
 
Tesko da sad uopste neko i kupuje.
I ja prodajem, ali ... mrka kapa.
 
pa i koja je logika da sad neko kupuje/prodaje nesto; moze li uopste papirologija da se zavrsi?
drugo, kad se zavrsi prica oko gripa ima da krene pravi problem a to ce biti ekonomija u rusevinama i to ne samo srpska vec svetska, a sto je najgore evropska (najgore pogodjena msm). tako da kad krenu da se tope doznake i kupovine gastosa u srbiji (tj nasih ljudi koji zive u inostranstvu), kontrakcija ove nase bedne privredice bazirane na uslugama ce biti brutalna. jos ako zaista ECB pretvori eur u svoju kriptovalutu (sad im je idealno da to urade) to znaci da ce novac ponovo postati skup i svaki kredit koji srbija uzme ce biti bolan. vec vidim smanjenje peMzija do kraja godine (mozda i plata) i slabljenje dinara do 130din za eur. a ako mudraci koji vode nasu ekonomiju odluce da i dalje furaju ovu besmislenu pricu sa jakim dinarom i dodatno oporezuju rad kako bi napunili rupu u budzetu to tek ima da se zavrsi katastrofalno.
ne bih da mracim ali nije ovo dobro nikako. svako ko je optimimsta neka me razuveri evo.
sto se tice ''Kupovina nekretnine, stana, kuće (pitanja i saveti)'' - savetujem da drzite kes. kes je mama.
uspeo sam da nagovorim caleta da juce digne deo devizne stednje ali je digo samo iz jedne banke a mnogo veci iznos je i dalje u drugoj.
kaze calac ''pa to ce onda ceo svet biti u problemu..'' ja rekoh..pa da, bas to ce biti... :x
ali ne mos matorane ubediti, stara je to skola... :kafa:
 
Што би рекли, глупост се кажњава. Опет, џаба и вадити штедњу, сића је то у поређењу с ценама некретнина, бар у мом случају, али ваљало би. А ај ти узми кредит с једном платом, поготово после овога!

Ако оде предалеко увек остаје Аркан бела техника варијанта. Јбг, паметније ћу искористити новце!

У другу руку... Треба ми ово.

https://www.halooglasi.com/nekretnine/p ... 3852?kid=1
 
Значи Мусин ћале је држао доста девизне штедње у банци за мизерну камату, јел сте му саопштили као финансијски саветник и да му је инфлација појела 1/4 само у последњих 5 год. од како су камате смешне.
 
ne lupaj asade zivota ti. covek ima 80 godina, zabole njega za inflaciju. drzi pare u banci jer ne zeli da drzi toliku lovu kod sebe na gajbi (zamisli). ja sam mu predlozio da podigne pare i podeli na 3 mesta jer ako ECB (mozda i FED) uvedu kriptovalutu pare (krediti) ce postanu skupi i uz pucanje banaka lako moze to sto ima na racunu da mu se pretvori u staru deviznu stednju koju ce drzava da isplacuje narednih 20 godina. sto on izvesno nece videti. plus ce to inflacija pojesti kao sto si lepo primetio. ovako je podigao pare koje je i tako mislio meni da da i to je u redu. to sto sam ja zabrinut jer gledam na njegov novac kao na svoj novac (bas sam cudan) nije njegov problem.

u svakom slucaju cekamo da se ostvari tvoja prognoza gde ce cena starogradnje da ide na 3000eur/kvm. sad sam zaboravio koliko si prognozirao novogradnju...bese 4000eur (ili cak 5000) ?
 
Јасно је што он не мари за инфлацију али чуди како ти као финансијски консултант не мариш за пропадање како кажеш својих његових пара... већ си исконструисао неку теорију криптовалуте банке пропадају стара девизна штедња итд.

Мислим да сам ипак прогнозирао да ће квадрат староградње да ускоро вреди 10К :o , него шта ћеш ти Мусо да радиш са оном свеже пазареном некретниницом у новоградњи од 2К близу бежанијског гробља, то тебе треба да брине
 
Мало додуше преплаћеној којој ће скоро преко ноћи да се преполови цена али добро битно је обезбедити какав такав кров над главом.
 
Reakcije svetskog tržišta nekretnina na krize

https://www.reddit.com/r/Nekretnine...eakcije_svetskog_tržišta_nekretnina_na_krize/

Glavne poente su sledeće:

Tržište nekretnina je čak i za vreme najvećih recesija u svetu, bilo izuzetno izdržljivo i stabilno

Trenutni problemi u vezi virusa ne moraju automatski dovesti do pada cena nekretnina

Međutim uprkos očekivanjima, situacija sa korona virusom za sada nije ostavila tragove i do sada nema gubitaka.
 
nensav":335fwt2u je napisao(la):
Tržište nekretnina je čak i za vreme najvećih recesija u svetu, bilo izuzetno izdržljivo i stabilno

Poslednja velika ekonomska kriza (2008/9) je započela upravo na tržištu nekretnina, a putem hipoteka se prenela na čitav finansijski sektor.
Trenutno je suviše rano za bilo kakve analize, jer cene nisu silazne u kratkom roku...
 
Ова криза неће толико некретнине да упропасти, него више финансијски сектор. Општа неликвидност која траје деценијама, избукли су се једва 2008 сад не знам да ли ће
 
Kako stanje danas vide iz ugla agencija za nekrentine http://www.solis-nekretnine.com/blo...idno-u-funkciji-zadovoljnih-klijenata-89.html (Zanemariti reklamiranje)

Interesantno je to da su omogućili rad agentima od kuće, ne znam koliko je to delotvorno, stan treba da se vidi, niko ne kupuje na nevidjeno.

Verotno će cene mirovati dok prodje kriza, posle toga zavisi kolika će biti recesija, ako poskupe krediti i ako se puno smanje plate pašće potražnja, pa logički pašće i cena
 
pitanje je samo koliko ce da padnu cene i kojom brzinom.
u najboljem slucaju ce padati kao od pocetka 2009. nakon baluna iz sredine 2008.
 
Vrh