Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Siporeks je lagan to nije toliki problem koliko je kriminal ovo otvaranje prozora gde ne treb i ova vrata kretenska.
 
Страна зграде Железница Србије према Немањиној улици је под скелама:

 
Posmatrao sam baš sinoć Dom štampe i na neki čudan način mi se baš dopao tako neugledan i neupečatljiv jer praktično niko ni ne obraća pažnju na njega, naročito noću. Na neki način, više se onda ističu pozorište i muzej. Plašim se neke rekonstrukcije i pravljenje nekog šljaštećeg staklenog čuda.

Možda je i do mene i do toga što imam odbojnost prema gradovima u Nemačkoj i toj nekoj kombinaciji staklenih i starih zgrada... ili prema Iličkom neboderu koji me opet podseća na Nemačku.

Jako pažljivo bi trebalo odraditi tu rekonstrukciju, a to je teško očekivati od ove vlasti.
 
Ta kako je nazivas neugledna zgrada je predratna zgrada robne kuce TA-TA koja ceka restituciju ....

Na zgradi uorave ZS se mjenjaju svi prozori ...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=718000#p718000:3ox7z7tt je napisao(la):
direktor » Pon Mar 16, 2020 12:53 pm[/url]":3ox7z7tt]Ta kako je nazivas neugledna zgrada je predratna zgrada robne kuce TA-TA koja ceka restituciju ....

Na zgradi uorave ZS se mjenjaju svi prozori ...
Neugledna zbog sadašnjeg stanja, ne mislim da je sama po sebi neugledna.
 
Uočih danas u prolazu, al ne stigoh da slikam, rekonstrukcija vile u kojoj je živela pokojna Jovanka Broz je u toku.

PVC stolarija vriiiiiišti koliko se sjaji... divota... Dostojno njegove ekselencije, našeg ambasadora u Parizu :bash: :bash: :bash:
 
Njegoševa
Screenshot_20200317_180909.jpg
 
Postavljaju skele na fasadu i u Koče Kapetana!
A evo jedna današnja iz Knjeginje Zorke.
Screenshot_20200318_101625.jpg
 
Vredelo bi srediti ovu lepoticu, odmah pored. Možda nije u toliko lošem stanju kao ova koja se radi ali je arhitektonski vrednija.
Untitled.png

Malo niže preko puta studentskog doma nalazi se ova lepotica. Apelujem na vlast da je sredi kad već znamo da čitaju forum..
Untitled.png

Inače tu se planira rušenje kuće preko puta i povezivanje Trnske sa BKA. Time će se tu stvoriti jedan mali skver u nekoj neizvestnoj budućnosti i onda će ova zgrada tu imati mnogo dominantniju poziciju.
 
Питање је ко је власник зграде, мислим да кладионице само изнајмљују локале. А зграда сигурно лепо зарађује, две кладионице и хостел.
 
Кад нису регулисане онда имамо оваква дивљања. У Суботици ни банке немају ове ужасне светлеће панеле качене по фасади већ само натписе на стаклима излога и евентуално слова по фасади.
 
Znači imamo 6 satelita, 6 klima uredjaja najmanje, dva mega led natpisa, jednu nadstrešnicu, jednu viseću led reklamu, reklamu hostela koja visi preko prozora, reklamu hostela koja visi preko balkona, prekrečeno prizemlje kafića i fasadu koja se nalazni u završnoj fazi propadanja.
Ovo što kladionice rade radiće i dalje dok se ne sprovedu neke regulacije od strane gradske vlasti, isto tako i sa klimama, satelitima, stolarijom itd. Pošto vidimo da ne postoji želja gradske vlasti da tako nešto uradi, ovakvi prizori će i dalje ostati normalnost.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=704374#p704374:1m19zt6b je napisao(la):
gishko » Ned Feb 02, 2020 10:45 pm[/url]":1m19zt6b]
NOVE FASADE NARUŽENE REKLAMAMA Vesić najavio inspekcijsku kontrolu rekonstrusanih objekata

Rekonstruisane fasade u prestonici naružene su ogromnim reklamama zbog čega će sutra inspektori da krenu u kontrolu tih objekata, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

ZGmk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTXpZN01EQV8vODg1YjQxY2UxOTZlNDViNWVmMDg5MjRhM2U4YzRkNTYuanBnkZMCzQLkAIEABQ


"Grad rekonstruiše preko 500 fasada, a potom vlasnici i zakupci lokala u njima urade sve da unište te fasade svojim ružnim reklamama?! E pa, neće moći", napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Na fasadama su, bar na fotografijama koje je on objavio, reklame za kladionice i kockarnice. On je napomenuo da će inspektori sutra krenuti u kontrolu, te da će sve reklame koje nisu postavljene u skladu sa propisima biti uklonjene.

"Od sutra, inspekcija kreće u kontrolu ovih objekata. Ako neko ima lokal u zgradi koja je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, tada svoju reklamu treba da prilagodi tom objektu u skladu sa uslovima Zavoda. Sve reklame koje ne budu postavljene tako biće uklonjene", zaključio je Vesić.

Izvor: BLIC
https://www.blic.rs/vesti/beograd/nove- ... ih/30jenbr

Evo ga. Sta cemo biti sa ovom fasadom ako je rekonstruisu? Oce li se ovako unakaziti ?
 
Dosljak, Istina,najverovatnije si u pravu, ali kombinacija ovako agresivne i predimenzionirane i skupe reklame i fasade koja se potpuno raspala je bizaran
 
Слажем се, ја се јежим свих тих неприкладних реклама подједнако као и локала који столаријом одударају од објекта у ком се налазе. Све то треба да се регулише и доведе у ред.
 
Pitanje je zašto se takva regulacija ne sprovodi, lokali bi zapravo manje trošili na postavljanje reklama i struju za osvetljenje tih reklama, grad bi imao novi izvor odakle bi crpili pare od kazni za postavljanje nelegalnih reklama, stolarije itd.
I naravno grad bi bio daleko uredniji, lepši, na trenutak bi neko možda i pomislio da se nalazimo u Evropi.
 
Vrh