Šta je novo?

Air Serbia

ilija":22syo0bg je napisao(la):
Russia - Serbia to resume SSJ100 acquisition talks

https://www.exyuaviation.com/2020/03/ru ... 0.html?m=1
Evo jednog u Tivtu..
8ada8b98e3bcb79ebb78baf0d9235bfb.jpg


Sent from my Mi A2 using Tapatalk
 
Cenim rusku tehniku a Suhoj mi je jedan od njihovih omiljenih brendova (namerno sad upotrebljavam taj termin, jer on Rusiji stvarno jeste bukvalno brend). Ali ne bih se još zaletao sa nabavkom SSJ 100. Otkako sam negde pročitao da je čak i neka Ruskinja predsednik odbora u Dumi (ili tako nešto, vezano za saobraćaj je bilo) rekla da SSJ do sad nije ispunio očekivanja i da se postavlja pitanje zašto u njega dalje ulagati, shvatio sam da je situacija krajnje loša, čim neko na takvoj poziciji daje sebi slobodu da tako nešto kaže i to u javnosti. A MoscowTimes (na koji sam naleteo preko Gugla) reče da je ''i Putin, glavni izvor administrativnih i finansijskih resursa, izgubio interesovanje za taj projekat''.
 
Suhoj bi bio valjda 4. proizvodjač u floti od dvadesetak aviona Er Srbije, mislim da je to već dovoljan razlog da se ne razmatra kupovina.
 
Upravo to, ključ uspeha low cost prevoznika je baziranje na samo jednom tipu aviona. Air Serbia pored različitih proizvođača ima i različite modele što predstavlja logističku noćnu moru.
 
Piloti sigurno ne bi trčali da se "prekvalifikuju" na Suhoja. Pucanj u sopstveno koleno.

T-T
 
Jel zna neko sa aerodroma,kakva je popunjenost A330 za/iz NY ovih dana?Logično mi je da je sada pun pošto je Air Serbia maltene jedina iz Evrope koja leti za USA.
 
jeste maltene jedina, ali sa druge strane u ameriku ne mogu da udju drzavljani sengena, irske i britanije, tako da mislim da je LF mozda i manji nego obicno
 
Koliko sam čuo, letovi su puni, naročito putnicima iz okolnih ne-šengen zemalja.

Inače, nije tačno da je Air Serbia "maltene jedina" aviokompanija koja leti između Evrope i SAD.

Veliki broj aviokompanija i dalje leti, samo sa (veoma) smanjenim redom letenja, a neka odredišta su ukinuta. Aviokompanijama nije zabranjeno da lete (još uvek), ali oni koji dolaze iz Šengen zone, Velike Britanije, i Irske, ne mogu da uđu u SAD (osim ako nisu SAD državljani ili rezidenti).

Npr. obavljaju se sledeći letovi:
Lufthansa: Frankfurt - Čikago, Frankfurt - Newark
Swiss: Cirih - Čikago, Cirih - Newark
Austrian: Beč - Čikago
Brussels Airlines: Brisel - Vašington
Air France: Pariz - Atlanta, Boston, Čikago, Detroit, Los Anđeles, Majami, Njujork JFK, San Francisko, Vašington
KLM: Amsterdam - Atlanta, Čikago, Njujork JFK, Los Anđeles, San Francisko, Vašington

itd. itd.
 
пројекат ССЈ је, мање више, пропао. сада је главни фокус ОАК-а на МС-21 и 929. мада, развија се "ССј 2" већ пар година, тако да можда са њим реше све проблеме које су имали са ССЈ
 
mislim da u narednim danima, nazalost, mozemo ocekivati da as privremeno obustavi sve letove
 
Kad je vec tako sad im je prilika da naprave neki foto sesn sa celom flotom na aerodromu.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=719062#p719062:dbzo218o je napisao(la):
nensav » Pet Mar 20, 2020 10:33 am[/url]":dbzo218o]Da li je dozvoljeno letenje privantim avionima?

Da. Samo juče je bilo oko 15 letova, danas je planirano preko 5, a pored toga najnormalnije leti Aeroflot, a sutra najverovatnije i Air France i LOT.
 
Yu -APD izgleda skuplja po Evropi trenutno Amsterdam.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=719131#p719131:17f4z5hh je napisao(la):
JohnnyLee » Pet Mar 20, 2020 3:09 pm[/url]":17f4z5hh]не шири дезинформације, не лети више нико за Србију када је путнички саобраћај у питању. ЛОТ је још 15. марта обуставио комплетан саобраћај, Ер Франс је драстично смањио број летова (70% до 90% свих летова) и Аерофлот је укинуо све летове ка Србији. дозвољено је спортско и приватно летење

иначе, одлетео је папагај за Кину, као лет ЈУ001, сада је у Белорусији. осам чланова летачког особља, три члана кабинског, двојица задужена за утовар терета и два механичара

ETjhAw-XYAIKl_A.jpg


Hahaha :D
Ne bavim se širenjem dezinformacija.

Aeroflot leteo.

Inače, LOT i dalje leti odredjene destinacije.
 
Vrh