Šta je novo?

Ušće Kula 2 [Poslovni objekat | 28 000 m2]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=710179#p710179:g48wrejm je napisao(la):
DV10 » Wed Feb 19, 2020 10:13 pm[/url]":g48wrejm]Meni i dalje nije jasno sta su mislili sa ovim delom zgrade Usce 2 (liftovi) koja je unakazena ovim plocama u razlicitim nijansama sive...Cela zgrada izgleda bezvezno, a ta pozicija zahteva ozbiljan objekat bez ovakvih kikseva...
Mislili su da zeznu logiku. Pošto je nova kula pored postojeće, logično je da bude istih dimenzija. Ali njima je to bilo malo. Pa su smislili da naprave kulu koja je dimenzija stare ali koja će da ima dodatak, drugačiji po izgledu od ostatka kule, pa će time da reše problem. Očigledno im nije uspelo. Nije im trebalo dati dozvolu za to.
 
Будући да Нови Београд још нема своју главну трговачку улицу, нити централни трг, овај тржни центар их надомешћује и зато је веома важан и толико посећен.

Његови функција и положај далеко претежу у односу на изглед.
 
Taj deo je izbačen na stranu da ne bi zauzimao centralno mesto zbog boljeg iskorišćenja prostora po spratovima u odnosu na staru kulu. Sa te strane najmanje smeta pogledima iznutra.
 
Nije sporno što je izbačen u stranu - svako može da organizuje enterijer kako hoće. Problem je što su hteli da izađu iz gabarita pa je ovo trebalo da bude trik koji će da napravi vizuelno kao da je osnova zgrade u gabaritima stare kule a dodatak je prosto dodatak koji vizuelno nije deo kule. Nije baš uspelo, nažalost. Bolje da su napravili da izgleda kao ostatak kule.
 
Mislim da bi se postigao daleko bolji izgled da su ili bolje postavili panele tako da nisu šareni ili da su stavili neku lažnu staklenu fasadu da se uklopi sa ostatkom. Meni je baš žao što je ovako ispalo, iako mi uživo izgleda bolje nego na slikama. Ali opet, malo je bezveze jer izgleda nekako nedovršeno, kao da su stavljene skele sa zaštitnim panelima i da se još radi na zgradi.
 
Ili da su izvukli zgradu još 30ak metara u vis čisto da ne liči na šifonjer.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
 
Radovi na visini

usce-kula-dva-detalj.jpg
usce-kula-dva-detalj zum.jpg
 
Ova kula ,u stvari vise sifonjer jedino pozitivno sto ima je to sto je barem ako nista drugo jedini projekat u zadnjih xy godina uradjen zaista po renderu.
 
Zasto niko ne slika uredjenje oko kule, ima li nesto od novog platoa tamo?
 
Iako sam kritikovao ranije, moram da kažem da pre nedelju dana kad sam bio na Kalemegdanu ovaj sivi deo sa strane na novoj kuli ne izgleda loše pri zalasku sunca, tako da nije to toliko loše ispalo na kraju. Takođe moram da kažem da su malo preterali sa osvetljenjem noću, moglo je to da bude malo umerenije a ne ovako napadno.
 
Од данас поподне. Спремите кокице. :p
aNK7lcU.jpg

k4rv71m.jpg

9W8hHYJ.jpg

WvX6xIjg.jpg

ltObZPU.jpg

B7LQp6s.jpg

LEh3WGg.jpg

4jY87IK.jpg

На следећој слици(која није неког квалитета због зума) ми се чини да су панели израђени од истог материјала и у истој боји, а да су различите нијансе панела због различите величине ових рупа, које из даљине изледају као рупице, па се на овим са већим рупама, мање светла одбија па делују тамније. Али, нисам сигуран, мораћу да приђем још ближе када заврше прилаз.
uGeLcPC.jpg

Панорама простора испред обе куле. ОТВОРИ У ПОСЕБНОМ ТАБУ. :)
yqd2lpr.jpg

yqsr18c.jpg

VYDrjwo.jpg

pjQonn3.jpg

43hFp5u.jpg

WSHWJiw.jpg

xqxVEmS.jpg

DK0q5Yi.jpg

62dix6K.jpg

AoDr412.jpg

Из парка "Ушће".
CD8PBye.jpg

bcakIus.jpg

Са Бранковог моста.
8GntarP.jpg

Крај. :gobb:
 
Eh kad bismo dobili jedan ovakav poslovni downtown u centru grada sa jedno desetak zgrada.
 
To bi bio saobracajni kolaps u najavi

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
 
Srbi se najvise plase promaje, plivajuceg zamajca i kolapsa
 
Razmisli malo, 10ak zgrada sa po 25 spratova, svaki sprat sa 40-100 zaposlenih, od kojih bi najmanje cetvrtina isla kolima na posao, stavis u centar, ne bi izazavalo kolaps? Kako bi se uklopilo u okruzenje, ne bih, posto tu nisam strucan. Ali ovo je jasno.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
 
Мислим да пословни центар са кластером стаклених небодера било какве врсте нема шта да тражи у центру града. Из више очигледних разлога...
Мислим да не треба да се ложимо много на светске финансијске метрополе. Нови Београд(изузев парка "Ушће"), лева обала Дунава, Макишко поље, можда и ада Хуја под одређеним условима - места где такве идеје могу као кукољ да се остварају, а да не буду малигна према центру... Довољно је што ће БНВ направити огроман, без претеривања, саобраћајни проблем. Још ако ураде њихов план умоболног метроа...
 
Napraviš metro (koji ima smislene linije), digneš cenu parkiranja u garaži, napraviš nove garaže, ukineš parking na ulici i nema više gužve od tih što kolima dolaze na posao.
 
Vrh