Šta je novo?

Rekonstrukcija ulice Kneza Miloša

Не бих им дао да дирају ништа, може још да сачека, неког ко ће знати да организује и уради посао. Ово је магистрална саобраћајница кроз град, не само улица.
 
Screenshot_2020-03-17 ZMSLU_44 pdf.png

Брашован.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=718539#p718539:10krckey je napisao(la):
Biciklistkinja » Sre Mar 18, 2020 11:01 am[/url]":10krckey]Koji su se kabineti nalazili u pogođenom delu zgrade vlade?

Za tada ne znam, ali znam da je sada, tu na drugom spratu, bas na pogodjenom mestu "svecana" sala gde ministar spoljnih poslova zvanicno prima sve strane diplomate koji dolaze u posetu Srbiji i koji ulaze na glavni ulaz iz Nemanjine. A do sale se penju preko glavnog hola u koji se udje. Ceo taj deo izgleda bas lepo, za razliku od ostalih kancelarija prema unutrasnjosti i drugom delu zgrade prema Bircaninovoj koje su izgleda ostale nerenovirane :bash:
 
Zašto bi ministar spoljnih poslova primao diplomate u zgradi Vlade republike Srbije (zgrada na slici), kada se prekoputa nalazi monumentalno zdanje Ministarstva spoljnih poslova?!
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=718927#p718927:18jt6ide je napisao(la):
VeniVidiVici » Čet Mar 19, 2020 9:39 pm[/url]":18jt6ide]Zašto bi ministar spoljnih poslova primao diplomate u zgradi Vlade republike Srbije (zgrada na slici), kada se prekoputa nalazi monumentalno zdanje Ministarstva spoljnih poslova?!

Bravo, u pravu si. Lapsus. Pomesao sam zgrade skroz. :bash:

A na mestu gde je bombardovano i sruseno ovo sto se sad vidi na slici, nalazi se velika "konferencijska" sala, tj. sala za sastanke koja se nalazi bas tu, na gornjem spratu, malo ka unutrasnjosti zgrade. Kad premijer prima i docekuje strane goste, obicno ih prvo prima u salonu koji se nalazi u ovom ovalnom delu zgrade prema Nemanjinoj, da bi se po potrebi preslo u drugi deo i sastanci nastavili u toj vecoj konferencijskoj sali koja je pravougaonog oblika. Oko nje su pomocne kancelarije i kabine za prevodioce, ako je u pitanju simultano prevodjenje.

Izgled te sale za sastanke:

https://www.novosti.rs/upload/thumbs/im ... _620x0.jpg

https://www.ktv.rs/wp-content/uploads/2 ... 96x391.jpg

Prijemni salon sa ugla Nemanjine gde se primaju gosti pre sastanaka:

https://www.kurir.rs/data/images/2015/0 ... ije_ls.jpg
 
Istopila se zgrada mislim da fotke više odgovaraju o temi o samoj zgradi koja je otvorena skoro ...
 
Vlada Srbije zaštitila područje uz Ulicu kneza Miloša

Područje uz beogradsku Ulicu kneza Miloša postalo je zaštićena prostornu kulturno-istorijsku celina, navodi se u odluci Vlade Srbije koja je objavljena u Službenom glasniku.

Celina je na području katastarskih opština Vračar, Stari grad i Savski venac a njena ukupna površina iznosi 27 hektara i 85 ari.

Kako je navedeno područje uz Ulicu kneza Milosa je prostor koji počinje da se razvija u vreme kneza Miloša kao državni, administrativni i vojni centar srpskog Beograda, a prosecanje i uređenje te ulice je rezultat prvog urbanističkog plana 40-tih godina 19. veka prema nacrtu Slovaka Franca Jankea.

U okviru ove prostorno kulturno-istorijske celine za nepokretna kulturna dobra određeno je 20 objekata, dok dodatna tri uživaju status dobra pod prethodnom zaštitom.

Celina ima i zaštićenu okolinu koja je na ukupnoj površini od 39 hektara i 80 ari.

izvor: Studio B
 
Da, više ni reči o tome. Sada se pre pominje rekonstrukcija Karađorđeve od Savskog trga do Brankovog mosta a sve u cilju Beograda na vodi.
 
Prvo su rekli da neće da prave garažu, a na kraju će se završiti samo sa promenom asfalta i pravljenjem parking mesta na trotoaru.
 
Slepci™

Ta ulica treba da se proširi za još jednu traku na potezu od Nemanjine do Mostara. Jednog dana, daleko bilo, možda i do Londona.
 
Pod uslovom da se ukinu parking mesta tj izgradi alternativa u vidu garaže.

91a848988be5d93fd553d4eabec25395_4913347059.jpg
 
Čak i sa ukidanjem dela parking mesta, opet postoji prostor za proširenje za tu jednu traku.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=809546#p809546:2mtc2f61 je napisao(la):
vucko » Нед Јан 03, 2021 12:33 pm[/url]":2mtc2f61]Da, više ni reči o tome. Sada se pre pominje rekonstrukcija Karađorđeve od Savskog trga do Brankovog mosta a sve u cilju Beograda na vodi.


Таман да среде фасаду некадашњег хотела "Вашингтон"..

karadjordjeva 79-83 nekada hotel carigrad - 1940 i danas_zpsqzt0u2xc.gif
 
U budžetu grada se ne pominje ova rekonstrukcija, pojela maca.
 
Fali i 1/4 hotela vasington sve to treba srediti...
 
у кнеза милоша има довољно места и за 3+3 (са увученим станицама) и за коси паркинг обострано и за тротоар. разделно острво је бесмилено ако се у њега не стави озбиљна баријера која је насушна потреба због брзине, а нигде се не помиње.
 
Kad vidim koliko im treba za 4 bulevara u kojem su samo menjali asfalt i šine, definitivno je bolje da se odustalo i od garaže i od rekonstrukcije i proširenja Kneza Miloša.

Nek čeka neku sposobniju vlast.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
 
Kakvo god proširenje da se planira ne bi nikako smelo da ugrozi drvored. U suštini šteta je što se odustalo od garaže pošto bi ona jedino omogućila uklanjanje parkiranih vozila. I naravno Kneza Miloša zaslužuje popločavanje pešakih staza granitom.
 
Vrh