Šta je novo?

Novi Sad - Opšta tema (gradski život i vesti)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=707628#p707628:fvlfk9xz je napisao(la):
Прле » 12 Feb 2020 11:21 am[/url]":fvlfk9xz]Шта знам мени се онај романтични више свиђа. Ово је баш ружно...

Novi mural je dijametralno suprotan starom muralu, koji je delo svetski poznatog umetnika REMEDa, u svakom mogucem smislu:
http://remed.es/art/various-citys/
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=707628#p707628:yw2fdq8b je napisao(la):
Прле » Sre Feb 12, 2020 12:21 pm[/url]":yw2fdq8b]Шта знам мени се онај романтични више свиђа. Ово је баш ружно...

Kad se vestacki upetlja politika, onda svaka drugo merilo nestaje…
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=709807#p709807:2c8e72x9 je napisao(la):
Саша » 18 Feb 2020 09:27 pm[/url]":2c8e72x9]Био сам јуче у Петроварадину и видео како изгледају обновљене улице у старом делу града. Допада ми се избор плоча за тротоаре и камена за улицу, и начин на који су међусобно уклопљени. По улици може да се лепо полако вози, камен није толико џомбаст као на КВ у Београду, а изглед је одговарајући. Избор плоча прави добар контраст улици, равне су и лаке за ходање; на КВ немамо такав добар контраст, а камен на тротоарима је скоро једнако незгодан за ходање као и онај на улици.



Практично сви кровови су обновљени, а фасаде су већином обновљене, а а на мањем броју њих је обнова у току:

 
Петроварадин је пример како се ради.

Градски челници требају коначно да схвате да радити обнову паричића не вреди много, већ треба радити целине, као што је урађено са Петроварадином или Земуном.

Погледајте Бранкову улицу, фино јесређено неколико фасада али већ у наставку имамо празну рупу од зграде, једну поред несређену, а преко пута постоји оријентално аљкаво легло од аутобуског стајалишта и пролаза као из хорор филма. Надаље, друга страна улице и стамбене зграде на самом почетку улице не личе ни на ништа. Дакле - слаба ефектност посла :notok:
 
Petrovaradinska tvrdjava je posebna celina koja se u neku ruku razlikuje i odvaja od ostatka grada, tako da je moguće renoviranje i ulepšavanje na ovaj način u celini.
Malo je teško čak i za neznalice da pokvare njegov izgled, potrebno je samo pratiti njegov izgled i istoriju (istorija petrovaradina).

Naravno da se šalim i da je veoma lako da se pokvari sve što neznalica, da ne upotrebim teži naziv dohvati. Ali u ovom slučaju renoviranje je manje više uspelo
 
"Novi Sad na vodi" bez saglasnosti, predlagači plana kažu - koči se razvoj grada


http://rs.n1info.com/Biznis/a571166/Nov ... -vodi.html

"Vode Vojvodine" nisu dale saglasnost na Generalni urbanistički plan Novog Sada koji predviđa podizanje novog nasipa uz Dunav i izgradnju poslovno-stambenog kompleksa, u delu javnosti poznatog kao "Novi Sad na vodi". Iz dokumenata, koje je novinarima prosledio poverenik Narodne stranke za Vojvodinu, jasan je stav tog preduzeća – zakonski to ne mogu učiniti, jer je izgradnja na vodnom zemljištu zabranjena. S druge strane, izrađivači plana tvrdnje odbacuju i, poput gradonačelnika, optužuju "Vode Vojvodine" da koče razvoj grada.
 
srefanns":3kwznw0t je napisao(la):
"Novi Sad na vodi" bez saglasnosti, predlagači plana kažu - koči se razvoj grada


http://rs.n1info.com/Biznis/a571166/Nov ... -vodi.html

"Vode Vojvodine" nisu dale saglasnost na Generalni urbanistički plan Novog Sada koji predviđa podizanje novog nasipa uz Dunav i izgradnju poslovno-stambenog kompleksa, u delu javnosti poznatog kao "Novi Sad na vodi". Iz dokumenata, koje je novinarima prosledio poverenik Narodne stranke za Vojvodinu, jasan je stav tog preduzeća – zakonski to ne mogu učiniti, jer je izgradnja na vodnom zemljištu zabranjena. S druge strane, izrađivači plana tvrdnje odbacuju i, poput gradonačelnika, optužuju "Vode Vojvodine" da koče razvoj grada.
Sad će da smene direktora, dobiju saglasnost, pomere nasip, ukinu vodno zemljište, i zidaju u "branjenom pojasu".
Dvaput ništa je ništa, crva nije ni bilo!
Metodologija "pomeranje zareza" aflatoksin...

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Novi K district... užas!

UNESCO im za to neće progledati kroz prste ako hoće na Listu svetske baštine..
 
I niko iz Vojvodina Voda da obrazloži svoj stav koji je bio negativan...

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Od rugla do poslovnog kvarta: IT centar umesto baraka

Novi urbanistički plan za deo Radničke ulice, menja se izgled ovog dela grada. Plac od dva hektara samo za poslovne objekte. Policijska stanica ostaje

Izmenama urbanističkog plana za deo novosadske Radničke ulice, posle više decenija, konačno su se stekli uslovi da ova izuzetno atraktivna lokacija nedaleko od dunavskog keja i centra grada - bude uređena. Novim planom, na prostoru od bezmalo dva hektara između Radničke ulice, Keja žrtava racije i parka prema univerzitetskom kampusu, predviđena je gradnja novih zgrada umesto odavno devastiranih objekata nekadašnjeg kompleksa fabrika "Danubijusa", Albusa" i "Idola".

srb-it-zgrumic%20(2)_620x0.jpg


Takođe, planirano je i izmeštanje glavne crpne stanice gradskog kanalizacionog sistema.

- One barake u Radničkoj 32, koje stoje kao surovo podsećanje na propalu privredu i neuspešne privatizacije, želimo da zamenimo novim investicijama, da pokažemo novi ekonomski potencijal Novog Sada i da potpuno preokrenemo situaciju, da iz propalih baraka dobijemo novi IT centar - izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Precizirajući detalje u vezi sa prostorom prekoputa OŠ "Đorđe Natošević", gradonačelnik je naglasio da Grad tu očekuje veliku investiciju jedne američke kompanije iz sektora Informacionih tehnologija (IT), koja je kupila jednu novosadsku kompaniju i, kako je rekao, želi da dodatno investira u Novi Sad oko 20 miliona evra.

Na toj lokaciji neće biti građene stambene zgrade nego samo poslovni objekti a postojeća Policijska stanica ostaće tu, ali će dobiti novu zgradu.

- Za Policijsku upravu Novi Sad ta lokacija je izuzetno važna u prvom redu zbog kontrole obližnjih Limana kao i blizine stadiona "Karađorđe". I zbog toga stanica mora da ostane na toj lokaciji - objasnio je odbornicima Dušan Miladinović, direktor JP "Urbanizam".

Planirano je i gašenje, odnosno izmeštanje Glavne crpne stanice kanalizacione mreže grada, kada bude završen i pušten u rad novi objekat koji se gradi nizvodno, kod Žeželjevog mosta.


OPŠTEGRADSKI CENTAR

NA prostoru u Radničkoj ulici planiran je novi opštegradski centar. - Taj poslovni kompleks može imati administrativne, turističke i ugostiteljske sadržaje, kao i one iz oblasti trgovine i uslužnih delatnosti, kulturne i obrazovne sadržaje - stoji u planu.

https://www.novosti.rs/vesti/srbija.73. ... sto-baraka
 
Detalji spuštanja grada na Dunav. :D Kako se pompezno priča o tom projektu šteta što na kraju neka od zgrada nema bar 25-30 spratova, ako već imaju mogućnosti da grade u visinu.

Na prostoru brodogradilišta planirane dvadesetospratnice

Plan generalne regulacije priobalja predviđa dvadesetospratnice na prostoru brodogradilišta, to jest na parceli na kojoj pravo korišćenja ima kompanija "Galens".

5e60c17056fa9-gup%201.jpg


5e60c17074ac3-gup%203.jpg


5e60c1706b7c1-gup%202.jpg


https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti ... tnice.html
 
ti sto se bune su za grad Novi Sad napravili samo ovo, gde su tada bili urbanisti i ostali?
jako lepo se uklopilo s ostatkom stadiona koji je inace bio ko kvantas pijaca, svaka cast majstori!!

https://www.fkvojvodina.com/img/vesti/48.jpg

sto se tice Novog Sada most na produzetku bulevara Evrope je goreci, ogromna guzva se stvara u Sremskoj Kamenici, mostu Slobode ceka se zeleno 4 5 puta.
 
Bilo je i priče da će most delom investirati i neki investitor, verovatno Galens.
 
Jedna nova na Bulevaru kralja Petra I

queen.JPG


Bulevar Invest - poslovna zgrada odmah pored prethodne

bulsajam.JPG


BulevarRumenacka.JPG
 
U novom sadu bi bilo najbolje da tokom ovog vanrednog stanja svaki dan pada sneg. Onds ne bismo morali da brinemo o širenju zaraze jer bi svi bili unutra.
Fotkano juče oko 15h.
6eaea6b73cdbd16a2e6a8aac51d61883.jpg


Sent from my SM-N975F using Tapatalk
 
Da li je neko uzimao stan od Euroinvest ns ? Kakvi su investitori? Vec su neke stanove prodali. U stvari sve sto su do sada uradili stoji da je prodato. Ne znam da li je zavrseno?
 
Imaju u izgradnji po 3-4 zgrade. Uglavnom sve rezervisano unapred ili rasprodato. Reklo bi se da su pouzdani.
 
Zna li neko u kojoj je fazi rad na "evropskoj prestonici kulture 2021"?
Tacnije, sta to tacno znaci za uredjenje grada?
 
Odlozice je za 2022 uredjenje grada osim fasada podno tvrdjave nista drugo nisam primijetio da se radi ...
Od silnih najava uredjenja preuredjenja ...
 
Nisam znao da je odlozeno. Kako stvari stoje ovo produzenje roka nece doneti neko veliko cudo gradu, jer su finansije preusmerene. Kultura posle kovida je zadnja rupa na svirali.
 
Vrh