Šta je novo?

Železnička stanica Novi Beograd

Хм, ја кад чујем за Лојаницу, одмах ми асоцијација на неке беспотребне конструкције од цеви. А ова позиција зграде железничке станице на средишту блока уместо ближе улице антифашистичке борбе је погрешна.
 
Uz obavezan balon na renderu samo zbog tih balona bih ga u penziju poslao
 
ALi koje smo mi sreće, urade projekat za nadstrešnice i 20 godina kasnije ga realizujete, sada uradite kao "moderan" projekat koji će možda biti realizovan takodje nakon par decenija kada bude totalno zastareo. Čisto sumnjam da će da ruše tek postavljene nadstrešnice da bi uradili novi Lojanicin projekat.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=724906#p724906:256sqbae je napisao(la):
direktor » 07 Apr 2020 06:25 am[/url]":256sqbae]Uz obavezan balon na renderu samo zbog tih balona bih ga u penziju poslao

Tako je a ti baloni odavno već više nisu u modi kad se prave renderi.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=724839#p724839:2vw4m8o1 je napisao(la):
Homer Jay » 06 Apr 2020, 21:38[/url]":2vw4m8o1]U vezi sa Železničkom stanicom Novi Beograd. Pre nekoliko meseci je bila Zorana sa nekom ekipom u obilasku radova na pruzi, baš na NBG, i ako se dobro sećam rekli su tada nešto u fazonu - evo, pored se gradi autobuska stanica, a mi se nadamo da ćemo u okviru investicionog ciklusa Srbija 2025. na ovom mestu izgraditi i novu železničku stanicu.

Tako da izgleda da genijalci zaista sada rade po starom nekom projektu za saniranje stanice, uz nadu da će da kane neka lova, pa da zaokruže ceo kompleks po Lojaničinom projektu.

bgdDOD-kroz-yelenilo-AUTOBUSKA-STANICA-%20(2).jpg
Pa onda su jos ludji, nego sto sam mislio to sto sada rade po projektu iz 90tih. Ja prosto ne mogu da verujem sta se radi. Poplocavaju se granitom ulice, a ovamo nemamo normalnu zeleznicku stanicu u glavnom gradu. Ludilo.
 
Zaista, kada si pomenuo granit, popoločavaju se tolike ulice, a nisu našli za shodno da perone popločaju barem behatonom. Naročito ako se pogleda koliko loše su popločane ulice i koliko je samo ploča oštećeno. Ovde bi stajale kao nove decenijama.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=724836#p724836:3ufx5a82 je napisao(la):
Igor » Pon Apr 06, 2020 10:28 pm[/url]":3ufx5a82]Treba ih stisnuti da ubrzaju radove na stanici i deonici koja je u izgradnji a njihove interne probleme i "nesporazume" dveju firmi neka ostave za sastanke u okviru partije u kini.

Mislim da je prvo ZM a posle čak i AV jednom skrenuo pažnju da treba da se ubrzaju radovi. Ali, očigledno je da jedina stvar za koju mogu da ih stisnu je...hm...
 
Retro tako 90 te o liftovima eskalatorims boljem prilazu nista valjda Ce da srede bar postojece stepenište onda ga urede ...
 
Жешћи промашај, већ замишљам брдо птичијег фецеса на стаклу. Боље од претходног стања свакако али морало је много боље да буде осмишљено. Још једно разочарење.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=725751#p725751:12yp9j8y je napisao(la):
Дошљак » 09 Apr 2020 11:09[/url]":12yp9j8y]Жешћи промашај, већ замишљам брдо птичијег фецеса на стаклу. Боље од претходног стања свакако али морало је много боље да буде осмишљено. Још једно разочарење.
U jednačinu pridodaj leto, sunce i manjak kiše... :)
 
Oronuli beton tu odaje najgori utisak, trebalo bi ga prekriti nečim ili ga bar ofarbati.
 
Бетон се лако замаскира, могу да га обложе панелима који су сад у тренду. А мени надстрешнице делују јефтино.
 
Нису чак неопходни ни пуни панели, могу се искористити различита решења као што имамо нпр. на гаражи БнВ ТЦ Галерије, ТЦ Ада и сл.
 
Direktor je okačio odličan primer za ovu stanicu, veliki deo prostora ispod same stanice bi mogao da bude stanična zgrada, da se samo zastakli i obloži. Toliko prostora ispod, mogao bi i jedan srednji tržni centar u produžetku da se napravi. Još kada bi BAS imao inteligentniji sistem ulaska na perone, pa da ljudi sa autobuske mogu da prošetaju dok čekaju autobus ili presedaju. Možda i topla veza izmedju dve stanice.
 
Da gisko samo nema ko to od glavonja da vidi od tog prostora ispod ploče sa dosta lokala moglo bi se pokriti dosta troškova vjerovatno bi lako našli i zakpce
Ali ni jedan političar ne vidi kako da se ugradi a IZS nema incijativu ....pa makar i lokali sa buvljaka
 
To sto je Disha prodlozio je samo cist zdrav razum i domacinsko razmisljanje.

To je ono sto nas ovde razlikuje od "njih" - domacinski pristup svemu. Jer mi gledamo na nas Beograd kao na nasu kucu, a svako normalan zeli da mu kuca bude sto lepsa, savremenija, bolja i odrzivija.
 
Ја и даље не могу да верујем да они овде нису оформили један подходник у правцу ка бус станици са радњама, пекарама, аутоматима за карте...Као што је случај у типа 4 од 5 жел. станица у западној и централној Европи. То је толико логично било обзиром на намену и организацију целог блока. Ми смо овде за 10 милиона максимално мгли добити у функционалном смислу перфектну главну жел станицу. Уместо тога добисмо шминку за верроватно и веће паре ако се урачуна колико нас Кинези вероватно деру по км пруге.
 
Imacemo normalnu stanicu ZS kada i metro, a to je kada na zapadu budu putovali teleportom.
 
Pisao sam vam već da sam video veliki pano iz osamdesetih sa "renderom" grada. Po tim planovima je žel. stanica NBG trebalo da bude natkrivena. Možda je to sad nerealno očekivati, ali s obzirom da će de-facto biti glavna žel. stanica u Beogradu, definitivno je zaslužila nešto bolje od ove nastrešice.

Izgradnja NCR- a u neposrednoj blizini je bilo još jedno auto-zafarbavanje u ćošak i sada polako gubimo opciju po opciju za železnicu. Imaćemo ultra-brzu prugu (po ultra-ceni) ali nećemo imati dobar način da uđemo u voz.
 
Vrh