Šta je novo?

Kineski kulturni centar

Сјајно ће испасти! +++ :gobb:
 
ako na ovoj zgradi ne urade dobro osvetljenje upropastice sve sto su do sada uradili


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
14.04.2020
c425e660f531aa11ca4793927157fea8.jpg
19aa3c4d183c2870b5a1dab8843a0295.jpg
2cfd82044fb6b29e70afc555230fa195.jpg
b170ff5d7281e1fbb0a9ca57e215382e.jpg
4a18773f4be334cd5ed8e9a571213aa0.jpg


Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka
 
Fantastique

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
 
Opa, i ovaj uvceni deo izgleda ide isto kao po renderu, imao sam sumnje ali svaka cast :).
 
Da, verno renderu. Kako izgleda gledati iznutra spolja kroz ove prozore?
 
Japanci će morati da traže dogradnju, jer će da izgledaju kao kineska garaža.
 
Bravo. Odlicna zgrada, samo je jos treba premjestiti u amfiteatar npr. umjesto hotela w ili viste i parkview .
 
Za početak neka uklone onu groznu ogradu pošto izgleda kao da se plaše da će neko da izvrši desant na objekat.
 
И мени та ограда смета.. Строге мере безбедноси су данас, нажалост, неизбежне, али увек је могуће уместо ружног решења изнаћи неко које је једнако ефикасно а, у најмању руку, естетски прихватљиво, ако не и лепо.
 
Da mi je znati na osnovu čega je urađena takva bezbednosna procena. Ne zaboravite da i elementi na fasadi imaju ulogu zaštite od udara.
 
Могуће да им је руско-јапански рат, где су се ђетић и самурај сукобили, и наравно ђетић победио, био основ за процену виског безбедног ризика. :lol:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=728087#p728087:zi2k9sry je napisao(la):
Igor » 15 Апр 2020 22:57[/url]":zi2k9sry]Da mi je znati na osnovu čega je urađena takva bezbednosna procena. Ne zaboravite da i elementi na fasadi imaju ulogu zaštite od udara.
Да је реч о амбасади у Кини или Јужној Кореји, где су доста зла нанели, па и да разумем. Не видим потребу за овако екстремним мерама у нашем контексту.
 
Расцветале јапанске трешње у Улици трешњиног цвета
tresnja.jpg

Не зове се џаба Улица трешњиног цвета! А сасвим је сигурно да је најлепши кутак новобеоградског сокака дугачког свега неколико стотина метара управо дрворед ове необично лепе биљке која је ових дана у пуном сјају. Разгранала се и накинђурила цветовима разних боја, обасјана пролећним сунцем примила под своје крошње радозналце и поносито им се обратила: „Да, ја сам та јапанска трешња!”

Негде пред крај 2013. године тадашњи амбасадор Јапана у Београду Масафуми Куроки симболично је посадио младице јапанске трешње на платоу где ће нићи нова амбасада „Земље излазећег сунца”. Забележено је да је церемонију организовала хуманитарна организација „Јапанско друштво” у сарадњи са ЈКП „Зеленило Београд”, као и да је донатор садница био расадник „Еден” из Зрењанина.

Године су пролазиле, и на том простору подигнута је и пуштена у рад јапанска амбасада. Збило се то 2015, а две године касније, десетак метара даље, почела је изградња грандиозног Кинеског културног центра, баш на оном месту где се некада налазила кинеска амбасада коју је НАТО авијација бомбардовала за време напада на Србију и некадашњу Југославију 1999. године. Иако је плановима било предвиђено да Центар буде завршен у априлу прошле године, радови још трају, а локално становништво уочило је да уместо наших, финалне послове обављају грађевинци из Кине.
rscvetala-tresnja.jpg

Током претходних година малену Улицу трешњиног цвета попуниле су нове, модернистичке зграде – од банака и осигуравајућих друштава, до стамбених објеката и хотела. У некада мирном новобеоградском кварту, којим су безбрижно шетали фазани са оближњег Великог ратног острва, све је прокључало. Постало је неподношљиво тесно за живот.

А јапанске трешње? Оне су преживеле и ојачале, и сваког марта постајале све живље и расцветалије. Додуше, под њиховим мирисним крошњама не окупљају се као у време „Ханамија” посматрачи трешњиног цвета с Далеког истока, већ пре свега неки овдашњи пословни свет који јури место за паркинг и нема времена за уживање у овом делићу природе.

Извро: Политика | 18.03.2020. у 12ч
http://www.politika.rs/scc/clanak/45024 ... inog-cveta
 
Šta su ovi plavi momenti na fasadi? Ne kontam da li je neko prelamanje svetla, senka, Photoshop ili osvetljenje? Pre neki dan nije bilo toga kada sam prolazio, fasada je bila čisto bela.

Inače vrlo lep prizor. Što kaže @Zezeljko, kao da nije iz Beograda. :)
 
Divne su, ali kratko im traje ovaj šarm :) Inače baš super slika stvarno, i zgrada je zanimljiva i originalna.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=728917#p728917:1nem6chb je napisao(la):
Bulbulderac17 » Pet Apr 17, 2020 10:08 pm[/url]":1nem6chb]ove tresnje treba saditi po celom bg ako ovako uspevaju.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Grad bi licio na svinjac u jesen. Imao sam ja tresnju i visnju ispred kuce, nisam mogao da ocistim betom od fleka.
 
Najveći broj japanskih trešanja (Prunus serrulata) uopšte na plodonosi, tako da nema ni fleka. Svakako bi trebalo izbegavati gomilanje jedne iste vrste, jer tako skracujemo sezonu cvetanja
 
Vrh