Šta je novo?

Zlatibor

Видео јесте леп, али из ваздуха показује да је на земљи страшније него што се види.
 
Već vidim da će se to odužiti i napraviti haos na leto...još su najgori vozači tu lokalci...
 
Mogu samo da pretpostavim da se ne radi posumljavanje.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=716115#p716115:qinh32dc je napisao(la):
Drakche » Uto Mar 10, 2020 3:03 pm[/url]":qinh32dc]Mogu samo da pretpostavim da se ne radi posumljavanje.

Drugo se ništa nije moglo ni očekivati nakon restitucije. Masovni otkup manjih vikendica i okolnih parcela koje su vraćene, krčenje svega do zemlje, kopanje 5m duboke rupe i onda gradnja.

Hajde da pokrenemo jednu lepu priču, okačite slike najlepših zgrada ili vikendica koje ste videli na Zlatiboru i recite otprilike gde se nalaze.

Meni su recimo lepe ove zgrade uz crkvu. Barem bojom i izborom materijala ne bodu oči kao neke crvene, ljubičaste i zelene fasade a imaju i podzemne garaže tako da su oni rešili svoj problem parkinga za razliku od nekih drugih.

Dalje vi dodavajte slike!
 
Trg je raskopan, počelo se s rekonstrukcium trga, šetališa i obale jezera.

Ne mogu nigde da pronađem koji je rok za završetak radova. Nadam se da će i one male uličice prema Grand restoranu popločati, tamo je 50 nijanski sive i sve te uličice iza trga izgledaju užasno. Jezero je ispražnjeno.

https://www.facebook.com/zlatiboroglasn ... 180171189/

Ako ima neko na Zlatiboru neka okači koju sliku radova.
 

Prilozi

  • ZL.jpg
    ZL.jpg
    158,6 KB · Pregleda: 3.512
Sobzirom na kvalitet radova mogu popločavati ponovo svake 2-3 godine. Prošle godine šetam po trgu a pojedine ploče se uzdižu kad gaziš po njima, pogotovo ako je vlažna podloga u proleće ili jesen. One male uličice iza trga koje su kao neke "šoping ulice" su katastrofa. Teška sramota za jedno turističko mesto.

Iskreno, ako te ulice ovaj puta ne popločaju istim kamenom kao i trg onda ću biti stvarno razočaran, kao i mnogi drugi turisti.

Hoće li sada urediti i obalu jezera?
 
"Centar Zlatibora dobija potpuno nov izgled"

Jezero je oprano i biće izgrađen optočni kanal koji će voditi vodu oko jezera, kako bi bio sprečen dotok prljave vode kad su velike kiše. . . . Centralni deo će biti popločan, a drvene kućice koje se trenutno nalaze na Kraljevom trgu biće uklonjene i sagrađeni novi objekti, tipski, zidani, sa površinom od 10 kvadratnih metara i imaće istu namenu kao i sada, samo u drugačijem ambijentu. . .

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1677753
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=736095#p736095:38zy0fr5 je napisao(la):
dragan » Čet Maj 07, 2020 12:22 pm[/url]":38zy0fr5]"Zlatibor dobija pravi planinski hotel
"Baskija" će imati 50 soba i velnes centar s pogledom na prirodu"

https://www.ekapija.com/news/2870049/zl ... a-i-velnes

Izgleda kao Zelenkada. Primetno je da hotel Zelenkada lagano gubi trku s ostalim hotelima, bez obzira što je davno izgrađen kad nije bilo puno konkurencije i što je do sada zarado milione. Očigledno da vlasnik nije hteo previše ulagati u hotel... Balkanska strategija :roll:

Da li se zna lokacija ovog novog hotela?

Znam da je u naselju 25.maj na granici s naseljem Karaula investitor kupio par kuća i okolno zemljište i da će graditi nešto veće. Koliko sam čuo dve zgrade s apartmanima, wellnes i zatvoreni bazen,restoran... U tom delu nema ni kafića ni restorana, samo vikendice tako da kad nešto iznajmim u tom naselju nemam gde na kafu... A uvek iznajmim nešto u ovom delu naselja jer je sve u šumi i stvarno ima dosta drveća i biljaka a samo 1km od centra.
Ima novi kafić u Zovi ali to je poprilično daleko i zabačeno onima koji ne poznaju mesto.
 
Pitam se da li će otvaranje Gondole stvarno doneti povećanje turista kao što očekuju u opštini? :?:

Sigurno je da će biti atrakcija i da je s Gondolom porširena ponuda ali baš da će značajan broj turista dolaziti prvenstveno da bi se vozao Gondolom u to baš nisam siguran...

https://www.ekapija.com/news/2870632/pu ... -francuske
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=736415#p736415:37phtc77 je napisao(la):
nensav » Pet Maj 08, 2020 8:26 am[/url]":37phtc77]Koliko je ovo urbanističko ludilo na Zlatiboru uzelo maha

Plac od 800 kvadrata se prodaje 92K !?

https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=FgmSv8Rqd-M&feature=emb_logo

Za te pare se kupuje stan u centru Beograda

Te pare neće dobit nikada jer je lokacija katastrofa ali iz pouzdani izvora znam da se bez problema prodaju trošne stare vikendice za rušenje u naselju Karaula i 25.maj za 100-150k € na 4 ara placevima, bitno je samo pozicija placa.
 
Hoće li mi neko objasniti ko kupuje te silne stanove koji se grade gore? Mislim da je opština Čajetina u vrhu po broju novoizgrađenih stanova u Srbiji, da se zadnjih godina gradilo stanova koliko i na Zvezdari, možda i više. Dakle ja ne vidim smisao. Planina nema nikakav centar, ako je to ono što zovu Kraljev trg, to nema urbanu funkciju centra, dakle ti objekti mogu da se grade bilo gde, ne moraju da se nabijaju blizu tog fiktivnog centra.
 
У том комплексу биће 7 зграда.
Тренутно су на десетине зграда (тридесетак) у некој фсзи градње.
Управо сам сад на Златибору. Нема много људи током недеље, данас се мало појавило више non Уе таблица. Најчешћа возила су миксери и камиони са другим материјалом.
Трг је раскопан, језеро испражњено и страна до трга раскопана због зацевљења потока и његовог одвођења даље. Улица од трга ка пијацу, поред амбуланте и полиције је раскопана и ту је сада ров дубок око 10м. Исто је тако од раскрснице од пијаца низ Обудојевицу ка Ароми.
У тржном центру поред градњи пар зградс, поставља се бехатон. Неки локали раде, неки не, неке је зстворила ПУ, не може да се прође.
Ових дана дува јак ветар, све је прашњаво.
Укратко, ових дана Златибор је за заобилажење. Градилишта су на свим странама, има много камиона, других машина, буке и прашине. Превелке су ми слике са телефона. Док седнем за рачунар, поставићу нешто.
Гондолу не очекујте пре августа.
 
Вожд":3hq1rwdy je napisao(la):
Bolna realnost.
Provodio sam par zimskih odmora u RTS-ovom odmaralištu odmah uz "Titovu vilu" .
Istini za volju, ta vila nikako nije Titova, jer nekadašnji predsednik SFRJ nije ni prošao pored nje ;)

Umesto borove šume i objekata koji su se odlično uklapali u planinski ambijent, dobismo "Mirijevo na planini"

No u zemlji poput naše, sve je "normalno" pa i ovakvi stambeni kompleksi...
Opština sebi zabija nož u leđa, i pravi dugoročnu štetu, al koga to briga dok se "para vrti".

Mene svakako Zlatibor, ili makar ovaj deo što smo do sada podrazumevali kada kažemo 'Zlatibor' više neće videti, a svaka čast onima koji iz grada na odmor 'za promenu' odlaze u grad

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
 
Tačnije, po propasti Užičke republike, tokom evakuacije, vođe NOP su prespavali tu, ujutru su krenuli ka Hercegovini.
 
Vrh