Šta je novo?

Kupovina nekretnine, stana, kuće (pitanja i saveti)

Bolje je da gledaju manji plac ako su već u godinama. Oko toga se mora mnogo raditi da bi bilo sve uredno i čisto.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=729027#p729027:tbwf120v je napisao(la):
paradig » 18 Apr 2020 10:08 am[/url]":tbwf120v]Vradovic, hvala na dobrodošlici i brzom odgovoru.
Već smo u godinama, tako da nam škole nisu bitne.
Nismo više vezani za grad poslom, ali nam je važna relativno dobra povezanost sa gradom.
U porodici ima i onih koji ne voze, tako da nam je gradski prevoz (možda neki voz?), zaista bitan.
Vazno nam je da plac bude velik, da je okruzenje vikendasko a ne ratarsko stocarsko.
Da naselje nije pretrpano kao npr naselja opstine Grocka (Kaludjerica, Boleč, Leštane itd), ali da opet postoje neke osnovne stvari, tipa pekara, prodavnica, trafika...
Kvadratura od 100 d0 150 kvm nam je dovoljna.
Budzet ne bi premasivao 80.000 Evra, mada vidim da ima predivnih ponuda i za 40 - 60.000.
Kao što rekoh i u prvom postu, po oglasima ima zaista predivnih kuća, okruženih zelenilom i tu oko izbora nemamo problem. Ono što nas muči je da u svom tom mnoštvu izaberemo naselje koje ima najmanje komunalnih problema.
Pod probleme možemo svrstati:
Slabo organizovan gradski prevoz
Neredovno snabdevanje vodom
Neredovno snabdevanje strujom, internetom itd
Opasnost od poplava, klizišta itd
Postojanje ozbiljnih zagađivača okoline (deponije, industrijska ili intenzivna stočna proizvodnja)

Lokacija Zaklopaca blizu restorana donje strnjike.
Imas tri linije gradskog prevoza 301, 302, 303 do ustanicke a odatle ce jednog dana biti metro :)
https://www.google.com/maps/place/Доње+ ... 20.6691054

Na tom delu tj pad ka Dunavu bunarska voda ti nece biti nikakav problem! Pogled na Dunav odatle je prelep.
Vazduh je cist u tom delu jer duva kosava sa ravnice. Zaklopaca je zapravo skoro pa planina! Moj savet je da obidjete taj deo kolima pa da utvrdite sami. Dodatno kuce u tom delu se uglavnom kupuju direktno obilaskom na licu mesta tako sto se pitaju komsije ko prodaje.
Ta lokacija je pogodna jer relativno brzo moze da se izadje na autoput ako se ide kolima ili sa 3 gradske linije do grada preko ustanicke.
Okruzenje je definitivno vikendarsko.

Trenutno nema u prodaji nekih kuca ali ima jedan plac
https://www.indomio.rs/9321635

Evo jedna kuca za koju bi mozda prihvatili ponudu od 80k eura.
https://www.beostilnekretnine.rs/6215-k ... 240m2-7ari

ili ova pa da se sredi
https://www.halooglasi.com/nekretnine/p ... 7216524831
 
@paradig, ја као неко ко живи у Заклопачи бих вам пре препоручио део Гроцке око АМД, Црвени Брег, Чаир или како год да се назове. Ту имате линију 302 која иде на неких 20-ак минута, 301 не постоји већ 20 година (има и доста Ластиних линија које мало брже стижу до Гроцке за разлику од ГСП-а. Одношење смећа је решено (на целој општини Гроцка), водоснабдевање је решено, чак и канализација колико знам. Ту су банке, ДЗ, дрогерие, меркети и доста државних институција. Мало је гушће насељено, али једино испуњава ваше критеријуме.
Уколико бисте били задовољни и бунарском водом (постоји водовод, али је у очајно стању, рестрикције честе и мислим да викенд насеље није баш најбоље покривено истим) онда је Заклопача боље решење јер је ређе насељено, удаљена је од Гроцке неких 4 км (што по неким мојим критеријумима није много), али је ближа граду. Одношење смећа је решено као и у Гроцкој, једном недељно се празне кућне канте. Од превоза ту се додаје и линија 303 (+ 302 и све што иде у Гроцку од Ластиних) као и аутопут удаљен око 8 км. Дунавска падина је у ж а с, не знам како него то може да препоручи као добру локацију. Завојице и Плавинци су већ нешто боље, притом имају и свеже асфалтиране улице и генерално су пријатније за живот, али има и њива и викендица, мешовито. Са Врадовићем бих се једино сложио око ове куће конкретно, ово стварно изгледа добро.
https://www.beostilnekretnine.rs/6215-kuca-sa-pogledom-na-dunav-plavinci-240m2-7ari
Брестовик иде ка томе да постане елитно викенд насеље, озбиљних кућа има тамо и поглед на Дунав је много лепши, али нема градски превоз, само Ласта, нема водовод ни канализацију наравно, али ето, поглед на Дунав је бољи.
 
Hehe Somi303 hvala za update!

Jel mozes da nam das tacno pod-naselja koja su od smederevskog puta do Dunava kako se zovu?
Mislim na sve te mikrolokacije koje kao pripadaju Zaklopaci?
Mozda sam ja omasio nesto za "Dunavsku padinu" a sad posle tvog posta vise nisam bas siguran gde je to tacno.
Ako ti nije tesko oznaci nesto na mapi.

Takodje me interesuje da li ima nekih informacija za kanalizaciju u Zavojnicima i Plavnicima? Da li je nesto u planu?

Evo jos jednog mozda pogeda kako izgleda sa te strane
https://www.google.com/maps/place/Hacie ... 20.6679681

Trenutno su kuce "onako" kao i sama lokacija kao i sama infrastruktura ali iskreno ima potencijal da postane odlicno naselje.
Pogled je stvarno super!
 
Placevi/kuće sa pogledom na Dunav su uglavnom daleko od Smedervskog puta, samim tim i od prevoza. Mislim da su za stalni boravak mnogo prikladniji Ritopek i Grocka.
 
Mislim da nije uvek tako. Stara Beogradska ulica je na dovoljnoj visini da se lepo vidi na sve strane. Ipak trebalo bi Somi303 da kaze vise o tome. Ja licno da kupujem mislim da bi tu gledao kuce sa placom. Odlicna je lokacija. Na zalost ne postoje neke specijalne fotografije na internetu.

Mislim da je ova fotografija odatle negde
https://basepic.com/storage/app/images/ ... af475c.png
 
Dunav je u reonu Zaklopace najudaljeniji od Smederevca, postaje vidljiv tek kada se put počne spuštati ka Grockoj. Najbolje je da kreneš kolima u obilazak pa da vidiš kako to u stvarnosti izgleda, nije baš kao što zamišljas. Kraj jeste lep vocarski poznat po kajsijama, ali pogled i infrastruktura nisu baš idealni...
 
Šta mislite o: https://novazgrada.rs/milice-milojkovic-15-lot488? Cena, lokacija, itd. Zgrada je na nekih 100-200 metara od Voždovih Kapija.

Taj investitor je izgradio Subotičku 24 i Prespansku 1, slao sam fotografije ovde: viewtopic.php?f=21&t=546&p=726551&hilit=prespanska#p726551. Sve u principu rade po istom šablonu, ta zgrada u Milice Milojković će biti slična kao Subotička, i spolja i iznutra.

Da li možda na ovom forumu ima neko ko je kupovao stanove na ove dve lokacije? U pitanju su povezani investitori: MS Invest, IVGold, itd.
 
Zašto živeti u manjem mestu ili koje su prednosti života u manjim mestima?

Poenta teksta:

Evo jednog predloga koji bi možda mogao da reši vaše trenutne probleme

Recimo da prodate stan u većem gradu za taj prodati stan možete dobiti pristojnu sumu novca. Koliko god novca da dobijete sa tom sumom bi možda mogli dobrim delom da rešite vaše trenutne probleme pa i želje uz prethodno informisanje i edukaciju.

Naš predlog je da se raspitate koliko novca bi mogli dobiti prodajom vašeg stana i ujedno pretražite oglase putem kojih se prodaju kuće ili vikendice u vašem okruženju. U startu možete saznati koja je razlika sume koja bi vam preostala prodajom stana i kupovinom kuće ili vikendice. Jasno je da će biti potrebnih ulaganja u nekretninu koju bi kupili, ali je izvesno da ćete za te radove imati neophodna sredstva i možda vam čak ostane za kupovinu mlađeg auta i kupovinu još nekih potrebnih kućnih aparata.
 
Vec neko vreme razmisljam o kupovini imanja, salasa, domacinstva...do 1h15 od Beograda, ideja mi je da to bude za penzionerske dane i da pruzi mogucnost i neke dodatne zarade (mozda neki vocnjak, vinograd, mozda cak i turizam). Budzet je recimo do 180k evra. Znam da za taj novac moze svasta da se nadje ali bih voleo da cujem misljenje clanova koji mozda imaju slicna razmisljanja ili iskustva, i da mi mozda daju neku ideju sta bih za taj novac trebalo da dobijem/gledam.
 
Prvo ubodes setarom krug sta ti je na zadatolj udaljenosti od gajbe izgradnjom AP ka cacku dosta se toga primaklo bg a grade se jos neki AP
Drugo da li preferiras ravnicarski kraji ili brdoviti kraj
Trece 180k € je fin budzet za takav poduhvat da budes mali dundjerski
Sto se tice kulture za sadnju mislim da bi to trebao da vidis nije isto vojvodina ili sumadija
Orasaasti plodovi su u modi trenutno drze cijenu
 
S obzirom da gledas to kao dugorocnu investiciju sat i 15 minuta je prilicno rastojanje. Na primer autoputem je to vec negde Pozega/Uzice ako se gleda na tu stranu. Ako hoces kombinaciju da je lepo a i turizam mozda i Taru mozes da gledas jer to je isto u tom nekom rasponu. Fruska gora je takodje lepa a putevi su dobri.
 
Direktore, hvala na odgovoru.
U principu gledao sam Frusku Goru, salase po Vojvodini (Čenejski mi se svidjaju najvise) i Valjevacki kraj. Voleo bih da to bude ipak blize civilizaciji, mozda nekoj magistrali ili autoputu, da bude nesto sto moji potomci mogu lako da prodaju. Sto se tice kultura za sadnju, opet sam razmisljanja da bi to moglo da bude nesto vece, s obizrom da bih voleo da imam dodatni priliv novca od toga. Koliko znam oracasti plodovi trebaju da se "cekaju" i po nekoliko godina dok stabla ne sazre potpuno, znaci period od 5 do 10 god, a do tad ko zna kakvo ce biti trziste za njih.
 
Pa recimo orah koliko znam drzi cijenu trebalo bi svakako dublje istraziti trziste tu je beli luk recimo interesantan a moze se kombinovati vise kultura to sve zavisi od zemljista mada borivnicu sad gaje u dzakovima sa kiselkastim zemljistem pa mozes da ih redas gdje im klima odgovara ...
 
U Vojvodini ti je generalno skuplja cena zemlje i jako je tesko kupiti vecu parcelu na pristojnim lokacijama
 
Pogledaj Stare Banovce ili Nove Banovce ja bi tu gledao sa tim kapitalom.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=734300#p734300:vqtjyk01 je napisao(la):
Predgradje » 02 May 2020 06:44 pm[/url]":vqtjyk01]Vec neko vreme razmisljam o kupovini imanja, salasa, domacinstva...do 1h15 od Beograda, ideja mi je da to bude za penzionerske dane i da pruzi mogucnost i neke dodatne zarade (mozda neki vocnjak, vinograd, mozda cak i turizam). Budzet je recimo do 180k evra. Znam da za taj novac moze svasta da se nadje ali bih voleo da cujem misljenje clanova koji mozda imaju slicna razmisljanja ili iskustva, i da mi mozda daju neku ideju sta bih za taj novac trebalo da dobijem/gledam.

Prilično si novca odvojio, ili planiraš da je 45min od BG ili da je poveće parče zemlje :) u svakom slučaju zanimljiv projekat...neko mi skoro reče kupio čovek domaćinstvo u selu iza Tornika na Zlatiboru sa 4h zemlje u komadu za 25.000€, na samom Zlatiboru koji je 15km udaljen placas zlatom...po meni je važno da proveris kvalitet zemljišta na lokaciji koju budeš kupovao, kao i postojanje podzemnih voda koje mogu da se iskoriste za pice, zalivanje ili za grejanje...deli iskustva i srećno!
 
Predlozi za sledeća mesta u pančevačkoj opštini, za one koji bi u ravnicu sa pogledom na brda, što je po meni najbolja opcija, uz blizinu Dunava:

1. Omoljica-najsredjenije i najurbanije, čisto, najbliža Bg-u,
2. Ivanovo-najmanje, vikendaškog tipa, pored Dunava, za "odmor od života",
3. Banatski Brestovac-siromašnije, jeftinije, ali dobro za voćarstvo i vinogradarstvo, obzirom da se većina stanovništva time bavi. Blizu Jabukov cvet i Dunav.

Sva ova mesta su mnogo sredjenija od većine toga što se nalazi južno od Save i Dunava, a slične je veličine. Beograd je na 40-ak min vožje odličnim putem, dok je Pančevo na 15-20 min.
 
Vox,

Kakva je situacija sto se tice vazduha s obzirom da je rafinerija poprilicno blizu a i deponija u Vinci je uzvodno. I kanalizacioni ispust u Velikom Selu nije daleko?
 
Vazduh je bez boje, ukusa i mirisa, a u Ivanovu se svako leto kupam u Dunavu i ne fali mi ništa, za sada :) Do Grocke idem čamcem na riblju čorbu, ali mnogo mi je lepše sa banatske strane.

Šalu na stranu, zagadjenje vazduha ne predstavlja problem - bar ne veći nego u Beogradu, ka kome i kada košava duva nosi sve to. Zbog toga mi je još smešnije kad Beogradjani nešto sažaljevaju Pančevce zbog zagadjenja.

Velika prednost mesta koje sam nabrojao je i buduća izgradnja mosta kod Vinče, koja će ih još više približiti Beogradu.

Prilično velika razlika u urbanizmu je veoma primetna čim se predju Sava i Dunav. Neka se niko ne ljuti, ali to su činjenice. Npr. kad idem u Smederevo iz Pančeva, koje je i samo zapušteno mnogo više nego nekada, uvek se šokiram kako to tamo izgleda. Onaj cirkus, neurednost, kućice načičkane kao favele..
Jednom sam samo išao starim smederevskim putem ka Beogradu. Iskreno, jedino što je meni tu lepo jeste fantastičan pogled na Dunav. Izgled naselja je očajan. Sve bez reda i smisla.

Meni je, što se tiče Srbije, podrinjski kraj prelep. Krupanj, iz kojeg mi je deda, i ceo taj kraj, Tršić, Koviljača, zelenilo, brda, guste šume, raj na zemlji..Lepo je i sredjeno oko Novog Sada, Sremska Kamenica itd. Blizu je velikog grada, sredjeno, uredno, lepa priroda.. Šumadija i Valjevski kraj su isto tako lepi, ali to je malo dalje i pogodno za one koji hoće veliki komad zemlje i da se bave poljoprivredom.

Svakako, najbolje je sesti u auto i provozati se okolo pa pogledati, ali sa južnim selima pančevačke opštine nema greške. Pogotovu za penzionerske dane. :sesir:
 
Ako se prica o lepoti u Srbiji, ne sme se propustiti Takovski kraj
 
Pozdrav svima,

Nedavno sam bio u obilasku jednog stana koji se prodaje na Novom Beogradu a koji bih ja mozda kupio. U pitanju je zgrada iz bloka 28 (tzv Televizorka), bul Arsenija Carnojevica.

Ono sto bih istakao jeste da je stan koji gledam, okrenut ka autoputu.

Moze li neko ko zivi u toj zgradi u tom bloku i najbitnije, ko je okrenut ka autoputu, da mi kaze da li je ok takva pozicija stana za svakodnevni zivot,da li smeta blizina autoputa kad otvorite balkonska vrata,prozore itd...

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
 
msm da sam nakon 20 godina zivota u toj zgradi kvalifikovan da ti odgovorim na pitanje i ukratko...nemoj to sebi raditi sem ako prodavac ne skida gace sa cenom a tebi je hitno da se skucis. meni je buka od autoputa bila nesnosna. jos je stan na cosku zgrade, terasa zastakljena a otvoren prozor na samom cosku umanjivalo u nekoj meri buku. medjutim meni je i to bilo previse i sad bezim ko djavo od krsta od svake varijante gde je stan okrenut ka prometnoj ulici.
stanovi ka skoli su druga prica i nemaju taj problem.

inace, gradski oci lazu vec decenijama da ce biti postavljene zvucne barijere a zadnje sto sam cuo je da su odustali od toga jer ''umanjuje buku samo do 4 sprata'' pa sto da se oni zahebavaju sa tim. a hiljade ljudi zivi u tim zgradama okrenuti ka autoputu i nikom nista. klasicna srpska prica (divljastina ocu reci)

srpski-prigusivac-za-autoputeve.jpg
 
Vrh