Šta je novo?

Trg Slavija

Радна акција Беобилдера. :mrgreen:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=737525#p737525:1grqilro je napisao(la):
solecar » Pon Maj 11, 2020 5:02 pm[/url]":1grqilro]Već nam preseda, i tako od 2012. Sa svakom novom "garniturom", sve gori i gori radovi, ako se izuzmu Bulevar i Nemanjina.

Garnitura? Koliko mogu da primetim, garnitura se u globalu ne menja, vec su se samo promenile partijske knjizice. :D A ni jedna partijska knjizica nije garant bilo cega, pa ni kvaliteta radova. Uzmimo na primer ovaj fush na Slaviji :bash: Ali onda se setim poplocavanja Terzaija, kralja Milana, Savskog Trga i onih plocnika koji su odmah poceli da se krune, za vreme "prethodne vlasti" kojoj su pripadali mnogi sadasnji zamenici gradonacelnika i ministri :notok: tako da mu to sve opet dodje manje vise na isto.

Ovde se sve svodi na mentalitet naroda, koji je takav kakav je, a to se to tesko menja, bez obzira kojoj partiji pripadas. Ima onih koji su promenili po 5-6 partija...to bi onda znacilo da su bili bolji dok su bili tamo, a losiji zato sto su sad vamo. Nidje veze. Same shit! :gobb:
 
Ne znam koja je najadekvatnija tema, ali s obzirom da je u neposrednoj blizini slavije, da uporedimo kako je BG nekada gradjen (po ugledu na Beč i sl.) i danas kako je potpuno devastiran zbog automobila i kriminala kada je ovoliki broj automobila na ulicama umesto u garažama (koje najčešće ne postoje).

Obratite pažnju na zelene baštice koje razdvajaju kolovoz od trotara, danas služe kao parking.

HnI2gWBBme4XBFt90Q3Fid70GTsfohhhGMEyVzf688lrjXFanJYSjiz-EBOuGDK6T9f6wcRv5pfKT9cfmxk1mA2IEs0yqafxu3jCu3x4h5AEvw

http://www.staribeograd.com/galerija/ma ... _itemId=51

Belgrade+tram+1963.JPG

http://transpressnz.blogspot.com/2014/0 ... -1963.html
 
Stvarno, kako uvek ovdašnje vlasti uspeju da unakaze sve ono što neki arhitekta podigne i ostavi svom narodu???
 
Kad sam malo razmislio, shvatio sam da su verovatno komunisti namerno opeglali zgradu u narandžasto da bi se kobajagi bolje stopila sa gromadama iza i prekoputa.

Kako vreme više prolazi, tako taj kompleks počinje sve više da mi bode oči. Ne zato što je sam po sebi loš. Daleko od toga. Ali zato što mu NIJE TU MESTO.
 
Ни мени никад неће бити јасно зашто баш то ту. Једна од ствари која "дехуманизује" цео простор је комплекс Добровићевог Генералштаба.

Иначе, данас нема дрвореда са леве стране Немањине улице од К. Милоша до Ресавске.
 
Мени при поређењу ове две слике прво што упада у очи јесте жртвовање травњака због паркинг места.
 
Ovde ne bi ni trebalo da bude parking sve neke državne institucije i kancelarije okolo koje valjda imaju svoje garaže, nema ni lokala ni ništa okolo, čemu tu parking...
 
Имају већи празан плац у Ресавској где паркирају и где има простора да се направи велика гаража на више нивоа.
 
Нема више ни дрвореда са обе стране ни у делу код Народне банке. То нико није ни приметио исто као што они који су пројектовали обнову из 2006. највероватније нису ни знали да су ту били дрворедни травњаци, а до шездесетих година и високи јаблани засађени у време краљевине као и дрворедни травњаци са живом оградом.

Није тешко да се та слика врати, довољно је да се бетонске плочице замене травњаком !

Хвала постављачу слике, јер до сада нисам наишао ни на једну на којој се тако добро види дрворедни травњак. Тако да сада знам да сећање које сам сачувао није нека дечија уобразиља, јер сам у време када је коцку заменио асфалт у Немањиној - приметио да нешто недостаје, нешто лепо.

Изгледа да сам тада вероватно први пут чуо - глас природе београдских улица... 10 година са вама су за нама !
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=738654#p738654:23zjes4l je napisao(la):
And7rey » 15 Мај 2020 12:29 am[/url]":23zjes4l]Ovde ne bi ni trebalo da bude parking sve neke državne institucije i kancelarije okolo koje valjda imaju svoje garaže, nema ni lokala ni ništa okolo, čemu tu parking...
Барем је тај паркинг физички изграђен у Немањиној. Мени је још мање јасна Краља Милана где нема ниједно паркинг место а тај део тротоара је бетониран. А због самог дрвореда та ширина од 1.5 метара се ни не користи за пешачење
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=747400#p747400:1oeor79o je napisao(la):
Саша » Pet Jun 12, 2020 10:31 pm[/url]":1oeor79o]Данас:


Bas me zanima, da li pri ovoj "rekonstrukciji", posto jos uvek traje cim lokal nije zavrsen, planiraju da uklone ove grafite sa zidica desno sa slike koji kvare ceo utisak? :notok:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=747494#p747494:qrwszgao je napisao(la):
astrodule » Sub Jun 13, 2020 10:51 am[/url]":qrwszgao]Ovaj lokal (turistički info centar) se gradi duže od pasarele kod Beton hale.

Koliko se secam, taj lokal je trebalo da bude turisticki info centar...E pa, koliko turista na Slaviji, toliko potreba za lokalom...zato se toliko dugo gradi!
 
Vrata su kao na Palati pravde :)
 
zexland":134c4cd6 je napisao(la):
Mene podseca na akvarijum. Samo fali da se napuni sa vodom i da ubace sarane, skuse i kecige unutra. Eto atrakcije za Slaviju ! :)
ne znam da li se salis ili ne ali meni je to odlican predlog...:)...jos zamisljam nocu..neko dobro osvetljenje...wow


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Završiće oni taj lokal brzo, čim krenu navale kineskih turista nakon pandemije . Sad nema turista pa oh briga, a i dovoljno je za kampanju poduhvat oko savskog trga.
 
Vrh