Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

@ blagić je kralj - sam sebe citira " vratimo se temi" :lol: bas sam se nasmejala.

@ ivchony jos jednom hvala za ove fotke. Ma mogli bi oni brzo da odrade papire samo kad bi se tako odlucilo. Ne znam, mislila sam da "ako nemas para ni za eksproprijaciju zasto hoces da pravis put uopste?"
Kolike god da su pare zar one ipak nisu minorne u odnosu na cenu gradnje puta iako on ide kroz kredit.
Ono sto mi nije jasno da nemqmo 3 postena coveka na vlasti / opoziciji koji bi pitali za realne probleme ovog tipa. Nego se igramo demokratije gde svaki pojedinac posalje mail, oni nesto odgovrore i to je kao resenje. Minist. Mihajlovic kaze da se intezivno radi ima 150 masina i tu je kraj. Ali nisu ni oni krivi u tolikoj meri kao oni koji bi trebali da kontrolisu radove a ne da informer krijuci poseti gradiliste i zaključi da se ne radi. Ipak, uzdam se da ce jednom svi prekrsajno odgovarati i da se ne isplati biti pokvaren.
 
Kolko kosta eksproprijacija cele trase? 32.000m duzine X 50m sirine - tuneli 5.000m x 50m tuneli = 1.350.000m2, sa petljama da zaokruzimo na 15.000ari. Kolka je prosecna cena ara na celoj trasi, ako je recimo 1.000 evra, dolazimo do cifre eksproprijacije oko 15 miliona evra.
 
Offtopic je obrisan a zbog teranja člana foruma jedan forumaš je na određeno (duže) vreme udaljen sa foruma.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739938#p739938:3fevngi8 je napisao(la):
Niko Kažanegra » Uto Maj 19, 2020 12:20 pm[/url]":3fevngi8]Браво ivchonny ,јављај сваку новост....
@Niko, nije sad teško pratiti. Investitor su Putevi Srbije, pa na nekoliko dana gledam šta se objavljuje od građevinskih dozvola. Ne pratim samo ovu temu, nego i ostale pravce mogu da pratim, mada ni tu nema ništa. Javljam čim bude još nekih pomaka.
 
Hvala Igore. Nadam se da ce neko vreme biti mira na forumu.
@MiraC drago mi je da sam te nasmejao. Znas i zasto sam to uradio. :wink:
 
MiraC":2z8lktru je napisao(la):
Nije baš tema ali izgleda da su uradili onaj put Glumač- Zdravčići. Taj deo je bitan onima koji idu iz Kosjerića za Zlatibor pa bi išli starim putem za Ue.

Нисам знао за ово. Лепа вест. Да ливсу урадили целу трасу. Још да среде рупе на Л. Село - Пожега и магистралу не морају ни ове године да заврше.

https://www.facebook.com/17074713262164 ... 525135887/
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739996#p739996:2z8lktru je napisao(la):
Earthmoving » Uto Maj 19, 2020 2:40 pm[/url]":2z8lktru]Kolko kosta eksproprijacija cele trase? 32.000m duzine X 50m sirine - tuneli 5.000m x 50m tuneli = 1.350.000m2, sa petljama da zaokruzimo na 15.000ari. Kolka je prosecna cena ara na celoj trasi, ako je recimo 1.000 evra, dolazimo do cifre eksproprijacije oko 15 miliona evra.
Мислим да је 1000е много, тачније да није ни близу. Камо среће.
 
Pa dobro, ako je manje, onda je to manja cifra od 15 miliona evra, pa valjda za drzavu to nije tolko velika suma. Ja sam bacio pogled na cene placeva u oglasima od Preljine gde je oko 2000 evra ar, ka selima oko Lucana gde je 600, pa dodjoh do nekog proseka za celu trasu 1000, al naravno da je mala verovatnoca da sam precizno pogodio, to zavisi kolko su se s kojim vlasnikom pogodili, naravno da ja nemam te informacije, a moguce se i kriju zbog pregovaracke pozicije drzave da drugi vlasnici ne traze vise ako cuju da su drugi vise dobili. U svakom slucaju, ako je ova cifra i priblizna, eksproprijacija je mali deo vrednosti citavog projekta, pa ako za to nemaju para godinu dana onda su finansijski nikakvi.
 
@ branik joj ne znam, po toj reportaži oni kao jesu ceo taj potez radili. Necu stici ovaj vikend da prodjemo tim delom, ali cim bude vremena provericemo. Bitno je jer jos uvek mnogi idu preko Divcibara i skrqcuje dosta vreme putovanja ka Ue. Sto se tice starog puta itekako ce biti aktuelan cini mi se celog leta jer su radovi na magistrali.
U pravu si za put preko Lunovog Sela, treba da se urade neki delovi i tek ce da propadne jer ova rekonstukcija magistralnog sav saobracaj gura tim delom.

Evo kompletan izvestaj @ branik. Nisu sve zavrsili ali tqkav je plan....

https://www.facebook.com/17074713262164 ... 521787854/
 
Evo najnovijih informacija u reportaži Prve od čelnika opštine Čačak o eksproprijaciji na teritoriji opštine Čačak kao i snimci dronom iskopa tunela
O radovima na deonici priča kao da mu je tekst sastavljao Goran Maslar
Vredno rade i neimari i opštinari :bash:

https://youtu.be/yJo-exrT9uM
 
Da li je ranije pominjan rok za završetak dela Preljina - Pakovraće? Dobro je da se to gradi kao prioritet, ali ako je za kompletan autoput rok 3 godine (2,5g po obećanju AV), možda će ova prva deonica biti završena do sledećeg proleća? Ili zime? To je nekih 10 km autoputa.
 
То се зове оптимизам! Не знам како ће било шта урадити на том делу, ако нема експропријације...мада чуда су увек могућа!

Sent from my Armor_3 using Tapatalk
 
Za kopanje tunela nije potrebna eksproprijacija? Valjda niko nema parcele u samoj zemlji. To mogu da rade bez problema.

Inače, po novom zakonu eksproprijacija je veoma ubrzana. Beše rok od samo 7 dana za žalbu? Ali ako država nema para, džabe sve.
 
Cika Vlasta je obozavao takve kao ti i rekao bi ti da prelistas forum. :D
Ali posto sam ja fin, evo da ti odgovorim. Nasa vrla Ministarka Mihajlovic je izjavila da ce deonica Preljina-Pakovrace biti prioritet i da ce se prva graditi. Nisu pominjani nikakvi datumi, koliko se secam. Ali sve i da jesu, ogromna vecina clanova ovog foruma ne veruje bas toliko u datume kojima se razbacuju nase glavonje.
Ja sam licno optimista da ce to Kinezi svojski napasti, kad pocnu da rade. Ali problem je kao i obicno nasa birokratija.
 
@Cheyenne ovde su pisali pre da za taj obim posla ne treba ni godina dana, ali godina je ipak najverovatnija. Pošto još nije početo a 2020godina je ,onda je jasno da onaj njihov rok za ceo AP( kraj 2021, pocetak 2022) bice samo za deo do mesta Pakovrace , mada i to se moze probiti.
Provereno znam da ide eksproprijacija za tunele, ne znam konkretno za brdo ali ulaz i izlaz i ti delovi ispred, tu su morali da se regulisu papiri.
Na ovom snimaku, hvala @ Lucanus, ovaj gospodin kaze da je Cacak zavrsio 90 % eksproprijacije za ovaj deo a to sigurno obuhvata sve do petlje Pakovrace i dalje ka mestu Lucani. E sad, moze gpspodin i da laze a tu mi nista ne mozemo
 
Тунели се раде...и једног дана ће бити завршени, кад год то било. За све остало...не може ништа без откупа земљишта, а то наравно увек зависи од буџета! Због ове зезалице са грипом, земља је изгубила бар 5 милијарди еура до сада. Тако да сада креће лагање и мазање на велико, посебно где држава мора да откупљује земљиште!

Sent from my Armor_3 using Tapatalk
 
Miro, hvala. Gospodin na snimku kaže da su ušli po 30m u tunel i da su same pripreme bile mnogo teže. Nisam siguran koliko je pomoćnik gradonačelnika stručan, ali kad se setimo koliko muke je bilo sa tunelom Brančić mislim da je 2022 ipak realniji rok.
 
Ono što mene plaši u njegovoj izjavi je da su "pripremili rešenja." To može da znači da su ih odštampali ali da ih nisu poslali strankama i katastra... Nadam se da nije tako, nego da je 90% rešenja doneto i dostavljeno.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk
 
Сјајно би било да то што пре направе...обилазница око Чачка је стварно ноћна мора. Видећемо шта је ту реалност!

Sent from my Armor_3 using Tapatalk
 
Poz Cheyenne.
Ne znam na cemu se zasniva optimizam da ce prvo odrade i puste deonicu oko Cacka? Ne secam se da se ikada jedan lot ugovora pustao odvojeno. Pustali su se delovi autoputa ako su bili razliciti lotovi, ali ceo potez Cacak-Pozega je jedan lot. Secate se kad je kasnio tunel Brancic kolko je bilo takvih izjava da ce se pustati odvojeno da se on ne ceka, ali sve su se ispostavile kao lazne.
Reportaza, katastrofa. Bar za nas koji pratimo ovde i koji znamo da ima jadno malo radova za period od godina dana kada su kobajagi poceli. Cisto pred izbore da se prikaze da se kao nesto radi, sad taj jedan snimak dronom ulaza u tunel 50 metara ce vrte do besvesti.
 
Niko Kažanegra":2eqed3p9 je napisao(la):
Још прошле године су наговештавали неколико пута да се размишља од увођењу друмарине за магистрале,али само за теретна возила,да би их макли са њих....
Ja placam drumarinu svaki put kada sam kroz Srbiju u tranzitu za CG i to za mali kamion na granici uz papire 20e. Plus placam uredno putarinu.

Послато са SM-G925F помоћу Тапатока
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=740324#p740324:ukqrv288 je napisao(la):
Earthmoving » Sre Maj 20, 2020 12:32 pm[/url]":ukqrv288]Poz Cheyenne.
Ne znam na cemu se zasniva optimizam da ce prvo odrade i puste deonicu oko Cacka? Ne secam se da se ikada jedan lot ugovora pustao odvojeno. Pustali su se delovi autoputa ako su bili razliciti lotovi, ali ceo potez Cacak-Pozega je jedan lot. Secate se kad je kasnio tunel Brancic kolko je bilo takvih izjava da ce se pustati odvojeno da se on ne ceka, ali sve su se ispostavile kao lazne.

Kao što je @blagic napisao, a i ja sam negde pročitao, ministarka je rekla da će ta "obilaznica" oko Čačka biti prioritet i to ima smisla. Da li stoji u ugovoru, to u ovoj zemlji nikada nije ni bilo važno.

Realno, Preljina - Požega nije laka deonica i ako će već da se tegli godinama, onda nek se pušta deo po deo, odnosno po nekim logičkim celinama.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=740282#p740282:3shwnscd je napisao(la):
Cheyenne » Sre Maj 20, 2020 11:05 am[/url]":3shwnscd]Za kopanje tunela nije potrebna eksproprijacija? Valjda niko nema parcele u samoj zemlji. To mogu da rade bez problema.

Ako mislis na tunel Trbusani koji je na deonici Preljina-Pakovrace, taj tunel ce biti radjen iskopom a ne busenjem kao Laz i Munjino brdo. Tako da ce eksproprijacija biti odradjena celom duzinom tunela. Ta deonica je relativno laka. Osim tunela koji je oko 300m koliko se secam radice se jos nadvoznjaci preko pruge i lokalnih puteva, most preko Morave i sama petlja. A deonica prolazi kroz naseljeno mesto tako da i to moze dosta da koci.
 
Vrh