Šta je novo?

Javne zelene površine

mislim da je vas najveci problem kako kod komsoja probuditi dugorocnu svest o odrzavanju zivotne okoline a ne da li ce izrasti trava izmedju behaton ploca u najgorem slucaju polupajte i asfaltirate stazu nije to skupo ako podelite troskove. zelim vam da vam ova akcija predje u svakodnevnicu!


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Postoji svest s obzirom da zelenilo niti bilo koje gradsko komunalni preduzece nije ušlo u naselje preko 15 godina. Svesni su da će razgažena plastična flasa na parkingu biti duže od 2 godine. Sta da ti kazem kad rodjak iz amerike koji dolazi svake godine mi kaže 3. Godinu za redom vidi i dalje ona flaša stoji na ulici. Shvatili su i svaki put veliki broj njih izadje kad izadje nas dvoje iz zgrade da sredjujemo odmah se i drugi prikljucuju jer svesni su da taj prostor i oni koriste . Potrebna je inicijativa samo jednog coveka da bi se desila lančana promena u razmisljanju. Stanari su poceli da kupuju i sade sadnice tuja i tako sad hoce samostalno da se organizuju i sade zelenu ogradu itd. Ali samo je potrebno neko da ih pokrene i to je to. Kad bude preraslo u tradiciju to ce vec biti druga priča.
 
Ako imate prostoriju za smece u zgradi pokrenite razvrstavanje otpada plastike cep zahendikep ostatak peta za reciklazu limenke papir staklo to moze biti dodatni izvio prihoda za zgradu kao i stari uredjaji set reciklaza itd
 
Иначе у блоку 34 су, поред тротоара који се простире дуж аутопута и поред Народних хероја, пре неки дан уклањали део зараслог зеленила. Видећемо шта ће бити даље.
Стабла која се виде на првој слици и на двема сликама у претходном мом посту, су се јако лепо примила, а она су пре неких годину и нешто дана била сломљена од стране неких младих хулигана/вандала/дебила... не знам већ каквим именом да их назовем.

Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
 
Bravo Kartmen.
A ovo u NH je bila džungla. Negde na proleće su je raskrčili i za mesec dana je sve iždžigljalo ponovo.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Koja su pravila kod odrzavanje zelenila duz puteva? Teritorija Beograda je ogromna i postoji dosta prostora koji se ne odrzava iil je vrlo simbolicno odrzavano. Kako je to reseno? Recimo deonica ibarske, od Belih voda pa do kruznog puta nije nikad bila ni kosena niti je razno siblje i drvece ikad bilo podrezano ili podsisano. U dubinu sigurno postoji deo koji se smatra urbanim, pa me zanima ko je tu recimo zaduzen za koji deo zelenila?
 
Putevi srbije za od bankine pa 3m mislim u duninu od puta a za dalje vrv niko
 
Ovo je lekovito gledati :)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=m6Uw2DJ9Md8[/youtube]
 
Evo kako se održava prostor oko osnovne škole Ivan Gundulić kod Fontane. Prijavio sam, ali iskreno, jedino očekujem da poprave klupe

https://twitter.com/astrodule/status/11 ... 5717836803

Pogledajte prilog 1Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 6Pogledajte prilog 7Pogledajte prilog 8

@prijavi_problem
Osnovna škola "Ivan Gundulić", Narodnih heroja 12. Za par nedelja počinje školska godina. Bilo bi lepo da se tereni na kojima deca provode pauze i igraju malo srede.

@prijavi_problem
Da prvake dočekaju nove klupe, da se ukloni suvo lišće i grane koje vise sa drveća, da se ukloni šut uz salu, da se trava posadi gde treba, a ukloni iz korena tamo gde ne treba da bude (uz ivicu terena i sa kocke na kojoj treba da se deca irgaju)

@prijavi_problem
Da se staze obnove, ukloni blato, postavi neka kanta (NE POSTOJI NI JEDNA JEDINA), sve u svemu jedno veliko vanredno sređivanje tog prostora na kojem deca provode mnogo vremena i koje će biti prvi kontakt đacima prvacima sa obrazovnim sistemom u Srbiji.
 
Ima li ta škola domara radi li on šta školsko dvorište je njegova nadležnost...
 
Nikada nisam video domara da radi nešto napolju. Zelenilo je odradilo lakši deo posla - pokupili su lišće i stavili letve na klupe.
 
Da li neko zna kako može da se izađe na kraj sa Zelenilom po pitanju ostarelog drveća? Oko moje zgrade ima nekoliko lipa koje su se ili sasušile ili su na putu ka tome za maksimum godinu dana, tako da svake godine zbog snega nekome padne grana na šoferšajbnu a evo zbog jučerašnjeg jakog vetra je jedno stablo čak i oboreno. Ne mogu da se pozovem na to da su stabla skroz suva jer nisu, ali je zaista pitanje momenta kada će šteta većeg obima da nastupi budući da će neka stabla bez dileme pasti na zgradu
 
Po mom iskustvu - teško.

Za polomljene grane brzo dolaze, ali da iseku staro drveće - baš teško.

Ako grane dodiruju zgradu prilikom vetra, tu bi već mogao da tražiš da iseku bar te grane.
 
Priroda se budi, zelenilo buja, a i lajmska bolest je tu

Aleksić je za RTS izjavio da je najveći procenat zaraženih krpelja otkriven u Lisičjem potoku - oko 50 posto, na izletištu Topčider zaraženo je oko 40 odsto krpelja, na Кošutnjaku je bilo 30 odsto zaraženih, dok je svaki peti krpelj pronađen na Adi bio zaražen.

Aleksić je naveo da do 48 sati nema opasnosti da krpelj prenese bakteriju koja izaziva lajmsku bolest, ali da je najbolje izvaditi ga u zdravstvenoj ustanovi.
 
Имам једно питање, имам три саднице вишка дрвета и постоји једна петља близу мене у облику детелине, да ли је уреду да посадим унутар зелене површине детелине по једну у центар сваке јер тренутно нема никаквог зеленила сем траве или би за тако нешто морао да добијем дозволу? :D

large
 
Најбоље да позовеш Зеленило Београд и посаветујеш се са њима. Иначе леп гест са твоје стране, укњижен ти је плусићћћ
 
Vrh