Šta je novo?

Razne rekonstrukcije

A i kakva je arhitektura doma kulture sa fejk drvetom bolje da ga nisu ni uradili. Sigurno je lokalni moćnik birao dekor na osnovu svoje verande.
 
_20200317_162419.JPG

Маглајска.
 
Ima render na predhodnoj strani zgrada pored izgleda kao da je nadogradjena veselih 90 tih
 
Ovo u V. Gaćinovića ne Dedinju je simbol degradacije inteligencije, kulture, poštovanja tradicije. Simbol malogradjanštine i nove "elite" koja je proklijala iz ruševina svih vrednosti jednog naroda i pojela društvo komad po komad.
 
Čujem da će SANU biti rekonstruisan i dogradjen uskoro...
Projekat radi Bureau Cube Partners
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=740689#p740689:312cwgaw je napisao(la):
And7rey » Čet Maj 21, 2020 9:55 am[/url]":312cwgaw]Čujem da će SANU biti rekonstruisan i dogradjen uskoro...
Projekat radi Bureau Cube Partners
Kako dograđen? Bolje da ne diraju ništa...
 
Да - како дограђен? Не разумем..

Подаље руке од оне лепотице, побогу..
 
Ne znam kako, ali biće dogradjen, prema dvorištu verovatno, sigurno neće dograditi tako dase vidi sa ulice.
 
Једина друга „опција” била би надоградња, а то, ваљда, нико нормалан не би предложио.

Двориште зграде САНУ је релативно мало, и као и у већини сличних зграда, постоји с разлогом. Није ми познато да баш толико кубуре с простором да би били приморани на један овакав потез.
 
Bolje da isele zasticen stanare iz zgrade pa ce imati prostora ili da izgrade onu na parkingu sto planiraju...
Plus dosta prostora izdaju u zgradi prekoputa ....
I da li ce vratiti markizu i druge detalje koji su uklonjeni...
 
У Сопоту урађен нови трг и тротоари испред општине:
received_3153499464739012.jpeg

received_1494726714040189.jpeg
received_848121752346576.jpeg
received_1534647070031295.jpeg

Ово је за фонтану шахт:
Pogledajte prilog 1
 
Весић изгледа опседнут фонтанама, другог одговора нема. Цео Београд ће ускоро бити прекривен фонтанама. Не знам што себи у стану не изгради фонтану, ако већ брине о грађанима.
 
Fontana nije nesto ali zato kandelabri daleko bolji i ljepsi i kvalitetniji nego u skadarliji i na kosancicu

@abrines vidi sa @igor ako nema tema sopot da se otvor

Da nemas fotku kako je izgledalo prije rekonstrukcije ....
 
Kako će izgledati Muzej grada Beograda

Autori idejnog rešenja za rekonstrukciju i dogradnju objekta u Resavskoj ulici 40b su arhitekte Jelena Ivanović Vojvodić, Goran Vojvodić i Jovana Grujevska iz studija Biro VIA.
Još je u decembru 2006. godine doneta odluka da se Muzeju grada Beograda dodeli zgrada Nove vojne akademije u Resavskoj ulici 40, podignuta 1899. godine po projektu arhitekte Dimitrija T. Leka.
Nakon konkursa raspisanog pre tri godine, sada smo konačno dobili i izgled buduće zgrade mada još uvek nije izvesno da će gradnja početi uskoro. Ipak, kako piše Beobuild, prethodnih dana usvojen je urbanistički projekat za rekonstrukciju i dogradnju objekta, a ugovor za izradu tehničke dokumentacije takođe je dodeljen početkom prošlog meseca.

Rekonstrukcija postojećeg zdanja biće izvedena uz isticanje originalne materijalizacije, posebno livenih stubova balske dvorane, delova plafona, zidova…

Novoizgrađeni aneks, kojeg potpisuju arhitekte Jelena Ivanović Vojvodić, Goran Vojvodić i Jovana Grujevska iz firme Biroa VIA, nalaziće se u unutrašnjosti bloka i predstavljaće proširenje centralnog trakta duž Resavske ulice. Postojeći objekat i novoizgrađeni deo biće iste visine (Su+Pr+2), ali će nova ivica biti 5 metara dublje ka dvorištu.
Rekonstruisan deo će sa novim krilom biti povezan nizom horizontalnih komunikacija na međuspratovima. Međuprostor između postojećeg i novog gabarita biće pokriven kontinualnom lanternom, koja će omogućiti prosvetljavanje protora prirodnom svetlošću, a planirano je i postavljanje dva panoramska lifta u veznom delu.

Spajanje starog i novog

Da bi se realizovala ova atraktivna arhitektura potrebno je srušiti postojeću stepenišnu vertikalu u dvorištu i izgraditi novo otvoreno stepenište, koje će integrisati dva dela objekta i stvoriti prostran hol na glavnom ulazu iz Resavske ulice. Glavni ulaz takođe će biti arhitektonski istaknut – širenjem i formiranjem ostakljenog portala dobiće se reprezentativna ulazna zona.

Rekonstrukcija postojećeg zdanja biće izvedena uz isticanje originalne materijalizacije, posebno livenih stubova balske dvorane, delova plafona, zidova itd. Unutrašnje dvorište isto postaje deo Muzeja, i to kao arheološki lapidarijum sa spoljnim amfiteatrom i uređenim platoom. Pored izložbi na otvorenom dvorište može da posluži za organizaciju događaja, skupova, predavanja i slično.

Procenjena vrednost ovog projekta je 15 miliona evra… isto kao Kalemegdanska žičara.

Izvor: Gradnja.rs
Link: https://www.gradnja.rs/muzej-grada-beog ... gAighbm9Bo
 
Vrh