Šta je novo?

Zašto je saobraćaj u Srbiji takav kakav je?

Ja mislim da nam sledi znatno pogoršanje bezbednosti saobraćaja kad ovo prođe.
Znam po sebi: kao i '99. i sad vozim 50% brže nego inače.
Psihoza je čudo.
 
Da navedem i ovde da sam imao više za malo situacija kao vozač bicikla u poslednjih dve nedelje nego za proteklih godinu dana. Pogotovu su nervozni vozači nekoliko sati pred policijki čast. Sva sreća pa sam stekao dovoljno iskustva na asfaltu da znam da ponekad da se nabijem uz ivičnjak makar sleteo malo sa bicikla nego da se nadam da me moron neće ubiti dok prolazi kroz crveno.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=729136#p729136:2dgk9b6l je napisao(la):
astrodule » 18 Апр 2020 05:49 pm[/url]":2dgk9b6l]Uvek sam se pitao kako neko uspeo da se sudari za vreme policijskog časa i onda vidim ovu sliku na Tviteru


file.php
viewtopic.php?f=20&t=1311&start=2825#p729301
 
Sve, sve, ali meni nikada nece biti jasno zasto se veliki broj ljudi, kada se ukljucuje sa sporednog na glavni put koji ima po dve vozne trake za smer, ukljucuju u levu, umesto u desnu traku, koja im je bliza. Pre neki dan sam imao takvu situaciju bas, kretao sam se glavnim putem i drugo vozilo se ukljucuje sa sporednog i neki osecaj mi je govorio da ce u levu traku, kojom sam se kretao i poceo sam da kocim odmah posto je to vozilo krenulo da se ukljucuje. Nije bilo opasnosti, reagovao sam i vise nego na vreme, ali...Neko osnovno pravilo je da se ukljucis u traku koja ti je najbliza.

Onda motociklisti, najdvolicniji ucesnici u saobracaju. Kada im blicate ili svirate da se sklone krajnje desno, oni kazu da im treba cela traka kao i vama i da su oni u tom smislu ravnopravno vozilo sa ostalima. A kada se na semaforu provlace izmedju vas i mogu da vam otkinu retrovizor ili ogrebu auto, onda im ne treba cela traka. Policija njih najmanje ganja od svih ucesnika u saobracaju, skoro i ne u odnosu na druge. Ali zato je uvek nasiljena na vozace-dostavljace, koji toboze time sto su stali par minuta u krajnju desnu traku uz ivicu da bi istovarili robu za prodavnicu koja nema mesto za istovar, ,,veoma ugrozavaju odvijanje saobracaja". Dupli arsini su svuda, pa i tu.
 
možda mu se nešto desilo sa točkom pa je skrenuo
 
Čini se da su nosači ovih stubova napravljeni tako da se otkidaju pri svakom malo ozbiljnijem udarcu automobila u njih. To može da spasi život mnogima.
 
A šta se dešava kada stub od udara padne na nekoga? Ili kao na ovoj slici na kontaktnu mrežu?
 
Taj stub uopšte nije ni trebao da bude tu. Meni liči na jedan od mnogih stubova sa kamerama nedavno postavljenih širom grada. Instaliranje tih kamera je ministar policije na početku poricao.
 
na njemu jeste kamera ali ona kružna, nije huawei 5g iz nove misteriozne ture
 
Samo ova fotka iz 1903 nikoako nije bila moguca tad parlamet je pocet da se gradi 27 avgusta 1907 a tekst koji prati fotku je iz valjda autorstvo njuzovaca
 
Policijskim vozilom IZNENADA SKRENUO i zakucao se u parkirani automobil - Video

https://www.kurir.rs/vesti/beograd/3455 ... l-kurir-tv

Zašto mi se čini da je magarac verovatno kucao poruku ili tako nešto... :kafa:


Inače, jel primećuje još neko kako su se ugašene rotacije na vozilu upalile pošto se zakucao? Mala stvar, ali vrlo pametna. Sviđa mi se taj mehanizam.
 
Zašto Saobraćajnih policajaca ima tako malo

Danas bio na Novom bežanijskom groblju. Može kolima da se uđe, ali videh ja da je kolona za izlaz predugačka (ko zna - do kružnog toka, pa levo još sigurno 100 metara (druge pravce ka kt nisam ni gledao).

Kada sam dolazio videh saobraćajnu policiju kako dolazi i kreće da rasteruje nepropisno parkirane ispred groblja. Posle pola sata, krećemo nazad i ja vidim kolonu još dužu, plus u dva reda, plus iz više pravaca na kružni tok. Okrenem ja saobraćajnu i pitam šta radi saobraćajac, a ovaj mi kaže da je on tamo već pola sata. Vidimo mi da se ne pomeramo već pet minuta, a udaljeni smo 500m od ulaza. Parkiramo i krenemo peške ka izlazu i pijaci da kupimo šta nam treba, i na izlazu nema policije? Tu je inače raskrsnica i za jedan zeleni talas prođe maks 10 vozila iz groblja. (istovremeno i dalje mnoga vozila ulaze u groblje) Okrenem ja opet Saobraćajnu i ovaj krene da mi se izvinjava jer su kolege morale da odu na neki uviđaj i kaže da će se vratiti što pre.

Posle sat vremena se vraćamo, red i dalje (čujemo da ljudi čekaju sat vremena da izađu). Otišli do kola, posedeli 10 minuta i čujemo u daljini pištaljku. U međuvremenu provalili prečicu do izlaza, brzo izašli i dva saobraćajca su bukvalno za 10 minuta raščistili gužvu.

Znam iz priča da se Saobraćajna čeka bar sat vremena u slučaju nekog udesa, i ne mogu da verujem da ih nema dovoljno.

Takođe znamo da često semafori na raskrnicama NBG bulevara ne rade i tada nastaje krkljanjac. Ja zaista ne mogu da shvatim koliko je neorganizacije u tim državnim strukturama.

Pa da su isključili semafor na raskrsnici ispred groblja pre bi se raščistila gužva i bez saobraćajaca.
 
@Дуле, основно правило за Бежанијској косу је то, не долазити колима кад су задушнице, ни субота ни недеља. Понедељком најбоље
 
Ma znam. Kad su zadušnice ne treba ni blizu prolaziti.
Samo mi je fascinantno kako nemamo dovoljno Saobraćajne, mada bih pre rekao da je u pitanju neorganizacija.
 
Pretpostavljam da je većina ovde već čula za užasan sudar koji se desio jutros kod zgrade Vlade u Nemanjinoj.
Navodno, BMW je proleteo kroz crveno (ili ''puno crveno'' ili je hteo da ugrabi ''trepčuće zeleno'') i zakucao se u kombi koji se spuštao niz Nemanjinu.
U BMWu poginula cela poridica i preživelo samo dvogodišnje dete, koga je porodica vozila na zakazanu operaciju. Ali ono je sad u teškom stanju.
Povređeno je i još šest osoba koje su se nalazile u kombiju. ''Jedna osoba je životno ugrožena i smeštena je na jedinici intenzivne nege, a jedna je sa teškim povredama zadržana u Urgentnom centru. Dve osobe su puštene na kućno lečenja, a za dve je dijagnostički postupak još uvek u toku'' - rečeno je "Blicu" u Urgentnom centru.

Video sa saobraćajne kamere

B92 vest od sredine dana

Kurir javlja da je vozač ipak i dalje živ, ali u kritičnom stanju u Urgentnom centru
 
Meni u ovom događaju najviše smeta što je snimak dospeo u javnost. I to kako? Tako što je neki pandur mobilnim snimao monitor.

I onda se neko zapita zašto narod ne veruje sistemu? Pa zato što svaka anonimna prijava to nije dok god se ovako cure informacije.
 
A kao još jedan odgovor na naslov teme - zato što neko može ovako da parkira i da ne bude kažnjen. Zato što saradnja između Parking servisa (njihovih radnika koji svaki dan vide više desetina ovakvih primera) i Komunalne milicije i Policije postoji samo u teoriji.

seljak sa mercedosom 2.jpg
seljak sa mercedosom 1.jpg
 
Vrh