Šta je novo?

Forum, sajt - sugestije, primedbe, pitanja

Hvala Sole na predlogu. Dodao sam planirane izmene u naslov postojeće teme.
 
Шта кажете на спајање тема Стајалишта и Нова ГСП стајалишта?
 
Hvala na predlogu, teme su spojene :sesir:
 
Pokusao sam na jednoj temi da okacim sliku sa telefona medjutim pri dodavanju slike izasao mi je error da je file to large.
Verujem da je slika uslikana telefonom, smesna po velicini naspram slike uslikane profi aparatima kakve ljudi ovde koriste.
Sta se dogadja, kako da resim problem?
 
Pozdrav,
nov sam na forumu, snimao sam neki materijal o auto putevima koje bih okacio na forumu. Moze kratko upustvo. Slike su oko 2.5 mb a imam i nekoliko video zapisa koji bi isto uploadovao a ne znam kako. Da li je potreban neki dodatni softer da smanjim slike na 1 mb kao sto stoji na upustvu za ubacivanje istih.
Hvala unapred.
 
Postimage je odličan za postavljanje fotografija dok video zapise možeš postaviti na youtube ili neki sličan video servis.
 
Ako će da kači video materijal, onda je najbolje da to bude Youtube, pošto je on jedini vidljiv na forumu.
 
Предлажем додавање још неколико разлога између којих корисник може да бира приликом пријављивања порука.
 
Prijave mi dosta znače pogotovo u situaciji ako mi promakne neki post a dešava se. Videću da dodam još neki razlog koji je moguće izabrati dok se u polje može i uneti komentar što forumaši uglavnom i urade prilikom prijave.
 
Korisničko ime nije moguće promeniti.
 
Proteklih dana su se javili problemi sa velikim brojem upita sa pojedinih IP adresa koje su dovele do kratkotrajnih zastoja u radu servera.

Ukoliko se desi da vidite poruku da sajt nije dostupan pokušajte uraditi osvežavanje (refresh) stranice ili još bolje ukoliko ste na kućnom (desktop) računaru predlog je pritisnuti na tastaturi Ctrl+F5
 
Sajt je bio nedostupan par sati da se ne iznadite zašto je malo postova od jutros.

Radimo sa hostingom na rešenju problema.
 
Da li zna neko pouzdan cloud server za kačenje fotografija koje su veće od 25 MB? Radim nešto u Photoshopu, i već prelazi 25MB pošto se snimi u JPG formatu.
 
Google One Drive
Dropbox
Mislim da na oba mozes da odradish share slike
 
Pouzdano u smislu da mogu da okačim a da neće biti obrisano brzo ili redukovana veličina, naravno uz preduslov da dozvoljava fajlove preko 25MB veličone, a da opet može i da se vidi na forumu ili sajtu gde okačim link ka slici. Google drive koristim, ali on nije ono što mi zadovoljava potrebe, jer je kao drugi cloud serveri, samo privatna vrsta toga. Ako je dropbox na istom tom principu, onda mi ni on ne vrši funkciju.
 
Mega nije cloud server za kačenje fotografija, nego za kačenje fajlova, pa tako i ako se okači fotografija, ne može da se vidi kao fotografija kada se link iskopira na sajt ili forum, nego samo može da se vidi link ka fotografiji, pa kada se fotografija downloaduje na hard disk, tek tada može da se vidi u punoj veličini.
Meni je potreban neki sajt poput postimage.org, ali da mogu da se kače fajlovi veći od 25MB, i da pri tom taj sajt ne komprimuje sliku i daq je ne briše nakon desetak dana od postavljanja fotografije.
 
Vrh