Šta je novo?

Biciklistička i trotinet infrastruktura (staze, trake, signalizacija) i saveti za bezbednu vožnju

Deo od Veterinarskog fakulteta do Dr Milutina Ivkovića je jako loše odrađen, zato što je preko dela namenjenog pešacima iscrtana bici staza, pa se vrlo često dešava da dolazi do "sudaranja" pešaka i biciklista.
 
Pa kad nisu htjeli da se iscimaju pa da uzmu prostor koje su zaposjeli razni lokali nego daj samo linije izvuci...
 
Bg put počeo nesto glavom da misli ...jest naknadna pamet ali dobro ...imaju jos 70 posto prelaza da srede ...

bici01-2020-12-09-01-19-14.jpg
 
Još kad bi se setili da srede onaj zub ispred krivine, stave ogledalo na krivini i srede ulegnuće posle krivine u drugoj krivini gde se sakuplja pesak i gde je bilo padova. Sve su to male investicije od malo lupanja i džaka cementa ili kolica asfalta a značilo bi za bezbednost.
Takođe bi trebali staviti ležeće policajce na početku i kraju spusta sa mosta sa znakovima da su tu ležeći jer je bilo slučajeva da se ljudi zalete sa mosta i da se sudare dole sa drugima na bicikli jer ne stignu da ukoče.
 
Par ogledala isto ne bi bilo zgoreg kao ispod mosta na adi na krivini itd ...
 
Нисам дуго возио бицикл по граду, је л институција бици паркинга функционише у Београду? Некад су купили све што није заварено и забетонирано
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=806207#p806207:1ceu2vxg je napisao(la):
Плусквамперфекат » Sre Dec 23, 2020 12:59 am[/url]":1ceu2vxg]Нисам дуго возио бицикл по граду, је л институција бици паркинга функционише у Београду? Некад су купили све што није заварено и забетонирано

Ovo je mapa svih bici parkinga po Beogradu iz OpenStreetMap projekta: http://overpass-turbo.eu/s/11sj. Koliko znam, dosta je ažurna, bar NBGD ono što viđam oko sebe. Tu ima svih parkinga od jkp parking servisa i još štošta... Možda ti ovo pomogne da zaključiš jel "funkcioniše" ili ne:) A možda još nekome pomogne:) Ako uočite grešku, ispravite slobodno! (ili PM, pa mogu i ja)
 
Postavljanje ovih parkinga na toj lokaciji je uzaludno trošenje para, mikro lokacija parkinga je besmislena, biće 99 posto vremena prazni.

Trebali su deo da postave sa druge strane gde su ministarstva i razne zgrade i prodavnice, a deo ispred banke. Ko će da vezuje bicikl pored parka?
 
Lokacije tih parkinga su često bezvezne. Zaista, ko će da parkira bajs pored parka. Bajs se parkira ispred neke prodavnice, javne ustanove i slično, a ne usred ničega.
 
Danas sam imao neprijatnu situaciju u pravcu Vojislava Ilića od Stanislava Sremčevića ka Žičkoj.Vozim u krajnjoj desnoj traci koja je i žuta a iza mene ide trolejbus. Ne može nikako da me pretekne jer je puna leva traka automobila. I tako je pedaliram a on se vuče iza mene. Gledao sam i na pešačkim da skrenem desno ali je frka jer su visoki ivičnjaci pa mogu pod ovako malim uglom da pošteno se skršim.

Šta vi radite u takvim situacijama?
 
Слика и прилика потпуне неприлагођености Врачара и Звездаре икаквом нормалном бициклистичком саобраћају. Искрено, не бих се никад усудио да возим бицикл туда.
 
(Postepeno) Stanem, popnem bajs na trotoar/ivičnjak, ili pak ostavim oba točka na kolovozu ali se ja telom nagnem i naslonim na trotoar i mahnem vozaču iza da prođe tako da vozilo može da prođe pored mene bez bojazni da me zakači. Tako radim kad vozim kroz Krunsku ili ponekad kroz Kralja Milana.

Uvek rado propuštam vozila i puštam ih da me preteknu, da ja budem iza njih. Ne volim kad znam da mi je bilo kakav točak na manje od 5 iza.
 
Stanem i pomerim se u stranu ili češće dam po gasu do prvog proširenja.

Naravno, nikako ne pokušavati da se pređe na trotoar koliko god ivičnjak bio mali (osim ako ne znate bunny hop)

edit (ili ovo što radi Bender sa naginjanjem)
 
Uzun Mirkova danas, smer ka Kalemegdanu, kolona od 10 automobila stoji (semafor), taksista sa Mercedesom pretiče celu kolonu vozeći po biciklističkoj stazi.
 
Usvojeni budžet grada Beograda za 2021. godinu predviđa 0 slovima nula dinara za biciklističke staze. Za 2022. godinu je planirano 2.000 dinara a 2023. godinu 258 miliona dinara.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=809842#p809842:1xy5ubz7 je napisao(la):
Дошљак » Ned Jan 03, 2021 11:08 pm[/url]":1xy5ubz7]2022. изгледа само фарбу планирају :D
:lol:

Teško, nema ni za to.
 
vucko":63j3tz4q je napisao(la):
Usvojeni budžet grada Beograda za 2021. godinu predviđa 0 slovima nula dinara za biciklističke staze. Za 2022. godinu je planirano 2.000 dinara a 2023. godinu 258 miliona dinara.

A evo izvod iz budžeta za 2020. https://t.co/PCIaPQFBqh?amp=1

2020. 19 150 200
2021. 45 200 000
2022. 72 000 000

Drugim rečima, apsolutno ne treba gledati projekcije za naredne godine jer ih ne poštuju.


http://dusanpopovic.com/wp-content/uplo ... t-2020.pdf
http://dusanpopovic.com/wp-content/uplo ... t-2021.pdf
 
Da, rebalansi su čudo, ali ovo ukazuje da ove godine neće ništa raditi što je sramno.
 
Vrh