Šta je novo?

СЦ Милан Гале Мушкатировић - 25. maj

uzgred receno u tim objektima je i neki fakultet neki mega nije megatrend,nesto slicno kao megapokemon
 
Понос Дорћола

neaxrt.jpg


Уграђује се најсавременија техника - Проширивање базена по светским прописима.

Pадови на реконструкцији Спортско – рекреативно - пословног центра (СРПЦ) „Милан Гале Мушкатировић“ су у пуном замаху. Свакодневно на десетине радника, машина и разних бушилица уграђује нове материјале и опрему мењајући лик оронулих објеката некадашњег СЦ „25 мај“, који је изграђен давне 1973. године. Општина Стари град је преузела бригу о центру и током последњих година наменски је штедела и издвајала
буџетска средства обезбедивши око 900 милиона динара за обнову затворених и отворених базена, крова, стаклене фасаде и базенске технике СРПЦ-а. Како радови одмичу, спортском комплексу, смештеном подно Београдске тврђаве и Калемегдана на обали Дунава, полако се враћа некадашњи сјај. Градилиште су 28. јуна обишли Дејан Ковачевић, начелник Општинске управе и Петар Поповић, директор СРПЦ-а. Радове изводи компанија „Deneza inžinjering d.o.o“.

e7mivt.jpg


Нова стаклена фасада

С обзиром на изузетно кишовито пролеће, радови су морали да се прилагоде „варљивим“ временским условима. Током лета урађена је санација кровног покривача објекта затвореног базена. У току су припрема носеће металне конструкције за постављање фасаде и реновирање затвореног базена. Ускоро ће га Старограђани угледати у новом стакленом руху. Објекат је под заштитом Републичког завода за заштиту споменика културе тако да се реконструкцијом не мења спољни изглед, али ће зато његова унутрашњост бити другачија. Систем даљинског грејања у затвореним базенима већ је уведен, а базенска техника која ће се уградити је најсавременијег типа. Очекује се да ће
спортисти и грађани моћи да користе затворене базене до краја године.
2e0pbtx.jpg

Отворени базени

Пројектом је предвиђено да се велики базен на отвореном заротира за 90 степени, а његове садашње димензије (30 х 21 метар) биће проширене на 50 x 25 метара. Тада ће испуњавати стандарде светских и европских пливачких федерација (FINA и LEN) и у њему ће се одржавати међународна такмичења. Такође, и дечји и рекреативни базен биће повећани. Са обе стране олимпијског базена изградиће се бетонске трибине. Планирано је да се реконстуише и базен за непливаче који ће бити обогаћен додатним садржајима. Важно је да ће базени бити доступни како професионалцима тако и рекреативцима, као и великом броју деце. Најзначајнија новина је доступност базена особама са инвалидитетом. С обзиром на обим и свеобухватност радова на реконструкцији отворених базена, реално је да ће бити у функцији од следећег лета када ће СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“ дочекати више хиљада посетилаца Старограђана, Београђана и врхунских спортиста. Можемо слободно рећи да ће обновљени СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“ са тениским теренима на којима се одиграва АТП турнир „Serbia open“ постати не само спортски већ и туристички центар нашег града и свакако понос Дорћола и Београда.
Д. Мишић

f2sxv9.jpg


http://www.skyscrapercity.com/newreply.php?do=newreply&p=62067619
 
Ови озбиљно раде. Морам признати да нисам очекивао овакав обим реконструкције. :gobb:
 
Prolazio danas oko 6 popodne - zveči iznutra, radi se sve u 16...
 
sizif":1kwbz0ye je napisao(la):
Ови озбиљно раде. Морам признати да нисам очекивао овакав обим реконструкције. :gobb:
Verovatno zato što obnovu finansira i realizuje opština Stari grad. Ova opština je najozbiljnija kada su projekti koje isplanira u pitanju. Ima mnogo dobrih programa koji uključuju Skupštine stanara a koji se mogu realizovati uz pomoć novca koji opština u najvećem broju slučajeva daje nepovratno. Neću dalje da hvalim, ali zaista mislim da oni koji vode Opštinu to rade na dobar način. Ovo pričam iz iskustva stanovanja na istoj.
 
Pored toga sto me raduje sto se jedan prelepi objekat kao ovaj najzad privodi nameni, dobro je sto je ovo i stidljivi pocetak "desanta" na reke.

Uskorro ce ceo SC Milan Gale Muskatirovic biti zavrsen (dakle Dunavski cvet, zatvoreni bazen, otvoreni bazen, teniski tereni), a i sjajan projekat Kule Nebojsa kao kulturnog centra. Vec se uveliko prica o boljem povezivanju gornjeg i donjeg grada na Kelemegdanu i rekonstrukciji Beton hale.

Pa tako, neka krene od samog centra i siri se dalje :)
 
trebalo bi bolje povezati taj kej na dorcolu i donji grad, kako bi moglo bez peripetija da se ide izmedju a ne kroz neke sikare, biciklisticke staze i slicno
 
Да ли неко има информацију до када би требало да буде у употреби затворени базен?
 
Па у тој другој згради је сада чувени џет-сет Скај Велнес где Чедица диже тегове.
 
scaled.php
scaled.php


scaled.php


Мислим да овај објекат заслужује једну озбиљну репортажу јер се ипак ради о комплетној реконструкцији тешкој скоро 10 милиона евра.И на крају крајева,цео центар изгледа сјајно и има огромну архитектонску вредност. :vops:
 
Sličice: prilaz sa ,,bucmastim,, klupama i bazen - lepo urađeno
a tu su i sličice sa opasno-lošim stepenicama mada na oko izgledaju lepo
(ulaz na bazen iz svlačionice i gardarobe)



vrlo opasno stepeniste , narocito u odlasku kada se mokrom nogom stane
Prisustvovao sam padu jednog posetioca. Za ruku je vodio dete do šire strane stepenica,
što je prirodno da dete bezbedno se spušta, a on je išao uz uži deo :(
Njegov pad me je uplašio, srecom nije bilo vidljivih povreda na njemu. Uz bolan izraz lica, je napustio objekat.
Mozda je resenje malo povecati stepenice, dok radovi još traju.





Još jedan detalj,
ona akcija kad povedete decu sa đačkom knjižicom sredom, radi njihovog besplatnog ulaska na bazen
e o toga nema ništa, laž, bar na ovom objektu, a tumačenje je da im ne rade i otvoreni vec samo zatvoren bazen :(
Cena jedne ulaznice je 300 din. ali sve je novo i čisto
Edit
Unutrašnji mali bazen je topliji za par stepeni i ima onu stolicu za spuštanje invalida, vrlo lepo rešeno.
pa ako i to nekome bitno da zna, evo fotkice
 
I kej pored dunava je oplemenjen kada se seta jer bazen ne izgleda vise kao napusteni vojni objekat vec zraci svetslocu,jedino greota oko tih stepenica,ali mogu to srediti nekako.
 
Vrh