Šta je novo?

Proširenje od Slavije do Vojislava Ilića (Makenzijeva-Žička)

Да ли се чека да се уради Булевар ослобођења и Славија да би се кренуло са ширењем Макензијеве? Да ли планирају ту прву фазу да крену ове године?

Sent from my D6503 using Tapatalk
 
To ti je ono što i mene nervira: nije ovde boljka što se ništa ne radi, već što se sve radi ekstremno sporo.
 
DzonTravolta":zekkk8o1 je napisao(la):
To ti je ono što i mene nervira: nije ovde boljka što se ništa ne radi, već što se sve radi ekstremno sporo.
Или што је још горе, најављују, обећавају и на крају нешто искрсне као увек. Лажу овај народ [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]

Sent from my D6503 using Tapatalk
 
Pa znaš kako, ide život, idu izbori. Dobar plan se ekstremno sporo razvija, treba smisliti instant glupava rešenja.
 
Ove godine bi po prošlogodišnjem Vesićevom planu trebala da se radi prva faza od Slavije do Katanićeve. Nije dugačka (oko 450m), prošle godine je valjda završen plan, nema mnogo objekata za rušenje pa ne bi trebalo da bude veliki problem, jedino možda sad zbog radova u Bulevara oslobođenja da ne bi bile istovremeno gužve u obe ulice. Druga faza je planirana 2018-e Katanićeva - Maksima Gorkog, treća 2019-e do Žičke i 2020-e Žička. Međutim tu je nepoštena politika grada jer uzima pare od dozvola u Žičkoj, skoro cela leva strana je prepunjena novim višespratnicama, uzete pare od dozvola, a proširenje tj. davanje para planirano tek 2020-e, tako da imamo asinhronicitet između opterećenja kraja i širenja infrastrukture. Dotle ko kako preživi.
 
Ključne reči:
-trebalo bi (apsolutno omiljen izraz kod političara kad nešto najavljuju)
-po Vesićevom planu
-rušenje (makar se rušila šupa za čuvanje mišomora, uvek se digne gužva, a još više će se dizati posle frke oko Savamale)
-2020 (znači, neće u narednih 5-6 godina, a verovatno još duže)
 
Sve si u pravu Travolta, al šta drugo reći, sem plana ne postoji ništa drugo...
 
Malo odoh u off, ali zamišljam da je Beograd nekako uspeo da "ubode" organizaciju OI 1992. godine. Ne da bi sve ovo "trebalo bi" postalo "moramo"...
 
A Bore Stankovića, Karadjordjeva, Južni Bulevar, Cara Dušana...?
 
Најкритичнија деоница по мени где има стамбених зграда за рушење је одмах после раскрснице са Маскима Горког, са десне стране једна или две зграде од 4-5 спратова, ту некако не знам шта би могли да изведу тј не верујем да ће рушити толике зграде зарад проширења, где би ти силни људи били пресељени?

Sent from my D6503 using Tapatalk
 
Mislim da je najjednostavnije prihvatiti činjenicu da nikakvog (ozbiljnijeg) proširenja neće biti.
 
Proširenja kolovoza na postojeću razdaljinu zgrada će biti od Slavije do Katanićeve, zatim ide širenje cele ulice i rušenje kućica sa desne strane od Katanićeve do Čuburskog parka, zatim širenje ulice u deo Čuburskog parka, zatim rušenje par udžerica sa desne strane ali širenje kolovoza samo do razdaljine ostalih postojećih zgrada, i na kraju širenje cele ulice rušenjem udžerica sa desne strane Žičke i menjanjem toka Žičke.
Tako da, negde se samo širi kolovoz, a na nekim delovima i cela ulica.
U prvoj fazi Slavija-Katanićeva bi se rušio samo jedan objekat (preko puta hotela Slavija kod parkinga koji je izbačen ka ulici), ulica bi se proširila na račun paringa sa leve strane, tako da ne vidim da je to nešto neizvodljivo. Sledeća faza od Katanićeve do Čuburskog parka je mnogo komplikovanija zbog mase eksproprijacija i rušenja kao i poslednja, četvrta faza u Žičkoj. Treća između isto nije previše komplikovana.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=457828#p457828:19nvn2x9 je napisao(la):
DzonTravolta » Pon Jun 12, 2017 1:44 pm[/url]":19nvn2x9]Ključne reči:
-trebalo bi (apsolutno omiljen izraz kod političara kad nešto najavljuju)
-po Vesićevom planu
-rušenje (makar se rušila šupa za čuvanje mišomora, uvek se digne gužva, a još više će se dizati posle frke oko Savamale)
-2020 (znači, neće u narednih 5-6 godina, a verovatno još duže)

za ovo dizanje bune protiv rusenja si potpuno u pravu, mnogo me nervira sto su se nalozili ovi posle hercegovacke, to je sve bilo nelegalno, odvratno, nepotrebno i smetalo je, slazem se sa onim sto je vucic reko "ja bi to po danu rusio"
 
Morala je da se digne frka. Ne možeš da se ponašaš kao poslednji kriminalac, pa ma koliko ti bili "plemeniti" ciljevi.
A da Beograd najzad mora da izađe iz senke velegradske zaostalosti, to mora.
 
A izgradnja bnv je sve samo ne plemeniti cilj. Oko rušenja je neko na temi o Slaviji napisao zašto se o tome ne priča. Zato što kada bi se hvalili rušenjem nelegalnih objekata mnogo mesta gde ljudi vole da jedu, gde žive i gde odmara bivši predsednik bi bilo srušeno. Nešto od toga ne odgovara građanima, nešto njima. Pa se o tome uglavnom ćuti, i ruši samo što mora.
 
Не мож да се прошири како треба а да се нека зграда не сруши, неам теорије, јер џаба проширење ако ће да траке буду пљувометар ширине као у Краља Милана тојес бескорисне
 
Kako su se ovi zaleteli sa rekonstrukcijom ulica po Beogradu...zanima me da li iko zna kada ce stvarno poceti ovaj po meni izuzetno bitan projekat?
 
Možda kada budu posekli ono stablo stogodišnjaka koje je Makenzi lično posadio , da bu turili jednu od onih "54 remek dela bacača vode u vis". :)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=552584#p552584:1gl6c89n je napisao(la):
AntonioBandera(s) » 18 Јул 2018 05:20 pm[/url]":1gl6c89n]Kako su se ovi zaleteli sa rekonstrukcijom ulica po Beogradu...zanima me da li iko zna kada ce stvarno poceti ovaj po meni izuzetno bitan projekat?
Када се буде урадио откуп кућа које су на траси будуће нове саобраћајнице.
 
Upoznao sam čoveka koji ima kuću otprilike gde je Tehnomanija u Žičkoj. 40 godina im ne daju ekspropriaciju i tako drže na ledu... Isto kao i moje komšije na okretnici trola na Zvezdari. Imaću vesti ako se krene sa ekspropriacijom.
 
Gaga je na temi Bulevar Patrijarha Pavla okačio javnu nabavku direkcije sa objektima predviđenim za rušenje.
Na listi se nalaze adrese u Cara Nikolaja 20, 22, 24, 26. Pošto je reč o partajama iznad ćoška sa Maksima Gorkog u kojima živi mali milion porodica, pribeglo se "genijalnom" rešenju da se kuće ruše parcijalno, odnosno osam prizemnih stambenih jedinica površine od 15 do 45 kvadrata!

file.php


Mislim da je ovo zapravo odličan potez, udžerice će bukvalno biti isečene koliko treba da ulica zauzme normalnu širinu, a potom će investitori moći da donekle lakše otkupe i aktiviraju ostatke tih parcela, jednom kada broj tih ubogih stambenih jedinica bude za osam manji (i još cela kuća iz broja 20).
 
Logicnije da su otkupili sve provukli ulicu onda ostatke parcele prodali na licitaciji za gradnju objekata
 
Vrh