Šta je novo?

Trolejbusi

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=850704#p850704:123wvhbo je napisao(la):
Dzigi Bau » Пон Мај 17, 2021 4:18 pm[/url]":123wvhbo]Тролејбус амфибија
79aaccc8b1d591d0f38043bb91185a32.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk

Слика и прилика урбанизма на овом делу Звездаре. Дворишта избетонирана, канализација преоптерећена.
 
Ne znam kako bkm ovo podnose. Ziu je išao dosta dobro kroz ovo, dok ne potraje. Onda bi počinjao da elektrizira. Srećom, jedan naš izum i dodatak, sprečavao je ozbiljne probleme i jače udare struje - KIT aparat - kontrola izolovanosti trolejbusa isključivala je vuču i svetlosno i zvučno upozoravala kad se mrežni napon pojavi na šasiji. Bilo je sporadičnih manjih elektriziranja i udara struje pri ulasku kad jedna noga zakorači na stepenik a druga ostane na zemlji. Najčešće je probleme pravio motor kompresora koji je bio na levoj strani pa bi ga druga vozila zapljuskivala ili bi i sam bio potopljen. Umela je da se zajezeri V. Ilića (kao ovde na slici, ali i onaj drugi deo na početku) i Banjica (Dedinje) između stare okretnice i VMA, a kroz D. Tucovića reka da teče.
 
Проблем је што у том делу нема уопште никакве улице низбрдо ка Јужном да то оде мало, него испадне као канал, док се све улице узбрдо одатле сливају ту
 
Loše urađena kišna, sve više zgrada, sve više betona i sve manje zemlje da upije.
 
Pričalo je više njih stručnih ljudi da se samo kalemi na postojeću infrastrukturu, koja nije predviđena za današnji broj zgrada koji konstantno raste i kiše današnjeg obima.
 
Vučni motori dobro podnose vodu. Najčešće je ozvor motor kompresora ili neki kabal koji se pomera i na neravninama dodiruje. Sve u svemu, kad vidiš munju, odmakni se i ne dodiruj. Vozač ulazi i izlazi skokom da obe noge da ne bi napravio most između vozila i zemlje.
 
Након укидања трола у Москви изгледа да јесте.
 
Koliki je Minsk i koliki udeo im imaju trole u gradskom prevozu?
 
Минск има површину око 350 квадратних километара и око два милиона популације. Има две линије метроа, осам трамвајских линија, око 70 тројелбуских и 100 аутобуских.
 
Peking bi trebao da ima najviše trolejbusa na svetu, ali ima jako malo podataka na engleskom... Minks je prvi po broju trolejbusih linija, a S. Peterburg po dužini mreže...
 
Pre neki dan fotografisano na brzinu, u okolini Partizanovog stadiona.

 
Кренули су сад уместо округлих фарова са зијачи, да стављају фарове са бонита, углавном на старије БКМове
 
Zbog čega su linije 40 i 41 skraćene do stare banjičke okretnice ? Gradska vlast neprekidno trubi o proširenju trolejbuske i tramvajske mreže,a to proširenje nikako da vidimo,jedino što vidimo je stalno i neobjašnjivo zakidanje i ovih postojećih linija.
 
Vrh